הפחדים נובעים מהחווייה הראשונית, ומאי הוודאות של הטירון
באמת, אין לך מה לפחד.
בניגוד לניתוחי קיצור קיבה, שבהם ההרזיה דרסטית והקצב גדול דווקא בחודשים הראשונים והולך וקטן בחודשים הבאים - בניתוח טבעת הירידה הגדולה מתחילה דווקא אחרי כמה חודשים, ובחודשים הראשונים ההרזיה איטית, כאשר הקצב הולך וגדל ככל שסוגרים את הטבעת בהדרגתיות. הסיבה לכך, שאסור לסגור את הטבעת בבת אחת הרבה מאוד, כי הגוף צריך להתרגל לסגירה, לכן מגיעים לסגירה גבוהה רק בהדרגה, ונותנים לגוף חודש התרגלות בין כל סגירה לסגירה. אז רוב המנותחים יכולים לאכול רגיל כמה חודשים, עד שמתחילה אצלם הגבלה משמעותית ביכולת האכילה, וקצב ההרזיה מואץ מכאן והלאה.
אני נותחתי לפני כמעט 7 שנים, ב-5 החודשים הראשונים ירדתי רק 6 קילו, מ-105 עד 99, כי הסגירות שלי היו קטנות מהרגיל ובקצב איטי יחסית.
אחרי 7 חודשים ירדתי 11 קילו, ואחרי שנה ירדתי 25 קילו.
אנשים שראו אותי אחרי הירידה הגדולה התעלפו מההבדל, ועמדו בתור כדי להגיד לי שזה שינוי מדהים. בחצי השנה הראשונה הם היו בטוחים שהניתוח נכשל ואינני מצליחה לרזות, ופחדו לשאול אותי על כך...
לאחר חצי שנה נוספת הם התעלפו שנית, כי ירדתי כבר 33 קילו. כלומר כ-30% ממשקלי הכולל, וכ-80% מעודף המשקל של 40 קילו שהיה לי.
כמו שנאמר לך, ההחלמה מהניתוח אינדיבידואלית, ויש כאלה שלא מרגישים שום כאבים, ואף אחד לא מאמין להם שהם יומיים אחרי ניתוח. העיקר שהיום בשבוע השני כבר אין כאבים והכל בסדר.
ולגבי האנשים שסיפרו שירדו בשבוע הראשון, וזהו נתקעו... - הם סיפרו זאת בשבוע השני, השלישי, הרביעי, ואולי אפילו הסגירות הראשונות שלא יצרו להם הגבלה כלל. אך מרגע שהחלה להיווצר הגבלה, הם כבר לא נתקעו אלא ירדו בקצב הולך וגובר - כמו שראית בסיפור שלי.
לכן, כמו בסיפור תחרות הריצה של הצב והארנבת, אין טעם שהצב ייבהל מלעג הארנבת בגלל תוצאות התחרות בתחילתה. יש להיאזר בסבלנות עד לסוף התחרות, כדי לגלות שהצב הזחלן ניצח את הארנבת הזריזה כחץ מקשת, והגיע ראשון.
אנשים שלא מבינים את תהליך הסגירות של הטבעת, לא מבינים את התוצאות המוזרות. הם גם חושבים שצריך לסגור הרבה ומהר. וכשלא מבינים, באים פחדים מפני הלא ידוע.
אבל מי שמבין מה קורה בגוף מנותח הטבעת, מבין שהתוצאות שהוא רואה צפויות והגיוניות, ולומד לשנן את משפט הפורום:
בטבעת צריך ס-ב-ל-נ-ו-ת.
כמו כן יש לזכור שיש גם הרבה יתרונות בריאותיים להרזיה איטית יחסית, בפרט כאשר מדובר ב-BMI35-44, שהוא עודף משקל לא אסטרונומי, כמו אצלי.
לכן יש לקרוא כל המידע שנמצא באתר "טבעת" שבחתימתי, ולהבין את ההבדל בין ניתוח הטבעת לניתוחי קיצור קיבה, וללמוד את הכללים להתנהגות נכונה עם טבעת, כדי להשיג הצלחה מלאה בלי הסתבכויות. הכללים הללו, שמתארים את שיטתי למנוע סיבוכי טבעת מראש - הם ההבדל בין הצלחה לכישלון בטבעת. יש רבים במשך השנים שהצליחו מאוד בזכות הכללים שלמדו פה בפורום (שאני למדתים מהוותיקים יותר).
ועל
כל שאלה יש להתייעץ פה בפורום ו/או איתי בטלפון (03-5781855), ולכל הפחות עם אסנת שעובדת עם ד"ר אבינוח והטלפון שלה מופיע בדפים שניתנו אחרי הניתוח.
בשנה הראשונה, לפני כל סגירה כדאי להתייעץ איתי פה בפורום או בטלפון, כדי ללמוד את הראש של השיטה ההדרגתית המאוזנת ומונעת הסיבוכים והסבל. אח"כ כבר לא צריכים את הייעוץ, כי מבינים לבד את השיקולים שלי. אבל כיוון שכל גוף שונה מרעהו, לאורך השנים יהיו מצבים שיצריכו ייעוץ פרטני אינדיבידואלי, ואין להסס להרים טלפון כדי להכיר את המצב ולא להסתבך בגלל חוסר ידע.
לצערנו, מניסיון, מאוד לא כדאי לשמוע לעצות המנתחים בנוגע לסגירות ופתיחות, תזונה והרזייה. ניסיוננו לימד שזה רולטה רוסית רצינית. על כל עצה טובה יש עצת אחיתופל. מי ירצה להמר על בריאותו ברולטה רוסית כזו? הרי היום יש הרבה מחלות בהן רק קבוצת תמיכה קהילתית מאפשרת החלמה מיטבית. גם השמנת יתר המצריכה ניתוח הצרת/קיצור קיבה היא אחת ממחלות אלו.
אין לחשוש להטרידני בטלפון. אם אני לא יכולה לדבר אני אומרת, או לא מרימה כלל, ומשאירים לי הודעה קולית ואני חוזרת ברגע שזמני פנוי לדבר.
כל אדם שהייעוץ שלי צירף אותו למשפחה המכובדת והיפה של מצליחי ניתוח הטבעת, גורם לי לאושר ולסיפוק מלאים.