שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
מסעדת מהרג'ה ברמלה נפתחת שוב

מסעדת מהרג'ה ברמלה נסגרה לפני כשנה, סמוך לציון שלושים שנות פעילות. כעת, שנה אחר כך, היא נפתחת מחדש.
&nbsp
רותם מימון בראיון בהארץ עם הבעלים, אלעזר אסטיוקר, בו הוא מסביר למה נסגרה המסעדה בפתאומיות, מה שונה עכשיו, וולמה הוא מעדיף לא לדבר על הגל ההודי ששוטף את הארץ.
&nbsp
http://www.haaretz.co.il/food/food-news/.premium-1.3632114
 

החתולית

New member
מישלן צרפת - חולקו 70 כוכבים

ביום חמישי האחרון, התפרסם דירוג מישלן צרפת לשנת 2017.
&nbsp
בשנת 2017 הוענקו 12 כוכבים חדשים למסעדות שני כוכבים ו-57 כוכבים חדשים למסעדות כוכב אחד.
&nbsp
מסעדה אחת זכתה בכוכב השלישי: l'hôtel Cheval Blanc de Courchevel של השף
יאניק אלנו.
&nbsp
המדריך המלא יהיה זמין לרכישה החל מה- 15/2.
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4920240,00.html
 

הגרגרן

New member
לשף גלעד פלד !

אהבנו מאוד לאכול אצלו ב״פושקין״. חבל שיש כשרונות שחייבים לעזוב לחו״ל כדי לזכות להכרה הראויה.
 
למיטב ידיעתי גלעד פלד לא עזב בגלל בעיה של חוסר בהכרה

הוא פשוט היה מתוסכל מאוד מאיכות וזמינות של חמרי גלם שאיתם היה רגיל לעבוד. צריך להכיר בעובדה שיש אנשים שהמדינה שלנו פשוט קטנה עליהם.
בכל מקרה שמחתי לשמוע שהוא מצליח גם בבורדו.
 

החתולית

New member
בהחלט יכול להיות שעזב בגלל תסכול מסויים

ואולי ישראל קטנה עליו, אבל את התסכול הוא הוציא גם על קהל הלקוחות, וחבל.
&nbsp
שורה תחתונה - נחמד שאדם שנולד וגדל כאן, זוכה להכרה כזו.
 

Nרב

New member
קראתי היטב את הכתבות עליו, אני לא מצליחה להבין את ההתעקשות

לבשל עם חומרי גלם שפשוט לא זמינים כאן ברמה יומיומית.
אני בטוחה שאם הוא היה מתעקש על מטבח עילי עם חומרים טובים שזמינים פה (ולא יונה שמגיעה בקופסה מיוחדת) היו נמצאים הסועדים שהיו מעריכים זאת.
באופן כללי, ולדעתי, לא יזיק לשפים לסגל גם קצת חשיבה אקולוגית שמדגישה את החשיבות שבלהשתמש בחומרים זמינים ומקומיים.
וברור שאם המטבח שלו סמך על חומרים מיובאים זה רק ייקר הכל ולא נמצאו הרבה אנשים שהיו מסוגלים להגיע לזה, וגם להעריך את זה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4141497,00.html
"הגשתי פירות ים טריים, ארנבות, חלזונות אסקרגו. יונה שבאה בקופסה מיוחדת, כמו בובה ועם דגל צרפת שמלופף לה על הצוואר. כמהין טרי, לא החרא הקפוא או בשמן או פרוסות, הכל מפיימונט ופריגור. גם לנגוסטינים טריים היו אצלי. היבואן אמר לי: 'כולם לוקחים קפואים. כולם. אתה היחיד שקונה טריים, זו טרחה נוראית להביא אותם רק בשבילך. קח חבילה של קפואים לניסיון. עלינו'. לקחתי. ומה אתה חושב? בסוף רק רוטב יצא מזה".
 

החתולית

New member
איך תהיה באק דור בלי סאני דרעי? לא ברור

כנראה שיהלומה לוי תתרכז בנוח בשדרות רוקח.
 

erezavn

New member
ימים יגידו. כבר בשבוע שעבר מחקו את by Sunny מהשלטים...

כנראה שזו לא הייתה פרידה יפה.
 

gastro101

New member
בעלי קנקון פתחו באשדוד מתחם ענק למכירת פירות ים ודגים

במגוון הגדול ביותר בישראל. כולל בריכה לממכר לובסטרים חיים המוטסים ממיין
בשר טרי מיובא מהולנד
2 קג שרימפס קלוף קפוא ב 90שח , מולים שחורים מצ'ילה
צדפות מסוג ז'ילרדו , סקאלופ 140 שח לקג שרימפס טרי 119
במקום גם מסעדה
הידיעה במדור ממון של ידיעות אחרונות
 
מעניין, תודה. מעניין למה הכוונה ל'בשר' מהולנד. בשר של מה?

מחיר השרימפס הטרי זול יחסית.
 

prizman

New member
פעם הם היו יבואנים קטנים עם חנות באזור התעשיה בראשל"צ

והיו להם מוצרים מעניינים, נהגתי להגיע אליהם כל שבוע.
באיזשהו שלב הפסקתי, לא זוכר מדוע, לא באשמתם, כנראה שלא היו סביב מסלול הנסיעה שלי
או משהו כזה, לא בגלל שהרמה ירדה.
אח"כ כבר לא הייתי בישראל.
אני חושב שהמקום שווה בדיקה מחודשת. בזמנו היו להם מוצרים מאוד מעניינים במחירים
מאוד סבירים.
 

prizman

New member
גם, לא רק.

היו להם פירות ים, כל מיני שימורים מעניינים, בשר בקר ובשר כבש.
לא זוכר את המבחר במדוייק, אני חושב שדרכינו נפרדו לפני 15 שנה בערך.
 
למעלה