דיון הפיצה הגדול

דיון הפיצה הגדול

אוכלים פיצה? מה התוספות האהובות עליכם?

מכינים בבית או קונים בחוץ?

כמה צריך לעלות מגש פיצה?

האם פיצה ב-20 שקל יכולה להיות איכותית? אמרו לי שאקסרים פיצה מוכרים ב-20 שקל -פיצה מגבינת גד....אני סקפטית. מה דעתכם?

לא מזמן היתה תוכנית כולבוטק על ה"גבינה לא גבינה" בתעשיה. האם אין ברירה כי הצרכן רוצה זול וצריך לחסוך?
 

ady18

Well-known member
עונה

לא קשור לבריא\לא בריא
פשוט מאוד מאוד יקר הפיצות הטובות בחוץ.... שאנחנו מעדיפים קונים לעיתים רחוקות
בחוץ אני בדרך כלל אזמין פטריות \טונה \בצל
בבית זה בצל\ טונה \ פטריות\ זיתים\ גם וגם אין בעיה ....
מגש צריך לדעתי לעלות 40 ככה
 

יומני

New member
מכינים בבית וגם קונים בחוץ

פפרוני, בצל וזיתים.
הכי אוהבים את הפיצה במשקל של טוני וספה.
מקווה שהם שמים גבינה אמיתית (כי זה טעים).....
 

BALEDIN

New member
אני מכינה המון פיצה

במומצע פעם בשבוע וחצי, אני אוהבת פסטו, עלי בזיליקום, בצל מתוגן או פטריות שקצט מוקפצות.
 
מכינה בבית


היום בתדירות נמוכה יותר
התוספות משתנות
בעיקר פפרוני
בצל
זיתים
אנשובי


מגש פיצה מאוד יקר יחסית לעלות שלו

רווח של מאות אחוזים.

חבל בבית זה הרבה יותר טעים וולא קשה להכנה.
 

נהורית1

New member
אולי איזה מתכון לבצק?


בצק שיהיה רך ונעים לאכילה.

בקשר לפיצות בחנויות, יש אמנם מקומות שמוכרים
פיצה זולה, אבל האיכות בהתאם. אני אוהבת את
הפיצה עם בצק שרואים ומרגישים בפה, ולא בצק
בעובי ובטעם של נייר עיתון. בימי חלדי אכלתי כמה
פיצות טובות כאלה, אבל הרוב זה ממש סכנת נפשות
מבחינת הטיב או הטעם או אפילו המקום בו נאפה...
 
בצק לפיצה - מזמינה אתכם להמליץ על מתכון

אני הכנתי אתמול בצק באופה לחם לפי ההוראות. קצת מיהרתי ולא רידדתי מספיק אז הפיצה יצאה עבה מדי ולא לגמרי אפויה. אבל טעימה מאוד!

יש מתכון בבלוג שלי של "בצק עם חברים".

הנה מתכון נוסף
בצק לפיצה
2 כוסות קמח (לבן, מלא או חצי-חצי, בכל מקרה יוצא טעים)
1 כף שמרים יבשים (ועוד רבע כף אם הקמח מלא)
רבע כפית מלח
2 כפות שמן זית
כוס עד כוס וחצי מים

1. מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את השמן והמלח, ומתחילים להוסיף את המים (תוסיפי בהתחלה כוס, ותראי אם צריך עוד).
2. לשים את הבצק עד שהוא נעשה חלק ולא דביק, בערך 10 דקות (ברור שאני מזייפת בזמנים).
3. צרים כדור, מורחים בשמן זית, מכסים ומניחים לתפוח לחצי שעה.
4. מרדדים לעלה גדול (אני משתמשת בתבנית של התנור לכמות הזו, יוצאת פיצה דקה. אם אתם אוהבים עבה, תכיני בתבנית יותר קטנה או כמות כפולה).
5. יוצקים רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ואת כל התוספות שאוהבים.
6.אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה.

בתאבון!
 

BALEDIN

New member
נכון...

קודם עדייף לסים את השמן והמלח בסוף מסיימים ללוש, מנסיון זה משמעותי לתוצעה.
הרבה לישה משפר את התפיחה, אבל זו לא ממש חוכמה לי יש מיקסר זה עולה לי רק בעוד קצט רעש בבית...
להכניס את הבצק המרודד לתנור קר ולהתפייח ב50 מעלות ל10-15 דקות אם יש זמן 25 דק', לאפות את הבצק בחום מקסימלי כשיש כוס אם קצט מים בתנור (גם משפר את התוצאה).
(באופן כללי מהנסיון שלי אין שום יתרון לתנור מחומם מראש)
ורק אחרי שהבצק מוכן לסים את הגבינה והתוספות ואז אין שכבה של בצק לגמרה לא אפוי שקורה בתנור ביתי (בניגוד לתנור לבנים).
 
למעלה