בראש השנה, בראש השנה...

N o R i K o

New member
בראש השנה, בראש השנה...

פרח פרימרוז אצלי בגינה!

בראש השנה רחפת לבנה ירדה מהשמיים פתאום!

משהו לא בסדר עם השיר?
אה כן... שושנה... ספינה לבנה... אבל מה לעשות? אין כאלה בפאנם!

זוכרים שקטניס מתארת לנו בספר הראשון איך היא הייתה מכינה ארוחת קפיטול מהמצרכים שיש לה בבית?
אז מה לגבי ארוחת חג? איך קטניס תכין גפילטע?
מה יאכלו במקום תפוח בדבש?
שירבו זכויותיהם כמה, אם לא רימון?

ואיך חוגגים את ראש השנה בפאנם בכלל? הולכים לבית הכנסת ותוקעים בשופר? או שאולי...
ואיך שרים את שירי החג? אז אחד מהם שכתבתי, אבל את השאר...

בקיצור, חברים, זו ההזדמנות לאבק את הדמיון הרעוע שלנו ולהוציא את הנחישות מהבוידעם, כי הגיע הזמן לעשות כאן בפורום סדר ראש השנה כהלכה!

ובנימה אופטימית זו...

לכלללל גולשי הפורום
הקבועים
הסמויים
המציצים
וגם לאלו שעדיין אין להם הגדרה...

שתהיה שנת שלום ושלווה, מלאה באושר, בריאות והצלחה! שנדע לשמור על החיוך ברגעים הקשים ולהסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה, שנזכה רק לבשורות טובות ושתמיד נהיה מוקפים באנשים אוהבים

וכמובן, שהפורום ימשיך לשגשג, שנמשיך לכסוס ציפורניים ולהעביר עוד שנה בציפייה לסרט של CF, שקולינס תחליט שהיא משכתבת את MJ ושכולנו נישאר כאן ונהפוך למשפחה

אז כמו שאני תמיד אוהבת לומר, שיהיה לנו 100מייזינג!

ושתזכרו שאני אוהבת אתכם

(וכמובן המון איחולי גיילניס. אבל זה רק למי שרוצה...
)

Sexy Darren

New member
שנה טובה לכולםםם

גפילטע זה לא קשה, בשביל מה יש להם אגם? שילמדו לדוג.
ובמקום
ב
יש להם קטניס (הצמח
) בגבינה של ליידי.

האמת, אני חושבת שבראש השנה הקפיטול נותן מענק אוכל מיוחד וכל התפר אוכלים בייחד ארוחה אחת ענקית.
שופרות אין, כי המורדים השתמשו בהם בשלב מסויים בקרבות, אז הקפיטול עוד מחרים את זה.

E l S i

New member
מה, איך פספסתי?

בכור-אביב מסתדר טוב יותר במנגינה. כשמו, פרימרוז פורח בסוף מרץ...
במחוז 12 מציינים את ראש השנה במרץ. כידוע, הם עובדים לפי לוח שנה גריגוראיני*, ולא מייחסים משמעות דתית לתאריכים.
ידוע להם שבעבר השנה החלה בינואר, אבל בחודש ינואר אנשים בקושי יכולים לצאת מהבית מרוב קור, וכולם חולים.
בתחילת אפריל הם יכולים לציין את השנה החדשה- עם בוא האביב- ובאמת לחגוג.
ראש השנה הוא בעבורם החג האמיתי היחיד, כיוון שחגים אחרים- ובעיקר חג האסיף, הם חגים רשמיים שהקפיטול מכריח אותם לחגוג, ובעצם מסמלים רוע, מוות, אלימות ודיכוי. לא שום דבר משמח.

את ראש השנה הם יכולים לחגוג כמו שצריך.

למשל, יש קטיף תפוחים ופירות יער שאליו יוצאים כל ילדי בית הספר. יש מסורת שילדי שכבה ו' מרכזים את כל הפירות שנמצאו מאורח מדי- רקובים ובשלים מדי- ועושים מלחמת אוכל.

נוהגים ללבוש לבן, ואז בלילה כשמחליפים בגדים- כאילו הסרתם מעליכם את כל השלג שנפל בשנה שעברה וכל המטענים שנפלו איתו.

אם מוצאים, אוכלים תמר וסלק כדי שסנואו כבר יתום ויסתלק.

*או יוליאני? אני לא באמת יודעת

למעלה