פינת המתכון השבועי - קציצות

yair_bar

New member
מנהל
פינת המתכון השבועי - קציצות


במסגרת פינת המתכון השבועי, אשמח לשיתוף של מתכוני הקציצות הכי טובים שלכם.

בשר, עוף, דגים, צמחוני, טבעוני - הכל הולך.

אם יש תמונה של התוצר המוגמר - נפלא

אם יש תמונות מתהליך ההכנה - עוד יותר נפלא

שבת שלום
 

שרון 337

New member
מתכון לקציצות עסיסיות ברוטב-עגבניות ,,

קציצות עוף משובחות ועסיסיות , ברוטב עגבניות:
הכנתי את הקציצות בהשראת המתכון שהביאה פירגה הבשלנית הדגולה.
וכך מכינים:
לערבב בקערה :
1/2 קילו עוף טחון,(או בשר).
1/2 כוס פתיתים לא מבושלים
2 כפות פירורי -לחם.(הכנתי לבד בבית ,טוסט טחון לפירורים).
ביצה אחת
כפית סילאן
כפית ממרח חומוס,(אפשר להמיר לכף טחינה עם 3 כפות שמיר קצוץ וחופן פטרוזיליה קצוצה.)
לתבל במלח, 1/2 כפית פלפל-שחור- או פפריקה-חריפה.
ו- 1/4 כפית כורכום .
לערבב הכול יחדיו לתערובת, ולהכין כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ,
ולהניח במגש ,לעטוף בניילון נצמד,ולהכניס לחצי שעה למקרר.
בינתיים מכינים רוטב
:
בסיר שטוח ורחב לצקת 3 כפות שמן, לחמם מעט,
להכניס בצל קצוץ ,ולהזהיבו בשמן.
אחרי 2 דקות להוסיף שן שום -כתושה וכף סילאן,לערבב דקה בסיר,על אש בינונית,
להוסיף 100 גרם רסק עגבניות קטן (השתמשתי ברסק -הקטן של חב' יכין).
ולצקת לסיר 4 כוסות מים רותחים,ולערבב ,
להוסיף מלח, פלפל, כף מלאה פפריקה -מתוקה, קורט כורכום.
כשהרוטב רותח,מכניסים את הקציצות לתוך לסיר עם הרוטב.
חשוב שהמים יהיו בגובה הקציצות.(חשוב לבדוק במהלך הבישול את כמות המים ואם הצטמצמו,יש להוסיף עוד קצת מים רותחים לסיר הרוטב)
טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
דקה לאחר הכנסת הקציצות,מנמיכים את האש ,
בודקים שהרוטב כול הזמן מבעבע בסיר, ומבשלים כ-40 דקות,על הלהבה הנמוכה.
מדי פעם מנערים קלות את הסיר מצד לצד,למניעת ההידבקות של הרוטב לסיר.

ולאחר 40 דקות יש קציצות עסיסיות-ברוטב עגבניות טעים.
אפשר להניח את הקציצות על מצע אורז ,מבושל או פירה תפו"א,
ובתוספת ירקות.
 
אם יורשה לי שאלה

את מכניסה לחצי קילו עוף
גם 1/2 כוס פתיתים גם 2 כפות פירורי -לחם, גם ביצה אחת גם כפית סילאן גם כף טחינה גם 3 כפות שמיר גם חופן פטרוזיליה וגם כורכום.

כל זה בחצי קילו עוף בעל טעם, חלש עם נטיה לספוג כל טעם אחר?
ואני לא מדבר על זה שיש לך גם סילאן ברוטב....

תכלס נשמע טעים אבל לדעתי העוף מיותר
 

yair_bar

New member
מנהל
השרשור הוא של מתכונים ולא של ביקורת צינית

אם אתה רוצה לשתף מתכון מנצח - בבקשה.
&nbsp
אף אחד לא ביקש ממך לשפוט מתכונים של אחרים.
&nbsp
מתאים לך - תאמץ.
&nbsp
לא מתאים לך - תמשיך הלאה.
&nbsp
זו בדיוק התגובה שגורמת לאנשים לא להרגיש בנוח להשתתף בפורום ולעלות מתכונים
 
קציצות עוף/הודו טחון


אני לא מחובבי הבקר אז לרוב אם מכינה קציצות זה מעוף או הודו טחונים, לפעמים גם מערבבת.
&nbsp
בד"כ מכינה תערובת של העוף/הודו טחון יחד עם 2 ביצים,פירורי לחם, מלח, פלפל, פפריקה אדומה.
&nbsp
אני אוהבת לפעמים להכין את זה מטוגן ולפעמים מטגנת קלות ואז מבשלת ברוטב עגבניות וזה יוצא ממש טעים, במיוחד יום למחרת כשזה עמד בתוך הרוטב יותר מכמה שעות.
 

חנהפ

Active member
יש לי מתכון נהדר לקציצות ועוד מלא וריאציות להגשה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6.html[/URL]


המתכון הבסיסי לעיסת הקציצות: ( 20 קציצות בערך)
1/2 ק"ג שאוורמה הודו טחונה
1/2 ק"ג עוף טחון
3 פרוסות חלה מורטבת וסחוטה
3 ביצים
1 בצל
15-20 גבעולי פטרוזיליה
כף גדושה שום כתוש ואפשר עוד למי שאוהב
תבלינים: מלח,פלפל שחור,גריל עוף,פפריקה
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
פרורי לחם
אופן ההכנה:
שמים את הבשר בקערה ולשים היטב
טוחנים במעבד המזון את הבצל עם פטרוזיליה, פרוסות חלה וביצה
מערבבים את כל החומרים, פרורי לחם מוסיפים ממש קצת, כ1/4 כוס
ומניחים לספיגת טעמים, לשעה.
צרים קציצות מגלגלים בפרורי לחם (מה שמעניק לקציצה המוכנה מעטה קריספי וגימור מושלם)
מטגנים בשמן חצי עמוק.
עד כאן קציצות סטנדרטיות
שידרוג 1: קציצות בשר ברוטב עגבניות בניחוח פסטו
רכיבים:
עיסת הבשר:
250 גר' הודו אדום טחון
250 גר' בקר טחון העוף הוחלף בבקר
בצל קטן
פרוסת לחם רטובה וסחוטה
חופן עלי פטרוזיליה
4 שיני שום
1-2 ביצים
מלח
פלפל שחור
תבלין גריל
פפריקה
כף פסטו
פרורי לחם
הרוטב:
2 כפות שום כתוש
שמן זית
1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות
מלח
פלפל
מעט אבקת מרק בשרית
2 כפות פסטו

אופן הכנה:
עיסת הבשר:
להניח את הבשר בקערה וללוש היטב
לטחון ביחד: בצל קטן + פרוסת לחם רטובה וסחוטה + חופן עלי פטרוזיליה + 4 שיני שום.
להוסיף לבשר: 1-2 ביצים, מלח, פלפל שחור, תבלין גריל, פפריקה וכף פסטו.
להניח לשעה לספיגת טעמים.
לצור כדורים קטנים, לגלגל בפרורי לחם ולטגן.

הרוטב:
2 כפות שום כתוש לטגן בשמ"ז. להוסיף 1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות.
לאדות כ- 15 דקות.
לתבל במלח, פלפל, מעט אבקת מרק בשרית ולבסוף 2 כפות פסטו.
להוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר הרוטב ולבשל עוד כ- 10 דקות.




שידרוג 2: קציצות בניחוח תאילנדי
כאן הקציצות הן הקלאסיות
והרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
כפית שום כתוש
1 חלב קוקוס
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה
2 כפיות חמאת בוטנים
במחבת גדולה מזהיבים את הבצל והשום
מוסיפים את שאר החומרים
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות
טועמים לתקן טעמים
מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים כ- 10 דקות
תוך הפיכת הקציצות, כך שיספגו מהרוטב משני הצדדים.



שידרוג 3: קציצות ברוטב מתקתק
מככבות אצלנו בראש השנה
קציצות קלאסיות, רק קטנות יותר
לרוטב:

1 ק"ג בצל פרוס דק
100 גרם צימוקים בהירים
150 גרם שקדים מולבנים
1/2 כפית קנמון
1/4 כוס סילאן או דבש
מלח, פלפל

אופן הכנה:


מחמים שמן בסיר, מוסיפים בצל, מזהיבים היטב, מוסיפים צימוקים ושקדים ומטגנים 5 דקות.

1 כוס מים ומרתיחים, מוסיפים את הקציצות +מתקנים תיבול
ומבשלים על אש קטנה לצמצום הרוטב
מידי פעם הופכים את הקציצות בזהירות שכולן יספגו רוטב.
מגשים ע"ג אורז לבן או קוסקוס.


שידרוג 4: קציצות בבלילת בירה ברוטב חמוץ מתוק
משתמשים בעיסה של קציצות קלאסיות
לבלילה:
1 כוס קמח
בירה
לרוטב:
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ גס
100 מ"ל מיץ אננס מקופסת שימורים
2 טבעות אננס משומר חתוכים לחתיכות קטנות
3 כפות קטשופ
2 כפות חומץ
2 כפות סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט מים לפי הצורך

אופן ההכנה
מכינים בלילה: שמים בקערה כוס קמח ושופכים בהדרגה בירה
תוך כדי טריפה עד שנוצרת בלילה במרקם מעט יותר דליל מפנקייק.
מכינים כדורים (בגודל כדור פינג פונג) מתערובת הבשר וטובלים אותם בבלילה.
מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.
הכנת הרוטב:
במחבת מטגנים במעט שמן את הבצל והגמבה עד ריכוך.
מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים על אש נמוכה 3-4 דקות.
אם אין מספיק נוזלים אפשר להוסיף מעט מים או עוד מיץ אננס.
מכניסים את כדורי הבשר ומבשלים 5-7 דקות
כך שכל הקציצות יספגו מהרוטב.

שידרוג 5
קציצות בתבשיל פטריות אפונה וסלרי


2 בצלים פרוסים
2 כפות סוכר חום
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 קופסת שימורי פטריות
2 כוסות אפונה קפואה
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
מלח,פלפל שחור

מתחילים בהזהבת הבצל
מוסיפים את הירקות והסוכר



מאדים כ- 10 דקות
מתבלים, מוזיפים מים
מבשלים כ- 40 דקות



מכניסים את הקציצות ומבשלים עוד 20 דקות

 
למעלה