שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום
מצרכים:
שקית שעועית ירוקה.
6 שיני שום כתושות.
3 כפות שמן זית.
פלפל שחור קורט/לפי הטעם.
מלח קורט/לפי הטעם.
4 כפות רוטב סויה.
2 כפות זרעי שומשום.
כף שטוחה של סוכר .
2-3 טיפות שמן שומשום.
אופן הכנה:
מבשלים את השעועית כ-10 דק' במים רותחים, מסננים, ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול.
לבינתיים קולים את הזרעי שומשום בווק לדקה/ שתיים עד שהשומשום מזהיב טיפה, ומוציאים.
מוסיפים את השמן זית לווק ומחממים אותו מעט, מוסיפים את השיניי שום ומערבבים למשך 1-2 דק' (שימו לב שהשום לא ישרף, השמן זית לא אמור להיות רותח). מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
מוסיפים את השעועית רוטב הסויה, והסוכר מערבבים, ומבשלים 7 דק'.
מוסיפים את זרעי השומשום, ואת טיפות שמן השומשום, מערבבים היטב ומגישים.