טופ 5

DAN1EL

New member
טופ 5

והפעם - מהם חמשת השירים האהובים עליכם של...

גוון סטפאני

הכוונה שלי היא לקריירת הסולו שלה (כולל שיתופי פעולה) ולא לנו דאוט.
זה לכבוד הקאמבק. :)

אני מזכיר:
אם קשה לכם לבחור חמישה שירים, אפשר לבחור גם עשרה.
אם קשה לכם לדרג, אפשר גם בלי סדר מסוים.
אני משתדל לבחור באמנים שכל חברי הפורום מכירים בשביל הפינה הזו.
או במילים אחרות: אין סיבה לא להשתתף!

YEEZUS

New member
שלי:

קודם כל, אני חייב להגיד שאני פשוט חולה עליה. לא משנה מה היא תעשה היא תיראה בעיניי מלכה.
אפילו BDL שבהתחלה נשמע לי מעפן גדל עלי ועכשיו אני חורש לו את הצורה.

אז:
1. What You Waiting For? - לא נראה לי שמישהו יכול להישאר אדיש לטירוף של השיר הזה. איזה שיר אדיר לפתוח איתו קריירת סולו!
2. Yummy - טוב, זה לא סוד שאני מעריץ ענק של פארל, ונכון שלא מדובר באחת ההברקות שלו, אבל אני פשוט מת על זה.
3. <b>Long Way to Go</b> - אז אני גם מעריץ ענק של אנדרה.
הוא וגוון זה כל מה שצריך כדי להגיע לשלמות מוזיקלית.
4. Wind It Up - גם הסינגל הפותח הזה פשוט מטורף. אוסף של צלילים ובתים שלא קשורים אחד לשני, אבל מסתדרים נפלא.
5. 4 in the Morning - איזו בלדה יפהפייה! יש לה קול כל כך נעים.

ערן1987

New member
What You Waiting For?

שיר ענק בעיניי, במובן מסוים מאוד אנדררייטד. חוסר ההצלחה שלו (למרות מועמדות לגראמי) בזמן אמת היה תעלומתי בעיניי. היום זה היה הפוך ללהיט היסטרי.
&nbsp
כל השירים שציינת מעולים! דווקא את "4 בבוקר" אני הכי פחות מחבב, סתמי קצת.. אבל חביב

DAN1EL

New member
שלי

(לא לפי סדר מסוים)

Hollaback Girl - הנפטונז באחת היציאות הגדולות בקריירה שלהם.
Wind It Up - עוד שת"פ נפלא בין גוון לבין הנפטונז. יצירתיות מתפרצת ומגניבה, ואמיץ מאוד כסינגל.
What You Waiting For - יופי של שיר להשיק איתו קריירת סולו. הוכחה נוספת לכישרון של לינדה פרי. שיר מגניב ביותר, ואני חולה גם על קטע הפסנתר שבתחילת הקליפ, לפני שמתחיל השיר עצמו.
Let Me Blow Ya Mind - שיר של איב שהיא מתארחת בו, אבל מה אכפת לי. הוא נכנס. ובכלל - Scorpion של איב הוא אחד האלבומים

Rich Girl - עוד שת"פ מגניב עם איב, הפעם מתוך אלבום הבכורה של גוון. כיום אני פחות שומע אותו, אבל בזמנו אהבתי מאוד.

אני חייב לציין שסה"כ אני מאוד בעדה, אבל לא עף על כל דבר שהיא משחררת.
חלק מהסינגלים אפילו די מעצבנים אותי (Cool, The Sweet Escape) והרבה מהשירים באלבומים עצמם הם די חלשים סה"כ, גם כשהיא משתפת פעולה עם ענקים כמו הנפטונז ואנדרה 3000.
אבל שוב - היא סבבה והיא מגניבה ואני בעדה.
והיא כנראה מכרה את נשמתה לשטן או משהו כזה, כי הבחורה נראית צעירה ולוהטת יותר ככל שהזמן חולף. זה פסיכי.

ערן1987

New member
קטע הפתיחה בקליפ של WYWF באמת יפהפה

וגם מאוד מדויק לדעתי.
&nbsp
והמשפט האחרון -
זה כל כך נכון! לא ברור לי איך היא בת 45 (או משהו כזה) והיא נראית אותו הדבר כבר 20 שנה! אני חושב שאני יודע למה זה - פארל. גם הוא בערך בגילה וגם הוא נראה אותו דבר מתחילת הדרך.
&nbsp
הם עלו על משהו שני אלה.

DAN1EL

New member
אני ממש רוצה לקוות

שכל התינוקות הם בתולים ובתולות.

Drunk in Love

New member
שלי:

1. What You Waiting for
אחד משירי הפופ הטובים בהיסטוריה מבחינתי. הפקה מבריקה, לא פחות. כזה קטע אדיר, לא מתאמץ ופשוט נפלא.

2. Bubble Pop Electric (feat. Johnny Vulture)
זה פשוט ענק. במלוא מובן המילה. הפקה מופתית מבחינתי, עוד שיר פופ מבריק לחלוטין. לא ברור למה לא היה סינגל.

3. Wind It Up
כי זה מגניב בטירוף. הביט הגדול של פארל שמתיישב על סמפול והפקה מנימליסטית ונקייה בסופו של דבר, הקליפ המעולה

4. Hollaback Girl
קלאסיקה שלה ובצדק, זה פשוט אדיר לגמרי.

5. 4 in the Morning
כבר מימי Don't Speak נוכחנו לדעת שגוון היא מבצעת בלדות מצוינת. תמיד אהבתי את השיר הזה, היום יש לו בעיקר ערך נוסטלגי גדול אצלי.

עוד טובים שכמעט נכנסו:
Early Winter
Yummy
Luxurious
Harajuku Girls
Cool
Baby Don't Lie

ערן1987

New member
Bubble Pop Electric

ככה היה נשמע "גריז" אם הוא היה נוצר בשנות האלפיים והיה על סיפור אהבה בין אישה לבנה לגבר שחור.

ערן1987

New member
קל זה לא

לדעתי היא אחת הזמרות הכי אנדררייטד שפועלות בעולם המוסיקה. בפני עצמו הקול שלה לא חזק, אבל זו יכולת ההגשה האדירה שלה שהופכת אותה לזמרת מאוד ייחודית עם גישה "פאק איט" אחת גדולה. תותחית על, לא פחות. אני ממש מחכה לאלבום הבא שלה ומקווה שהוא יהיה יותר כמו LAMB (שבזמנו חרשתיייייייייי עליו בטירוף) מאשר האלבום שהגיע אחריו שהיה בינוני שכזה. קיצר, הנה הדירוג שלי - ולא בסדר מסוים.
&nbsp
What You Waiting For? - יריית הפתיחה של קריירת הסולו שלה. עפתי עליו בזמן אמת, מהרגע שיצא, וגם כיום. שיר אדיר שמציג בצורה מעולה את החששות שלה מקריירת הסולו שלה. די השתלם לה, לא?
&nbsp
Hollaback Girl - נשבע לכם שאני זוכר את השרשור שנוצר פה בפורום כשהקליפ הזה יצא לפני כעשור
אני זוכר שאנשים עפו עליו בצורה אחרת, התלהבו מהצבעים, מהמוסיקה, מההפקה של פארל, מהדרך המצחיקה שבה היא העבירה את השיר. אין, נוסטלגיה חח.. וגם השיר עצמו אדיר! כיף לי לשמוע אותו בכל פעם מחדש.
&nbsp
Long Way to Go - אם אני לא טועה, ואל תתפסו אותי במילה, השיר הזה בכלל הוקלט לחלק של אנדרה 3000 באלבום הכפול האגדי של אאוטקאסט אבל מסיבה כלשהי הוא לא נכנס לשם, שזה בעצם הרווח של גוון כי זה שיר שהוא פשוט טירוף מוסיקלי לאוזניים. הקצב, ההפקה, הביט, הכימיה הנהדרת בין שניהם, ההגשות שלהם, וגם הטקסט החשוב. הכל מתחבר לשיר שהוא לא רק כיפי מאוד אלא שגם יש בו מסר אמיתי. אני אזכיר גם את Bubble Pop Electric, שיתוף נוסף עם אנדרה 3000 (תחת השם ג'וני וולצ'ר), שהוא פשוט "גריז 2004" - וזה כיף בדיוק כמו שזה נשמע.
&nbsp
Wind It Up - יודלה הי הו!
יא וולי, איזה דבר זה, איזה כיף זה. באמת שלא צריך להרחיב, מספיק רק לשמוע.
&nbsp
Rich Girl - הסימפול מנצח את הכל.
&nbsp
שירים שאני חייב להזכיר לטובה כי הם עדיין כיפיים/מהנים/מרגשים בדרכם: Cool ו-The Real Thing המאוד רגועים ולא ממש אופייניים לקו המוסיקלי של האלבום הראשון), U Started It, Wonderful Life, Danger Zone (שיש לו הפקה שאני מת עליה), The Sweet Escape שהוא שיר פופ סופר מהנה, Yummy שהוא אחת ההפקות היותר טובות של פארל בעשור הקודם וגם Now That You Got It שהוא פשוט פצצה של כיף.
&nbsp
קיצר, מלכה.

DAN1EL

New member
אתם חייבים להפסיק להגיד "פארל" כשמדובר על הנפטונז.

פעם הם היו צמד.

ערן1987

New member
חח ידוע, ידוע

אבל לא באמת בדקתי לעומק אם זו הפקה של פארל לבד או של הנפטונז, נ.ר.ד או לא יודע.. הוא פשוט בכל מקום

RTur

New member
אממ...

קצת מביך אבל לא יצא לי לשמוע את שני האלבומים שלה כל כך הרבה זמן שאני פשוט לא זוכר כמעט אף שיר.
שני אלבומי הסולו שלה יצאו בתקופה שכמעט ולא שמעתי מוסיקה לועזית והתמקדתי בעיקר בישראלית. האלבום הראשון שלה יצא כשעוד הייתי בחצי הדרך וכן הכרתי את רוב הסינגלים מתוכו ב"זמן אמת" אבל על האלבום השני בכלל לא שמעתי כשהוא יצא וגיליתי אותו באיחור.
&nbsp
בכל זאת אציין כמה שירים שאני אוהב מהסינגלים אבל זה לא ממש מייצג. בטח אגלה עוד שירים שאני אוהב ואולי אפילו יותר מהסינגלים כשאחזור לאלבומים האלה שוב.
&nbsp
Luxurious - אותו נגיד אני זוכר שגיליתי ממש באיחור. אני זוכר אפילו את הסיטואציה. הייתי בלשכת גיוס בצו ראשון ובזמן שאני מחכה לבדיקת שקר כלשהו, על המסכים היה MTV Base ושודר הקליפ של השיר הזה. התלהבתי מהשיר (ומהקליפ
היא מדהימה ביופיה בו
) מהרגע הראשון וניסיתי לזכור איך קוראים לו (אז עוד לא היה שאזאם וכאלה חח) ולכו תזכרו את המילה הזאת...
בסוף מצאתי אותו
&nbsp
Rich Girl - כנראה שרק גוון יכולה לקחת שיר מחזמר קלאסי כזה ולעשות אותו כל כך מגניב ולא לפגוע בכבודו של השיר המקורי
(לדעתי לפחות)
&nbsp
Cool - אין לי משהו מיוחד להגיד. פשוט אוהב אותו
&nbsp
Let Me Blow Your Mind - זה נראה לי הפעם הראשונה שגוון עשתה משהו לבד מחוץ לנו דאוט נכון? לפחות זה מה שאני הכרתי. כל כך מגניב. כמה הייתי מחכה שהשיר הזה יהיה ב-MTV!
&nbsp
דווקא מ-What You Waiting For אני זוכר שלא כל כך אהבתי בזמנו. אבל יש מצב שאם אשמע אותו היום דעתי תהיה אחרת. אני צריך באמת לחזור לשני האלבומים שלה ולהכיר אותם כמו שצריך. היום ההסתכלות שלי עליהם תהיה אחרת לגמרי מאז.
The Sweet Escape זה הזה עם אקון נכון? אם כן אז הוא מעצבן. גם השיר וגם אקון

&nbsp
&nbsp

ערן1987

New member
אני חושב ש-Luxurious הוא אחד החלשים

מהאלבום הראשון שלה וראיתי שהרבה הזכירו אותו.. הוא לא גרוע, כן? אבל יחסית לאחרים הוא חלש.

למעלה