debby12

New member
מנהל

קמתי בבוקר, פתחתי עיתון, ואת פני קידמה ערימת גופות של ילדים בתחתונים שנרצחו בהתקפה כימית/גזים.

והתמונה האיומה לא יוצאת לי מהראש כל היום. והמסכנים - לא מספיק שנרצחו אז מישהו צילם את גופותיהם לעיתון. ממש סנאף של רצח המונים.

לא רוצה להשוות לשואה (ע"ע זילות וכו'), אבל רבאק רצח עם נורא מתרחש בזה הרגע ואין שום דבר שאני יכולה לעשות [אלא אם תאירו את עיני].

באיזה עולם דפוק אנחנו חיות? ומה אמורים להסביר לילדות שלי שבטח כבר איכשהו ישאלו על זה עוד שניה וחצי?

danakama10

New member
רק תזכרי

עבור מי אסד ייעד את הגז הזה (רמז: לנו), וגם המורדים (שילוב של אל קעיידה ואייסיס) היו מייעדים את הגז עבורנו.
אז לפני שאת משווה לשואה, תזכרי שמדובר באוייבים קשים ומרים שלנו, ובזכות מלחמת האזרחים ביניהם הם קצת שוכחים מאיתנו.
וכן, מלחמת אזרחים זה לא רצח עם. רצח עם מוגדר כהריגה של מסות אנשים בגלל השיוך האתני או הלאומי שלהם. מלחמת אזרחים זה מלחמה בין אזרחים של אותה מדינה. אני בהחלט מבינה שרצח עם נשמע סקסי יותר לאוזניים מסויימות, כי אז ההשוואה לשואה מתבקשת, והפסד-מוסר מגיע לקתרזיס.

אם הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות עם הכסף שלך זה לתרום אותו למדינת אוייב, הנה לינק שימושי עבורך:
http://www.savethechildren.org/site...wexgpsyr0312&gclid=COTTq5eMk9MCFZSEfgodVQ0CJA

למעלה