יש לי מתכון נהדר לקציצות ועוד מלא וריאציות להגשה
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6.html[/URL]
המתכון הבסיסי לעיסת ה
קציצות: ( 20 קציצות בערך)
1/2 ק"ג שאוורמה הודו טחונה
1/2 ק"ג עוף טחון
3 פרוסות חלה מורטבת וסחוטה
3 ביצים
1 בצל
15-20 גבעולי פטרוזיליה
כף גדושה שום כתוש ואפשר עוד למי שאוהב
תבלינים: מלח,פלפל שחור,גריל עוף,פפריקה
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
פרורי לחם
אופן ההכנה:
שמים את הבשר בקערה ולשים היטב
טוחנים במעבד המזון את הבצל עם פטרוזיליה, פרוסות חלה וביצה
מערבבים את כל החומרים, פרורי לחם מוסיפים ממש קצת, כ1/4 כוס
ומניחים לספיגת טעמים, לשעה.
צרים קציצות מגלגלים בפרורי לחם (מה שמעניק לקציצה המוכנה מעטה קריספי וגימור מושלם)
מטגנים בשמן חצי עמוק.
עד כאן קציצות סטנדרטיות
שידרוג 1: קציצות בשר ברוטב עגבניות בניחוח פסטו
רכיבים:
עיסת הבשר:
250 גר' הודו אדום טחון
250 גר' בקר טחון העוף הוחלף בבקר
בצל קטן
פרוסת לחם רטובה וסחוטה
חופן עלי פטרוזיליה
4 שיני שום
1-2 ביצים
מלח
פלפל שחור
תבלין גריל
פפריקה
כף פסטו
פרורי לחם
הרוטב:
2 כפות שום כתוש
שמן זית
1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות
מלח
פלפל
מעט אבקת מרק בשרית
2 כפות פסטו
אופן הכנה:
עיסת הבשר:
להניח את הבשר בקערה וללוש היטב
לטחון ביחד: בצל קטן + פרוסת לחם רטובה וסחוטה + חופן עלי פטרוזיליה + 4 שיני שום.
להוסיף לבשר: 1-2 ביצים, מלח, פלפל שחור, תבלין גריל, פפריקה וכף פסטו.
להניח לשעה לספיגת טעמים.
לצור כדורים קטנים, לגלגל בפרורי לחם ולטגן.
הרוטב:
2 כפות שום כתוש לטגן בשמ"ז. להוסיף 1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות.
לאדות כ- 15 דקות.
לתבל במלח, פלפל, מעט אבקת מרק בשרית ולבסוף 2 כפות פסטו.
להוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר הרוטב ולבשל עוד כ- 10 דקות.
שידרוג 2: קציצות בניחוח תאילנדי
כאן הקציצות הן הקלאסיות
והרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
כפית שום כתוש
1 חלב קוקוס
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה
2 כפיות חמאת בוטנים
במחבת גדולה מזהיבים את הבצל והשום
מוסיפים את שאר החומרים
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות
טועמים לתקן טעמים
מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים כ- 10 דקות
תוך הפיכת הקציצות, כך שיספגו מהרוטב משני הצדדים.
שידרוג 3: קציצות ברוטב מתקתק
מככבות אצלנו בראש השנה
קציצות קלאסיות, רק קטנות יותר
לרוטב:
1 ק"ג בצל פרוס דק
100 גרם צימוקים בהירים
150 גרם שקדים מולבנים
1/2 כפית קנמון
1/4 כוס סילאן או דבש
מלח, פלפל
אופן הכנה:
מחמים שמן בסיר, מוסיפים בצל, מזהיבים היטב, מוסיפים צימוקים ושקדים ומטגנים 5 דקות.
1 כוס מים ומרתיחים, מוסיפים את הקציצות +מתקנים תיבול
ומבשלים על אש קטנה לצמצום הרוטב
מידי פעם הופכים את הקציצות בזהירות שכולן יספגו רוטב.
מגשים ע"ג אורז לבן או קוסקוס.
שידרוג 4: קציצות בבלילת בירה ברוטב חמוץ מתוק
משתמשים בעיסה של קציצות קלאסיות
לבלילה:
1 כוס קמח
בירה
לרוטב:
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ גס
100 מ"ל מיץ אננס מקופסת שימורים
2 טבעות אננס משומר חתוכים לחתיכות קטנות
3 כפות קטשופ
2 כפות חומץ
2 כפות סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט מים לפי הצורך
אופן ההכנה
מכינים בלילה: שמים בקערה כוס קמח ושופכים בהדרגה בירה
תוך כדי טריפה עד שנוצרת בלילה במרקם מעט יותר דליל מפנקייק.
מכינים כדורים (בגודל כדור פינג פונג) מתערובת הבשר וטובלים אותם בבלילה.
מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.
הכנת הרוטב:
במחבת מטגנים במעט שמן את הבצל והגמבה עד ריכוך.
מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים על אש נמוכה 3-4 דקות.
אם אין מספיק נוזלים אפשר להוסיף מעט מים או עוד מיץ אננס.
מכניסים את כדורי הבשר ומבשלים 5-7 דקות
כך שכל הקציצות יספגו מהרוטב.
שידרוג 5
קציצות בתבשיל פטריות אפונה וסלרי
2 בצלים פרוסים
2 כפות סוכר חום
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 קופסת שימורי פטריות
2 כוסות אפונה קפואה
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
מלח,פלפל שחור
מתחילים בהזהבת הבצל
מוסיפים את הירקות והסוכר
מאדים כ- 10 דקות
מתבלים, מוזיפים מים
מבשלים כ- 40 דקות
מכניסים את הקציצות ומבשלים עוד 20 דקות