בצק שמרים / שושני שמרים
המתכון הוא לשושני שמרים, אבל את יכולה לעשות איתו גם חלה
150 גרם חמאה
500 מ"ל חלב
50 גרם שמרים טריים או כ-21 גרם שמרים יבשים (כמו שימרית בשקיות)
100 גרם סוכר
חצי כפית מלח
800 גרם קמח
למילוי:
כ- 150 גרם חמאה רכה מאוד למריחה
100 גרם סוכר
קינמון לפיזור
ביצה למריחה לפני כניסה לתנור
גבישי סוכר לתפזורת (אני לא השתמשתי)
ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את החלב. מחממים עד 37 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה שמים את השמרים (שאני מעדיפה תמיד להתפיח לפני כן, כי כבר קרה לי שהם לא תפחו), סוכר, קמח ומלח ומוסיפים את החמאה והחלב המומסים
לשים את הבצק עד שהוא לא נדבק לידיים והקערה, ומשאירים לתפוח עד שמכפיל את גודלו
לשים את הבצק שוב ומחלקים ל-4 חלקים, מכל חלק מרדדים עלה בצורת מלבן
ומורחים שיכבה דקה של חמאה
ומפזרים סוכר וקינמון מעל
מגלגלים כל מלבן לגליל וחותכים אותו לכ-10 עיגולים
שמים על מגש אפיה עם נייר אפיה לתפיחה אחרונה
אחרי התפיחה מורחים ביצה ומפזרים גבישי סוכר (אני לא שמתי) מעל השושנים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-225-250 מעלות צלזיוס לכ-10 דקות או עד שמשחים
יוצאים כ-40 יחידות
בהצלחה