אני הייתי ממליצה
להוסיף לפני שטיפת הפנים מסיר איפור.
אין מוצר אחד שינקה את הכל ביסודיות מהסיבה הבאה - ברגע שאת משתמשת במוצר בשלב הראשון (מסיר איפור / מגבון להסרת איפור / סבון פנים), הוא מסיר רק את השכבה העליונה של העור, כלומר רק את האיפור עצמו. גם אם הסבון מסיר את האיפור ביסודיות עדיין הוא לא עושה את תפקידו - לנקות את העור מכל הלכלוך והג'יפה שהצטברה לנו בפנים לאורך היום.
חשוב מאוד לנקות את העור טוב כדי שלא ייסתמו לנו הנקבוביות וכדי שהוא יוכל לנשום.
השיטה הכי טובה לדעתי היא פשוט להשתמש במסיר איפור ייעודי. אני אישית אוהבת את הדו פאזי של לייף/קרליין (מסיר איפור שמגיע בבקבוק והוא חצי תכלת מלמטה וחצי שקוף מלמעלה. מערבבים היטב לפני השימוש ומספיגים בצמר גפן). לאחר שמסיר האיפור מוריד את רוב האיפור מהפנים תעברי לשטיפת הפנים עם סבון פנים, והוא ינקה את שאריות האיפור ואת הלכלוך שהצטבר בעור. אם את אוהבת את הסבון הזה וחושבת שהוא עושה עבודה טובה אני פשוט הייתי רוכשת מסיר איפור ומנסה לראות אם זה עוזר. זה אפילו לא מגיע לתקציב שלך כיוון שמסירי האיפור שהזכרתי עולים בסביבות ה-30 ש"ח במבצעים והם עושים עבודה טובה יותר מהרבה מסירי איפור יקרים יותר.
אם את חושדת שהעור לא מספיק נקי מהמייקאפ תעברי עליו עם מי פנים בלילה לפני השינה - עדיף ששאר הלכלוך ייצא לפני השינה ולא יישאר איתך לאורך הלילה - בלילה זהו הזמן של העור להתחדש ולתקן את עצמו ואם הוא מלוכלך זה פוגע בתהליך.
בהצלחה