סודות המאפיה של פיטה- פינה מס' 5
היי בנות! מה שלומכן השבוע?
כן, אני יודע, אני שוב באיחור...
אל תתפסו אותי ככזה, אני בדרך כלל ממש דייקן. זה פשוט שקטניס מסיחה את דעתי... אתן יודעות, קיץ, ים, קטניס בביקיני...
קטניס אומרת לי שהיא יוצאת לשחות עם גייל...
קשה להישאר רגוע ושליו במצב כזה, אז אני אופה, לפעמים מכין
בראוניז, כמו האלה מהפינה הקודמת, זה עוזר להסיח את דעתי
אבל הפעם החלטתי שהגיע הזמן לשתף אתכן במתכון קיצי במיוחד!
נכון, לחם זה לא מאכל קיצי במיוחד
הוא קצת כבד לרוב האנשים
אבל כשמכינים אותו בניחוח ים, עם מתבלים רעננים, הוא יכול להיות המאכל הטעים ביותר שיש!
את המתכון הבא קיבלתי מפיניק (החבר שלנו משכונה 4, זוכרות?
), והוא מתכון מצוין ל...
לחם אצות!
כן, בשכונה 4 אוהבים במיוחד את הלחם הזה, כי זו השכונה שנמצאת על שפת הים. הם אלו שהמציאו את המתכון, ואנחנו במאפיה היינו חייבים לאמץ אותו. אז קודם כל תזדקקו לאצת נורי- האלה מהסוג שמכינים איתו סושי (אני לא אוהב סושי
זה בכלל לא פריך ונימוח כמו לחם), 350 גרם קמח לבן (בערך כוס וחצי, או חבילה קטנה), שתי כפות שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים), חצי כפית סוכר, חצי כפית מלח, 5 כפות שמן זית וכוס מים פושרים! חוץ מאת האצה, את הכל אפשר למצוא במטבח שלכם... ולגבי האצה- אפשר לקחת אחת ממחוז 4! או פשוט ללכת לסופר ולקנות...
ואל תשכחו שהמתכון מצריך, כמובן, המון אהבה!
מחממים היטב מחבת טפלון ומניחים עליה את האצה! הופכים את האצה אחת לכמה זמן, עד שבסופו של דבר היא מתכווצת ומתייבשת לחלוטין.
כשהאצה כבר יבשה לגמרי, מעבירים לכלי ומפוררים אותה, ומוסיפים לה את הקמח.
מוסיפים תחילה את כל המרכיבים היבשים, מערבבים, ואז מוסיפים גם את המים והשמן, ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד. בשלב כלשהו אפשר להתחיל ללוש ידנית, ואפשר גם ללוש עם מיקסר, אם יותר נוח לכם.
משמנים מעט את הבצק ומניחים בקערה. מכסים במגבת ומחכים בין 45 דקות לשעה כדי שהבצק יתפח.
תפח? רגע, זה עוד לא הכל... מניחים את הבצק בתבנית- אני ממליץ לפצל לשתי תבניות וליצור 2 לחמים, מכסים שוב ונותנים לו לתפוח לעוד חצי שעה.
בזמן הזה, מחממים תנור ל-220 מעלות.
תפח? יופי! מורחים בשמן זית ומפזרים מלח גס, ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.
זהו! מוכן! הכי כיף לאכול את הלחם כשהוא טרי, אבל הוא יכול להחזיק עד עשרה ימים במקפיא.
טיפיטה- כדאי לאכול עם ממרחים קיציים ומרעננים- חמאת שום, פסטו, ממרח חצילים או ממרח עגבניות מיובשות.
עד כאן פינתנו להיום
אני כמובן אמשיך לגלוש פה ולעקוב אחרי העדכונים שלכן.
בהזדמנות זו רציתי לומר תודה לellendili, איזי סטיבנס- אף פעם לא הייתי חושב על תמצית קוקוס! אני לא כל כך אוהב קוקוס, אבל הקאפקייקס יצאו ממש מוצלחים!
אולי אשתף אתכם במתכון בקרוב...
וכל השאר, אם אתן רוצות מתכון מסוים, רק תגידו...
סוף שבוע נעים!