בצק לפיצה - מזמינה אתכם להמליץ על מתכון
אני הכנתי אתמול בצק באופה לחם לפי ההוראות. קצת מיהרתי ולא רידדתי מספיק אז הפיצה יצאה עבה מדי ולא לגמרי אפויה. אבל טעימה מאוד!
יש מתכון בבלוג שלי של "
בצק עם חברים".
הנה מתכון נוסף
בצק לפיצה
2 כוסות קמח (לבן, מלא או חצי-חצי, בכל מקרה יוצא טעים)
1 כף שמרים יבשים (ועוד רבע כף אם הקמח מלא)
רבע כפית מלח
2 כפות שמן זית
כוס עד כוס וחצי מים
1. מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את השמן והמלח, ומתחילים להוסיף את המים (תוסיפי בהתחלה כוס, ותראי אם צריך עוד).
2. לשים את הבצק עד שהוא נעשה חלק ולא דביק, בערך 10 דקות (ברור שאני מזייפת בזמנים).
3. צרים כדור, מורחים בשמן זית, מכסים ומניחים לתפוח לחצי שעה.
4. מרדדים לעלה גדול (אני משתמשת בתבנית של התנור לכמות הזו, יוצאת פיצה דקה. אם אתם אוהבים עבה, תכיני בתבנית יותר קטנה או כמות כפולה).
5. יוצקים רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ואת כל התוספות שאוהבים.
6.אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה.
בתאבון!