אימהות עובדות

דינהלה1

New member
אימהות עובדות

כמה זמן לוקח לוקח לכן בבוקר לפזר הילדים בגנים ולבית הספר?
כמה זמן לוקח לכן להגיע לעבודה בבוקר ובאיזו שעה אתן מגיעות?
האם זה קריטי למעסיק שלכם שתגיעו בשעה מסוימת או שיש לכן מרווח תמרון?

schlomitsmile

Member
מנהל
אימהות עובדות -לעומת? המונח השגור 'אימהות עובדות' מתייחס למעשה לאימהות מתפרנסות.
לי, כאמא במשרה מלאה וחצי, הוא צורם כי משתמע ממנו
כאילו מי אינה עובדת תמורת כסף, אינה עובדת.
והרי כל מי שהתנסתה בזה, יודעת כמה זה לא נכון

מי שנשארת בבית ומקדישה את כל זמנה וכחה לגידול הילדים,
עובדת קשה, בלי ימי מחלה, קידום, פנסיה או משכורת.
זה בסדר גמור אם היא בחרה בזה,
אבל למה להגיד שהיא לא עובדת?

וכי מה היא עושה? מפצחת פיסטוקים כל היום?

דינהלה1

New member
אימא עובדת תרתי משמע

אימא שמפרנסת עובדת עבור מעסיק פרטי בנוסף לעבודה בגידול הילדים ותחזוקת הבית והמשפחה. השאלות מעניינות אותי כדי לראות איך אימהות שעובדות מחוץ לבית מתמרנות ואיזה סידור וופתרונות הן מוצאות. לי זה ברור אז בכלל לא חשבתי לפרש את ניסוח הכותרת בצורה אחרת

schlomitsmile

Member
מנהל
אם חלק מהאימהות עובדות, אז חלק לא
לא היתה כוונת ביקורת בדבריי

רק להעלות למודעות נקודה שנדחקת לדעתי בד"כ הצידה.
אין לי ספק שאמהות שמפרנסות עובדות קשה מאד,
אבל גם אמהות שהן "רק" אמהות במישרה מלאה
עובדות קשה.
לגבי ה"בנוסף"- הוא חלקי באופן בלתי נמנע.
כי אפילו אמא לא יכולה להיות בו-זמנית בשני מקומות

לכן היא מעבירה חלק מהעבודה והאחריות לגורמים אחרים:
מטפלת, צהרון, עוזרת-בית ועוד.

ayely33

New member
אצלי הכל קרוב

הגנים במרחק הליכה מהבית, אני או בעלי מפזרים (2 גנים) ונוסעת לעבודה , צריכה להיות קצת לפני 8:00 מרחק נסיעה של 10 דקות בערך , כך שמצבי בסדר מהבחינה הזו

yafyafit

New member
לא פשוט העניין

בעלי מפזר בבוקר,
אני כבר בעבודה לפני שבע בבוקר כדי להספיק לעבוד את ה-9 שעות שאני חייבת לתת שם... בורחת להם ב-15.30 ולוקח לי כ-40 דקות להגיע לגן ולבית הספר.
לשמחתי המעסיק שלי מאפשר לי גמישות בשעת ההגעה והיציאה אבל לחלוטין לא נוח לו עם זה שאני לא יכולה לתת משרה בהיקף גדול יותר.
חוצמזה אני גם עצמאית "אחרי שעות העבודה" ככה שבכלל העומס אדיר, אבל לא מתלוננתף אני עושה את מה שאני אוהבת מבחירה חופשית

Internet Mom

New member
אצלנו בבית האבא העובד

מפזר את הילדים ומספיק לעשות את זה בדרך נס עד השעה שמונה... אחת קטנה ליד הבית, שניים גדולים במרכז העיר. הוא מגיע לעבודה בשמונה וחצי בערך.

ואני לא חושבת שהמונח אמהות עובדות מבטל את האמהות שבבית עם הילדים! בארצות הברית אמהות אומרות בגאווה I am a stay at home mom ובתור אמא 'עובדת' הרגשתי שיש בזה משהו שמוריד מהאמהות שלא יושבות בבית. והיום כשאני לא עובדת... כבר לא אכפת לי איך קוראים לי.

העיקר שמאושרים, לא?

דינהלה1

New member
אולי: אימא שעובדת מהבית?

בכל מקרה זה לא פשוט. מרבית המעסיקים מצפים מהעובדת שתגיע לעבודה בשעות הבוקר וכשיש לפזר ילדים ופקקים בדרך זה לא קל בכלל! ככל שהמרחק של העבודה מהבית יותר ארוך זה יותר מסובך. יש מקומות עבודה שמראש לא ניגשתי להציע את עצמי בדיוק בכלל הבעיה הזאת.

efratramati

New member
בבוקר תמיד יש בלאגן

ולא עוזר כלום. כל הרצון הטוב וכל ההתארגנות המוקדמת. תמיד קורה משהו...

rinamlo

New member
עובדים קרוב לבית

אני עובדת בעסק משפחתי שנמצאת במרכז המסחרי מול הבית, חנות שפתוחה משעה 8 בבוקר ועד 9 בערב ברור שיש המון יתרונות ואם מאחרים קצת אז לא נורא ויש גמישות מבחינת העדרויות, החסרוונות שאם אני לא עובדת בוקר אז עובדת ערב ואני מפספסת את ארוחת הערב וההשכבה.
יש לי ילדה אחת ולפעמים בעלי לוקח אותה באוטו ולפעמים אני ברגל, בכל מקרה 90% אני מגיעה בזמן ובתקופה האחרונה אפילו מקדימה.
בעלי לעומת זאת, יוצא לקראת שמונה מהגן, אצלו אין בעיה להגיע בדיוק בזמן אבל אם אתה יוצא לפני 9 שעות מורידים לך כסף כך שבעלי מקפיד להיות עד 8:15 בעבודה כדי שיוכל להגיע בזמן במידה ואני צריכה לעבוד ערב

למעלה