סודות המאפייה של פיטה- ספיישל יומולדת!
היי חברים!
מה שלומכם?
מזמן לא ביקרתי כאן, שנת הלימודים התחילה וכיתה י' ממש מעצבנת. אני תלמיד די חרוץ, אבל אין לי טעם בכל הלמידה הזו על כריית פחם - בכל אופן אני אהיה אופה כשאהיה גדול... ואכין עוגות לקטניס כל היום
אני קורא כאן מדי פעם, אבל נודע לי היום כי הפורום חוגג יום הולדת, וזו סיבה הכרחית להדריך אתכם כיצד לאפות את עוגת יום ההולדת המושלמת!
הכנתי אותה היום ונתתי לקטניס לטעום ממנה...
היא ממש אהבה אותה!
אבל בכל זאת היא הסכימה להצעה של גייל לצאת איתה מחר ליער
אבל למזלי, יש לי עוגת שוקולד מצוינת להתנחם בה...
אז העוגה שלנו ממש ממש קלה וכיפית להכנה! כל מה שצריך עבורה הוא 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+כפית אבקת אפייה), חצי כוס קקאו, 2 כוסות סוכר, 2 ביצים, כוס שמן, כוס מים פושרים - וכוס מים רותחים
וכמובן, איך לא, אהבה!
לציפוי העוגה תזדקקו למיכל שמנת מתוקה ו-2 חפיסות שוקולד מריר, רצוי אחד עם אחוזי קקאו גבוהים
טיפיטה* : אפשר להמיר חצי כוס סוכר בחצי כוס של אבקת שוקולית, אם יש לכם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות. זה אחד החלקים האהובים עליי, לראות את אור התנור נדלק לקראת המאפה העתידי לבקר בו
מתחילים בערבוב החומרים היבשים בקערה - הקמח, הקקאו (והשוקולית
) והסוכר.
לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים ומערבלים היטב בין הוספה להוספה - תחילה את הביצים, אחר כך שמן, אחר כך מים פושרים ולבסוף את המים הרותחים.
מעבירים את החומרים לתבנית גדולה ומכניסים לתנור לכ-40 דקות, אולי מעט יותר.
לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לפחות שעה.
לציפוי:
ממיסים את השוקולד והשמנת יחד על אש קטנה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה קלות.
טיפיטה למשקיענים: אפשר לצנן את קרם השוקולד שנוצר במקרר למשך כ-4 שעות, ולאחר הצינון להקציף במיקסר וליצור ממנו מוס שוקולד נהדר.
הקרם מוכן? מצפים את העוגה, מקשטים ומגישים! כמה טעים!
טיפיטה עיצובי למשקיענים: כיף לקשט את העוגה בסוכריות צבעוניות! עוד רעיון נחמד - לוקחים אצבעות שוקולד (של חטיפים כמו קינדר, קיט-קאט, פסק זמן וכדומה) ומגדרים את העוגה! האצבעות נדבקות לעוגה בעזרת הקרם, ועם הסוכריות בפנים, העוגה נראית ממש כמו בריכת כדורים בפעלתון...
*טיפיטה - טיפ פיטה! טיפ שאני חושף רק בפניכם, כדי לוודא שיהיה לכם טעים.
עד כאן פינתנו להיום!
מקווה שנהניתם, ומזכיר לכם לשתף אותי בעוגות יום ההולדת המושלמות שלכם!
שיהיה בתאבון, והמון מזל טוב!