שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
שי אילן נפרד מעלה גפן

שי אילן מכלבו חיפה והצפון המבקר נפרד בצער ממסעדת עלה גפן ומקווה שהשף שהוביל אותה בשנתיים האחרונות, עומר עילואן, יחזור בקרוב ללהטט ולהפגין את יכולתו בהכנת מנות מקוריות ומפתיעות מצד אחד, ומאוזנות ומעוגנות במסורת מצד שני
&nbsp
http://www.colbonews.co.il/תרבות/דוח-מבקר/שלוםעלה-גפן/

החג השנוא עליי

הגיע הזמן שיאפשרו למכור חמץ ופשוט יחייבו כל מקום לרשום על הדלת כשר או לא כשר. כך השומרים יוכלו להישאר בחוץ, והלא שומרים יוכלו להימנע מזוועתונים נוסח צ'יזבורגר בלחמניית קמח תפו"א או קלמרי על מצע מצה. כרגע זה מוציא את החשק לצאת מהבית בחג - כל מקום שני (כולל רבים מהלא כשרים בעליל) מתגלה, ולעתים אחר ההזמנה, כבעל מוקשים ואי תאימויות לתפריט ממנו אתה מזמין בגלל נושא החמץ.

הבחירה של מקום שאינו כשר להגיש יצורי כלאיים מוזרים

אינה כפייה דתית.
החוק אוסר על הצגת חצץ ולא על מכירתו. מבחינת החוק מסדה יכולה להגיש לסועדים חמץ בפסח.
רבים מאזרחי המדינה שאינם שומרים כשרות בוחרים לא לאכול חמץ בפסח (לא הגיוני אבל זה ככה) ולהערכתי זו הסיבה לכך שהמסעדות מגישות את יצורי הכלאיים...

Gרר

New member
את החג עצמו אני אוהב... את מה שאת מתארת אני גם שונא

וגם עושה לי דיכאון להכנס לסופרמרקט לראות את הכל מכוסה בלבן. עושה לי אסוציאציה של ביקור שבעה.

לא מצליח לראות שום בעיה עם חנות שמחליטה מראש לסמן בצורה ברורה שהם מוכרים חמץ ומי ששומר פשוט לא ייכנס לשם. אבל יש הרבה דברים שאני לא מבין כנראה

אני לא יכולה לסבול את זה

אולי כי בשנים האחרונות שהיתי בעיקר בחו"ל, בכל הגעה לארץ הדברים הללו עוד יותר צורמים לי כמגוחכים ואידיוטים. הסכמתי לפני שבוע לעזור לחברים בשמירה על בית עם חתולים בעוד כשבועיים, ופתאום גיליתי שאלו 4 ימים של מעצר בית, כי מכל המדינות המפותחות והלא מפותחות בעולם רק בארץ שלנו אין תחבורה ציבורית בשבת ובמה שמסתבר שהוא חג ביום למחרת (מגוחך פי כמה, שהרי אין שום בעיה ל"צביון היהודי" עם נסיעה בשבת כל עוד זה ברכב פרטי או בהסעה יקרה כמו מונית או אפילו הקשקוש של "מעלית שבת", אבל רכבת ואוטובוס זה כן חילול שבת).
די, אתם רוצים לאכול דיקטים, תעשו את זה אתם. מה כולנו אשמים?

כן, אבל מה זה הצגתו ברבים?

במשך שנים ניתנו קנסות לכל מי שמכר חמץ כי אם יש למסעדה שולחנות בחוץ וסופרמרקט/מכולת/חנות שנכנסים אליה אנשים ללא סינון ומחיר בכניסה היא גם שטח שמסתובבים בו רבים, הכל יכול להיחשב הצגה ברבים. גלידריות למשל, הן הרי סוג של דוכן פתוח וכל העובר ברחוב יכול לראות שיש גביעים - כבר עדיף להם כלכלית לא להסתכן.

ודי, זה מגוחך. זה שאין תחבורה ציבורית ממחר בצהריים ואני נידונה למעצר בית זה גם מגוחך.

oreldi

New member
אבי אפרתי מתאכזב בפופינה

השורה התחתונה שלו- כבד, מתוק, סתמי. מסעדה שרוב המנות בה הן משטאנץ אחד.
בדיוק כפי שהיתה החוויה שלי. ואני מוסיף רק יקר להחריד ומנות קטנות ועלובות. אחת המסעדות היותר overrated בארץ.
רק השגה אחת על הביקורת- את החצר הוא מכנה "מוזנחת וחצר של שיפודיה רומנית". לא מבין בכלל את ההשוואה. ישבתי בדיוק באותו מקום לא מזמן והיה לי נעים מאוד. חבל שזה היה הדבר היחיד המוצלח שם.
לינק

oreldi

New member
תפריט חדש יכול לשנות את האוכל, אבל הוא לא ישנה את הקמצנות

הדי מגעילה של המסעדה הזו ואת המחירים היקרים להחריד ביחס לתמורה.

תפריט הטעימות משתלם מאוד

לגבי האיכות אנחנו חלוקים, אחת הארוחות הטובות שאכלתי בארץ.

למעלה