זו לא כזו תעלומה
אישית תמיד סלדתי ממקומות שקוראים לעצמם "המבורגריה" ולא מגישים בשר, או מדברים כמו "שווארמה סייטן", "גבינה צהובה צמחית" או "עוגת גבינה" שעשויה מקשיו. אני לא ממש מבינה את ההתחזות הזו, כשחוץ מצורה אין פה שום דבר מהמשותף. זה נראה לי מיותר - אפשר לעשות אוכל טבעוני מצוין, טעים ואיכותי. אי אפשר לעשות "סטייק" ממשהו שאינו בשר. אולי תצליח ליצור משהו טעים, אבל סטייק זה לא. לכן מיותר להתחזות ומיותר לחקות כשאפשר ליצור אוכל טבעוני טעים אם פשוט לא מנסים ליצור מה שאי אפשר אלא מנצלים את חומרי הגלם הטבעיים (לא סייטנים למיניהם) כדי למצות מהם את המקסימום.
למשל, הלכתי לאחרונה לטעימות קייטרינג לאירוע של חברים שאחד מהם החליט על קייטרינג טבעוני. התפריט כלל בקינוחים שלל דברים שבכולם "שוקולד לבן" ואם לא אז "פבלובה עם שמנת" - למה? למה לבחור בדיוק בכמה דברים שהם הכי לא טבעונים וצריך לעשות שמיניות באוויר כדי לנסות לחקות אותם בצורה לא מוצלחת, כשאפשר לעשות דברים עם שוקולד מריר משובח ופרווה (אפשר אפילו להכין טראפלס שוקולד מריר טבעוניים נהדרים בקלות), או סורבטים מדהימים ושלל אפשרויות דומות?
במשחק הציפיות, כשאתה כאוכל בשר נוגס במשהו שנקרא המבורגר או סטייק, כשהוא לא דומה בכלל בטעם ורק משדר במראה/ריח שכן, זה לא מסתדר, וזה לא טעים.
שנית, כשאתה אוכל שנים אוכל מסוים, החיך משתנה בהתאם. אם זה כי התרגלת לתחליפים, או אם התרגלת לפחות מלח (ואז כל מעט מלח זה יותר מדי), אם התרגלת ללא גלוטן או לאכילת דברים בלי טיפת טיגון. לטבעוניים הדוקים מזה שנים יש חיך אחר שרגיל יותר לתחליפים הללו ולמגבלות הללו.