במה אתם משחקים כרגע?

PlayGirl3

New member
Grim Fandango
=

גועל נפש של משחק.
לא ברור לי איך המשחק הזה היה אהוב על כל כך הרבה אנשים. איך בכלל היה אפשר לשחק בו לפני 20 שנה על המסכים של פעם? גרסת הרימאסטר על המסך OLED המעולה של הויטה נראית זוועה. 90% מהמסכים כהים בצורה מטורפת ובחלק מהם מני, הדמות אותה משחקים, הוא בגודל של פיקסל או שניים. אי אפשר לראות כלום ובטח לא למצוא איזו ידית בגודל מילימטר בצבע אפור כשכל המסך בגווני שחור. לא טרחו אפילו להפוך את המשחק למסך רחב, פשוט הוסיפו שוליים מכוערים.
הסיפור לא מעניין והרבה מהחידות הן סתם nonesense (להבריח יונים עם בלון בצורת משורר אמריקאי משנות ה-60
).
בקיצור, לא נהנתי וגם אני צריכה עכשיו תור לרופא עיניים.

מזל שלא קניתי את המשחק כשהיה במבצע כי הרימאסטר העלוב הזה לא שווה אפילו דולר אחד.

V Has Come To

New member
אני אהבתי בזמנו את המשחק...

אבל אף פעם לא הייתי שותף לדעה של הרבה אנשים שמדובר בקווסט הטוב ביותר שאי פעם יצא..
לגבי הסיפור והחידות אני לא ממש יכול להתווכח מהסיבה הפשוטה שאני באמת כבר לא זוכר אותן..מה שכן אני זוכר שכבר בזמנו היו לי תלונות על עיצוב השלבים והדמויות במשחק אז עם הקטע הזה אני יכול להסכים...
בכל מקרה לדעתי לשפוט משחק שיצא כמעט לפני 20 שנה אפילו אם הוא עבר רימסטר בסטנדרטים של היום זה לא ממש ריאלי...

מתי את מגיעה לברוקן אייג' ? זה נראה יותר שחיק.

אני שיחקתי בגרים פנדנגו כשיצא כשהייתי בן 11 וזו היתה חוויה טראומתית, הרבה מזה היה באשמתי, כי האנגלית שלי דאז היתה מזעזעת והייתי צריך עזרה עם הדיאלוגים
אבל גם השליטה היתה זוועה, אני זוכר שלא שלטו בזה עם העכבר בכלל, היית צריך להזיז את הראש של מני לכיוון של הNPC כדי לדבר איתם, שהכל מגוף שלישי.
זה היה מסובך.

אני דווקא רוצה לנסות את המשחק כאדם בוגר אבל יש לי הרגשה שעדיין אהיה תקוע אם נשפוט לפי חידת המשורר הזו שתיארת.

PlayGirl3

New member
השליטה זוועתית אבל למרבה המזל בויטה אפשר לזוז עם הטאץ'

בהתחלה ניסיתי עם הסטיקים אבל זה בלתי אפשרי.
אז זה או לשחק על הויטה ולא לראות כלום חצי מהמשחק (לא בטוחה שגם על מסך גדול יראו משהו), או לשחק על ה-PS4 ולרצות לזרוק את השלט על הקיר עד שמשהו זז.

sky121

New member
אני חולק עליך

Grim Fandango הוא אחד הקווסטים הטובים ביותר בכל הזמנים, הוא זכה בלא מעט תארים של "משחק השנה" לשנת 1998, ולא Half-Life שיצא באותה שנה.

הדבר התמוה ביותר שעשית לדעתי, וזה עושה עוול גדול למשחק. זה לשחק אותו על מסך קטן של הויטה, במקום על צג טלביזיה או מחשב. את בקושי יכול לראות את הפרטים הקטנים שעיצבו את העולם של המשחק.
המשחק יותר חשוך בכוונה, כי הוא בסגנון פילם נואר. הסיפור מאוד מעניין לדעתי, אני מעוניין לדעת עד כמה רחוק הגעת למשחק.

דווקא את השליטה על הדמות הם שיפרו. אני משחק אותו עם השלט של ה-360 בלי בעיות. תארי לך שהיית משחקת אותו כשהמשחק הושק. בזמנו הם השתמשו בטכניקת "שליטת טנק", בה היה צריך לכוון את הדמות כמו צריח, ורק אח"כ להזיז אותה לכיוון הרצוי. מה שהיה מאוד מעצבן. יש אופציה בגרסה המחודשת להחליף לשליטה הישנה. בנוסף יש achievement לשחק את כל המשחק בשליטה הישנה.

כמובן שעל טעם וריח - אין להתווכח.

PlayGirl3

New member
לא יודעת אם יצא לך לשחק בויטה, אבל המסך שלה מעולה

ומסכי OLED באופן כללי יוצרים ניגודיות הרבה יותר טובה בגוונים השחורים ממסכים אחרים, מה שהיה אמור להיות יתרון במשחק הזה. תהיה בטוח שראיתי הרבה יותר טוב ממה שראו על מסך מחשב בן 20. בכלל, משחקים מאוד מפורטים כמו אנצ'רטד, גראביטי ראש ורימאסטרים אחרים כמו FFX נראים מדהים על הויטה. זאת לא הבעיה.
לא הייתה במשחק בכלל תחושה של פילם נואר, אם זה מה שהם התכוונו לעשות לא ממש יצא להם. סתם פילטר שחור על הכל.
כנראה שיחקתי על המצב טנק הזה כי מני זז כמו שתיארת. ברגע שגיליתי שאפשר לזוז עם הטאץ' השתמשתי רק בו אבל יש מסכים שאתה מגיע אליהם ולא יכול לראות איפה אתה נמצא כי אתה כל כך קטן והכל באותו צבע, או מסכים שלא ברור שאיזה קו דקיק באופק הוא בעצם שביל שאפשר ללכת אליו... חבל שלא לקחתי צילומי מסך כששיחקתי.
אני לא יודעת לגבי 98, אבל הרימאסטר הזה מרגיש מיושן מאוד. מאוד. למה לא שיפצו לפחות את הדמויות? מה זה הדבר הזה?

sky121

New member
הבעיה של הויטה

הבעיה כאן אינה קשורה לאיכות המסך של הויטה. הבעיה היא שהמסך קטן מדיי.
המשחק אינו מותאם לדעתי על גבי הקונסולה הניידת. זה יותר טוב לשחק על גבי צג של מחשב או טלביזיה. סוני עזרה לפתח את הגרסה, לכן זה יצא גם על הויטה.

המשחק הוא בסגנון פילם נואר. זאת עובדה קיימת, לא בגלל שאני אמרתי זאת. אך זה נראה בכל המשחק: סגנון של המבנים הוא ארט דקו, המוזיקה הכוללת כלי נשיפה כמו סקסופון, ומאני לבוש (בחלק מסוים) כמו המפרי בוגרט. השחקן הבולט ביותר של הפילם נואר בהוליווד באותה תקופה.
וטים שייפר אמר זאת בדוקומנטרי שכלול עם המשחק.

אמרת בפוסט הראשון, שיש את הפסים הכהים בצדדים. הם שמה מסיבות טכניות.
כמו שאת רואה, הסביבות הם מקובעות, במקור הן נוצרו בשביל מסכים 4:3. אי אפשר ליצור תוספות לסביבות שלא נוצרו דאז, בשביל 16:9 שקיימים כיום. אפשר למתוח את הסביבות הללו, אך הדבר יראה מאוד לא טבעי.

עוד משהו שקראתי, זה שלא כל קבצי המקור נשמרו. היה צריך לשחזר אותם מאפס, שאני משוכנע שזאת עבודה לא קלה בכלל.

ומה יש לך נגד גלוטיס (Glottis)? ככה הוא אמור להיראות. מה את רוצה, שיעשו אותו מציאותי יותר? יוסיפו עוד פוליגונים? שיישרו לו את השיניים?
זהו העיצוב של המפתחים, יחד עם המגבלות של התלת-מימד של אותם שנים. כל שינוי דראסטי, היה מהווה חטא על פשע. ופגיעה בעיצוב האומנותי של אז.

PlayGirl3

New member
גם אם יקרינו את זה על מסך קולנוע זה עדיין יראה רע

אני מבינה שלמשחק יש ערך נוסטלגי, אבל לצערי הוא לא עומד במבחן הזמן.

CallMeCavanaugh

New member
השאלה היא לא אם הוא יראה טוב או רע

אלא אם הוא בכלל שחיק על מסך קטן. לדעתי התשובה היא לא ועצם העובדה ששיחררו אותו לויטה היא טעות בעיני.

CallMeCavanaugh

New member
הקטע עם המשורר הוא סתם בדיחה שיש במשחק

צריך בלון בכל צורה שהיא בשביל להבריח את היונים (הן בורחות כי הבלון מתפוצץ, לא כי הוא בצורת משורר). אל תתן דווקא לזה להרתיע אותך מלשחק.

מישהו 2

New member
גם אני, נכנסתי ראיתי

הגעתי בערך למסך פתיחה של התחלת המשחק שאפשר לזוז איתו במשרד הזה. ובאותו הרגע בידיוק אני כבר הבנתי שאני לא הולך לשחק בזה.
&nbsp
&nbsp

CallMeCavanaugh

New member
אני מסכים עם sky121

זה באמת משחק נהדר אבל הוא נוצר בתקופה שבה לא היו מסכים קטנים כל כך והוא פשוט לא מתאים למסכים כאלה. גם כששיחקתי בו על המחשב בזמנו היו מקומות שבהם באמת היה קשה למצוא את הדמות, על הויטה זה אפילו יותר קשה מן הסתם.
&nbsp
אגב, חוץ משליטת הטנק בפלייסטיישן יש גם שליטה רגילה של גוף שלישי. ממש אין בעיה לשחק בו על הפלייסטיישן 4.

amithas190

New member
אני לקראת סיום ההרחבה של הוויצ'ר

מתבאס שזה נגמר , יצירת מופת מכל בחינה.
&nbsp
המשימות שהכי אהבתי :
כל המפגש עם המכשפות
ההשתכרות בקייר מורהן
ואת הסוף הרע -הסיום הכי חזק שאפשר לקבל.
&nbsp
אני אקנה בוודאות את ההרחבה הבאה
&nbsp

אתה רוצה להגיד לי שעשית את כל הסייד קווסטים?

מה זאת אומרת נגמר לך? ;ָׂ) יש פה כמויות של תוכן.
(אני עדיין משחק, ני נו קוני ככה שיקח לי ים של זמן להגיע למכשף שוב, אבל שאגיע נדסקס עליו ארוכות)
(וכן זה יקרה בסוף!)

amithas190

New member
לא הכל אבל המון

כרגע במשחק עצמו נשארו לי איזה 5 משימות צד (אני לא מחשיב משחקי קלפים) ו-4 חוזי מפלצות.
מבחינת סימני שאלה - נשארו לי כמעט ורק באזור של סקליגה שרובם באמצע הים ..
&nbsp
כמובן שיכול להיות שיש עוד משימות שאני אגלה דרך סימני השאלה.
&nbsp

amithas190

New member
לפי המונה של המשחק אני מתקרב ל 400 שעות . אפילו שזה לא נראה

לי הגיוני...
&nbsp
הזמנתי את פולאאוט אתמול, יגיע בעוד חודש כנראה , מאוד מקווה לא להתאכזב

אלוהים,שרפת אפילו יותר זמן ממה ששרפתי על סקיירים

(299 שעותׁ*) אין ספק שקיבלת תמורה מלאה לכסף שלך ועוד קצת. לא שמתי לב שיש מונה למכשף 3 . להפך אם כבר המונה של המכשף עוד
מחסיר שעות. סביר להניח שאם הוא אומר ששרפת קרוב ל400 שעות, אז יש סיכוי לא קטן ששיחקת אשכרה 400 שעות.

אלא אם כן אתה נרדמת והשארת את המשחק פתוח והוא פעל סתם, או שהוא פעל שהיית בעבודה או משהו.

זה קרה לי עם הרבה משחקים שיש להם מונה שנרדמתי ושכחתי לכבות, כיביתי רק את הטלווזיה וקיבלתי מספרים מטורפים.

amithas190

New member
אני לא נרדם אני משחק בישיבה... השעות כוללות את ההרחבה כמובן

אבל כן המשחק הזה אוכל זמן פנוי

למעלה