משיכה

Elle992

New member
משיכה

משיכה אם מינית ואם רומנטית, זו מילה כ"כ גדולה מצד אחד, על כל רבדיה.
ומצד שני - גם יכולה להיות מינימלית וממוקדת, בסיסית.

אני רוצה לפתוח בדיון איתכם ולשאול - האם, אי פעם - נמשכתם למישהו?
מינית, רומנטית או גם וגם.

מה קרה עם זה, במידה וכן? מדוע לא מימשתם זאת?
מה עצר בעדכם לממש זאת? פחדים? חרדות? העדר ביטחון עצמי?

משיכה מינית - משיכה ורצון לקיים מגע מיני כלשהו עם X אדם.
משיכה רומנטית - משיכה ורצון לקיים אקטים רומנטים עם X אדם כגון:
קשר זוגי, אינטימיות, לאו דווקא עם רצון לקיים מגע מיני כלשהו.
כמו שקורה אצל א-מיניים רומנטים - רצון ברומנטיות, בלי האקט המיני הידוע והמוכר.

משיכה מינית ורומנטית - משיכה ורצון לקיים מגע מיני כלשהו + אקטים רומנטים
כגון: קשר רומנטי, אקטים רומנטים הכוללים אינטימיות ועוד. הכל ביחד - עסקת חבילה, הדבר, כאמור - האולטימטיבי שהאדם שואף אליו, כביכול. שוב.
עדיין יש אנשים שאוהבים רק חלקים מסויימים, ולא הכל ביחד, וזה עדיין לגיטימי

אתם מוזמנים לשתף, אשמח לשמוע אתכם בנושא

ga26

Member
אצלי

בוודאי, ושנים לא יזמתי כלום עם אף אחת (עד שלקחתי את עצמי בידיים).
זה התחיל כביישנות טבעית בשנות העשרה, יש לי אופי ביישני במקצת.
והמשיך עם זה שבטלויזיה מלמדים אותנו שכולם עושים את זה כבר מגיל כלום וחצי.
ואז כשכבר אתה חושב שתוכל לצאת מהביישנות יש את הפחד של מה אם אכן כולם עושים אתצ זה איך אני בגיל המופלג (?!?!?) 17-18 עוד לא עשיתי? איך אני אספר שלא התנסתי?
ואז גיל 20 אתה אומר גם אם אצליח להתגבר על המבוכה של להתחיל - לא אדע מה עושים, איך עושים וכו'....
וכך יכולים להישאב לזה עוד ועוד....

האם נמשכתי מינית לבנות/נשים ברור רובכן מושכות מינית גם כשאתן לא מודעות לזה
האם נמשכתי רומנטית - בטח, היו מספר פעמים.
אבל לשמחתי ממש התגברתי על זה בשלב מסויים בחיי.

Berethor

New member
משיכה, לא משנה אם היא מינית או/ו רומנטית, היא לא תמיד הדדית

גם אני לא בדיוק ניגש לבחורות זרות ברחוב, אז אני מניח שקיים אלמנט של פחדים, והרבה יותר נוח בשבילי להכיר אנשים דרך האינטרנט, אבל אני לא חושב שזה הדבר העיקרי שעוצר מבעדי למצוא זוגיות, מה שעוצר מבעדי למצוא זוגיות, זה דבר שלא ציינת כאן, למרות שהוא נורא חשוב, וזה משיכה הדדית או/ו עניין הדדי, בדרך כלל אלו שאני מעוניין בהן לא מספיק מעוניינת בי ואלו שמעוניינות בי אני לא מספיק מעוניין בהן, וככה נוצר מצב שנשארים לבד. הפחד הכי גדול שלי הוא ממחלות מין, וזכור לי לפחות פעם אחת שזאת הייתה אחת הסיבות העיקריות שגרמו לי לפסול קשר עם בחורה בעלת עבר מיני בעייתי, וזאת גם אחת הסיבות שהגעתי למסקנה שאני מעדיף בחורות עם עבר כמה שיותר נקיא, בנוסף לסיבות מוסריות ומונוגמיות.

בכל אופן בשנים האחרונות נרשמתי לאתר ההיכרות OkCupid, ואולי בעתיד יצא מזה זוגיות ולא רק שיחות, מה שטוב באתר הזה זה שמראש אפשר לראות הרבה פרטים על הצד השני, וככה לראות אם היא מספיק מתאימה לי מבחינת האישיות ולא רק המראה, או לא, גם מבלי לדבר איתה על זה, כמובן בהנחה שאנשים ממלאים את השאלות באתר ולא רק שמים תמונה, וכמה פרטים בסיסיים. משיכה מינית בהחלט יצא לי להרגיש למספר בחורות, אבל אם אני יודע שהבחורה לא מספיק טובה עבורי אז המשיכה המינית לא משנה לי הרבה, משום שעדיף שיהיו גם סיבות נוספות להיות מעוניין במישהי, משיכה רומנטית לא נראה לי שהרגשתי לאף אחת, אבל במלא אני לא רואה טעם לאהוב רומנטית בחורה שאני לא בקשר רומנטי איתה.

Elle992

New member
אתה צודק שלא ציינתי את הקטע ההדדי אבל זה

נובע מכך שאני מראש חושבת שזה אמור להיות הדדי בכדי שיוכל להתקיים.

אני לא בעד להתנפל על הצד השני רק כי אנחנו חושקים בו מבלי לבדוק
אם הוא בכלל מעוניין ורוצה במה שאנחנו רוצים.

Berethor

New member
קשר אינטימי לא תלוי רק באדם אחד, ולכן מין הראוי לציין את זה

אחרת זה יכול להישמע כאילו לא מתחשבים בכלל באם הצד השני מעוניין או לא. יש הרבה אנשים, ובמיוחד בחורים שהדבר העיקרי שעוצר אותם זה אם הבחורה שהם נמשכים עליה לא מעוניינת, וכמובן שאותם בחורים לא מתנפלים על בחורה שלא מעוניינת, אחרת זה לא מה שהיה עוצר אותם, בכל מקרה אני לא חושב שיש יותר מדי סיבה לדאוג שחסרי ניסיון יתנפלו על מישהי, עצם העובדה שאדם הוא חסר ניסיון זה ברוב המקרים עדות בפני עצמה שהאדם לא מתנפל על אף אחד, במיוחד שלא באופן רציני.

בכל מקרה משיכה יכולה להיות גם כלפי אנשים שלא נמצאים בזוגיות איתם, משיכה לא צריכה להיות הדדית כדי להתקיים, לחוש משיכה ולהיות בקשר אינטימי זה לא אותו דבר. לגיטימי להימשך גם לאנשים שלא נמשכים עליך חזרה, אבל סביר להניח שלא יצא ממשיכה כזאת כמעט כלום. לגבי אנשים שנמצאים בקשר אינטימי ועדיין לא עושים שום דבר אינטימי, אני מתקשה להבין מקרים כאלה, אם הייתה לי זוגיות, סביר להניח שהייתה לי גם אינטימיות, לכן מה שאני מעדיף לחפש זה זוגיות ולא רק מיניות. גם אנשים א-מיניים רומנטיים שמחפשים נשיקות בלי מין, אמורים להבין שזה לא תלוי רק בהם, וזאת גם הסיבה שברוב המקרים הם לא מוצאים זוגיות, שהרי לאנשים מיניים לא משתלם להיכנס לקשר אינטימי שלא כולל מין.

White Knight1

New member
הממ..

לא קרה שהרגשתי רק משיכה מינית אל מישהי אם לא הייתה משיכה רומנטית, אני לא ארגיש בנוח להכנס למגע מיני עם מישהי שאין לי הכרות איתה, קודם חשוב אצלי להרגיש איתה בנוח כשהיא בסביבתי.
&nbsp
קרה בעבר שהרגשתי אל מישהי את שתי המשיכות.
בנוגע למשיכה המינית אפילו הצלחתי לגרום לעצמי להציע את זה בפניה.. וזה ממש לא מובן מאליו מבחינתי, מאוד ביישן.. אבל בגלל שהרגשתי כל כך נוח ופתוח איתה ודיברנו על הכל אז הרגשתי שאני מסוגל, אבל היא דחתה את זה, אמרה שהיא הייתה מציעה את זה בעצמה אבל היא מרגישה שאני כמו אח בשבילה ושזה ירגיש מוזר.
&nbsp
כרגע נראה שמתבשל משהו עם מישהי אחרת.. לא הכי ברור אם היא מרגישה מה שאני מרגיש למרות שאיך שאני רואה את זה נראה שהיא מחבבת אותי, אבל נראה שמאוד לא פשוט בשבילה להפתח.. אז נראה לאן זה ילך, מקווה לטוב.

אז

האם אי פעם נמשכתי למישהו? כן.
לא בטוחה שהייתי מחלקת את זה למשיכה מינית או משיכה רומנטית
המישהו שהייתי איתו רגע (כמה חודשים) המשיכה שלי אליו התחילה ממשיכה שכלית.
הוא היה מאוד חכם וזה משהו שמשך אותי מאוד.
אח"כ תוך כדי שיחות התברר שיש בינינו הרבה דברים משותפים, זה גם גרם למשיכה הדדית.
אח"כ התברר לי ש כשהוא שר, יש לו קול נעים ורך שממיס את הלב...
ועדיין, כל אלו, לא הייתי מגדירה אותם כמשיכה רומנטית,
יותר כמשיכה שכלית, או על בסיס של דברים משותפים (גם לא בטוחה כמה רומנטית אני אם בכלל :) ).
למשיכה המינית לקח זמן להגיע, היא לא היתה שם ישר
היא הגיעה ונבנתה לאט ככל שהעמיקה ההכרות בינינו.

לפני זה היה עוד מישהו שהמשיכה שלי אליו היתה כי הוא היה חמוד
ונעים ויחד עם זה הוא היה מבריק שכלית.

ברור שיש שחקני קולנוע שאני טוענת ש"הם עושים לי את זה"
אבל לא דמיינתי אותי איתם בקטע מיני. הכריזמה שלהם יחד עם מראה ספציפי שמדבר אלי, עושה לי את זה
אז אני אומרת שאני אוהבת את השחקנים האלה אבל זאת לא ממש משיכה, אולי כי ברור לי שהם אינם מושגים עבורי.

הייתי אומרת שבגדול, אני לא מרשה לעצמי בכלל להמשך לאנשים אם לא ברור לי שהם בעניין שלי ושאני בעניין שלהם.
אני די שמה מיסוך/ חומה ולא מגיעה למקומות של משיכה עם אנשים שאיני מכירה אבל גם כאן היה לי פעם מקרה שהוכיח הפוך:
ראיתי בחנות כלשהי, מישהו, חתיך הורססססס. ידעתי שהוא נשוי למישהי שאני מכירה. ראיתי אותו פעם ראשונה מאז שהם יחד.
היה לי ברור שלא יהיה בינינו כלום, לא רציתי שיהיה כי אני לא בקטע של אנשים נשואים, היה לי ברור שהוא אפילו לא רואה אותי או שם לב אלי :)
אבל מבחינתי, ברגע שראיתי אותו, העולם זז אחרת, הזמן התקדם באופן שונה,
הלב שלי דפק. הרגשתי אליו משיכה מטורפת וכמה שזה נשמע מוזר, זאת לא היתה משיכה מינית, אבל כשחשתי את התחושות האלה,
הגעתי למסקנה שכנראה על זה מדברים כשאומרים התאהבות ממבט ראשון.

כן וכן

ובאופן מפתיע למרות שאני די סטרייטית ( חוץ מתקופה מסויימת שאז הייתי אנטי בנים אבל היא נעלמה כלא הייתה), גיליתי שלפעמים אני נמשכת לנשים אבל לא כי הן נשים כי אני סטרייטית אלא כי יש כל מיני מרכיבים במשיכה ולפעמים נשים עושות משהו מסויים (שוב זה לא רק נשים עדיף גבר ועל גבר זה יותר מושך), שאצלי ספציפית לוחץ על הטריגרים של המשיכה ואז למרות שאני לא בקטע של נשים בתחום המיני בגלל הגורם הספציפי הזה זה יכול לעורר משיכה מסויימת אבל כשגבר יעשה את זה זה יהיה הרבה יותר מושך. ובכלל משיכה זה דבר מוזר מאוד
אני לא נכנסת לפירוטים כי זה אישי שלי אבל סתם לשיתוף כתבתי בכללי

קראתי תשובות של אנשים אז מרחיבה

משיכה מינית היא דבר מוזר כי היא יכולה להתחיל ממשיכה רגשית או סתם משיכה שכלית כמו שכתבו פה. ולהפתח בהמשך למשיכה גם לגופני ולמגע והיא יכולה לבוא במפתיע בלי שקוראים לה או מתכננים ולהעלם כלעומת שבאה היא מאוד דינאמית ומשתנה והיא לא פועלת אצלי רק ברמה אחת. בעיקרון לא כל כך אוהבת את התחושה אני חושבת שיש הרבה כפתורים וטריגרים שונים למשיכה לפחות אצלי לכן אני לא יכולה להגדיר אותה במדוייק וכפי שכתבתי אני לא הולכת לפרט עליה כי זה תחום אישי!!

אבל מה שכן אני פחות נמשכת למראה

כאילו כן יש מראה "חמוד" ונעים למראה אבל לא בטוחה שזה הגורם העיקרי למשיכה.
לא יודעת קיצר מורכב

Berethor

New member
יש מצב אבל עבור מרבית האנשים המראה הוא הגורם העיקרי למשיכה

אפילו אם יש אנשים שלא מודים בכך, עבורי זה קודם כל הנתונים הטבעיים, ורק אחר כך דברים מלאכותיים כגון לבוש וטיפוח. באתרי הכרויות וכך גם במציאות בדרך כלל מסתכלים קודם כל על המראה, ורואים אם זה מספיק טוב ורק אחר כך מחליטים אם שווה להכיר את האישיות של האדם, אפילו כאשר מדובר באנשים שחשובה להם האישיות, זה עדיין לא אומר שהגוף של הצד השני לא חשוב להם, ומבחינתי זה הגיוני, משום שהגוף שלנו הוא חלק מאיתנו לטוב ולרע. כמובן שיש גם מקרים שמי שנראה טוב הוא לא טוב מבחינת האישיות, אבל לכל הפחות מבחינת המראה הוא טוב.

"If a character is beautiful, then that character is a good person, either publicly or secretly. If a character is good, then that character will either be beautiful or be treated as beautiful."

"Or to put it another way, every hero worth his salt must be physically attractive, or at the very least, better-looking than half of other people his or her age. This standard is more relaxed for side characters who can be truly ordinary-looking or even literal aliens, but expect the lead character to be pleasing to look at, even if he is the alien."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BeautyEqualsGoodness[/URL]

"A form of Misaimed Fandom, when a fandom takes a controversial or downright villainous character and downplays his/her flaws, often turning him/her into an object of desire and/or a victim in the process. This can cause conflicts if the writers are not willing to retool the character to fit this demand."

"Common reasons for this include the character being wicked in a classy or cool way. A physically attractive villain is much more likely to be subject to this trope than a physically ugly one; Beauty Equals Goodness, after all, and shallow as it may be, it seems that, for some fans, this is the case even when the character's beauty only extends to their appearance."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DracoInLeatherPants[/URL]

לדעתי לא. אבל אתה זכאי לדעתך ואף פעם לא מזיק להראות טוב

או להשקיע קצת במראה מטופח והגרדרובה
זה אכן יכול לגרור אחריו וואו אבל עדיין חושבת שמשיכה מורכבת יותר מזה.

nati6589884

New member
אצלי זה שונה אני יכול לאוהב/להמישך לאישה פחות יפה.

כי אני אוהב אותה כלומר בשבילי אדם יכול להפוך ליפה רק כי אני אוהב אותו, לא נתקלתי בהרבה אנשים כאלו. אבל ככה זה אצלי. יכל להיות לי קשר עם נשים מאוד יפות ולא רצתי כי לא אהבתי אותן. כמו שאמרת מי שמתעניין בי אני לא מתעניין בו ואז יש קוצר, ואין זוגיות וכו. אני מאוד מזדהה עם האבחנה שלך. גם אני מרגיש ככה.

nati6589884

New member
כן זה קרה הרבה.

אני נמשכתי גם מינית אבל אצלי זה שונה אני יותר נמשך באופן רגשי/רוחני מאשר מינית. כלומר אני בכלל לא מנסה מבחינה מינית, אני לא יודע בדיוק ממה זה נובע אולי זה חשש. אבל אני לא מנסה אלא יכול להתאהב מאוד אבל לא לחשוב עליה באופן מיני בטח לא לרצות לבצע יחסים ממש לא. אז אצלי יש משיכה רוחנית יותר.

ommerl

New member
בזוגיות אני תמיד נמשך גם וגם

אני לא יכול להיות בזוגיות עם מישהי אם אני לא נמשך אליה גם מינית וגם רומנטית.
אם אין את שניהם זה לא עומד מבחינתי בהגדרה של זוגיות.

למעלה