לא חכם לסכם שנה במצב רוח כמו שלי
אבל ננסה לשמור על חיוביות.
שיר השנה של היהודים:
אני חושבת ש'להיות'.
שיר השנה לא של היהודים:
על הגשר הצר - שילה פרבר.
הופעת השנה:
של היהודים זו תהיה האקוסטית בירושלים ב8.12.11 או החשמלית באלפנט ב31.5.12 [ואני מתאפקת לא להכניס את ההופעה האחרונה בירושלים מתחילת החודש, רק כי היא עדיין בתהליכי עיכול אצלי].
וכשמדובר בהופעות, אין סיכוי שלא אזכיר את שילה..
אז של שילה זו תהיה ההופעה בקפה ביאליק ב19.5.12 [ואלתרמן עם מאיה ב11.10.11].
זמר השנה:
דניאל סלומון, ללא כל צל של ספק.
זמרת השנה:
שילה, כמובן.
תגלית השנה:
תמר אייזנמן. אמנם מופיעה כבר הרבה זמן, אבל גיליתי אותה רק עכשיו. עדיף מאוחר מלעולם לא.
חמשת אנשי השנה שלכם:
וואו, זה קשה. היו לי המון ניתוקים השנה.
אני אבחר באנשים שנכנסו לי ללב/השפיעו ותפסו אותי חזק בדרך כזו או אחרת, גם אם כרגע הם לא/גם אם זה רק לאחרונה, ומן הסתם גם אם הם עדיין כאן.
יעל.
ענבר.
פרח.
שילה.
אורית.
משהו שהפך את השנה לטובה יותר:
לא להתפשר. לא לחיות בזיוף. לדעת מה אני לא רוצה. להיות נאמנה לחופש שלי ולעצמי. חיזוק של קשר. יצירתיות. כל עניין הצילום, והשימוש בתמונות שלי. קצת התפתחות עם הכתיבה. ללכת להמון-המון-המון הופעות, גם לבד.הבשורה אחרי ההופעה בירושלים.
משהו שהייתם מעדיפים למחוק מהשנה שחלפה:
ניתוקים כואבים, ריחוקים. חלק מהבדידות.
משהו שעשיתם השנה בפעם הראשונה:
שחיה לילית. להיות לבד באמת. התעניינתי ברצינות בלימודים [אז מה אם לא החלטתי כלום]. נהיגה ארוכה, ועוד לבד. התעניינות במשהו שחדש לי, בתקווה שיעזור לי להבין את עצמי. נפתחתי לאדם שלא היה לי קשר אישי לפני.
משהו שהגשמתם לעצמכם:
להיות נאמנה קודם כל לעצמי.
לקראת יום כיפור, ממי הייתם רוצים לבקש סליחה?
מחגי. למרות שבדר"כ אני נוהגת לבקש סליחה מיד כשאני מרגישה את הצורך.
בסך הכל, מרוצים מתשע"ב?
היא מחולקת לי לכלכך הרבה חלקים, שבכל אחד יש משהו שאני מאד מרוצה ממנו, ומשהו שממש ממש לא.
אז זה בדיוק הזמן להתחיל להציב מטרות לשנה החדשה:
לגלות את עצמי. למצוא חלום ולהגשים אותו, או לפחות להתחיל. ללמוד לנגן בגיטרה, ורצוי אצל מורה ספציפית. למצוא עבודה שאהנה בה, ולא תפריע לי ללכת לכל הופעה שרק ארצה. לאהוב תמיד.