השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
"כספי" מגיע לראש העין

רשת מסעדות "כספי- לא רק חומוס", מתרחבת ופותחת סניף בראש העין.
&nbsp
הרשת של השף יניב כספי מציעה תפריט ישראלי באווירת שוק חמה. לקוחות המסעדה יכולים לבחור אם לשבת בתוך המסעדה, או במרפסת שפונה לרחובות העיר, או להזמין את האוכל ב"טייק אווי".
בין המנות שיוגשו במסעדת השוק "כספי" ראש העין:
* חציל בלאדי - קלוי על האש עם טחינה, גרגירי חומוס, סלסת עגבניות, שמן זית, פלפל צ'ילי ועשבי תיבול
* הבורקס של כספי – בורקס בולגרית ותרד, מוגש לצד חומוסינה אישית, חמוצים, ביצה וסלסת עגבניות
* סלט ברזל - סלק חי, עלי בייבי תרד, עגבניות שרי ועשבי תיבול בתוספת אגוזי מלך ושומשום קלוי בויניגרט סויה. מוגש עם גבינה בולגרית ורוטב יוגורט נענע
* מלוואח מגולגל- עם חומוס, ביצה וסלסת עגבניות טריות.
&nbsp
&nbsp
"כספי" ראש העין
שלמה המלך 2, ראש העין
03-933-1649
&nbsp
 

החתולית

New member
שגב קיטשן גארדן מגיעה לקריות

השף שגב משה פותח מסעדת "שגב קיטשן גארדן" בקריון בקריית ביאליק, אחות למסעדה בהוד השרון.
&nbsp
המסעדה החדשה שוכנת בפינה פתוחה וירוקה במתחם הקריון בקרית-ביאליק. זו הפעם הראשונה ששגב אחראי על תכנון ועיצוב המסעדה מ-א' ועד ת'.
&nbsp
הקונספט של "שגב קיטשן גארדן" קריון, מבוסס על הגשה של שלל מנות ראשונות למרכז השולחן, כאשר במקום הפיתות והסלטים המסורתיים, יוגשו מנות גורמה יצירתיות בגובה העיניים, אשר כולן משלבות צמחי תבלין שונים ופרחי מאכל צבעוניים.
כלומר, מיד לאחר הזמנת המנה העיקרית, יוגשו למרכז השולחן 7 מנות ראשונות, ללא הזמנה וללא המתנה, בעלות של 19 ש"ח לאדם בארוחה עסקית בצהריים, או של 39 ש"ח לאדם בארוחת הערב.
&nbsp
התפריט במסעדה הוא תפריט פיוז'ן שמטרתו להתאים לכל חך, עם מגוון מנות בקטגוריות שונות (ראשונות, עיקריות, מנות צמחוניות, מנות ללא גלוטן, מנות ילדים וקינוחים) המשלבות טעמים וניחוחות שונים מן העולם, ומציגות חיבורים קולינאריים מעניינים בין מזרח למערב.
&nbsp
בין המנות הבולטות בתפריט:
* הריזוטו של גארדן – ריזוטו ירקות גינה מוקפצים בחמאה וכמהין, מוגש עם רוקט טרי, בלסמי ופרמז'ן (64 ש"ח)
&nbsp
* סטייק פרגית מזרח ומערב – פרגית בגריל, אורז לבן וסלט פפאיה תאילנדי (73 ש"ח)
&nbsp
* גיוזה בארגז – כיסוני ירקות אפויים, כרוביות ועלים ירוקים מתובלים בקרמל צ'ילי (76 ש"ח)
&nbsp
* לחמא עג'ון – בצק איטלקי אפוי עם תבשיל בשר מתובל, פסטו, כוסברה פיקנטי, טחינה וסלט רענן (89 ש"ח)
&nbsp
* ריזוטו ומוסר – ריזוטו לימוני עם פרמז'ן מוגש עם סטייק דג וכמהין (109 ש"ח)
&nbsp
שגב קיטשן גארדן
קריון, קריית ביאליק
&nbsp
 

החתולית

New member
יקב בזלת הגולן – משיק את יין 188

לרגל שנת ה- 70 למדינה, משיק יקב בזלת הגולן, יקב הבוטיק הראשון שהוקם בגולן, יין קברנה סוביניון ברונזה 188, מבציר 2015, עם פקק הברגה של דגל ישראל, לכבוד חטיבה 188.
ענבי הקברנה סוביניון מכרם יחידני בתל פארס - לב ליבו של אזור בו לחמה חטיבת שריון 188, במלחמת יום הכיפורים - לכבודה נקרא היין ' 188'.
&nbsp
היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי במרתף היקב במשך 20 חודשים.
היין בעל צבע אדום עמוק, חלק ופירותי. עשיר ומתובל עם נגיעות של דובדבנים ופטל שחור. מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה עם נוכחות מרשימה. מצוין ליישון.
&nbsp
מחיר מומלץ לצרכן: 120 שקלים
יקב בזלת הגולן מטפח 100 דונם של כרמי יין, הממוקמים בצפון רמת הגולן בגובה של 900 מטר מעל פני הים.
&nbsp
הבציר מתבצע באופן ידני, ובתהליך הייצור משתמשים בשיטות הכנת יין עתיקות, המשולבות עם טכנולוגיות חדשניות ומודרניות.
כל יינות יקב "בזלת הגולן " הינם כשרים למהדרין לכל ימות השנה.
בחנות היקב ניתן לרכוש מיינות היקב ותוצרת הגולן.
מחיר: ביקור + טעימה - 25 שקלים לאדם.
למידע והזמנות - 04-6965010, 052-8691292, http://www.bazelet-hagolan.com/
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
יקב כישור - משיק את "כישור- 70 לישראל"

יקב כישור משיק לכבוד יום העצמאות ה- 70, בלנד אדום בציר 2015 (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פטי ורדו, מרלו וסירה) בבקבוק מיוחד.
&nbsp
היין התיישן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון. הוא נגיש ולא מתיימר ומתאים למנגל של יום העצמאות.
כשרות- כשרות של הרבנות הראשית על פי היתר מכירה.
מחיר לצרכן: 50 שקלים ברכישת בקבוק בודד, 45 שקלים ברכישת מארז של 12 בקבוקים.
את היין ניתן להשיג ברשת חנויות "יין בעיר" ברחבי הארץ, בהזמנה טלפונית או בחנות היקב, הממוקמת ביישוב כישור שבגליל המערבי.
&nbsp
יקב כישור שוכן בכפר כישורית, המאכלס בוגרים בעלי צרכים מיוחדים. תושבי הכפר עובדים ביקב, כמו בשאר הענפים החקלאיים בכפר, והם שותפים מלאים לתהליך הפקת היין, בהדרכת צוות מומחים.
&nbsp
היקב מייצר יינות אדומים, לבנים ורוזה, המופקים מעשרה זני הענבים הגדלים מסביב לכפר. היקב אף זכה בשלוש מדליות בתחרות אשכול הזהב 2014, כולל זכייה במדליית הזהב לבלנדים אדומים.
&nbsp
הביקור ביקב כישור נפתח בצפייה בסרט המספר על כישורית ועל החברים בו. משם ממשיכים המבקרים לסיור בין חביות עץ האלון ביקב ולומדים אודות תהליך הפקת היין וכמובן טועמים מסוגיו השונים של יין כישור. ניתן לשלב את טעימות היין עם ארוחת בוקר מהתוצרת המקומית (בתיאום מראש).
&nbsp
שעות פתיחה (בתיאום מראש): א-ה 15:00-10:00 שישי 14:00-10:00.
&nbsp
מחיר ביקור: 25 שקלים לאדם.
תוספת ארוחת בוקר: 80 שקלים לזוג.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
שרונה מרקט - כל הארץ שיפודים שיפודים

ביום העצמאות הקרוב, יום חמישי ה- 19/4 שרונה מרקט משיק ליום אחד את "שיפודיז" - מסעדת פופ אפ על טהרת המנגל המסורתי.
&nbsp
"השיפודיז" תציע מגוון רחב של שיפודים וסלטים.
במסעדה יוצעו 17 סוגים שונים של שיפודים במגוון קטגוריות, הישר מהדוכנים והחנויות במרקט: שיפוד סינטה ושיפוד קבב מקצביית "לה בוצ'ר", שיפוד מעורב ירושלמי ושיפוד מיקס בשרים מקצביית "טריגר", שיפודי קלמרי ושרימפס של "פישופ", שיפודים צמחוניים וטבעוניים כמו שיפוד ארטישוק ושמן זית ושיפוד טופו וירקות בטריאקי מ"מזרח ומערב", שיפודי גבינת חלומי של באשר ועוד. שלל השיפודים מתאימים לקהלים שונים והם ובטווח מחירים רחב (8-18 ש"ח).
&nbsp
כאמור, לקוחות "השיפודיז" יוכלו לרכוש גם תוספות להשלמת ארוחת ה"על האש": סלטים, ממרחי חומוס וטחינה, מטבלים, חמוצים, מגוון פיתות, מיקס פיצוחים, בירות בוטיק ישראליות, קינוחים ועוד.
&nbsp
בנוסף החל מיום ראשון 15/4 ועד ליום העצמאות, המרקט יציע מעדנייה אחת גדולה וייעודית ל"על האש", בה ניתן יהיה לרכוש צידנית ייעודית במחיר של 35 ש"ח, ולמלא אותה בשיפודים במגוון קטגוריות (לרכישה בבודדים / במשקל), סלטים, ממרחי חומוס וטחינה תוצרת בית, מטבלים, חמוצים, מגוון פיתות (כוסמין, קמח מלא, זעתר), מיקס פיצוחים, קינוחים, בירות ואפילו פחמים למנגל.
&nbsp
בין השיפודים שיוצעו:
&nbsp
* שיפוד סינטה ושיפוד "מיקס בשרים" (סינטה, פילה, אנטרקוט, שייטל ושומן טלה) 18 ש"ח
* שיפוד שוק טלה - 15 ש"ח
* שיפוד שרימפס ושיפוד קבב דג ים - 15 ש"ח
* שיפוד פרגית בחרדל וסילאן, שיפוד קבב עגל וטלה ושיפוד "מעורב ירושלמי"- לבבות, כבדים ופרגית, מתובלים – 12 ש"ח
* שיפוד טופו וירקות בטריאקי, שיפוד גבינת פרובולונה וזוקיני - 12 ש"ח
* שיפוד נקניקיית עגל ועוף "פליאו"- 8 ש"ח
* שיפוד ירקות- 8 ש"ח
&nbsp
 

25306yosef

New member
שיחפשו את החברים שלהם...

אני לא הולך לבלות אצל גינדי בשרונה מרקט ובוודאי שאני לא מתלהב משיפודים ומבשר ובוודאי ובוודאי שאני לא הולך לבלות ביום שבו מרבית בתי העסק בישראל מושבתים.

אני מתלהב מאוד מחמאה ומשמנת ומגבינות איכותיות ולמענם אני מוכן לוותר על הבשר שכאמור אני לא מתלהב ממנו כלל. ובשביל להנות מחמאה ומשמנת ומגבינות איכותיות מספיק מעדניה איכותית, אבל המעדניות האיכותיות בישראל (כמו כל החנויות ובתי העסק בישראל) סגורות ביום שבת ובחגי ישראל. ושרונה מרקט זה לא המקום ללכת לבלות בו. ולכן שיחפשו את החברים שלהם...
 

החתולית

New member
ארוחת יום העצמאות בסטודיו אוכל בבוסתן הגליל

ביום רביעי ה- 1/4 תתקיים ארוחת יום העצמאות של מיזם "אוצרות הגליל", ב'סטודיו אוכל', בבוסתן הגליל.
&nbsp
אנשי האוכל עידן רקיר ואביחי פחימה בנו לכבוד יום העצמאות, תפריט מיוחד בו משולב בישול מולקולרי-עדכני. בארוחה שתוגש על שולחן אבירים רחב ידיים, יוגשו המנות ולצדן יינות אדומים ולבנים ללא הגבלה. בתחילת הערב יוגש קוקטייל פתיחה ביתי.
&nbsp
הארוחה תתקיים ב'סטודיו אוכל' המשופץ, במיקומו החדש בבוסתן הגליל.
&nbsp
בתפריט:
* על השולחן פוקצ'ות לוהטות מהטאבון;
&nbsp
* טבחה של פעם- עגבניות ערבה, פלפלים אדומים, קונפי שום, קרם לימון כבוש, צ'ילי מדורה, וקרם חצילים שרופים;
&nbsp
* ירוקים של אביב- שומר, קולרבי, מלפפון, סלרי, ארטישוק רומאי, שקדים קלויים, טחינה;
&nbsp
* קובניה ציידים- שייטל עגלה, שאלוט, צ'ילי, זעתר טרי, חלמון כבוש, שמן בזיליקום, ראס אל חנות;
* חלוויאת גלילי- שקדי עגל בגריל פחמים, כרישה מאודה, קרם ארטישוק ירושלמי, איולי עגבנייה וטבסקו;
&nbsp
* אדום מקומי- רוסטביף סינטה עטוף בחרדל דבש וטימין, פירה ראטה, קרם שום שחור, גזרים צלויים;
&nbsp
* התחלה של קיץ- אסאדו טלה בגלייז קלבדוס וסיידר תפוחים, שומר קונפי, בצלי מדורה, ציר בקר;
&nbsp
* לקינוח Wow box- קראמבל חמאה, מוס עוגת גבינה, מקרון יוזו, גלידת אננס, קרמו פסיפלורה.
&nbsp
מחיר הארוחה: 249 ₪ לאדם, יש להזמין מקום מראש- מספר המקומות מוגבל!
להזמנות: 077-2309959 או באתר אוצרות הגליל- www.ozrothagalil.org.il
&nbsp
 

החתולית

New member
יום העצמאות ב'חוות צוק-המעדניה'

המעדניה החדשה של חוות צוק, מציעה לכבוד יום העצמאות נתחי בשר מגוונים: נתחי בשר וואגיו ייחודי, נתחי בשר המומלצים להכנה בגריל איטי או עישון, מגוון נתחים מיושנים לגריל, נתחים על עצם מבקר ישראלי מקומי ביישון עצמי של 50 יום; עוף אורגני חופש של משק מלמד. במעדניה מציעים גם ירקות אורגניים מהחווה.
&nbsp
בשר הוואגיו, שגדל בחוות 'שבעת המעיינות' ונמכר רק במעדניה של חוות-צוק, הינו בשר בקר שמקורו ביפן. בימים אלו מגדלים אותו במרעה בעמק בית שאן, בתנאים שמאפשרים קבלת נתחים איכותיים, משויישים, עסיסיים וטעימים באופן יוצא דופן.
בין הנתחים מבשר הוואגיו אותם ניתן יהיה לרכוש: אסאדו – מומלץ לתבשילים, עישון ומינוט סטייק (100 ₪ לק"ג); פריים ריב – מומלץ לגריל ולעישון (260 ₪ לק"ג); פורטר האוס – מומלץ לגריל ולעישון (272 ₪ לק"ג); סינטה על העצם – מומלץ לגריל ולעישון (236 ₪ לק"ג); נתח קצבים – מומלץ לגריל (240 ₪ לק"ג); שייטל – מומלץ לגריל, לטרטר ולמינוט סטייק (188 ₪ לק"ג); המבורגר – מומלץ לגריל (132 ₪ לק"ג), איירון סטייק – מומלץ למינוט סטייק (188 ₪), צך – מומלץ למינוט סטייק, לתבשיל ולטרטר (142 ₪ לק"ג) ועוד.
&nbsp
מומלץ להזמין מראש את הנתחים מבשר הוואגיו, שכן כמותם מוגבלת.
&nbsp
למעוניינים ב"על האש" מסורתי, מציעים גם 3 סוגי נקניקיות מעולות במיוחד: מרגז טלה, צ'וריסוס עם טעמי אניס עדינים ונקניקיית גבינה; קבבים והמבורגרים.
&nbsp
ניתן יהיה ליהנות גם מעוף אורגני חופש של משק מלמד, כולל מסטייק פרגית, שיפודי פרגית, שניצל עוף ועוד.
&nbsp
חובבי שיפודי הירקות יוכלו ליהנות ממבחר ירקות אורגניים איכותיים במיוחד, שמגדל בחווה תומר צוק.
&nbsp
את מגוון המוצרים ניתן יהיה לרכוש במעדניה וכן להזמין משלוח עד הבית.
תל אביב / רמת השרון - 35 ₪, חולון / הרצליה 60 ₪, הוד השרון / כפר סבא-80 ₪, ראשון לציון / רחובות - 90 ₪.
&nbsp
חוות צוק- המעדניה,
רחוב זריצקי 4, רמת אביב החדשה, תל אביב
למידע נוסף וביצוע הזמנות לאיסוף: 077-5155905
למשלוחים (משה): 052-7022661
&nbsp
 

25306yosef

New member
הפרסומות בכלל לא משכנעת.

כל כך הרבה מלל נשפך בפרסום הזה על הבשר והמילה גבינה הוזכרה כאן רק פעם אחת.

בכלל לא משכנע אותי ובכלל לא עושה לי חשק ללכת לחוות צוק. אני מניח שאת כל מוצרי החלב שיש בחוות צוק ניתן לרכוש גם במעדניות אחרות בעיר תל אביב. ובשר כאמור לא עושה לי את זה. גבינות ומוצרי חלב דווקא כן עושים לי את זה.

זוהי פרסומת גרועה ביותר ולא משכנעת כלל.

ואגב, את הבשר האורגני של משק מלמד ניתן לרכוש בכל חנות לממכר מוצרים אורגניים ואפילו ברשת שופרסל.
 

החתולית

New member
יום העצמאות במסעדת 'איטליאנו דה לה קוסטה'

מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה, השוכנת על קו חוף בת גלים בחיפה, תציעה ביום העצמאות מנות ספיישל, פרי יצירתו של השף חמודי עוקלה.
&nbsp
לכבוד יום העצמאות, מציע שף חמודי מנות על בסיס בשר טלה משובח, בניחוח ים תיכוני, עם שילובים של חומרי גלם מהמטבח הערבי והאיטלקי.
בין המנות:
*נקניקיות טלה ובזיליקום, תבשיל כרוב ערבי צלוי, גרגירי חומוס, קרם חרדל וסלדה עגבניות;
&nbsp
* שיפוד טלה מטוסקנה- מוגש על קרם חומוס, עגבניות ערבה בגריל ובמיה קריספית;
&nbsp
* קבב טלה חמודי סטייל- ריזוטו פריקה, סלסה מעושנת, עולש בר, בצלים מקורמלים וטחינה גולמית;
&nbsp
* צלעות טלה דליית אל כרמל- תבשיל בורגול, גבינת מאירי, קרם חצילים, צנוברים וראטה בטאבון;
&nbsp
*לאוהבי הבקר- אנטרקוט 400 גרם גרטן תפוחי אדם, פלפלת כמהין ופלפל ארבע עונות
ופלטת מזטים של חמודי ספיישל ליום העצמאות.
&nbsp
מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה
רחוב העלייה השנייה 96 חיפה
04-6601011‏
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
יום העצמאות ב"מלגו ומלבר"

מסעדת השף "מלגו מלבר" תקיים ערב חגיגי בערב יום העצמאות ה- 18/4. למחרת בצהריים, תתקיים חגיגת אויסטרים ובלאדי מרי על הבר.
&nbsp
לכבוד יום העצמאות תחגוג מסעדת "מלגו מלבר" של השף מוטי טיטמן בערב אשר יציע, לצד התפריט הקבוע של המסעדה, תפריט עם 7 ספיישלים ויינות מ-7 יקבים ישראליים מובילים,
&nbsp
הארוחה החגיגית תתקיים ביום רביעי ה- 18/4 בשלושה סבבים: 19:00, 21:00 ו-23:00, ומותנית בהזמנת מקום מראש.
&nbsp
7 מנות הספיישל בערב יום העצמאות:
* אנדיב לבן וגבינת בושה – אגס אדום ותפוז דם מיובש (64 ש"ח)
&nbsp
*ברוסקטה ברווז מעושן – איולי לימון כבוש, אספרגוס ירוק ובצל סגול מוחמץ (68 ש"ח)
&nbsp
* סשימי דג ים וירקות שרופים – צ'ילי, כרישה וטויל שומשום שחור (74 ש"ח)
&nbsp
* טורטליני כרוב מעושן וגבינת בושה – אפונת גינה, כרוב ניצנים, זרעי עגבנייה ברוטב חמאה לבנה (88 ש"ח)
&nbsp
* חזה ברווז מקומי – אספרגוס לבן, קרם סלק ודובדבנים עם פירה חרדל גרגירים (145 ש"ח)
&nbsp
* עוגת גבינה וקרם לימון – תותים, קרמבל שומשום שחור וסורבה תות (54 ש"ח)
&nbsp
* מלבי וקונסומה אננס ¬– ענבים, מלון וסורבה אננס-למון גראס (48 ש"ח)
&nbsp
תפריט היינות המיוחד יכלול יינות משבעה יקבים ישראלים: יקב קסטל, יקב צרעה, יקב מרגלית, יקב שאטו גולן, יקב וורטמן, יקב ספרה ויקב יתיר.
&nbsp
למחרת, ביום העצמאות ה- 19/4, תקיים המסעדה חגיגת צהריים על הבר בין השעות 16:00-12:00 עם אויסטרים ג'ילארדו (29 ש"ח) ובלאדh מרי (39 ש"ח) במשתה חגיגי כשברקע מוזיקה שמחה.
&nbsp
יש להזמין מקומות מראש
מסעדת "מלגו מלבר"
www.milgomilbar.co.il
רוטשילד 142, תל אביב
03-6314214
&nbsp
 

החתולית

New member
אפריל ביקב ויתקין

13/4/2018 - שישי כחול לבן
מחר יום שישי ה- 13/4 מרכז המבקרים של יקב ויתקין בכפר ויתקין, יהיה פתוח בין השעות 10:00-15:00, ולכבוד יום העצמאות יציעו חוויית יין בסימן מסע ישראלי ים תיכוני.
היקב יציג את הבצירים החדשים של סדרת המסע הישראלי, והפעם הוסיפו לסדרה הפתעה מיוחדת.
יינות הסדרה יוצעו במחירים מיוחדים לחג.


27/4/18 פותחים את המרתף
לאור הצלחת האירוע הקודם, דלתות המרתף ייפתחו בשנית והפעם ימזגו לטעימה ומכירה גם יינות מתיישנים מסדרת שורשים. זוהי הזדמנות נדירה לטעום ולקנות יינות מתיישנים של היקב.
יינות הטעימה :פינו נואר 2010, קריניאן 2007, קברנה פרנק 2009, שורשים 2008

הטעימה כוללת גם את סדרת המסע הישראלי וסדרת ויתקין (למעלה מ-10 יינות)
מחיר כרטיס לטעימה המורחבת הכולל גם כוס יוקרתית במתנה - 100 ₪ לאדם.
 
למעלה