פינת התזונה השבועית

פינת התזונה השבועית


בוקר אור לכולן,
הפעם בחרתי לכתוב על אחוזי השומן של היוגורטים/מעדנים.
באחד הימים השבוע התקיים בחדר המורים דיון על מעדן 0%.
"תראו את המעדן החדש, יש בו רק 48 קלוריות"
אז לא רבותי, אלה לא הקלוריות!
אלה החומרים שמוסיפים בכדי שבמעדן/יוגורט יהיו מעט קלוריות וזה לכאורה השובע הקצר שמספקות לנו אותן 48 קלוריות, כאשר זמן קצר אחרי אכילתן אנו שוב מרגישים רעב.

בעבר הלא רחוק, ביוגורטים/מעדנים עם 0% שומן לא היה סוכר והיו בהם פחות מחצי מהקלוריות אשר בשאר היוגורטים, אך כן היו בהם ממתיקים מלאכותיים, בעיקר אספרטיים.

היום, גם בקטגוריית היוגורטים 0% שומן עם/בלי חתיכות פרי נעשה שינוי בהפחתת החומרים המלאכותיים, עד בכלל.
שטראוס למשל (איני מייצגת אותם בכל דרך שתהיה), פיתחה יוגורטים מופחתי שומן וסוכר, וללא ממתיקים מלאכותיים.

לסיכום, כמו בכל מוצר, גם ביוגורטים/מעדנים קראו את האותיות הקטנות (אם צריך, הביאו זכוכית מגדלת
) וראו מה החומרים הנילווים שהוכנסו ליוגורטים ולמעדנים.
 

רוןרון40

New member


מחזקת אותך! חברה שקצת מבינה... אמרה שאין ערך תזונתי ל 0%.. אם רוצים לקבל משהו טוב לגוף אז עדיף לקנות מעל 1% גם יוגורטים (היא אישית העדיפה את היוגורט עם השזיף שנעלם מהמדפים).

ואפרופו "מופחתי סוכר"- השאלה היא כמה היה קודם שעכשיו זה מופחת (רלוונטי גם לגמדים).. זה בוודאי לא אומר שזה מתאים לדיאטה.

ושוב תדה על הבונוסים!!
 

אמאנחל

Member
מנהל
איזה כיף שיש את הפינה


נותן בכל פעם תזכורת קטנה ונעימה, לשים לב למה שאוכלים.
&nbsp
אני חובבת יוגורט. אוכלת את הלבנים בלי כלום עם 3% שומן. אצלנו במשפחה היו מוסיפים ליוגורט קוביות מלפפון, וצנונית מגורדת. וכמובן הרבה מלח
ופלפל. ליוגורט יתרון חשוב גם מבחינת הנוכחות של חיידקים ידידותיים חיוניים.
 
יאאאאאאאאאא תודה!!!

הזכרת לי איך פעם (לפני העצלנות שהגיעה עם הטיפולים) הכנתי סלט והוספתי לו לבן, שנתן כל כך הרבה טעם, עד שלא היה צורך בהמלחה

&nbsp
ואכן, היום ליוגורטים מוסיפים חיידקים חיונים

&nbsp
&nbsp
 
רציתי להעלות נושא שבהחלט מציק לי וקשור לענייני התזונה. אני

אני מניחה שהוא מעסיק גם אחרות. אני מתחילה בדיאטה - לא משהו כסחני, הולכת על בריאות וספורט, יודעת מה יעזור, יורדת יפה, לא רעבה, מרגישה מעולה, מחזיקה שלושה חודשים בדיוק - ואז נשברת. ואפילו לא קורה משהו דרמטי במיוחד. סתם החיים. ואז אני נכנסת לבולמוס אכילה מוטרף, משלימה את כל המתוק שהתאפקתי לא לאכול, ועולה הכל בחזרה. אז בטח שיש כאן את מרכיב האכילה הרגשית, אבל זה כבר ממש משגע אותי. למה זה תמיד שלושה חודשים, אין לי מושג. ובעיקר אני תוהה אם יש חוסר באוכל ספציפי (חוץ מסוכר כמובן) שהגוף כבר לא יכול בלעדיו, וגם מה יכול לעזור למשוך הלאה. או משהו שירגיע את הצורך לכרסם בשעות הערב. (ואל תגידו לי לכרסם ירקות. אחרי כמה זמן אני כבר לא יכולה להביט על סלט). בקיץ זה יותר קל, בחורף - עינוי. אני יודעת שקצת איתגרתי אותך, גלית, כי יש כאן עירוב של הנפשי והתזונתי, אבל בכל זאת, מה דעתך?
 
אז ככה


קודם כל, כל הכבוד על ההקפדה בספורט ובאופן כללי בתזונה.
ראשית, אין שום מניעה באכילת מתוק ובנוסף, יסייע לי לסייע לך אם תכתבי יומן אכילה של לפחות יומיים הכולל שעות, מרכיבים וכמויות.
&nbsp
&nbsp
 
אני יכולה לתת דוגמה אופיינית. אכלתי היום לארוחת צהריים עוף

שבישלתי עם קערת מרק. אחר כך רציתי משהו קטן מתון. אכלתי חטיף דיאטטי של תמרים וקינמון. אחר כך ארטיק דיאט. אחר כך בננה, ואחר כך לבן עם "קינמונים", שזה כבר לא דיאטטי אלא עם סוכר. המשכתי לאכול גם כשהרגשתי ממש מלאה, פשוט לא יכולתי לעזוב את הקינמונים האלה. כי אני מתה על סוכר ומתה על קינמון. ובעצם קניתי אותם לעבודה, כי יש לי ילדים מטופלים שאוהבים לחטט לי בארון ולמצוא שם הפתעות אז אני מכינה להם הפתעות. במיוחד זה היה מבאס כי בבוקר הגעתי לשיעור הצ'יקונג שלי והתאמנתי בכיף ואחר כך יצאתי לצעדה של שעה, וחזרתי כולי מלאת אנרגיה, שמחה ורגועה. מבחינתי היה בוקר ממש כייפי, לא שום דבר שדורש פיצוי. אז מה קרה? לאלוהים, ואולי לך, הפתרונים.
 
לדעתי זה לא רק הסוכר, אלא חוסר בפחמימות

ולכן הצורך לכאורה לצרוך סוכר (שבמקום כלשהו הוא גם פחמימתי)
ושוב, זו רק דעתי.
על רגל אחת ככה יהיה זה שרלטני ליעץ לך.
נדרש פה רישום מדוייק של כל הארוחות ביום, ולפחות יומיים.
&nbsp
&nbsp
 
תחלקי את הקינמונים למנות בשקיות, תקשרי כל שקית ותחזירי

לקופסה, כך לילדים תהיה הפתעה מוכנה, ולך תהיה שקית קשורה,
תדעי שזו המנה שאת אוכלת וכל השאר 'לא קיים'.
&nbsp
חוץ מזה, אני לא בטוחה כמה זה טוב לתת הפתעות מתוקות כאלו... ההורים שלהם
לא מתעצבנים? אולי תחזיקי במקום תמרים? פירות?
&nbsp
נראה לי שאת לא אוכלת מספיק אוכל משביע, ובגלל זה את מחפשת כל היום נשנושים...
(סתם מנסיון חיים, בתקופות שבהן אני שומרת על תזונה נכונה, אני אוכלת 3 ארוחות טובות ביום, שתיים מהן - צהריים וערב חמות, ואלו התקופות שאני שומרת על המשקל הכי טוב ואפילו יורדת במשקל. הגוף צריך אוכל, הנפש צריכה אוכל, ובעיקר כדאי להיות שבעה..)
&nbsp
&nbsp
 

אמאנחל

Member
מנהל
יש מאכלים שלא צריך להכניס הביתה

אצלי זה עוגת גבינה, ושוקולד עם אגוזי לוז. אני מסוגלת לחסל ביום אחד עוגת גבינה שלמה. או שתי חבילות של השוקולד הזה. אז אני לא מכניסה אותם הביתה, כי אחרת... נשמע שאצלך זה קינמונים.
&nbsp
בארוחה שתארת (עוף ומרק) יש חלבון, אבל אין פחמימות. וגם לא תיארת אם יש שם שומן. שומן צמחי חיוני לכמה אנזימים בגוף, חלק מהם האנזימים שאחראים על פרוק השומן הרווי. אז ההמלצה שאני מכירה היא כפית של שומן לא רווי בכל ארוחה. שומן תורם הרבה לתחושת השובע. תנסי גם להוסיף פחמימות מורכבות לארוחה: נניח תפוח אדמה אחד בינוני, או שתי כפות אורז מלא, או פרוסת לחם מלא. ותקנחי במשהו מתוק קטן (פרי או שתי קוביות שוקולד). שווה לך לעשות ניסוי אם אחרי ארוחה כזאת את מחזיקה מעמד זמן ארוך יותר.
&nbsp
וכשבא לך לנשנש תשתדלי שהנשנוש יכלול גם שומן וחלבון. נניח יוגורט עם ששה שקדים, בנוסף למשהו מתוק. זה אמור לחסל את החשק למתוק יותר מהר. ולפעמים רעב הוא בעצם צמא. תמיד שווה לנסות לשתות משהו.
 

רi תם

New member
רק מלקרוא...

מה שלא אכלת...נהייתי רעבה
. דיאטה זה לא צום. תאכלי!

עצות משובחות קראתי בהמשך השרשור.
שבוע טוב
 

מרגנית2

New member
אני אוהבת לבן עם כפית ריבה

ולפעמים בלי כלום. השאלה היא האם לבן שווה בריאותית ליוגורט?
מה שבטוח זה שמחירו פחות מחצי מגביע יוגורט.
&nbsp
&nbsp
 
לבן או יוגורט

ליוגורט ביו יש את הערך המוסף של חיידקים חיוביים (זה עם החיידקים החיוביים, כן?
)
בתכל'ס, מה שטעים, טעים.
לבריאות ותהני!

&nbsp
 

אמאנחל

Member
מנהל
הסתקרנתי מהשאלה על הלבן והיוגורט

אז ניסיתי לקרוא בויקיפדיה. בהתחלה בעברית, וכיוון שעדיין לא הבנתי את ההבדל, אז בויקיפדיה באנגלית. קצת קשה להבדיל. ממה שהבנתי לבן מוחמץ על ידי סוג מסויים של חיידקים בטמפרטורת החדר, ויוגורט מוחמץ על ידי סוגים אחרים של חיידקים וצריך לחמם אותו בתהליך ההכנה.
&nbsp
הערכים בויקיפדיה על יוגורט יותר גדולים בשתי השפות (גם בעברית וגם באנגלית), ועושה רושם שההשפעות הבריאותיות שלו שנחקרו, הן חיוביות מאוד. על הלבן לא נכתב באותה צורה.
&nbsp
 
למעלה