שירשור כתבות מהתקשורת

erezavn

New member
416 חוטפת משני מבקרים באותו יום (אבי אפרתי ושגיא כהן)

אבל ממש חוטפת!

בהארץ (למנויים בלבד):
http://www.haaretz.co.il/food/restaurants-reviews/.premium-1.3875353
הכותרת מספיקה כדי להבין את רוח הדברים: "416 מדגימה: כך נראה בית מטבחיים של סייטן".

אבי אפרתי באותו יום בוואלה היה אפילו חריף יותר:
http://food.walla.co.il/item/3042829
ציטוט קצר: "פיאסקו כה דוחה כמו מנת הסטייק סייטן ב-416 הטבעונית, לא זכור לאבי אפרתי בכל שנותיו כמבקר; המסעדה החדשה שמנסה ללכת בלי ולהרגיש עם נוחלת כשלון חרוץ עם מנות מלאכותיות ומהונדסות".

ואני גם הייתי.
הם יושבים 50 מטר ממקום העבודה שלי ולכן אזרתי אומץ. אפילו פעמיים...
לא נהניתי אבל גם לא סבלתי כמו שני המכובדים שהוזכרו לעיל.
טעמתי את הסטייק המדובר. דווקא התבשיל מסביבו היה לא רע, אבל הסטייק עצמו לא טוב, לא בטעם ולא במרקם. כן מגיע לשף שאפו על הנראות של התבשיל, שאכן נראית כמו בשר בקר. גם מנות אחרות לא היו טובות במיוחד לטעמי, אבל גם לא קטסטרופה כמו שחשבו 2 המבקרים. (ב-2 הארוחות אכלתי גם את הקלמרי הטבעוני מפטריות מלך היער, פולנטה מטוגנת וריזוטו לא טוב).
בשתי הארוחות, בצהריים, שילמתי מעל 100 ש"ח, מחיר שזהה למחירי הערב כי כרגע אין עסקיות.
בקיצור - מקום עם הרבה באזז והרבה יומרה. לדעתי גם בסה"כ יש להם כוונות טובות וניסיון ליצור מקום טבעוני מושקע ויצירתי. הביצועים - ככה ככה.
אישית אני לא רואה סיבה לחזור, אפילו שהם קרובים אליי מאד.

דיווח מלא: http://processing-food.blogspot.co.il/2017/02/416.html





 

pix37

New member
תודה - המתנתי שמישהו יעלה עליה ביקורת

בפורומים של הטבעונים היא מתוארת כמתת האלים לאנושות
המבקרים הממוסדים קטלו
שיערתי שהאמת נמצאת אי שם באמצע.
 
אכילת בשר (או אי אכילת) משנה את חוש הטעם.

המבקרים הממוסדים הם אוכלי בשר שהגיעו עם הבטחה שמדובר בחיקוי הכי קרוב אי פעם לבשר וקיבלו צלחת עם צילחות שמתאים לאינסטגרם וטעם של עמילן. אז הם התאכזבו.

הטבעונים כנראה כבר לא כל כך זוכרים איזה טעם יש לבשר. אבל סוחבים ערגה לתמונות מפתות שיש מכל כיוון. אז משהו שנראה כמו סטייק עסיסי, מגיע מעמילן איכותי וחף מהתעללות בחיות הוא אכן מתת האל.

לדעתי כולם צודקים.
הכל תלוי מאיפה הסועד מגיע ולמה הוא מצפה.
 

דקלה1984

New member
בתור טבעונית- נעלבתי

רוב הטבעונים אכלו בשר רוב ימיהם וזוכרים את הטעם. לא הפסקתי לאכול בשר כי אני לא אוהבת את הטעם- יש סיבות אחרות שעלו בחשיבותן על ההנאה שלי.
וגם בפורומים הטבעוניים הדעות חלוקות בקשר למסעדה הזאת (הטעם וגם השירות).
אבל הכי כיף לצחוק על טבעונים ולהציג אותם בתור קהל של ווירדוז.
 
לא צחקתי על טבעונים ולא התייחסתי אליהם כאל מוזרים

זכותך להיעלב אבל האם נעלבת מדברי או שזו רגישות בגלל דברים שאחרים אמרו?

בתור טבעונית לשעבר עם לפחות 5 חברים ובני משפחה טבעונים אני עומדת לחלוטין מאחורי מה שאמרתי.
משהו בחוש הטעם משתנה כשמפסיקים לאכול מוצרים מן החי. ומשהו בחוש הטעם משתנה כשמתחילים לאכול מוצרים מן החי.
אני לא אומרת כלום על למי יש חוש טעם יותר חד או אנין. אני אומרת שהוא פשוט שונה.

לא מאמינה לי? בפעם הבאה שאת או מישהו ממכרייך תהיו בטוחים שלתחליף מסויים יש ממש טעם של בשר, קחי את אותו מוצר או תבשיל ותגישי לאומניבור. אם אותו אומניבור יתאר את הטעם כטעם של בשר אני רוצה את פרטי המוצר או המתכון.
 

דקלה1984

New member
לתחליפים אין טעם של בשר

ולפעמים הם אפילו יהיו סבירים אבל אני תמיד אזכור שהם לא הדבר האמיתי. סייטן, ממנו עשוי הסטייק ב416, הוא תחליף נחות בעיניי.
אני התייחסתי גם לתגובה של pix37 שהשווה בין התגובות בפורומים של הטבעונים לבין המבקרים, כאילו אלו שני הפכים. אני כתבתי שגם בין הטבעונים יש כאלה שמסתייגים מהמסעדה.
 
זו לא כזו תעלומה

אישית תמיד סלדתי ממקומות שקוראים לעצמם "המבורגריה" ולא מגישים בשר, או מדברים כמו "שווארמה סייטן", "גבינה צהובה צמחית" או "עוגת גבינה" שעשויה מקשיו. אני לא ממש מבינה את ההתחזות הזו, כשחוץ מצורה אין פה שום דבר מהמשותף. זה נראה לי מיותר - אפשר לעשות אוכל טבעוני מצוין, טעים ואיכותי. אי אפשר לעשות "סטייק" ממשהו שאינו בשר. אולי תצליח ליצור משהו טעים, אבל סטייק זה לא. לכן מיותר להתחזות ומיותר לחקות כשאפשר ליצור אוכל טבעוני טעים אם פשוט לא מנסים ליצור מה שאי אפשר אלא מנצלים את חומרי הגלם הטבעיים (לא סייטנים למיניהם) כדי למצות מהם את המקסימום.

למשל, הלכתי לאחרונה לטעימות קייטרינג לאירוע של חברים שאחד מהם החליט על קייטרינג טבעוני. התפריט כלל בקינוחים שלל דברים שבכולם "שוקולד לבן" ואם לא אז "פבלובה עם שמנת" - למה? למה לבחור בדיוק בכמה דברים שהם הכי לא טבעונים וצריך לעשות שמיניות באוויר כדי לנסות לחקות אותם בצורה לא מוצלחת, כשאפשר לעשות דברים עם שוקולד מריר משובח ופרווה (אפשר אפילו להכין טראפלס שוקולד מריר טבעוניים נהדרים בקלות), או סורבטים מדהימים ושלל אפשרויות דומות?
במשחק הציפיות, כשאתה כאוכל בשר נוגס במשהו שנקרא המבורגר או סטייק, כשהוא לא דומה בכלל בטעם ורק משדר במראה/ריח שכן, זה לא מסתדר, וזה לא טעים.

שנית, כשאתה אוכל שנים אוכל מסוים, החיך משתנה בהתאם. אם זה כי התרגלת לתחליפים, או אם התרגלת לפחות מלח (ואז כל מעט מלח זה יותר מדי), אם התרגלת ללא גלוטן או לאכילת דברים בלי טיפת טיגון. לטבעוניים הדוקים מזה שנים יש חיך אחר שרגיל יותר לתחליפים הללו ולמגבלות הללו.
 

erezavn

New member
האמת תמיד אי שם באמצע...

אני דווקא מכיר טבעונים שהקונספט של 416 ממש לא מדבר אליהם. הגיוני שמנות שנראות לגמרי כמו בשר ירתיעו חלק מהקהל הטבעוני.
לגבי הקטילה של המבקרים הממוסדים - זה נראה כאילו הם קיבלו הוראות מהעורכים לקטול במלוא המרץ כדי לעורר כמה שיותר תגובות. טבעונות זה נושא טרנדי וחם (שמעורר תמיד הרבה תגובות), אז בואו ניתן ביקורת קיצונית ועוקצנית במיוחד על המסעדה הטבעונית היומרנית. זה יבטיח רייטינג...
 
מגיע גם מגיע

מסעדה מצויינת עם קונספט אוכל נהדר
גם האוירה במסעדה ובדרך אליה מאד כייפית
 

החתולית

New member
עכשיו כבר מותר לספר: אסף גרניט פותח מסעדה חדשה בפריז

אסף גרניט וקבוצת מחניודה פותחים במלון מריוט פריז את מסעדת "בלאגן". חלל המסעדה הסמוכה לפלאס ונדום, כבר עובר שיפוצים.
מועד פתיחה משוער: מאי 2017.
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4929691,00.html
 
למעלה