מרק עגבניות עשיר בטעמים,,
מרק עגבניות נפלא בטעמו.(גם מי שלא מתלהב ממרק -עגבניות - מאוד יאהב.)
המתכון מאוד קל להכנה וגם מאוד טעים:
 
המצרכים הדרושים:
8 עגבניות -לחתוך לקוביות.(לממהרים,אפשר לקנות קופסת-עגבניות שלמות,ללא קליפה).
בצל גדול - לפרוס פרוסות בעובי ס"מ,ולקצוץ גס.(כמות של חצי כוס בצל קצוץ).
8 שיני -שום .(לכתוש).
 
התבלינים הדרושים:
תבלינים: מלח ,
פלפל,(או פפריקה.)
5 כפות עלי -פטרוזיליה קצוצים ,
כפית כוסברה- יבשה,(או 3 כפות כוסברה קצוצה-טרייה).
1 כפית מחוקה בזיליקום יבש.
1 עלה דפנה טחון ,(אם אין,אפשר גם בלי).
1/2 כפית תימין טרי (קורנית),
1/2 כפית גרגרי-אניס,(יש להשיג בחנויות התבלינים). .
1/4 כפית כורכום
 
כוס אורז בסמטי ,מבושל בסיר נפרד.
 
ההכנה בקלי קלות:
1. לחמם במחבת על אש בינונית, 4 כפות שמן-זית,
להנמיך לאש קטנה,לטגן את הבצל ,2 -3 דקות,עד שהבצל נעשה שקוף,
 
2. להוסיף את השום כתוש,לערבב על אש קטנה מאוד, כדקה וחצי, ולערבב בכף עץ,
 
3. להוסיף את קוביות -העגבניות, ללא קליפתם,ולערבב 2 דקות.
 
4. להוסיף 6 כוסות מים רותחים,ׁ (בדיוק = 1,200 -cc),
ואת כול התבלינים,ולהגביר לאש גדולה,ולהמתין דקה -לרתיחה חזקה,
ומנמיכים לאש בינונית,למצב של בעבוע.
 
לכוון שעון ל-25 דקות בדיוק,ולאחר זמן זה,מוסיפים :כפית מלח,ואת הפטרוזיליה הקצוצה
ולהוסיף הכוסברה הקצוצה,(מי שאוהב).
ולאחר 5 דקות לכבות את האש.משאירים במכסה סגור ,לעוד 15 דקות,וזה מוכן.
להגשה:
מניחים בכול מרקייה 3- 4 כפות אורז מבושל, ומעליו יוצקים את המרק עגבניות.
 
גיוונים ותוספת למרק המוכן:
1) צנוברים קלויים.(לחמם בתבנית התנור,עד להזהבה קלה, ולהשגיח היטב שלא יישרפו).
2) קרוטונים קלויים בתנור.(מפרוסות לחם -לטוסט,מוברשות בשמן זית ומעט שום).
3) לאוהבי המרק במרקם קטיפתי: לקנות גוש טופו ,ולחתוך לקוביות קטנות,
ולהוסיף בערך 1/3 כוס לכול מרקיה,בעת ההגשה.
מומלץ להכין את המרק ערב מראש ,ולהכניס לילה למקרר,למחרת טעמו משתבח כפליים.
מרק עגבניות ידוע כמחמם -ומתאים מאוד לימים קרירים.