תכנית השלמה לתואר 2 בעו"ס באוני' ת"א

Rachel1987

New member
תכנית השלמה לתואר 2 בעו"ס באוני' ת"א

היי לכולם,

לצערי הרב קיבלתי היום הודעת דחייה =( כנראה בגלל שיש בעיה עם שני סילבוסים שלא מאשרים לי.

רציתי לשאול אם מישהו כאן יכול לייעץ לי בנוגע לאופציות שלי? כל כך היה לי חשוב להתחיל את הלימודים באוקטובור הקרוב ולא סתם למרוח עוד שנה..גם מאכזב אותי שלא נותנים לי להשלים את שני הקורסים האלה במקביל לשנה הראשונה ( סך הכל שתי נקודות זכות). ידוע לכם אם יש וועדת חריגים שניתן להתקבל דרכה או שאולי יש תכנית השלמה במוסד אחר שהקבלה אליו עדיין לא נסגרה? או אולי שווה לי לנסות להשלים את הקורס הזה בסמסטר קיץ?

אוף. ממש עצוב לי. רק לחשוב על לעבור את כל התהליך הזה שוב שנה הבאה...המלצות, אישורים, תעודות....

אשמח לכל סוג של עזרה.. גם סתם חיוך מנחם.. חח

תודה!

KFIRB

New member

מצער לשמוע...

לצערי כל ההרשמות להשלמות בארץ נסגרו בזמן הזה של השנה.

שנה הבאה מומלץ להגיש הרשמות בכל המוסדות המקיימים לימודי השלמה - בן גוריון, העברית, חיפה ות"א.

יש לציין כי בעברית הם מבקשים שהסטודנטים יגיעו מוכנים ללא לימודי השלמה חיצונים, בב"ש חיפה ות"א יש סוג של גמישות.

הגמישות הזו יש לה גבול והיא קשורה לעומס לימודים, הכשרה מעשית ועוד.

בשנתון שלי אפשרו בב"ש לבצע קורסי השלמה נדמה לי עד 2-3 אך אני לא בטוח... הבעיה היא שהאוניברסיטה אומרת :"קיבלנו אתכם, לא היינו חייבים, איפה תשלימו זו אחריות שלכם".

כשנרשמים למקום אחד, יש סיכוי לאי קבלה, גם כשנרשמים לארבעת המוסדות יש סיכוי לאי קבלה, זה שעכשיו לא קיבלו אותך בשל הקורסים החסרים , זה לא אומר ששנה הבאה כן יקבלו אותך, מנגד אפשר לחשוב מה ה"תהליך" , סה"כ מדובר בהמלצות, תעודות, טפסים ובחלק מהמקומות מבחן באנגלית ובחלק אחר ראיון קבוצתי.

ההמלצה כעת, היא להתכונן לשנה הבאה או לגשת ללימודי הסבה לBA. האם לקחת הקורסים ? שאלה שרק את יכולה לענות עליה, אני מכיר כאלו שלקחו קורסים לפני התוכנית, אני במקומם לא הייתי לוקח ולו רק מהסיכוי שלא אתקבל ואשאר עם קורסים שעלו המון כסף ובלי שימוש.

לכל מוסד יש יתרונות וחסרונות, ולרוב המוסד מצהיר על התכנית באתר המוסד, ומגבלות הקבלה.

במהלך הנוכחי של השנה שבהם יש רשימות המתנה ושולחים הודעות דחייה/קבלה לתכנית, מי שבעדיפות ראשונה לאחר מי שמבטל את ההרשמה הוא מי שבהמתנה ועבר את כל תהליך המיון כולל הבחינה באנגלית בב"ש ובחיפה וכולל את הראיון הקבוצתי בירושלים.

צר לי שזו התשובה, אך אמרו לי פעם משפט שמנחה אותי מאז שנאמר:"כל עכבה לטובה"

Rachel1987

New member
המון תודה על התגובה ! =)

לא הבנתי למה אתה ממליץ לגשת ללימודי הסבה ל BA? :\

חשבתי שאם אשלים את שני הקורסים שהם דורשים, אתקבל בקלות ללימודים בשנה הבאה, כיוון ששאר הנתונים שלי מאוד טובים. אבל עכשיו גרמת לי לחשוש שאולי גם זה לא יעזור .. =\

KFIRB

New member
אני לא נביא

אני לא יודע מה יהיו הדרישות שלהם שנה הבאה.
עכשיו הם רק פתחו את המחזור הראשון באוקטובר ורק עכשיו הם מתנסים בניסוי ובטעייה בקבלה\דחייה.
להזכירך ההרשמה נפתחה במאי.
באפריל נסגרת ההרשמה לחיפה.
בסוף פברואר נסגרת ההרשמה לב"ש.
והעברית זה באמצע בדר"כ.

ייתכן ששנה הבאה הם יחליטו להוסיף גורם ממיין כמו ראיון , לבוא להגיד להם -אבל שנה שעברה לא היה, זה לא רלוונטי ולא מעניין- זוהי זכותם והם יכולים. כמו שהם יכולים לערוך בחינה באנגלית. או להעלות את רף הממוצע ועוד... לכל שנתון הם יכולים להחליט אחרת.

אם קיבלת התחייבות מהם בכתב שאם תלמדי את שני הקורסים הם מחכים רק לך, תבורכי, אם לא, אז כמו שאר המועמדים לשנה הבאה, אני שמעתי שמי שהיה בהמתנה שנה אחת התקבל בשנה השנייה לאותו מוסד, מה שאומר שכל מועמד נבחן ביחס למועמדים באותו שנתון, ואף אחד לא מבטיח לך שהנתונים שלך יהיו טובים גם שנה הבאה.

KFIRB

New member
אגב ההמלצה

הייתה או לחכות לשנה הבאה או לגשת להסבה לBA , כי אלו שני הצעדים היחידים שאפשר לעשות בשלב הזה של השנה וגם להסבה לBA אני בספק אם ההרשמות לא נסגרו.

Rachel1987

New member
מישהו יודע היכן ניתן לעשות הסבת אקדמאים

לתואר 1 בעו"ס, מלבד בבר - אילן? בתל אביב כתוב שהתכנית נסגרה משום מה. בחיפה ובעברית לא מצאתי מידע על תכנית הסבה.

תודה

עדיף לך בהרבה לחכות שנה ולעשות הסבה לתואר שני

מאשר להתחיל הסבה לתואר ראשון. זו דעתי בכל מקרה. אם את סבורה שתתקבלי. מצטרפת מאד להמלצה בפעם הבאה להירשם לכל האפשרויות ולא רק לאחת. שימי לב שבכל תוכנית יש גם מספר מצומצם מאד של מקומות, אז כדאי לוודא שאכן התנאים שלך יאפשרו קבלה בקלות בנסיון הבא.

הסבה לתואר ראשון

אני רוצה להביא את הצד השני של המשוואה-
אני לא בטוחה אם התוכנית בבר אילן עדיין פתוחה, אבל מבחינה מקצועית, לדעתי יש ערך לעשות הסבה לתואר ראשון, ואח"כ לעשות תואר שני.

זה מסלול הרבה יותר ארוך, אבל אני יכולה לומר שהשנתיים בהן עבדתי כעו"ס בין ההסבה לתואר ראשון לבין התואר השני נתנו לי המון מבחינת התפתחות וצמיחה, והפכו את התואר השני לשונה ומשמעותי יותר (נדמה לי) מהסבה ישירה לתואר השני - באתי אליו מבושלת יותר וממוקדת יותר ממה שהייתי מגיעה אם הייתי עושה הסבה ישירה לתואר שני.

יחד עם זה - ברור לי שהסבה ישירה לתואר שני הרבה יותר מהירה, והרבה יותר קוסמת, אבל נדמה לי בכל זאת - יש לה מחירים מקצועיים מסויימים.

מנסיוני, לא רק שלומדים ומתפתחים כל החיים,

אלא שיש הרבה יותר הזדמנויות ללמידה והתפתחות אחרי התואר השני מאשר לפניו, ולכן כדאי להגיע לדלת שפותחת את ההזדמנויות היותר מקיפות ללימוד וצמיחה כמה שיותר מהר. המטרה בעיני היא לא להגיע לתואר השני מבושלת, אלא כמה שיותר מהר להגיע לפונים מבושלת, ומנסיוני קל יותר להתבשל אחרי התואר השני...

sher2004

New member
אני יודעת שבמכללה האקדמית באשקלון

היה מסלול הסבה לפני כמה שנים. יכול להיות שהוא עדיין קיים.

לדעתי אולי תחשבי

על תחום/ מסלול אחר דומה שכן ניתן להירשם.
נשמע לי אבסורדי שתכניות ההסבה מפוצצות ודרישות הקבלה כל כך נוקשות, כשיש כ"כ הרבה מכללות לעו"ס ועו"ס חדשים מידי שנה, שלעיתים קרובות אין להם עבודה או עבודה חלקית בשכר זעום. לא נשמע כ"כ משתלם לשלם כ"כ הרבה כסף על לימודים, בלי יכולת לעבוד במקביל ובסוף להתקע במצב שהיית בו בהתחלה. משהו לא הגיוני לי בביקוש ובהיצע של המקצוע הזה.

למעלה