פרק האודישנים האחרון

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
פרק האודישנים האחרון

היום ישודר פרק האודישנים האחרון.

מוזמנים לכתוב את התרשמויותיכם.

מזכירה לכם לשמור על תרבות דיון
 
אני רוצה את המתכון לכנאפה הזאת!!!!

שיואו זה נראה כ"כ טעים הכנאפה שהוא הכין..
איפה אפשר למצוא מתכון אותנטי כזה כמו שהוא הכין?????
 

kriz

New member
חייבת להגיב על משהו שמאוד הפריע לי בפרק

האחרון של האודישנים..

אותו בחור חמוד שמטפל בסוסים הצטלם עם אחד המטופלים שלו. ילד. הפנים של הילד לא טושטשו ונראו בבירור. לי אישית זה מאוד הפריע...
 

kriz

New member
אגב, זה רק אני או שחלק מהאודישנים

נראו ללא טעימת הסנדביץ שלפני?
 
גם אני חשבתי שנדמה לי,

זה נראה כאילו העורכים אמרו 'אוייש,מתחנו יותר מידי את חומר האודישנים,עכשיו זה הפרק האחרון וחייבים לדחוס לתוכו כל מה שנשאר'. וככה קיבלנו,בחלק מהמתמודדים,אפילו לא את המנה,רק את מתן הסינר ואיזה משפט אחד ששופט או שניים אמרו....

יש לפחות מתמודדת אחת שדווקא עברה,ולא ראינו אצלה לא את הכריך,ולא את המנה שהכניסה אותה לתחרות... מוזר...
 
לפי התגובות בפורום

אני מניחה שהרייטינג בירידה, ושאנשים מאסו באודישנים, ולכן בשביל לעלות את הרייטינג דילגו בקלילות על שלב האודשנים, בתקווה שזה מה שיחזיר אנשים לתוכנית
 

kriz

New member
יש מצב

בדרך כלל האודישנים מתפרסים על יותר פרקים.
וזה ממש נראה כמו שאמא של שירה ואת אמרתן - כאילו הם אמרו "יאללה, בואו נראה רק את מי העברנו כדי שתתחיל העונה ונחזיר לעצמנו את הרייטינג"...

אגב, לגבי העריכה - שמתי לב שבאודישן האחרון (ההוא עם הכנאפה נראה לי) הם אמרו "זהו, נגמרו האודישנים" והייתה לידם ערימה מלאת סינרים

(מודה, אני תמיד מחפשת את הטעויות בעריכה. סתם כי זה מעניין אותי
)
 
אודישינים

שלום
זו ההכרות שלנו עם המתמודדים. חלק חיוני ומשמעותי בתהליך.
ההכרות יוצרת חיבה, הערכה, צפיות ולכל אילו חשיבות בשלב התחרות.
הבישול נפלא, אך מדובר באנשים.
המתמודדים הם אנשים עם עולמות משלהם, רקע, וסגנונות בישול.
שלב האודישנים חושף אותם לצופים ויוצר את הקשר הרגשי.

החלק הקולינרי לטעמי פחות מהותי. על איזה סנדוויץ או תבשיל הם עברו או נפסלו.
 
באודישנים עוברים הרבה אנשים

הרבה יותר משהעין מסוגלת לקלוט והאוזן מסוגלת לשמוע. את רובם בכלל לא זוכרים בשמות שלהם, ורובם בכלל לא נכנסים לנבחרת, כך שזה החלק הפחות משמעותי והיותר משעמם בתוכנית.
במיוחד השנה עם הטעימה העיוורת שמאוד סירבל את האודישנים, והאריך אותם. אולי בגלל זה האודישנים לא זרמו....

מה זאת אומרת החלק הקולינרי פחות מהותי, אז למה אתה צופה בתוכניות בישול?
 
כמו שכתבתי

שלום
כדי להכיר את המתמודדים.
מה החלק הקולינרי בסנדוויץ? הלחם...
 
נו, באמת

סנדוויץ זה הרבה יותר מלחם....

ותמוה בעיני שאתה צופה בתוכניות בישול כדי להכיר את המתמודדים, כי אני לעומתך צופה בתוכניות בישול כדי ללמוד על בישול ועל טכניקות בבישול
 
גברת כהן

שלום
גם אני עשיתי כך בעבר. אבל הרגשתי שאני לא למד משם (תוכנית מאסטר שף) מספיק.
אז קמתי ועשיתי מעשה:
הלכתי ללמוד טבחות בדן גורמה.
מאחר ונפלתי לקורס של יוצאי צבא, אחרי כחודשיים התחלתי לעבוד 3 וללמוד 3 (ימים).
בחרתי לעבוד במטבח של מלון דן כרמל (רשת).

אז למדתי!

מסתבר שיש ללמוד ויש ללמוד.
לימוד יסודי של הדברים מביא להבנה מעמיקה יותר.
למשל שיטות חיתוך (יש 11 קלאסיות). כן, צריך תרגול. לעמוד 8 שעות במטבח של מלון ולחתוך ירקות, במשך חודש = תרגול.
למשל יש שיטות ריכוך (בישול).
יש חומרי גלם: בשר (בקר), עוף, דגים
תוספות
ועוד הרבה...

וזה רק למטבח הקלאסי (צרפתי / אסקופיה). יש מטבחי עמים, אסיאתי ועוד. כל אחד מהם עולם שלם.
לאור היותי קצת יותר מבוגר מהטבח הממוצע בקורס, בחרתי (מיוזמתי) לסכם את החומרים ולבסוף יצא משם ספר.
כל נושא סוכם, נחקר (ויקופדיה וכו'), נאספו תמונות להמחשה וגם נבדקו תחומי משנה ונספחים.
הספר מונה כרגע 293 עמודים ויש לו עוד כמה עמודים שמחכים.
זה נקרא ללמוד.

איסוף טיפין מהתוכנית ואח"כ גם לחבר בינם למשהו הגיוני ומקשר - קשה לי להאמין שזו הדרך ללמוד על אוכל / קולינאריה.
אגב, בכל תוכנית / סרט החלק הכי מרתק ומעניין זה האנשים.
 
למעלה