עדיף לקנות או להכין לבד

עדיף לקנות או להכין לבד

האם באמת כדאי להכין לבד הכל? מה תכינו ומה תקנו?
עד כמה המחיר משפיע? עד כמה כמות העבודה? הרכיבים? הבריאות?
 

חנהפ

Active member
כמעט תמיד אעדיף להכין לבד,למה?

כי ככה אני יודעת מה אני אוכלת...
זה בטוח טעים יותר בשבילי

מתי אקנה מוכן? כשארצה לאכול משהו בקטנה ולא להתקע עם הרבה, למשל: כמו סופגניות
 

ady18

Well-known member
עונה

סלטים כמעט תמיד לבד חומוס וטחינה קבוע כמעט וקל להכנה
מרקים לא מתלהבת מהמוכנים , אולי לקט לא מעבר....
כול המוכנים שניצל תירס ממש ממש למקרה חרום
אורז לפעמים נחמד תערובות אבל ממש לא באופן קבוע
חמוצים בעבר הינו מכינים לבד ....
לחם קונים
פיצה ביתי
אלה המובילים אצלי
 

raya

Well-known member
מה שאפשר להכין לבד - מעדיפה להכין,
כמו למשל מיונית (אף פעם לא קניתי).
העזר כנגדי מכין ריבות, רסק עגבניות מכאלה שכבר לא נראות כל כך טוב.
לחם - אופה פעם בשבועיים לחם "בריאות".
סופגניות - אני דווקא כן מכינה בעצמי.
זה לא ענין של מחיר או כמות העבודה, כמו ההרגל להכין לבד את מה שניתן.
רעיה
 
לא תמיד רצוי ומשתלם להכין לבד

בגל שקשור לטעם גם כאן זה תלוי ביד של מי שמכין.
 
יש דברים שכאשר מכינים אותם, העלות יורדת וההכנה לא מסוכבכת...

למשל: ציפס
קילו תפחא עולה אצל הירקן השכונתי 4.99-5.99 ואפש רלהוסיף עו שקל שתיים למלח/שמן/חשמל.
ציפס קנוי עולה בסביבות 10 שקל ומעלה.
לדעתי הציפס שמכינים לבד טעיפ פי כמה מהקנוי.
&nbsp
פיצה לעומת זאת (המאכל האהוב עלי) יוצאת לי יקרה יותר כאשר אני מכינה לבד.
כנראה בגלל הגבינות הקרותשאני בוחרת לשים אבל גם ההכנה מסובכת: הבצק, בישול הרוטב וכו...
נכון, יש מתכונים הרבה פחות מסוכנים אבל אני מעדיפה להכין את המתכון ההוא שהוא המנצח מבחינתי..
&nbsp
סלטים, רטבים לסלט ורטסים לפסטה- מעדיפה להכין לבד.
מידי פעם קונה כשאין לי זמן ואני צריכה לאכול משהו בעבודה :)
&nbsp
את הפסטה, קונה מוכנה.
&nbsp
בקיצור, מה שמשפיע על ההחלטה אם להכין לבד או לקנות הוא הכסף וזמן ההכנה.
 
אני מתלבטת בזה

אז מצטרפת אחרי שנתתי לכם קצת את הבמה
הענין הוא לא רק של מחיר אלא גם של זמן (זמן=כסף) ובעיקר איכות ומה שמכניסים לשם.
לדוגמא, טחינה זה לא קשה לעשות וגם חומוס לא נורא (אני מבשלת בכמות ומקפיאה גרגרים). ההבדל שאני יודעת איזו טחינה ואילו תבלינים (מלח פטרוזיליה ולימון) נכנסים לשם לעומת חומרי שימור ושמן (למשל בחומוס הקנוי). בריא יותר ביתי.
מצד שני, שימוש בסנפרוסט חוסך המון זמן אבל לא תמיד משיגה במבצע.
אני לא בטוחה לגבי השאר. מאוד תלוי במה שמכינים אם עתיר עבודה.
 
ממשיכה

לא חושבת שאקנה מרק או תבשילים (כשאלו מגיעים עתירי שומן), אבל עוגות ועוגיות איכותיות, לחם מוכן - אם הוא איכותי.
פיצה - המממ אני לא בטוחה שמה שאני חוסכת מצדיק את כל העבודה....אבל בריא יותר בטוח.
 
לרוב אני מעדיף להכין לבד

אבל תמיד יש בבית גם אוכל קנוי מוכן/כמעט מוכן כמו מרקים של סנפרוסט, טבעול, מרק נמס בכוס ועוד - כדי שלא אתקע במצב בו חייב לבשל
 
למעלה