יש דברים שכאשר מכינים אותם, העלות יורדת וההכנה לא מסוכבכת...
למשל: ציפס
קילו תפחא עולה אצל הירקן השכונתי 4.99-5.99 ואפש רלהוסיף עו שקל שתיים למלח/שמן/חשמל.
ציפס קנוי עולה בסביבות 10 שקל ומעלה.
לדעתי הציפס שמכינים לבד טעיפ פי כמה מהקנוי.
 
פיצה לעומת זאת (המאכל האהוב עלי) יוצאת לי יקרה יותר כאשר אני מכינה לבד.
כנראה בגלל הגבינות הקרותשאני בוחרת לשים אבל גם ההכנה מסובכת: הבצק, בישול הרוטב וכו...
נכון, יש מתכונים הרבה פחות מסוכנים אבל אני מעדיפה להכין את המתכון ההוא שהוא המנצח מבחינתי..
 
סלטים, רטבים לסלט ורטסים לפסטה- מעדיפה להכין לבד.
מידי פעם קונה כשאין לי זמן ואני צריכה לאכול משהו בעבודה
 
את הפסטה, קונה מוכנה.
 
בקיצור, מה שמשפיע על ההחלטה אם להכין לבד או לקנות הוא הכסף וזמן ההכנה.