ה מ ט ב ח ו ן

פריאל12

New member
ה מ ט ב ח ו ן


אתם מוזמנים להוסיף לכאן מה שעולה על רוחכם.....
דברים שניסיתם, דברים שהומלצו לכם.... דברים שטעמתם ולעולם לא תשכחו את טעמם.
אני הולכת לנסות לאפות עוגת תפוזים - זה לא כזה מסובך לרוב האנשים, אבל אני לא 'רוב האנשים' ומסוגלת להרוס סלט.
אחזור עם תוצאות, ואם תהיינה חיוביות - גם עם מתכון.
החזיקו לי אצבעות
 
פעם רציתי לאפות עוגת בננה

לפני הרבה שנים, בהיותי תיכוניסט צעיר ויפה, אולי קצת אחרי...

הורדתי מהאינטרנט מתכון (ואז לא היו ממש אתרים בעברית מפותחים כמו היום, אז מצאתי מתכון אמריקאי). הבעיה עם מתכון אמריקאי שכל המידות גם שונות, אבל התגברתי על זה.
בקיצור - עשיתי כל מה שצריך לעשות, הכנסתי את 2 התבניות לתנור וחיכיתי 40 דקות כמו שאמרו.

חיכיתי, חיכיתי, חיכיתי, והנוזל נשאר נוזל, רק שהוא חם ומבעבע.
בסוף אני מוציא את הנוזלים הרותחים האלה מהתנור, לא מבין מה התפקשש פה, ואמא שלי ישר שאלה: "שמת קמח?"
ברור ששמתי! הרי הייתי צריך להמיר את המידות האמריקריות למשהו שאני מכיר - אבל השארתי אותו בקערה בצד, ולא עירבבתי...

מאז לא ניסיתי לעשות עוגת בננות יותר...


מה שכן, קניתי לאחרונה בהודו לא מעט תבלינים, ואמרתי לעצמי שאני חייב לעשות כמה מהמאכלים שאכלתי שם. עד היום לא מצאתי כוח נפשי להתחיל בכלל לחפש משהו.

 
אני ואפייה?

לא ניסיתי עדיין.מעדיף בכלל מאפים מלוחים.פעם הייתי עושה פיצות על בסיס מלוואח.היה יוצא טעים.הייתי משקיע ברוטבים,בגבינות ופטריות.היום כבר אני לא עושה את זה.
 

פריאל12

New member
מזכיר מעט את הפיצה על פיתה

אני בטוחה שזה היה ילד שהמציא את המנות האלה
 

פריאל12

New member
עוגת תפוזים בחושה (בלי יותר מדי בלאגן
)

מצרכים:
4 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
3/4 כוס מיץ תפוזים פריגת (סחטתי טריים כי אני לא סובלת את 'פריגת')
חצי כוס שמן
350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה - במקום קמח רגיל + אבקת אפיה, השתמשתי בקמח תופח.
כפית תמצית וניל
גרד מחצי תפוז והוספתי ממש מעט גרד לימון.
מעט סוכר

אופן ההכנה:
1. להתחיל להקציף את הביצים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח ואוורירי, לפחות כמה דקות הקצפה טובה במהירות גבוהה.

2. להוסיף את שאר המצרכים תוך כדי הקצפה, בסוף להוסיף את הקמח ולהקציף עד שהבלילה אחידה וללא גושים במינימום הקצפה

3. לפני הכניסה לתנור לפזר מעט סוכר למעלה. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן.
 

Falcor

New member
גם אני לא סובל את פריגת/פרימור

כל מי שטעם מיץ תפוזים אמיתי.. יודע שכל מה שנמכר בסופרים תחת השם "סחוט טרי" זה סתם חרטא..
לי אישית המיצים האלה עושים בחילה..
 

Falcor

New member
היה לנו בגינה עץ תפוזי ולנסיה

עם התפוזים הכי טעימים בעולם..
פרימור בעוד מיליון שנה לא יגיעו לטעם הזה..
 

Falcor

New member
זה תפוזים בעיקר למיץ

כי הקליפה יחסית דקה.. והם לא קלים לקילוף כמו השמוטי למשל.
בחורף הם יחסית חמוצים.. אבל זה רק משום שהם מבשילים בסביבות אפריל.. ואז הם מתוקים מאוד..
אצלינו בעץ אפשר היה למצוא תפוזים עד יולי !!!
 

פריאל12

New member
וואו, אתה ממש מלא מידע


מחר אמשיך לחקור אותך

אני פשוט סחוטה....
ליל מנוחה, יקירי
 

פריאל12

New member
פלקור, כשאתה אומר 'אצלנו' - הכוונה לזמן

ילדותך?
אני מתארת לי איזה אדיר זה היה לחיות עם עץ פרי הדר צמוד אליך.
בפריחה, יש להם ריח משכר.
אני מאוד אוהבת להריח את ריח הפריחה כשנוסעים בקרבת פרדסים
 

Falcor

New member
היו לנו הרבה עצי הדר בגינה

עדיין יש (שני עצי לימון , שני עצי אשכולית, אתרוג ומנדרינה )
אבל העץ הזה היה הכי מרשים מכולם..
לצערי הוא מת לפני כמה שנים..
 
למעלה