תפוחים
תפוח!!!

תפוחים
תפוח!!!

השנה יבול התפוחים מוצלח במיוחד!

איך אתם אוהבים את התפוח שלכם? עם או בלי הקליפה? טרי או מבושל?

מה המתכון הכי אהוב עליכם לתפוחים?
 
עוגת תפוחים הפוכה

זוהי עוגת תפוחים הפוכה מראש (התפוחים למטה והבצק למעלה) שלא צריך להפוך אותה. לוקחת כלום זמן להכין ומאוד טעימה – התפוחים שנמצאים למטה לחים ועסיסיים כמו ריבה והבצק שמעל נשאר פריך ולא נרטב. אפילו אלו שבדרך כלל אינם חובבי עוגות תפוחים נופלים בקסמה!
העוגה מתאימה ל"התקלות" (אורחים שמודיעים ברגע האחרון שהם באים) כי מכינים אותה צ'יק צ'ק ומחומרים שתמיד יש בבית! והילדים יכולים להכין אותה כמעט לבד!
החומרים:
לשכבת התפוחים:
5 תפוחי עץ חמוצים – מקולפים ופרוסים דק
½ כוס סוכר
1 כף קינמון (או פחות)
אגוזים או צימוקים ("תוספות", אם רוצים)
לשכבת הבצק הפריך:
½ 1 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+כפית אבקת אפייה).
¾ כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שמן
קורט מלח, תמצית וניל
קולפים את תפוחי העץ (זה החלק הקשה ביותר) ופורסים אותם (אני השתמשתי במג'ימיקס, פשוט פרסתי אותם בשלמותם ואחר כך הוצאתי את הגלעינים). מערבבים בקערה את התפוחים עם סוכר וקינמון.
מערבבים בקערה שניה את כל חומרי שכבת הבצק הפריך.
משטחים את התפוחים בתבנית משומנת (אני השתמשתי בתבנית פאי אפשר גם בפיירקס) ומפזרים "תוספות". "מורחים" מעל את הבלילה (היא די סמיכה) רצוי לפזר אותה באופן אחיד שהבצק לא יהיה עבה מדי.
אופים ב-180 מעלות כשעה, רצוי לבדוק כבר אחרי 35-40 דקות קרה לי שזה היה מוכן בפחות זמן.
כשהעוגה מתקררת אפשר לפזר אבקת סוכר.
 

mumfor4

New member
בשבוע שעבר שאלתי את אותה השאלה

מה לעשות עם כול כך הרבה תפוחים ???
יש לי שני עצים בחצר , קיבלתי הרבה תשובות מבנות ניהול בית המקסימות
מצרפת שירשור עם המון רעיונות

אישית , אני אוהבת לאכול תפוחים חמוצים אפויים מלאים באגוזי מלך וקינמון , לצד גלידת וניל משגעת
 

ady18

Well-known member
עונה

קראמבל\ שטרודל נחמד בלי אגוזים גלידת וניל
אין לנו סוג תפוחים מיוחד....
 

nurii

New member
בדבש


אפשר לפתן, ריבות,עוגות,לייבש בשמש לפירות יבשים,המון דברים.ומה עם סתם לקלופ ולאכול?ולשמור לראש השנה לטבול תפוח בדבש.
 
חולה על תפוחים


מוכנה לאכול במקום אוכל.
הם חייבים להיות גדולים, יפים, מושלמים.




"סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת, רַפְּדוּנִי בַּתַּפּוּחִים, כִּי חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי".


 
למעלה