בגרות בספרות

בגרות בספרות

אני לא מבינה. אחרי המועד קיץ הייתי בטוחה שפספסתי משהו כי הייתי לחוצה מול הטופס, אבל עכשיו כשאני מסתכלת על זה לא טעיתי בכלום. אין בטופס בגרות האחרון (קיץ 2013) שום שאלה שמתייחסת לרומאנים או נובלות מתורגמות. בין כל החומר שלמדנו בכתה וכל רשימת היצירות שמצאתי באינטרנט יש קטגוריה שלמה של נובלות ורומאנים מתורגמים (לצד העבריים) ואילו בבגרות זה לא היה ככה. נגיד שלמדתי את התפסן בשדה השיפון אש ואני יודעת שאם יש משהו בבגרות שאני אצליח בו 100% זה יהיה הספר הזה, אממה? אין לי איפה לענות עליו.
להלן הטופס:
http://fgcl16.b2.cdn.co.il/bagrut/2013/sifrut2_q_summer_2013.pdf
בדקתי שוב ושוב ושוב ושוב והתפסן היה חלק מהחומר לבגרות. בדוק. לא הבנתי מה קורה פה. מישהו יכול להעיר את עיניי למשהו שפספסתי? או שככה המערכת עובדת וזהו? קצת באסה.

Gn434

New member
זה מההנחיות של השנה (אני מניח שהן דומות לשנה

שעברה):
בפרק 'רומן' אין התחייבות לייצג בבחינה גם את הרומן העברי וגם את הרומן המתורגם. בהחלט יתכן שתהיינה שאלות על רומן עברי (או נובלה עברית) בלבד, או על רומן מתורגם (או נובלה מתורגמת) בלבד. משקל השאלה 28 נקודות.

Gn434

New member
ודווקא יש שאלות על רומן מתורגם

למשל: אנה קרנינה, בית בודנברוק וכו'.

נכון

אבל אם ההנחיות בבתי הספר היו ללמוד רומן מתורגם אחד ורומן עברי אחד, והרומן המתורגם שלמדתי (התפסן) לא הופיע בבגרות, השאירו אותי בעצם חסרת אופציית בחירה...

תלמיד10

New member
הסבר

הדרישה היא ללמוד שני רומנים - אחד עברי ואחד מתורגם, או רומן אחד ונובלה אחת (אחד מהם עברי והשני מתורגם), או אחד הרומנים המסומן בתוכנית הלימודים בכוכבית. כלומר, רומן שמסומן בכוכבית ניתן ללמוד כתחליף לשני רומנים.

בבחינת הבגרות בחרו לאפשר מענה על רומן עברי ועל נובלה עברית, וכך נתנו שתי שאלות לבחירה לכל אחד מהתלמידים שלמד אחת משתי האפשרויות הראשונות (שני רומנים, או רומן ונובלה). אך התלמידים שבחרו ברומן לועזי המסומן בכוכבית, לא יכלו לענות על שאלות אלה - ולכן הם, והם בלבד, היו רשאים לענות על שאלה בנוגע לרומן הכוכבית שבחרו. כלומר, שאלות 31 ו-32 עוסקות ברומנים הלועזיים שסומנו בכוכבית בלבד - ולא בכל הרומנים הלועזיים.

לסיכום, בכל זאת הייתה לך בחירה בין השאלות 28 ו-29, למענה על רומן עברי. אין התחייבות מצד משרד החינוך שכל היצירות שנלמדו יופיעו בבגרות, או שתהיה אפשרות בחירה בין יצירות.

למעלה