עדכונים

תחזית רוחות לימי התחרות הראשונים בשייט

ככל שמתקרבים לימי התחרות כך התחזית אמינה יותר ובאמת היו עדכונים מינוריים ביממה האחרונה.
כרגע זה נראה טוב מבחינת קורזיץ שמתחילה להתחרות ביום שלישי. תחזית הרוחות לימים שלישי-חמישי (שיוטים 1-6) נעה
בטווח 16-19 קשר שזה רוחות חזקות ומתאימות לקורזיץ.

כמובן שמדובר בתחזית רוחות וכל מי שיגיד שזה שטויות צודק, אבל עדיין ככל שמתקרבים כך התחזית מדויקת יותר.

guinnart

New member
ג'ודו יום 1: הקשר בין הדירוג העולמי לתוצאות

שתי תחרויות אתמול התחילו להראות את הקשר בין דירוג עולמי לתוצאות.
נראה שאצל הגברים ואצל הנשים העניין קצת שונה.

ב- 48 ק"ג נשים שש הראשונות בתחרות הן שש המדורגות הבכירות בתחרות (שהן בשביעייה הראשונה בעולם, שכוללת יפנית נוספת על פוקומי - למעשה היפנית הנוספת מדורגת 1 בעולם).
הסדר הפנימי מעט השתנה, בעיקר בשל ההפסדים של פוקומי (כנראה היו צריכים לשלוח את הראשונה בעולם...), אולם יש קורלציה מסויימת גם בסדר בתחרות. הזוכה, מנזס, היא המדורגת שנייה בתחרות, וזוכת הכסף דומיטרו היא מעצמה במשקל הזה ורביעית בתחרות.

ב- 60 ק"ג גברים היו חסרים יפני, רוסי וגיאורגי מהעשירייה הראשונה (כיוון שהועדפו אחרים מהארצותש להם).
מהדירוג העולמי ניתן לומר שיש ארבעה "תותחים" מעל האחרים ושניים מהם הגיעו ללונדון וזכו במדליות: גלטסיאן (שזכה במאסטרס האחרון, זוכה הזהב) וסובירוב (ארד). מעניין שסובירוב הפסיד השנה בגמר המאסטרס לגלטסיאן. הירואקה כנראה שייך לאותה רמה בתור סגן אלוף העולם, אולם דירוגו מעט נמוך יותר כי הוא משתתף פחות בתחרויות סבב. הוא כן זכה השנה בארד במאסטרס.
לחבורה שקצת מתחתם בדירוג (זנטריה, שוקבאני, צ'וי, דוואדורז') היתה פחות הצלחה והם אלו שהפסידו ופינו מקום לשתי ההפתעות של התחרות: אליו ורדה האיטלקי (דורג 31 בעולם וכמעט לא התחרה השנה! הדיח את זנטאריה), וכמובן קיטדאי היהודי מברזיל שהגיע מדורג 19 בעולם, וזכה בארד.
קיטדאי עשה שני הישגים בולטים בשנה האחרונה - זהב באליפות פאן-אמריקה ומקום 5 באליפות העולם. חוץ מזה לא הרבה. הוא הדיח את דאוודורז' המונגולי וחוץ מזה נהנה עד לרבע הגמר מהגרלה נוחה ביותר (יש בהחלט מצב שאם ארשנסקי היה מקבל את ההגרלה שלו היה עושה דרך דומה). הוא גם קיבל את ורדה בקרב על הארד.
הנתון המעניין ביחס לקיטאדאי לדעתי הוא המקום ה- 5 באליפות העולם. המסקנה שלי היא שהמנבאים הטובים ביותר לטורניר האולימפי הם כנראה המאסטרס ואליפות העולם...

פרט פיקנטי על קיטאדאי: הוא מחזיק כעת במדליית ארד אולימפית, וגם במדליית ארד מהמכביה... באותה תחרות זכה בזהב יואב שמש.

כניסת מנהל חדש לפורום

אנו מברכים את avi13885 עם כניסתו לניהול הפורום למשך תקופת האולימפיאדה, ומאחלים לו הצלחה והנאה בתפקיד.

המשך גלישה מהנה בתפוז אנשים

goldy

New member
מכיר ערוץ אינטרנטי בו אפשר לצפות רק בישראלים?

פשוט הכל מלא בשטיפות מוח של המתוחכמים, בנוסף לשחיה.

natyh

New member
מגיע אפיק מצפון מערב

הרוחות יהיו חזקות + טוב ללי טוב לאלסנדרה סנסיני
הרבה פחות טוב למרינה אלבאו מבחינת הפולניה לא ממש משנה
היא באותה רמה בכל הטווחים .

ממש לא טוב לשחר צוברי אם כי היה מאד צפוי שאלה יהיו התנאים .
במיוחד השנה ובפרט בלונדון נראה קרב בין הפיינליסטים באליפות העולם בקאדיז ניק דמפסי
האנגלי בביית והצרפתי אלוף העולם המצוין .

שני אנשים גדולים חזקים ומנוסים מאד .

תנאים שהיו יכולים מאד להתאים לנמרוד משיח אך הוא לא שם .

.

natyh

New member
הגורו מאשר כניסת חזית מחר

יום ד הוא מדבר על 26 + בדרך כלל יהיה הרבה מעל .
בדיוק שיחזור של האליפות בקאדיז אם לא חזק יותר ....

An at

New member

אם כבר פייסבוק: ישראלים ומה שמעניין ישראלים - רקע,קישורים ועידכונים ישר לפיד שלנו בפייסבוק:

https://www.facebook.com/NrgOlympics

(ולא, זו לא הודעה מטעם יוצרי העמוד, אם כי אני מכירה ומוקירה אותם
)

natyh

New member
הנה הסבר קצר על התחזית :

טרחתי ונתתי הסבר מהי חזית איך היא נוצרת ומה צפוי בהמשך
:

למי שאוהב ימאות צריך להוסיף כמה מלים :

ביום הראשון למערכת כניסת החזית הרוחות והגלים לא מסודרים
מחר יום כניסת החזית יהיה יום קשה מאד כזה.

יום שני הים עולה הגלים מסתדרים הרוחות מתחזקות .

יום שלישי הגלים עולים ומסתדרי מאד הרוחות נחלשות במקצת .

natyh

New member
לנופר אדלמן יהיה קשה מאד

אלו תנאים רעים מאד לשייטי לייזר
הסירה קופצת מעל הגלים כל הזמן הרוח משנה כיוון
הגלים קטנים ועצבניים ונדרש המון כוח פיזי שרירי בטן לסגור ולפתוח את המפרש אין טרפז
המאפשר לשחרר את הידיים בלייזר .

למי ששואל מה לגבי האחרים התשובה פשוטה הלייזר היא סירה אנגלית האנגלים רגילים בדיוק לתנאים הללו כנ"ל לגבי הצרפתים ספרדים פינים .

לנופר אין את התנאים הללו בארץ להתאמן בחו"ל עולה הרבה כסף .

עכשיו בעניין שחר ולי , לי התאמנה שנה בהוואי והקאנאריים אמנם נפצעה אך הקריירה והיכולת שלה עלו כמה מדרגות .

שחר מבחינ פיזית מתאים לרוחות חלשות הוא ווירטואוז בכל קנה מידה אך קטן פיזית וקל משקל
ברוחות חזקות אחרים אנשים גדולים וכבדים מהירים ממנו כי הם יכולים לסגור את המפרש יותר .

פשוט פיזיקה פשוטה משקל .

nitsansh

New member
בסיכום... ללי קורזיץ זה טוב, לשחר ונופר זה רע

ומה לגבי ה-470?

natyh

New member
לא בטוח שאני יודע לענות

תוך כדי קריאה ומעבר ברשת נזכרתי כי השייט מתקיים תעלת לה מנ התעלה האנגלית .
כשאנו מדברים על שייט אנו מדברים על רוח חילופים והכרת התנאים והמתחרים .

בווימות יש נתון חשוב מאד נוסף אותו האנגלים מכירים טוב מכולם זרמי גיאות ושפל .
במהלך ארבעת הסמפוזיונים בקייקים בהם השתתפתי הגיעו חותרים אנגלים ואמריקאיים
והעבירו שיעורים שונים .

אחד השיעורים החשובים היה ניווט ימי , שמעולם באותו זמן לא חשבתי שאקשר אותו אי פעם
לגלשנים .

השיעור התחיל מזרמי גיאות ושפל גף אלן שהעביר את השיעור גר וחי בתעלה
מנהל מועדון קייקים שם .

עכשיו את הזרמים הללו שמהירותם מגיעה לפעמים ל 3-5 קשרים צריך להכיר ולהביא בחשבון בשיוט .
זה לא רק המפנה והרוח שקובע את מהירות הסירה .

את לי ושחר אני פחות או יותר מכיר , את היכולות של נופר בכללי גם .

את צמדי ה 470 אני מכיר פחות אני מעריך שלגברים זה לא ישנה הרבה כי הם ברמה הגבוהה אך כך גם
הצתחרים שרגילים לתנאים הללו , אני לא יודע עד כמה הם מכירים את הזרמים
מי שמכיר יש לו יתרון עצום .

לנשים אני מעריך שזה חיסרון אני לא מאמין שהן התחרו הרבה בתנאים כאלו
לאירופאים יהיה קל יותר אך זה כאמור הערכה לא עקבתי אחריהן הרבה .

natyh

New member
כיוון הזרמים

כיוון הזרמים הללו הוא לא מהים ליבשה אלא יש כיוון מוגדר התלוי במקום שכן המיים מגיעים מגוף מיים גדול .
מהאוקינוס לתוך התעלה וכן יוצאים מהתעלה לאוקינוס למיטב זכרוני הכיוון ממערב למזרח הסבירו לי בשיעור אך לא זוכר במדויק .

על כן צריך לדאוג ללג הפלגה במפנה גדול יותר בכוון הזרם מאשר נגדו כלומר צריך להכיר שם הדברים משתנים במהלך היום .
אני לא מצפה מגולש או שייט להסתובב עם טבלת הזרמים של האדמירליות הבריטית אך השיוטים שם שונים לחלוטין ממה שמכירים במקומות אחרים בהם אין זרמים כאלו .

nitsansh

New member
בענין הזרמים...

למיטב ידיעתי, מועדי הגאות והשפל ניתנים לחישוב מדויק מכיוון שהם תלויים בתנועת גרמי השמיים (בעיקר במחזור סיבוב הירח), בניגוד לרוחות שלא ניתנות לחיזוי זמן רב מראש.
אם זה כך, וניתן לדעת מראש את כיוון הזרמים ומהירותם בשעה נתונה, אז למה לא להתכונן לכך? אני בהחלט הייתי מצפה שהמאמנים יחזיקו את הנתונים האלה וידריכו בהתאם לנתונים את השייטים.

natyh

New member
הרוח מתחלפת בככיוון ובעוצמה כל הזמן .

אורך וזווית הלגים לא נקבעים מראש ולכן קשה מאד להתכונן למשהו שמרגישים
כגון אורך הלג הנכון לחילוף רוח מסוים ולהוסיף לזה זרם מסוים .

יש כאן יותר מדי משתנים , צריך להרגיש את הים קשה מאד לחשב את הדברים בפועל .
המאמנים צריכים להכיר את הזרמים בגדול אך קשה להנחות במדויק .

בעיקרון אין תחליף לשעות ים שם בהכנה לתחרות .

rafid1

Active member
מנהל
מה, הסתבכתם? אני לא מבין אותכם....

זהו הערוץ הרשמי, שכולל זמנים מדוייקים !
אני אפשט לכם:
כל יום אתם לוחצים על הלינק הזה:
http://is.gd/Wyg6Kz

וזהו! לא נוגעים יותר בכלום.. לא נורא, נכון ? או שאתם צריכים את השעה בעברית ?...

כמובן, שלאלו שרוצים גם לראות אותם *באינטרנט* , רצוי להיעזר בשירותי הBBC + VPN כמו שמוסבר כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=20&messageid=163292920
שידורי ערוץ 1 - לא באיכות טובה, בטח לא HD.

למעלה