סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 4
שלום לכן בנות נפלאות!
אני ממש מתנצל על העיכוב בפינה
למי שלא זוכרת, לפני שלושה שבועות סיפרתי לכן על
לחם הבירה של היימיטץ', ומאז לא כל כך יצא לי לבקר, כי כמו שכבר ציינתי בהודעות קודמות, מה שעיכב אותי היה חגיגות סוף שנת הלימודים ב-12. קטניס ואני סוף סוף סיימנו את כיתה י'! אולי בכיתה י"א אני סוף סוף העז להציע לה לצאת איתי...
בכל מקרה, מאז הספקתי להכין כל מיני מטעמי חופש שבהם אני אשתף אתכן בהמשך, אבל היום החלטתי לשתף אתכן במתכון שלא באמת מצריך אפיה, והוא מתאים לרגעים מתוקים-מלוחים של סוף-
בראוניז בייגלה!
לפעמים אנחנו אופים קצת יותר מדי בייגלה במאפיה, ותוהים מה עושים עם השאריות... אז אם נשארו לכן שתי כוסות בייגלה (עדיף שמיניות, זה הכי טעים, אבל גם שטוחים עובד) זה הפתרון המושלם! בנוסף לכך צריך גם חבילת קרקרים (גם מזה תמיד נשאר לנו יותר מדי...), כ-300 חפיסות שוקולד (מריר יעבוד הכי טוב, ורצוי כמה שיותר אחוזי קקאו), 100 גרם חמאה וכוס חלב ממותק (או פחית, כמו האלה שקונים במכולת)! והכי חשוב, אלא מה- אהבה!
אז קודם כל- מרסקים את הקרקרים! העצלניות ביניכן יכולות לטחון, אבל אפשר גם להכניס לשקית ופשוט לדפוק עם פטיש שניצלים!
ממיסים בסיר את החמאה והשוקולד תוך כדי ערבוב, עד שנוצרת תערובת אחידה.
מסירים מהאש, מוסיפים את הקרקרים ומערבבים טוב טוב, כמו שעושים כשיוצרים כדורי שוקולד.
את הבייגלה שוברים לחתיכות ומוסיפים לתערובות, ומיד אחר כך גם את החלב הממותק - ומערבבים...
את התוצאה כולה יוצקים לתוך תבנית!
טיפיטה- אם נשאר לכן עוד קצת בייגלה, אפשר גם לקשט למעלה!
מכניסים למקרר לפחות לשעתיים, כדי לתת לבראוניז להתייצב.
זהו! מוכן! חותכים לקוביות ואוכלים, מחזיק עד שלושה ימים במקרר- אם אף אחד לא יטרוף את זה עד אז...
עד כאן פינתנו לשבוע הקרוב! מזכיר לכן שאם מישהי מעוניינת במתכון ייחודי שלי, שרק תבקש, ואם מישהי רוצה לפרסם את אחד המתכונים המוצלחים שלה לבראוניז- זאת ההזדמנות!
מקווה שיהיה לכן סוף שבוע מתוק (וקצת מלוח
)!