מחפשת רעיון למנה ראשונה

מחפשת רעיון למנה ראשונה

חמה או קרה לחג.
בלי להסתבך, הכי טוב אם זה משהו שניתן להכין מראש/יום לפני.
משהו שמגישים באופן אישי אחד אחד לצלחת ולא במרכז השולחן.
אידיאלית הייתי חושבת על קיש (נניח קיש פטריות) אבל צריך להכין באותו יום/לחמם בתנור. חושבת אולי על מאפינס פשטידה של ירק (ניתן להכנה מראש ואפילו להקפאה ולחימום במיקרוגל ברגע האחרון).
עוד רעיונות?
 
מרק! איזו שאלה?


מרק אפונה עם קרוטונים
מרק עוף צח עם אטריות
מרק מינסטרונה
מרק כתומים
ועוד
ועוד
ועוד...
אפשר להכין מראש (ואפילו להקפיא...)
 
סלמון אצלינו מגיע במנה עיקרית

ואני ממש לא חזקה בדגים...אבל תודה על הרעיונות!
 
מה עם פטריות ממולאות?...

אפשר להכין את המילוי יום לפני ורק לאפות יחד שעה לפני הארוחה...
אני אוהבת למלות בגבינות (צהובה ובולגרית) מעורבבת עם בצל מטוגן ורגלי הפטריות המטוגנות...
 

shron17

New member
מנה ראשונה וטעימה,טאבולה רימונים ,,,

טאבולה רימונים חגיגי צבעוני וטעים,
ומאוד קל להכנה:
&nbsp
לערבב בקערה את המצרכים הבאים:
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות כוסברה קצוצה
כוס עלי -נענע קצוצים
200 גרם בורגול - גס ,מושרה במים רותחים חצי שעה .
100 גרם בוטנים גרוסים
10 כפות שומשום קלוי
1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ
6 כפות תרכיז רימונים
4 כפות סילאן
6 כפות מיץ לימון
5 כפות שמן זית
מלח
200 גרם גרגרי -רימונים.(יש להשיג במגשית בכול סופר).
&nbsp
ההכנה:
את הבורגול המושרה, מסננים ממי ההשריה,(אין צורך לבשל),
ומערבבים את הבורגול המסונן ,ביחד עם שאר סוגי הירק שבקערה.
מפזרים מעל הכול גרגרי -רימון ,מגישים לשולחן בקערית שקופה ,
ועם פרוסות חלה טריה.
לילדים יש להכין בקערה נפרדת ללא הבוטנים,למנוע סכנת חנק.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה