סכמ"ש

DAN1EL

New member
סכמ"ש

משהו טוב שקרה השבוע:
משהו רע שקרה השבוע:
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא:
התחדשות השבוע:
סרט השבוע:
סדרת השבוע:
ספר השבוע:
שיר השבוע:
אלבום השבוע:
מאכל השבוע:
ציטוט השבוע:
תמונת השבוע:
תכניות לסופ"ש:
אחר (או: מסר חשוב לאומה):

DAN1EL

New member
מסכמ"ש...

משהו טוב שקרה השבוע: סיימתי עם הסמינר. אני לא מאמין שאני מקליד את המילים האלה.
משהו רע שקרה השבוע: שום דבר!
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: אני מתחיל תואר שני

התחדשות השבוע: נראה לי שכלום, אבל השבוע האחרון נורא מעורפל לי בזיכרון

סרט השבוע: "וויפלאש" - ותודה לערן על ההמלצה! סרט מעולה! הטריילר גרם לי לחשוב שזה סרט קלישאתי ומשעמם, והוא לא קלישאתי בכלל ולא משעמם לרגע (עוד הוכחה לכך שאני צריך להפסיק לראות טריילרים, ואכן הפסקתי, הפכתי לטריילרופוב). המשחק נפלא, הבימוי מרשים, העריכה משוגעת, הכל עובד כמו שצריך ומכניס אותך לגמרי לתוך העולם הייחודי של הסרט ושל הגיבורים שלו (ומבחינתי יש לו שניים). לא אופתע אם שני השחקנים הראשיים יהיו מועמדים לאוסקר, בעיקר סימונס. בעיקר משמח אותי שסוף כל סוף, פאקינג סוף כל סוף, יש לנו במאי אמריקאי חדש וצעיר! יש שני דברים בקולנוע האמריקאי שאנשים לא שמים לב אליהם בכלל וזה מעצבן אותי:
1. אין במאיות בקולנוע. בכלל. השתיים היחידות שיש הן במקרה גם שתי הנשים הכי מקושרות בהיסטוריה של התעשייה הזאת בערך
2. אין במאים צעירים בקולנוע האמריקאי. רק בני שבעים ושמונים. טרנטינו, ילד הפלא כביכול, כבר חצה את גיל 50. בני דורו (האנדרסונים, קווין סמית', רודריגז) מתקרבים לשם בצעדי ענק.
ככה שאולי עכשיו סוף סוף ייכנס קצת דם חדש לקולנוע, והוא גם יהיה דם מוצלח! כי הבמאי הזה בהחלט גורם לי לשים עליו עין ולצפות לדברים הבאים שהוא ייצור. אני גם מתכוון לראות את הסרט הראשון שלו, שלא זכה להצלחה מסחרית.
סדרת השבוע: "ערסים ופרחות - האליטות החדשות" - ראיתי את הפרק הראשון.
ספר השבוע: עדיין עם "המיזנתרופ" של יונתן יבין, ואני עדיין נהנה ממנו.
שיר השבוע: הממ...לא זוכר שיר אחד ספציפי. שמעתי הרבה טיילר דה קריאייטור, דיפלו, בנקס, מ.י.ה., קאנייה ווסט ועוד מלא.
אלבום השבוע: האמת שהשבוע הזה היה בעיקר בסימן השאפל של האייטיונז.
מאכל השבוע: לא מאכל, אלא משקה, כלומר סם: קפאין. והרבה. ככה זה כשמסיימים סמינר, ועוד בלי ריטלין בכלל.
ציטוט השבוע: לא, די. אתם לא תבקשו ממני ציטוט עכשיו (וכל מי שכתב עבודה אקדמאית אי פעם יבין
).
תמונת השבוע: טיילר המלך. טרי צילם.
תכניות לסופ"ש: הממ לנוח, להתאמן. לעשות כמה סידורים. אולי אולי אולי לצאת בערב. אם יהיה לי כוח. אבל לא נראה לי.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): בהצלחה לי ולכל מי שחוזר ללמוד מחר! :)

ערן1987

New member
מזל טוב על הסמינר!

פחות מ-90 ואתה לא נכנס הביתה

וכבר תואר שני? תהיה בריא!
&nbsp
מאוד שמח שאהבת את "וויפלאש"! סימונס נחשב כרגע לפייבוריט לזכייה (!) אבל הסיכויים של מיילס טלר לקבל מועמדות נמוכים, אבל מי יודע.. אולי אם הוא יקבל מועמדות לגלובוס הזהב (בהנחה והם ירוצו בקטגוריית "קומדיה/מיוזיקל", שם הם יכולים לקבל יותר מועמדויות מבקטגוריות הדרמה) זה יעזור לו. מה חשבת על סצנת הסיום? ולגבי במאים צעירים, יש את בן זייטלין (אם אני לא טועה, זה השם שלו) שעשה את "יצורי הדרום הפראי" שהוא לא סרט "רגיל" אבל יש לו טביעת אצבע מאוד ייחודית.

DAN1EL

New member
"חיות הדרום הפראי"
לא השתגעתי עליו.

אבל כן, גם הוא יוצר אמריקאי חדש.
יש כמה כאלה, בעיקר מז'אנר המאמבלקור (לא רק באומבך ולינה ודנהאם - שים עין גם על אלכס רוס פרי הנפלא! בקרוב יוצא לו סרט חדש, הקודם שלו היה מעולה), אבל אני רוצה שיהיו עוד. ושהם יהיו במאים מצליחים, לא רק יקירי פסטיבלים.
&nbsp
לגבי מה חשבתי על סצינת הסיום - נו, מה אפשר להגיד? היא נפלאה! רציתי לחבק את העורך.
חייכתי בהתרגשות לכל אורכה.
סצינת קתרזיס נפלאה מכל בחינה אפשרית.
&nbsp
ותודה!

למה "כבר"?

ערן1987

New member
זהו, זכרתי שלא ממש התלהבת ממנו

ההיפך ממני, כן? חח.. אגב, הבמאי שלו היה מועמד לאוסקר על הבימוי! חשבתי גם על משהו - אין כמעט במאים צעירים מצליחים גם בקולנוע המסחרי. באמת, לא עולה לי מישהו לראש. אולי אפשר להחשיב את כריסטופר נולאן, שהוא כבר בן 44, אבל סרט הפריצה ("ממנטו") היה לפני 14 שנים.
&nbsp
שמח שגם אתה אהבת את סצנת הסיום, היא אדירה בעיניי! לא קראתי מספיק מחמאות עליה בביקורות בעולם וחבל, היא פשוט סיום מושלם לסרט הזה, לא הייתי יכול לבקש או לדמיין משהו אחר.
&nbsp
ולמה כבר? כי רק סיימת חחח.. קח קצת זמן לנשום

DAN1EL

New member
לא הבנתי...

אתה כותב:
"חשבתי גם על משהו - אין כמעט במאים צעירים מצליחים גם בקולנוע המסחרי."
זה לא בדיוק מה שטענתי?

וכן, זה נכון. שנות התשעים היו הפעם האחרונה בהיסטוריה של הקולנוע האמריקאי שבה היה גל משמעותי של במאים צעירים ומצליחים - טרנטינו, רודריגז, פת"א, קווין סמית', לינקלייטר ועוד.
לפני כן זה קרה בשנות השבעים עם סקורסזה, לוקאס, ספילברג, קופולה וכל החבר'ה האלה. ומאז - כלום.
אולי הגיע הזמן שזה יקרה שוב. אני אשמח להיות חלק מהדור הזה.

לגבי תואר שני - כן, זה נכון שרק סיימתי, והאמת שהיה מתאים לי איזה חודש חופש ככה, וזה מה שהיה קורה אם לא היה את "צוק איתן" בקיץ (הייתי במילואים חודש ברמת הגולן בתקופה הזאת) שגרם לכך שנדחו לי כל המועדי ב' וההגשות לרגע האחרון ממש, ויצא מצב שסיימתי את התואר הראשון, והופ! אני כבר מתחיל תואר שני, ממש בחפיפה כמעט, אבל אני באמת לא מרגיש שאני צריך יותר מדי חופש.
בטח לא בסדר גודל של שנה. שוב, היה נחמד לקבל חודש-חודשיים חופש, כמו בכל סמסטר, אבל שנה חופש לא הייתי לוקח. לא מרגיש צורך.
אני אוהב את הלימודים, באמת. אני נהנה להגיע לאוניברסיטה, נהנה מרוב החומר שמלמדים אותנו, מאוהב בתחום שאני לומד.
אני לא כמו אלה שמבחינתם הלימודים הם נטל עליהם, מעמסה שצריך לסמן עליה "וי" ולסיים איתה כבר - לא. זה לא המצב אצלי. אני מרגיש שעוד יש לי הרבה אנרגיות להמשיך. :)

הבעיה היחידה מבחינתי בלימודים היא שהם שואבים לי את הזמן שאני רוצה להשקיע גם בדברים אחרים.
כמו פרויקט שאני עובד עליו ברצינות כבר שבעה חודשים, והייתי מת להשקיע בו יותר זמן, אבל אין לי את הזמן הזה.
כלומר - אין יום שאני לא עובד על זה - אבל אין גם כמעט יום שאני לא עושה משהו שקשור איכשהו ללימודים. זה לא פשוט. אבל מה לעשות.

ערן1987

New member
אני חשבתי שהתכוונת לבמאים שהסרטים שלהם

מוקרנים גם בפסטיבלים וגם מצליחים מסחרית.
&nbsp
אם אתה מרוצה מה"סידור" של תחילת התואר השני אז למה לא חח.. העיקר שיהיה בהצלחה וזה

DAN1EL

New member
בפסטיבלים המצב עוד יחסית בסדר,

וגם - לא מספיק.
אבל כן, אני מתכוון שבאופן כללי אין מספיק במאים צעירים מצליחים, לא בקולנוע המסחרי ולא בקולנוע ה"פסטבילי".

היית מצפה שבעידן בו לכל ילד יש מצלמה ואפשרות לצלם סרט - יהיו הרבה הרבה יותר סרטים של במאים צעירים.
במקום זה, אתה רואה, ובאמת שעם כל הכבוד להם וכל זה, במאים בני 70 ו-80 ששולטים בתעשייה.

בשנות ה-90, בחור כמו קווין סמית' היה צריך למכור את אוסף הקומיקס שלו כדי לצלם סרט שמתרחש כולו במינימרקט ובחנות וידיאו - "מוכרים בלבד". היום הוא יכול היה לעשות את הסרט הזה בשקל וחצי.
היום אורן פלי יכול לעשות את "פעילות על טבעית" בשקל וחצי ולהרוויח מיליארד.
היית מצפה, לאור העובדה הזאת, שיהיו עוד הרבה הרבה הרבה אורן פלי. ואין. פשוט אין.
זה מעציב מאוד.
אני חושב שיש לזה כמה וכמה הסברים, אבל נחסוך ממך.

ערן1987

New member
אני חושב שדווקא כן יש במאי צעיר שפרץ בשנים האחרונות

מהדור של האינטרנט - קסבייה דולן הצרפתי שאתה מת עליו, או איך שלא הוגים את השם שלו.. אפשר להגיד שהוא "במאי הפסטיבלים של העתיד", אבל מבחינת במאי מסחרי - לא עולה לי אף שם טרי, אפילו יחסית. אולי הייתי מזכיר את ג'ייסון רייטמן ("ג'ונו", Up in the Air) אבל הסרטים שלו מאוד מזגזגים מבחינה קופתית..תכל'ס, גם ניקולס סטולר שעשה את "לשכוח את שרה מרשל", המשך שלו ו"שכנים". אולי ג'ם ג'יי. ג'יי. אברהמס? למרות שהוא לקראת 50 אבל מבחינה קולנועית הוא פרץ בעיקר בשנים האחרונות.
&nbsp
ואתה מוזמן לתת את ההסברים האלו, אתה יודע שזה מעניין אותי.

DAN1EL

New member
קסבייה דולן אכן תותח ואכן ילד פלא ואכן ממש צעיר

אבל הוא לא בדיוק אמריקאי

&nbsp
אני מדבר על במאים אמריקאים.
לא שבארץ המצב הרבה יותר טוב מהבחינה הזאת (אם כי בתחום הבמאיות אנחנו מנצחים אותם! ישראל היא מדינה מאוד ידידותית לבמאיות ולנשים בקולנוע), אבל באירופה ובאסיה יש כמה במאים חדשים ומעניינים בשנים האחרונות, כמו יורגוס לנטימוס התותח-על.
גם כן - לא מספיק.
&nbsp
קסבייה דולן הוא יוצא מהכלל שמעיד על הכלל.
ושוב - הוא לא אמריקאי. והוא מקרה יחיד במינו.
פעם היה יכול לבוא לך מישהו כמו אורסון וולס ופאקינג לביים את "האזרח קיין" בגיל 25, וגם היצ'קוק נכנס לתעשייה בגיל הזה, וכמובן טריפו וגודאר וחבריהם משנות ה-50-60, אבל היום זה כבר פחות קורה, וממש חבל.
&nbsp
אני אוהב מאוד את ג'ייסון רייטמן - שהפיק את "וויפלאש", אגב.

ערן1987

New member
לא ידעתי שרייטמן הפיק את "וויפלאש"!

האמת שראיתי רק את "ג'ונו" ואת "תלוי באוויר" (ככה נקרא Up in the Air, נזכרתי
) והם נחשבים לשני הסרטים הכי טובים שלו אז זו לא חוכמה חח

ערן1987

New member
וגם אני

משהו טוב שקרה השבוע: חברה שלי התחילה לצלם את סרט הגמר שלה, והיום יום הצילומים האחרון! אני כ"כ שמח שהיא עשתה את זה, היא הייתה תחת מלא מלא לחצים של הפקת גמר וסוף סוף זה יצא לפועל

משהו רע שקרה השבוע: קצת פחות נחמד זה שהייתי צריך לנסוע לאשדוד ו/או שדרות 4 פעמים בשבוע האחרון בשעות סופר מוקדמות כדי לקחת שחקנים לסט, להישאר שם כל היום, לעזור ואז להחזיר כל אחד מהם הביתה.. לא שזה לא היה כיף, כן? אבל זה היה סופר מעייף חח.. מה גם שהמאפרת של הסרט היא בהמה אנושית, בנאדם דוחה וחסר כל מודעות עצמית שחושבת שהיא מינימום המאפרת של "המבוך של פאן".

משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: מחר לי ולחברה יש את יום השנה השני שלנו! :) אז נחגוג גם לכבוד סוף הצילומים וגם לכבוד יום השנה.. סיבה כפולה למסיבה
חוץ מזה, ביום שלישי הקרוב גיסתי הארגנטינאית טסה ל-3 שבועות (!) לאבא שלה עם האחיין שלי ואני ממש אתגעגע לקטנצ'יק הזה.. הח הח, איזה חמוד הוא! אבל נו, היא הולכת לאבא שלה ומגיע לו לראות אותו ולא להיות רק סבא סקייפ

התחדשות השבוע: קיבלתי תיק גב שהזמנתי ב-eBay והוא ממש אחלה.. אני צריך להתרגל לזה שהוא קטן יותר מתיק הגב הקודם שלי ושאין בו כיסים קטנים כאלה כמו בתיק הקודם, אבל נו, זה עניין של זמן

סרט השבוע: באופן מפתיע לא ראיתי שום סרט השבוע.. גם זה קורה חח

סדרת השבוע: SNL.. אין על ביל היידר, הוא ו"סטפון" שלו פשוט מלכים

ספר השבוע: בעיקר קראתי כתבות, לצערי לא קראתי את "נעלמת".. דיייייייי, חייב לסיים איתו כבר!

שיר השבוע: האמת? אין איזה משהו ספציפי

אלבום השבוע: Alive 2007 של דאפט פאנק, פשוט אלבום מסיבה אחד גדול

מאכל השבוע: כרוב ממולא של אמא שלי

ציטוט השבוע: אני אהיה גרוע אבל אין לי.. נו, מה לעשות, הזיכרון שלי גרוע ):

תמונת השבוע: על הסט של הסרט של חברה שלי.. אם רק הייתם רואים את הפנים של הקרוואן

תכניות לסופ"ש: אתמול עבדתי בבוקר וגם היום ואח"כ נוסע לשדרות לעוד סידורים חח.. מחר לא עובד, אז לפחות אוכל לנוח כמו שצריך

אחר (או: מסר חשוב לאומה): אתם לא מבינים כמה בא לי לצאת לאיזו חופשה. כמה חבל שאין לי כסף אפילו לאיזה סופ"ש באילת או בצימר

DAN1EL

New member
מזל טוב על סיום הצילומים!

"סבא סקייפ" זה יפה

&nbsp
וערן, אני מזהה התמכרות הולכת וגוברת להזמנות באינטרנט, או שזה רק נדמה לי?

ערן1987

New member
כן, זאת ממש התמכרות

לא שהוצאתי איזה אלפייה בחודש האחרון, כן? אבל בוא נגיד שבחודש האחרון קניתי דיסקים בכמות גדולה של בערך חצי שנה *בלחץ*.. איזו טעות!

RTur

New member
ואני:

משהו טוב שקרה השבוע: החתונה של החברים שלי. היה ממש מרגש וממש כיף!
משהו רע שקרה השבוע: כלום
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: נכנס היום לדירה החדשה
התחדשות השבוע: אין
סרט השבוע: אין
סדרת השבוע: אין
ספר השבוע: אין
שיר השבוע:
Jessie J - Burnin' Up - התחלתי ממש לחבב את זה פתאום
Jessie J - Seal Me With A Kiss
Clean Bandit Feat. Jess Glynne - Rather Be
Gwen Stefani - Baby Don't Lie
Stevie Wonder - I Wish
אלבום השבוע: אין
מאכל השבוע: לא עולה לי משהו מיוחד
ציטוט השבוע: כנ"ל
תמונת השבוע: אין
תכניות לסופ"ש: לעבור דירה
אחר (או: מסר חשוב לאומה):

DAN1EL

New member
אני גם שמעתי את BDL של גוון לא מעט השבוע.

לא יודע, אני לא חושב שהוא איזו הברקה, אבל בכל זאת נדבקתי אליו.
הוא זורם ממש טוב.
&nbsp
בהצלחה במעבר הדירה!

למעלה