שאלה דחופה- לגבי בדיקת סיסי שיליה-

שירהד1

Member
מנהל
שאלה דחופה- לגבי בדיקת סיסי שיליה-

בנות יקרות,
אודה לכן על כל מידע-
היכן ניתן לעשות בדיקת סיסי שיליה, וכיצד קובעים תור?
האם זה נכון שהמדינה מממנת רק כאשר השקיפות העורפית יוצאת יותר מ-3 מ"מ?תוך כמה זמן מגיעות התוצאות?
(אני שואלת בשביל זוג שאני מאוד מקורבת אליו, ויצאה להם שקיפות 2.7+בצקת).

תודה על כל מידע,
שירה.

leebi66

New member
מהמעט ידע שיש לי

בהריון הקודם, אומנם לא הצלחתי לעשות את הבדיקה עצמה (שלייה אחורית ברחם אחורית). אבל הגעתי עד לפרופסור שהיה אמור לעשות את הבדיקה ולא הסכים לנסות בדקה ה90.
בגדול, הדרך הכי טובה היא להוציא הפנייה מהרופא המטפל ולהתחיל להתקשר לכמה שיותר מכוני ייעוץ גנטיים עד שמצליחים לקבוע תור. במקביל המזכירה הרפואית צריכה לפקסס את ההפנייה לכמה שיותר מכונים.
אני לא יודעת מתי מקבלים זכאות לבדיקה כי לצערי הרב המצב אצלי היה חמור בהרבה, ולא היה ספק שקיימת זכאות.
בבדיקת סיסי שלייה ניתן תוך יומיים בערך (אל תתפסי אותי במילה, כי עשיתי את כל התהליך ביולי האחרון, והייתי בהלם רוב הזמן) לדעת תוצאות ראשוניות של מס תסמונות (תסמונת דאון ועוד כמה) וכמובן אפשרות לשלוח לצ'יפ גנטי שלוקח בערך 4 שבועות.
מאחלת המון בהצלחה בתהליך וכמובן רק בשורות טובות!

ביררתי בעבר

בעיקרון כל מי שמגיע לה מי שפיר מגיע לה גם סיסי שלייה. זה לא רק בהקשר לעורף מוגבר.
צריך הפנייה מרופא לייעוץ גנטי והם נותנים הפנייה לסיסי שלייה. אם מגיע על חשבון המדינה או לא זה מוחלט שם.
ממליצה לנסות בהדסה עין כרם. ייעוץ גנטי וסיסי שלייה או במקרה הצורך מי שפיר.
צריך לדעת שהסיכון בסיסי שלייה הוא פי שניים ממי שפיר

idit84

New member
מניסיוני

מניסיוני שהיה רק לא מזמן, לאחר שיצא לי שקיפות של 2.3 מ"מ פניתי טלפונית ובפקס למספר בתי חולים לקבו תור מהיר ליעוץ גנטי וסיסי שליה. כמובן שהייתי צריכה הפניה מרופא הנשים שלי. בטלפון הסברתי להם את האובדן שעברתי ועל תוצאות הבדיקות ובבלינסון קבעו לי תור. במקביל, נסעתי לתל השומר והצלחתי להיכנס ליעוץ גנטי באותו יום וגם שם תיאמו לי סיסי שליה ליומיים אחרי. שני הבתי החולים הללו עושים סיסי שליה בימי שלישי ולכן חשוב להספיק ליצור קשר לפחות עם המזכירות לפני יום זה. לאחר שקובעים תור, צריך לקחת מספר קוד כדי לקבל טופס 17 מהקופה. זה תהליך שלוקח כמה ימים בגלל שצריך אישור מהמחוז (כך לפחות זה בכללית).
לגבי התוצאות, הסבירו לי בתל השומר שיש בדיקה מזורזת כמו פיש שמגיעה תוך 24-72 שעות.
מקווה שעזרתי..

שירהד1

Member
מנהל
תודה רבה, ועוד שאלה-

אני פשוט לא זוכרת, מרוב כל הסיפורים שיש פה-
האם עשית את בדיקת הסיסי שיליה, והאם הכל בסדר אצלך מבחינת התוצאות?
(קראתי על הסקירה התקינה, ומאוד שמחתי עבורך).

שוב תודה על ההכוונה.
שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

idit84

New member
לא עשיתי

בדיוק ביום שקבעתי את התור לסיסי שליה, הגיעו התוצאות של ההרמוני והחלטתי להמתין למי שפיר.

למעלה