גברת כהן
שלום
גם אני עשיתי כך בעבר. אבל הרגשתי שאני לא למד משם (תוכנית מאסטר שף) מספיק.
אז קמתי ועשיתי מעשה:
הלכתי ללמוד טבחות בדן גורמה.
מאחר ונפלתי לקורס של יוצאי צבא, אחרי כחודשיים התחלתי לעבוד 3 וללמוד 3 (ימים).
בחרתי לעבוד במטבח של מלון דן כרמל (רשת).
אז למדתי!
מסתבר שיש ללמוד ויש ללמוד.
לימוד יסודי של הדברים מביא להבנה מעמיקה יותר.
למשל שיטות חיתוך (יש 11 קלאסיות). כן, צריך תרגול. לעמוד 8 שעות במטבח של מלון ולחתוך ירקות, במשך חודש = תרגול.
למשל יש שיטות ריכוך (בישול).
יש חומרי גלם: בשר (בקר), עוף, דגים
תוספות
ועוד הרבה...
וזה רק למטבח הקלאסי (צרפתי / אסקופיה). יש מטבחי עמים, אסיאתי ועוד. כל אחד מהם עולם שלם.
לאור היותי קצת יותר מבוגר מהטבח הממוצע בקורס, בחרתי (מיוזמתי) לסכם את החומרים ולבסוף יצא משם ספר.
כל נושא סוכם, נחקר (ויקופדיה וכו'), נאספו תמונות להמחשה וגם נבדקו תחומי משנה ונספחים.
הספר מונה כרגע 293 עמודים ויש לו עוד כמה עמודים שמחכים.
זה נקרא ללמוד.
איסוף טיפין מהתוכנית ואח"כ גם לחבר בינם למשהו הגיוני ומקשר - קשה לי להאמין שזו הדרך ללמוד על אוכל / קולינאריה.
אגב, בכל תוכנית / סרט החלק הכי מרתק ומעניין זה האנשים.