סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 5

Peeta Mellark

New member
סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 5


היי בנות! מה שלומכן השבוע?

כן, אני יודע, אני שוב באיחור...
אל תתפסו אותי ככזה, אני בדרך כלל ממש דייקן. זה פשוט שקטניס מסיחה את דעתי... אתן יודעות, קיץ, ים, קטניס בביקיני...
קטניס אומרת לי שהיא יוצאת לשחות עם גייל...
קשה להישאר רגוע ושליו במצב כזה, אז אני אופה, לפעמים מכין בראוניז, כמו האלה מהפינה הקודמת, זה עוזר להסיח את דעתי
אבל הפעם החלטתי שהגיע הזמן לשתף אתכן במתכון קיצי במיוחד!
נכון, לחם זה לא מאכל קיצי במיוחד
הוא קצת כבד לרוב האנשים
אבל כשמכינים אותו בניחוח ים, עם מתבלים רעננים, הוא יכול להיות המאכל הטעים ביותר שיש!
את המתכון הבא קיבלתי מפיניק (החבר שלנו משכונה 4, זוכרות?
), והוא מתכון מצוין ל...

לחם אצות!

כן, בשכונה 4 אוהבים במיוחד את הלחם הזה, כי זו השכונה שנמצאת על שפת הים. הם אלו שהמציאו את המתכון, ואנחנו במאפיה היינו חייבים לאמץ אותו. אז קודם כל תזדקקו לאצת נורי- האלה מהסוג שמכינים איתו סושי (אני לא אוהב סושי
זה בכלל לא פריך ונימוח כמו לחם), 350 גרם קמח לבן (בערך כוס וחצי, או חבילה קטנה), שתי כפות שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים), חצי כפית סוכר, חצי כפית מלח, 5 כפות שמן זית וכוס מים פושרים! חוץ מאת האצה, את הכל אפשר למצוא במטבח שלכם... ולגבי האצה- אפשר לקחת אחת ממחוז 4! או פשוט ללכת לסופר ולקנות...
ואל תשכחו שהמתכון מצריך, כמובן, המון אהבה!


מחממים היטב מחבת טפלון ומניחים עליה את האצה! הופכים את האצה אחת לכמה זמן, עד שבסופו של דבר היא מתכווצת ומתייבשת לחלוטין.

כשהאצה כבר יבשה לגמרי, מעבירים לכלי ומפוררים אותה, ומוסיפים לה את הקמח.

מוסיפים תחילה את כל המרכיבים היבשים, מערבבים, ואז מוסיפים גם את המים והשמן, ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד. בשלב כלשהו אפשר להתחיל ללוש ידנית, ואפשר גם ללוש עם מיקסר, אם יותר נוח לכם.


משמנים מעט את הבצק ומניחים בקערה. מכסים במגבת ומחכים בין 45 דקות לשעה כדי שהבצק יתפח.

תפח? רגע, זה עוד לא הכל... מניחים את הבצק בתבנית- אני ממליץ לפצל לשתי תבניות וליצור 2 לחמים, מכסים שוב ונותנים לו לתפוח לעוד חצי שעה.

בזמן הזה, מחממים תנור ל-220 מעלות.

תפח? יופי! מורחים בשמן זית ומפזרים מלח גס, ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.

זהו! מוכן! הכי כיף לאכול את הלחם כשהוא טרי, אבל הוא יכול להחזיק עד עשרה ימים במקפיא.

טיפיטה- כדאי לאכול עם ממרחים קיציים ומרעננים- חמאת שום, פסטו, ממרח חצילים או ממרח עגבניות מיובשות.

עד כאן פינתנו להיום
אני כמובן אמשיך לגלוש פה ולעקוב אחרי העדכונים שלכן.
בהזדמנות זו רציתי לומר תודה לellendili, איזי סטיבנס- אף פעם לא הייתי חושב על תמצית קוקוס! אני לא כל כך אוהב קוקוס, אבל הקאפקייקס יצאו ממש מוצלחים!
אולי אשתף אתכם במתכון בקרוב...
וכל השאר, אם אתן רוצות מתכון מסוים, רק תגידו...

סוף שבוע נעים!
 

N o R i K o

New member
פיטהההה


כבר חשבתי ששכחת מאיתנו... איזה כיף שאתה פה

וחחחחחח אלה=איזי
יו הם נראים כל כך טעימים באנטומיה. אתה חייב להביא לנו מתכון XD

דווקא תמיד הלחם אצות הזה נשמע לי די מגעיל בסדרה... אבל כשאתה מציג את זה, זה דווקא נשמע ממש טעים XDDD אולי אני אנסה. ברגע שאני אסיים עם דיאטת הפחמימות שהחלטנו לנסות בבית...
חבל לי להרוס את המאמץ המשפחתי...



בוא לבקר הרבה!
תהפוך מצידי את הפינה לתלת שבועית... לא לאחת לשלושה שבועות
 

Peeta Mellark

New member
דיאטת פחמימות? כלומר, צום?


חשבתי שאתם צמים רק בתשעה באב ויום כיפור...

וכמו שאמרתי, אני לא רואה האנטומיה, רק אמא של קטניס ופרים. אבל אני אשמח לשתף אותך במתכון לקאפקייס שלי. איזה את רוצה? שוקולד? שוקולד-צ'יפס? וניל? אוכמניות?
 

pennylane11

New member
חחחח איזה פרים זה לראות האנטומיה!

בטח היא שיפרית הארדקוריסטית של מרדר או של איזי-אלכס

אוי זה מצחיק אותי
 

N o R i K o

New member
שוקולדדדדדדדדדד DDDDD:


אוי פיטוש
זה מצחיק כי ממש לא מזמן ראיתי באמת את הפרק שבו איזי מגלה שמה שהיא צריכה להוסיף לקאפקייקס שלה זה קוקוס...
 

N o R i K o

New member
כל הפרק חיכיתי שהוא יגיד לה


כי הייתי בטוחה שזה יבוא ממנו.
הוא היה כזה מגניב הסייקיק הזה. היה צריך להפוך לדמות.
 

pennylane11

New member
אני יודעת שאני קטנונית,

אבל שכונה ארבע? לא יודעת איך זה אצלכם בפאנם, כאן אנחנו מכנים את זה מחוז

ו- אלה? באמת? רק אני הייתי בטוחה שזאת סנדרה אצלנו? טוב, נו, אלה, הנה לך נזיפה שנטשתן את הפינה של איזי ב1526. נונונו וכזה. המפף.

פיטה, אתה מקסים! הידד~
 

ellendili

New member
זו באמת סנדרה


פיטה מתכוון לפעם ההיא שהוא הגיע לסיאטל לבקש קצת עצות בחיי האהבה מאיזי והחבורה
 

Peeta Mellark

New member
הידד גם לך!

את מתבלבלת- אני לא הפיטה מהסרט המפחיד הזה. אני פיטה מלארק אחר לגמרי! אצלם זה מחוז, אבל אצלנו מדובר בשכונות. בכל זאת, פאנם היא עיר די קטנה.

ורגע, מה, אלה? חשבתי שקוראים לה איזי סטיבנס
 

E l S i

New member
אלה אצות "נורי", כן?

האמת שאני לא אוכלת שום מזון שבא מהים, אז זה לא מתכון בשבילי, אבל לחם ירוק ומלוח נשמע לא רע- אולי אפשר לשים קישואים במקום.
 

Peeta Mellark

New member
את האצה?


אני קצת מבולבל. אני זוכר שבסרט "קטניס" רצתה לשחוט את החתול. אבל לקטניס שלי בכלל אין חתולים. פרים, אחותה, אימצה חתול שהסתובב להם בחצר האחורית, אבל היא קוראת לו באטרקאפ. קטניס קוראת לו נטל, נזק או כל כינוי לא מחמיא אחר, בהתאם למצב הרוח שלה...
 

Peeta Mellark

New member
נכון, זה מצוין גם במתכון


אני לא בטוח עד כמה זה יצליח עם קישואים. האצות משמשות לתיבול בלבד, והן כמעט לא מורגשות, בעוד לקישואים יש נפח מאוד דומיננטי במתכון. כמובן אשמח לשתף אותך במתכון נפרד ללחם קישואים.
 
למעלה