ביכורים מוסיקליים

ערן1987

New member
ביכורים מוסיקליים

נכון שחג השבועות נגמר ממש עוד קצת, ובכל זאת עלה לי רעיון נחמד מאוד. בשרשור הזה כל אחד ישרשר אליו המלצות/אזהרות על אמנים שנמצאים בתחילת דרכם. מה זאת אומרת? שמעתם שיר/אלבום ראשון של אמן חדש? ספרו עליו. אבל רגע, מה עם אמנים ותיקים? תוכלו גם כן לכתוב על אמנים ותיקים ואגדיים - אך על אלבומי הבכורה שלהם בלבד. מתים על פינק פלויד? חולים על ליידי גאגא? חושבים שאלבומי הבכורה שלהם הם היסטריים או דבר מזעזע? אז ספרו על זה כאן בשרשור.

מקווה שהבנתם את הרעיון ואשמח שתכתבו גם על אלבומים/שירים שהם ברורים מאליו, כי זה עדיין יכול להיות נחמד אם נספר על אלבומי בכורה שאנחנו אוהבים ושאנשים יחליפו את החוויות שלהם על אותם אמנים :)

ובנימה זו - חג שבועות שמח!

להיט בכורה

של ארבעה אחים מדרום אפריקה שהקימו יחדיו את להקת הרוק האלטרנטיבי Kongos.
למעשה השיר המדליק הזה כבר יצא בדרום אפריקה לפני שנתיים, אבל רק עכשיו פורץ בעולם וכבר הספיק למכור מעל 70,000 עותקים בארה"ב ולהגיע לצמרות מצעדי תחנות הרדיו (מקום 1 במצעד האלטרנטיבי של הבילבורד).
האם זה בדרך להיות אחד המרעננים הרשמיים של 2014? תשפטו בעצמכם. השיר נקרא Come With Me Now.

מי שרוצה מוזמן לנסות גם את I'm Only Joking שלהם שיצא אף הוא השנה בדרום אפריקה.

ערן1987

New member
לא שמעתי עליהם עד עכשיו

שיר לא רע, אבל לא וואו.. איך הוא יצא ביולי 12' ורק עכשיו הוא תופס? חח

It's a grower

הם ניסו את מזלם שנה וחצי בארצות הברית אבל אף תחנת רדיו לא ממש שמה עליהם, עד שאחת התחנות המובילות בדנבר התחילה לחרוש על השיר והשאר כבר היסטוריה.

ערן1987

New member
כמה המלצות שלי

זה יהיה ברור מאליו, ובכל זאת..

The Miseducation Of Lauryn Hill של לוריין היל - אלבום הבכורה שלה, וגם היחיד שלה עד כה. מאסטרפיס, לא פחות, שמשלב בגאונות בין אר'נ'בי, היפ הופ, סול, פופ, קצת רוק ואפילו קצת מוסיקה לטינית. אין דברים כאלה, באמת. חובה.

Jagged Little Pill של אלאניס מוריסט - נכון, בתכל'ס זה לא אלבום הבכורה שלה (היא הוציאה 2 אלבומים בקנדה לפניו) אבל זה אלבום הבכורה הבינ"ל שלה שהפך לאגדה ולאחד המצליחים ביותר אי פעם בצדק רב. הרבה רגש, עוצמה, עצבים ולב יש בו - והוא שווה כל שנייה.

Tracy Chapman והסלף טייטלד שלה - באמת שלא צריך להוסיף במילים. איך זמרת אחת יכולה בפולק-פופ רגוע ושקט לעורר סערת רגשות כזו גדולה?

XX של ה-XX.. לא באמת צריך להרחיב במילים, נכון?

19 של אדל - קצת לפני "21" היא הביאה אלבום בכורה מעולה ומלא נשמה, כמו דאפי ו-Rockferry הנפלא שלה

ואפשר להרחיב עוד ועוד ועוד :)

Music Man XD

New member
שני אלבומי בכורה שאני "לא זז" בלעדיהם:

1.Jessie Ware - Devotion
חפרתי עליו המון כאן. אלבום פשוט מופלא שמצליח לשלב המון אלמנטים שונים ועדיין לשמור על סגנון אחיד וקלאסי. הכל כאן מדויק: כתיבה, לחנים, עיבודים, ביצוע קולי.

2. Santigold - Santogold
פצצת כשרון מתקתקת. אחד האלבומים הראשונים שבאמת אהבתי. שמעתי אותו לראשונה לפני יותר מארבע שנים, והוא ממשיך וימשיך ללכת איתי.

יש עוד, זה מה שעלה לי כרגע.

ערן1987

New member
בסוף אני עוד אשמע ת'אלבום של ג'סי בגללך

את סנטי יש לך מקורי?

Music Man XD

New member
כן

ההורים שלי טסו לארה"ב ב-2010, וזה אחד הדברים שביקשתי.
כיתה ט'. Good times

תוצאות מעודדות להגירה הפלסטינאית לאמריקה

לכמה מכם יצא כבר להיתקל בRude של להקת MAGIC! ? הקיץ בפתח, וכאופייני לעונה מתחילים לצוץ שירי "קיץ" כיפיים.
מדובר בלהיט הרגאיי של השנה ללא ספק, משבוע לשבוע הוא ממשיך לטפס במעלה הבילבורד והשבוע הוא כבר התמקם במקום השמיני.
השיר הזה כבר הגיע לפני כמה חודשים אל המקום השני באוסטרליה ובניו זילנד ובקרוב הוא צפוי לכבוש גם את אירופה.

סולן הלהקה הקנדית הזאת הוא בכלל מהגר פלסטינאי שמתגורר בלוס אנג'לס ועונה לשם נאסרי.

לשיפוטכם:
Rude

למעלה