גלית מלאכית
New member


בוקר אור לכולן,
הפעם בחרתי לכתוב על אחוזי השומן של היוגורטים/מעדנים.
באחד הימים השבוע התקיים בחדר המורים דיון על מעדן 0%.
"תראו את המעדן החדש, יש בו רק 48 קלוריות"
אז לא רבותי, אלה לא הקלוריות!
אלה החומרים שמוסיפים בכדי שבמעדן/יוגורט יהיו מעט קלוריות וזה לכאורה השובע הקצר שמספקות לנו אותן 48 קלוריות, כאשר זמן קצר אחרי אכילתן אנו שוב מרגישים רעב.
בעבר הלא רחוק, ביוגורטים/מעדנים עם 0% שומן לא היה סוכר והיו בהם פחות מחצי מהקלוריות אשר בשאר היוגורטים, אך כן היו בהם ממתיקים מלאכותיים, בעיקר אספרטיים.
היום, גם בקטגוריית היוגורטים 0% שומן עם/בלי חתיכות פרי נעשה שינוי בהפחתת החומרים המלאכותיים, עד בכלל.
שטראוס למשל (איני מייצגת אותם בכל דרך שתהיה), פיתחה יוגורטים מופחתי שומן וסוכר, וללא ממתיקים מלאכותיים.
לסיכום, כמו בכל מוצר, גם ביוגורטים/מעדנים קראו את האותיות הקטנות (אם צריך, הביאו זכוכית מגדלת
