סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 2

Peeta Mellark

New member
סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 2


היי שוב!
מה חדש אצלכן לאחרונה?
לפני שבועיים ביקרתי וסיפרתי לכן על הפיתות שלי. מאז אני כהרגלי הסתתרתי במחבואי הסמוי, אבל שתדעו לכן שההודעות שלכן ממש מעניינות. מאוד השתעשעתי מהשרשור על פיטה (סוף סוף גיליתי שאנחנו לא כל כך דומים, כי לא נולדתי בבית לחם, והדמות האהובה עליי בהארי פוטר זאת בכלל הרמיוני. כי היא קצת מזכירה לי את קטניס
) גם קראתי את כל הסיפורים הקצרים שלכן (איך קראתם להן? פאנפיקים?) ולמען האמת, חיכיתי בכליון עיניים לסיפור צ'יזי עליי ועל קטניס...
טוב, אז אולי לא כתבתן לי סיפור כזה, אבל לי יש סיפור צ'יזי לספר לכן!

אצלנו בפאנם אין חגים, אבל הבנתי שבישראל בעוד יומיים אתן חוגגות את חג השבועות, שהוא חג של מאכלי חלב וגבינות. אני די מקנא, כי זה נשמע כמו חג ממש שווה, אבל חשבתי שזו תהיה הזדמנות מצויינת לשתף אתכן במאכל האהוב על קטניס, שהוא כמובן...

לחמניות הגבינה המפורסמות שלי!

קטניס אוכלת הכל מהכל בלי לחשוב ממה זה מורכב בכלל, אז היא חושבת שבסך הכל מדובר בלחמניות עם קצת גבינה למעלה

אבל למען האמת, מה שגורם ללחמניות להצליח כל כך זה הגבינה שבבצק!
וכמובן, המרכיב הסודי שלי, אהבה

כל מה שתצטרכו זה חבילת קמח תופח או קמח רגיל ושקית אבקת אפיה (חבילה של 350 גרם, כ-2-3 כוסות), ביצה, 100 גרם חמאה (רכה), קופסת קוטג' (250 גרם), קופסת גבינה לבנה למריחה (250 גרם), 100 גרם גבינה מלוחה כלשהי (צפתית, בולגרית) ו-100 גרם גבינה קשה כלשהי (קשקבל, צ'דר, פרמזן), מגורדת.

מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

שופכים כ-2 שליש מהקמח ואת יתר החומרים לקערה ומערבלים לאט לאט במעבד מזון (אם יש לכן וו גיטרה - הכי כדאי). בשלב כלשהו הבצק יתחיל להיעשות דביק, ואז לאט לאט מוסיפים את הקמח שנותר, בהדרגה, עד שהבצק נעשה רך, נעים ולא דביק.

מרפדים תבנית בנייר אפיה. קורצים מהבצק עיגולים, יוצרים מהם כדורים קטנים ומניחים בתבנית - לא לשכוח להשאיר רווח בין הכדורים כדי לתת להם לתפוח!

טיפיטה - בגרסה המועדפת על קטניס אני זורה על הלחמניות שומשום ועוד כ-50 גרם גבינה קשה. חוץ מזה, בדיוק כמו שעשינו עם הפיתות, אפשר למרוח בחמאה בשום כתוש או בשמן זית וזעתר, והפעם אני ממליץ גם על פסטו, ממרח זיתים וממרח עגבניות מיובשות, שהולכים נהדר עם הלחמניות.

אופים כ-20 דקות עד הזהבה.

זהו! הלחמניות מוכנות. הניחו על מגבת ותנו להן להתקרר, ואחר כך אפשר לאכול עם הממרחים המומלצים וכמובן עם גבינה. אפשר גם לשמור במקפיא לתקופה של עד עשרה ימים.

עד כן פינתנו לשבוע הקרוב!
זה הזמן שלכן לשתף אותי- יש לכן מתכונים שאף פעם לא נופלים בשבועות? לחמניות גבינה, עוגות, מאפים מיוחדים, אפילו פסטה ברוטב שמנת מוצלח?
כמובן - אם מישהי מעוניינת לשתף את כולם במתכון בלעדי היא יכולה לפנות אליי במסר ואולי אחשוף את הסוד שלה בפינה הבאה

חג שמח!
 

N o R i K o

New member
פיטהההההה


OMG כל ההודעה הזו על לחמניות וגבינות ופסטה ברוטב שמנת, אל תעשה לי את זה. T_T
אבל קטניס=הרמיוני? Hell to the no! תראה, אני אפילו מצרפת גיף שלך מודה בזה. הרמיוני יותר מגניבה. ומגיעה להחלטות בעצמה


האמת ששבועות מבחינת אוכל זה החג האהוב עליי.... עוגות גבינה הן המועדפות עליי (גבינה פירורים
), אני פריקית של פסטות בשמנת (בדיוק לפני יומיים אכלתי במסעדת פסטה בעזריאלי פסטה מושלמת בשמנת פסטו
) ובניגוד לכישורי הבישול הבדר"כ כושלים שלי אני יודעת להכין אורז ממש טעים בחלב! פשוט מחליפים חצי מכמות המים ששמים בדר"כ בחלב, ומוסיפים עוד חצי כוס בערך, ומבשלים ככה. אחר כך מוסיפים סוכר, קינמון ואגוזי מלך לפי הטעם
יאמממממ.

תודה על האירוח פיטה, אפילו אני שוקלת לנסות

חג שמח, וד"ש לגיילניס! D:
 

Miss Lavet

New member
הרמיוני מגניבה?! אבן חצן יותר מגניבה מהרמי

וחוץ מזה את צודקת הן לא דומות לא באישיות ובטח שבטח לא בחיצוניות... כמו מה שכתבתי למטה: הרמיוני יותר בואו נקרא ונלמד ואז נחשוב על תוכנית- היא על דרך השכל
וקטניס יותר "לא אחותי, כלבה!" *יורה חץ ישר ללב האדם שהעליב/פגע/פצע/וואטאבר את אחותה- היא על דרך הרגש

הבעיה עם עוגות גבינה זה או שהן תעימות או שהן מגעילות, זאטת אומרת או שזה מתוק יותר מדי עד שזה עושה צרבת או שזה מתוק מספיק, או שהמרקם גועלי או שהוא מושלם...
הפסטה המושלמת זה בכלל פסטה בשמנת עם פיטריות *ך*
 

N o R i K o

New member
טעימות* GN


דווקא אני חושבת הפוך, שמה שטוב בעוגות גבינה זה שהן אף פעם לא מתוקות מדי ותמיד יש להן את החמיצות הגבינתית, זה למה הן האהובות עליי.
וכן, הרמיוני מגניבה. היא פועלת על דרך השכל כי היא יודעת לעצור לפעמים ולחשוב על הדבר הנכון לעשות, אבל כשזה נוגע לחברים שלה היא מוכנה לעשות הכל עבורם מבלי לחשוב פעמיים.
אבל נראה לי שכבר הגענו למסקנה שהדעות שלנו לגביה מאוד שונות, חבל להרוס לפיטה את השרשור עם הדיון הלא רלוונטי הזה
 

Miss Lavet

New member
הפעם זה טעות מקלדת


כן הגענו לזה מזמן... אז לא נהרוס לפיט-פיט את השרשור

זה מה שאני התכוונתי אני ונאת את העוגות המתוקות מדי, אני אוהבת את העוגות עם הגבנתיות הזאת (כמו של סבתא שלי
)

ורק דבר אחרון- אני מתחרת לאלו שפועלים על פי הרגש ולא על פי השכל, כי זה יותר מוכר לי ויותר אמיתי בשבילי
 

N o R i K o

New member
הרמיוני גריפינדורית


ובית גריפינדור מאופיין באנשים שפועלים לפי הרגש שלהם, כי זה אומץ אמיתי. לשכוח מההגיון וללכת לפי מה שהרגש שלך אומר כשמדובר ביקרים לך. :)
אבל כן, חבל שנתווכח על זה. אני חושבת שהיא מלכה, והיא סוג של המודל שלי לחיקוי
 

Miss Lavet

New member
ואני יכולה קצת להבין...

טוב אבל המודל לחיקוי של מה"פ הן בכלל בלטריקס, טונקס, מקגונגל וקצת טרלוני
 

Peeta Mellark

New member
האורז נשמע מוצלח


קטניס אוהבת גם מאכלי אורז. אני פשוט קצת פחות מוצלח בהם. התנור הוא ידידי הטוב ביותר...
 
פיטווווווש


איזה כיף לראות אתוך שוב פה
תודה על המתכון המהמם ללחמניות המהממות שלך ששמענו עליהן כל כך הרבה :-O
ואני מהאוכלים בשבועות פחות מהמכינים למרות שאני אחראית על מחלקת הפסטות והמוקרמים
 

Billy Shirs

New member
פיטוש אתה מקסים.

אבל אני פשוט לא יודעת לאפות.
פעם הכנתי סופלה שוקולד שהיה לו מרקם של ג'לי.
ועוגת היער השחור בלי סוכר.
ועוגה שיצאה בערך חצי מהגודל שלה.
וקאפקייקס שהיו פשוט מאפינס עם שכבה דקה של רוטב שוקולד למעלה.

אולי תתן לי שיעור פרטי?
 

Billy Shirs

New member
היה כתוב במתכון כפית מלח!

אז שמתי כפית... לא יודעת מה נסגר עם זה
 

Digi Lista

New member
את בחברה טובה. אני שורפת אפילו חביתות...

לפעמים...
ובכלל אין לי סבלנות להיות במטבח ולבשל, אבל אחרי שהייתי בפולין השבוע וראיתי שאפילו סנדוויץ' פשוט עם גבינה צהובה הם מצליחים להרוס (נשבעת!) אני מרגישה פתאום שפית מומחית
 

Peeta Mellark

New member
בשמחה!

יש לנו קצת בעיה עם התחבורה הציבורית אז אני לא ממש יכול לצאת מפאנם, אבל אם לך יש דרך להגיע לכאן- בשמחה
 
למעלה