מצער לשמוע...
לצערי כל ההרשמות להשלמות בארץ נסגרו בזמן הזה של השנה.
שנה הבאה מומלץ להגיש הרשמות בכל המוסדות המקיימים לימודי השלמה - בן גוריון, העברית, חיפה ות"א.
יש לציין כי בעברית הם מבקשים שהסטודנטים יגיעו מוכנים ללא לימודי השלמה חיצונים, בב"ש חיפה ות"א יש סוג של גמישות.
הגמישות הזו יש לה גבול והיא קשורה לעומס לימודים, הכשרה מעשית ועוד.
בשנתון שלי אפשרו בב"ש לבצע קורסי השלמה נדמה לי עד 2-3 אך אני לא בטוח... הבעיה היא שהאוניברסיטה אומרת :"קיבלנו אתכם, לא היינו חייבים, איפה תשלימו זו אחריות שלכם".
כשנרשמים למקום אחד, יש סיכוי לאי קבלה, גם כשנרשמים לארבעת המוסדות יש סיכוי לאי קבלה, זה שעכשיו לא קיבלו אותך בשל הקורסים החסרים , זה לא אומר ששנה הבאה כן יקבלו אותך, מנגד אפשר לחשוב מה ה"תהליך" , סה"כ מדובר בהמלצות, תעודות, טפסים ובחלק מהמקומות מבחן באנגלית ובחלק אחר ראיון קבוצתי.
ההמלצה כעת, היא להתכונן לשנה הבאה או לגשת ללימודי הסבה לBA. האם לקחת הקורסים ? שאלה שרק את יכולה לענות עליה, אני מכיר כאלו שלקחו קורסים לפני התוכנית, אני במקומם לא הייתי לוקח ולו רק מהסיכוי שלא אתקבל ואשאר עם קורסים שעלו המון כסף ובלי שימוש.
לכל מוסד יש יתרונות וחסרונות, ולרוב המוסד מצהיר על התכנית באתר המוסד, ומגבלות הקבלה.
במהלך הנוכחי של השנה שבהם יש רשימות המתנה ושולחים הודעות דחייה/קבלה לתכנית, מי שבעדיפות ראשונה לאחר מי שמבטל את ההרשמה הוא מי שבהמתנה ועבר את כל תהליך המיון כולל הבחינה באנגלית בב"ש ובחיפה וכולל את הראיון הקבוצתי בירושלים.
צר לי שזו התשובה, אך אמרו לי פעם משפט שמנחה אותי מאז שנאמר:"כל עכבה לטובה"