סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 4

Peeta Mellark

New member
סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 4


שלום לכן בנות נפלאות!

אני ממש מתנצל על העיכוב בפינה
למי שלא זוכרת, לפני שלושה שבועות סיפרתי לכן על לחם הבירה של היימיטץ', ומאז לא כל כך יצא לי לבקר, כי כמו שכבר ציינתי בהודעות קודמות, מה שעיכב אותי היה חגיגות סוף שנת הלימודים ב-12. קטניס ואני סוף סוף סיימנו את כיתה י'! אולי בכיתה י"א אני סוף סוף העז להציע לה לצאת איתי...

בכל מקרה, מאז הספקתי להכין כל מיני מטעמי חופש שבהם אני אשתף אתכן בהמשך, אבל היום החלטתי לשתף אתכן במתכון שלא באמת מצריך אפיה, והוא מתאים לרגעים מתוקים-מלוחים של סוף-

בראוניז בייגלה!

לפעמים אנחנו אופים קצת יותר מדי בייגלה במאפיה, ותוהים מה עושים עם השאריות... אז אם נשארו לכן שתי כוסות בייגלה (עדיף שמיניות, זה הכי טעים, אבל גם שטוחים עובד) זה הפתרון המושלם! בנוסף לכך צריך גם חבילת קרקרים (גם מזה תמיד נשאר לנו יותר מדי...), כ-300 חפיסות שוקולד (מריר יעבוד הכי טוב, ורצוי כמה שיותר אחוזי קקאו), 100 גרם חמאה וכוס חלב ממותק (או פחית, כמו האלה שקונים במכולת)! והכי חשוב, אלא מה- אהבה!


אז קודם כל- מרסקים את הקרקרים! העצלניות ביניכן יכולות לטחון, אבל אפשר גם להכניס לשקית ופשוט לדפוק עם פטיש שניצלים!


ממיסים בסיר את החמאה והשוקולד תוך כדי ערבוב, עד שנוצרת תערובת אחידה.

מסירים מהאש, מוסיפים את הקרקרים ומערבבים טוב טוב, כמו שעושים כשיוצרים כדורי שוקולד.

את הבייגלה שוברים לחתיכות ומוסיפים לתערובות, ומיד אחר כך גם את החלב הממותק - ומערבבים...


את התוצאה כולה יוצקים לתוך תבנית!

טיפיטה- אם נשאר לכן עוד קצת בייגלה, אפשר גם לקשט למעלה!


מכניסים למקרר לפחות לשעתיים, כדי לתת לבראוניז להתייצב.

זהו! מוכן! חותכים לקוביות ואוכלים, מחזיק עד שלושה ימים במקרר- אם אף אחד לא יטרוף את זה עד אז...

עד כאן פינתנו לשבוע הקרוב! מזכיר לכן שאם מישהי מעוניינת במתכון ייחודי שלי, שרק תבקש, ואם מישהי רוצה לפרסם את אחד המתכונים המוצלחים שלה לבראוניז- זאת ההזדמנות!
מקווה שיהיה לכן סוף שבוע מתוק (וקצת מלוח
)!
 

Digi Lista

New member
בראוניז בייגלה?XXXXXDDDDD


סוף סוף מישהו מסכים איתי שיחסית להרבה חטיפים אחרים שהולכים עם כל מיני דברים את הבייגלה מפלים וכלוחמת זכויות החורים שבביגלה אני לגמרי בעד המתכון הזה

מה עשיתם בחגיגות סיום הלימודים? יש לך תעודה? רשמת בקפסולת הזמן שתרצה להיות עם קטניס?
 

N o R i K o

New member
אוי פיטה, אתה כזה


וזה נראה ממש ממש טעים
אולי אני אכין את זה לפסיכומטרי, צלצל לי הטלפון באמצע סימולציה
 

Sexy Darren

New member
זה נשמע מעולה, תודההה


אהה, ופיטוש, רק רציתי לשאול. זה לא יוצא ממש מוזר, בראוניז בדרך כלל אופים...
וגם, שכחת לרשום סוכר
אבל זה פחות חשוב לחלק מהאנשים.
 

Peeta Mellark

New member
לא שכחתי


השוקולד והחלב הממותק יוצרים שילוב מתוק מספיק שלא מצריך סוכר. אלא אם את אוהבת את המאכלים שלך הרבה, הרבה יותר מדי מתוקים, כמו קרין גורן הזאת...

ומה שהופך את הבראוניז האלו לנפלאים כל כך זה שהם בכלל לא מצריכים אפייה. הם כל כך קלים ופשוטים להכנה. אני כמובן אופה את הבייגלה בעצמי, אבל חשבתי שאין צורך להלאות אתכן עם מתכון כזה כבר בשלב מוקדם כל כך של הפינה...
 

Sexy Darren

New member
ובכל זאת...

אם אין לי אפשרות להשיג חלב ממותק,מה אני עושה?
אפשר אולי להחליף את אחת מהחבילות שוקולד מריר בחלב?

חחח סליחה על זה שאני מציקה לך בשאלות, אני באמת רוצה לנסות להכין את זה, זה נשמע אחלה בראוניז
 

Peeta Mellark

New member
הם באמת אחלה


את באמת יכולה להחליף את השוקולד המריר - אפילו את כולו, בשוקולד חלב, אבל במקרה כזה, שבו את לא מוסיפה חלב ממותק, תצטרכי במקום זאת להשתמש בכוס חלב רגיל.
עוד שיטה היא להחליף את החמאה בשמנת מתוקה, ושוב, להוסיף חלב.
אני כמובן ממליץ להצמד למתכון- זה נראה כמו מצרך נדיר, אבל אפשר למצוא את הפחית הזו בכל מכולת

שיהיה בתאבון!
 

Miss Lavet

New member
זה מזכיר לי כמה אני מתגעגעת

לשוקולד עם בייגלה
מי הגאון שהחליט שזה מהדורה מוגבלת?!

אני אני הכין את זה ביותר מדי זמן פנוי שלי
 

Peeta Mellark

New member
אופס!


טוב, חשבתי על קטניס כשפרסמתי את המתכון, אז לא כל כך הייתי מרוכז...

הכוונה היא ל-300 גרם שוקולד, שזה בעצם שלוש חפיסות
 

ella xoxo

New member
מממממ פיתוש נשמע מעולה... הבעייה עם אפייה

היא שהיא לא הולכת ביחד עם עצלנות
 
למעלה