המדריך ה(לא)מלא לאופנה אלט' בלונדון:
קמדן מרקט!
יש שם איזה ארבעה שווקים, אלטרנטיביים ביותר, והמון חנויות מגניבות - לא לפספס את cyberdog
שימי לב שרוב הדוכנים בשווקים מכילים פריטים מאוד דומים וחלק גדול מהם עובדים ביחד. אין טעם להתעכב על כולם וכדאי למצוא את המקומות המיוחדים, שיכולים להיות נסתרים.
לא לפספס את הupper market (נדמה לי שככה קוראים לו. זה השוק שצריך לעלות בשבילו למעלה, לפני הכניסה לcamden lock market), יש שם המון דוכנים מיוחדים של דברים בעבודת יד.
ברשת חנויות rock london, שאלה בעצם כמה חנויות על oxford street ליד תחנת רכבת tottenham. חנויות שבמבט ראשון יכולות להיראות כמו חנויות תיירים רגילות, סווצ'רטים של לונדון וגלויות, אבל מסתירות בתוכן גם פריטי אופנה אלטרנטיבית.
כשהחלטתי בסוף לא לקנות, המוכר איים להרביץ לי, אני מאוד לא ממליץ. הם גם יקרנים.
מהצד השני של רח' אוספורד יש חנות שנקראת primark, לא מאוד אלטרנטיבית אבל ממש זולה. מומלץ לבקר.
מקום שגיליתי במקרה: בלב soho, בchina town, נמצא ה- china town market. בשוק צ'יינה טאון יש המון פריטי אנימה וחתולים סיניים, אבל באחת הפינות אפשר למצוא שתי חנויות (דוכנים?): אחת שמבוססת על פריטים של פירסינג והרחבות, ויש בה גם חגורות מגניבות ושאר אקססוריז אפלים למדי, והשניה שיש בה מבחר תיקים, חצאיות ושמלות של hell bunny ו-living dead souls (שכל קמדן טאון מרוצפים בהם) ואפשר למצוא שם דילים מעולים.
רשת החנויות rokit שיש בכמה מקומות בלונדון, כולל covent garden במרכז, בגדים יד שנייה מגניבים ויוצרי טרנדים.
טיפים כלליים:
בכל השווקים וברוב החנויות - אלה שלא יקרות ממש - אפשר להתמקח עם המוכרים - והם יכולים להגיע לחצי מהמחיר אפילו.
הרבה מהם ינסו לשכנע אותך לקנות בלהגיד "זה האחרון שיש לי". הרבה פעמים זה שקר ואין צורך להתייחס לזה. בצ'יינה טאון זה יכול להיות נכון, אבל אז זה רק אומר שאת יכולה להוריד את המחיר עוד יותר.