סלון לעומת "חדר משפחה"

debby12

New member
מנהל
סלון לעומת "חדר משפחה"

תגידו, מה יש לאומה האמריקאית עם האבחנה הכה-חשובה בין סלון (Living Room)
לבין חדר משפחה (Family room). לאחרון, בבתים חדשים או משופצים/נובו-רישיים במיוחד אני רואה שקוראים באזורנו לפעמים גם Great Room במקום "פמילי רום" [למה? כובע. לא בדיוק יודעת את ההבדל בין גרייט רום לפמילי רום. לדעתי גרייט רום זה שם לפמילי רום גדול ומפואר במיוחד. אבל אולי אני טועה]

ממה שאני רואה בסביבותי, סלון (LR) הוא בד"כ חדר מיותר שאף אחד לא משתמש בו, המגדילים לעשות (ויש הרבה מגדילים) שוכרים מעצב/ת שיתאים בו את צבע הכריות על הספה לצבע הוילונות, לצבע מה שתלוי על הקירות וכו'. כל זה בשביל חדר שבד"כ אף אחד לא משתמש בו. לעיתים קרובות יש בו גם אח (שגם בה אף אחד לא משתמש
). נדמה לי שגם אסור באיסור חמור (ע"ע חנה בבלי) שתהיה בסלון הזה טלויזיה או מחשב חלילה.

הפמילי רום הוא החדר שבו מבלים בני משפחה את זמנם הפנוי (נגיד משחקים מונופול מקופסה, רבים, ועוד כל מיני כאלה דברים שעושה משפחה עם ילדים)

לאף אחד שאני מכירה אין גרייט רום - אז זה מונח שאני מכירה רק מהעלונים/אתרים ברשת של סוכני נדלן שמוכרים איזה בית מפואר.

סקרנית אם יש למי מכם את שניהם, ואם כן - עד כמה אתם משתמשים בהם אם בכלל. ואם לא - האם אתם מרגישים שחסר לכם "פמילי רום"

גילוי נאות: יש לי בבית רק סלון, ויש גם חדר אוכל נפרד. אין לנו פמילי רום אלליי.... אבל בסלון אנחנו עושים את כל מה שהמשפחה האמריקאית באזורנו עושה ב"פמילי רום"

השבוע פתאום קלטתי שאנחנו שונים בזה מהמשפחה הממוצעת פה [מדובר בבית שעבר שיפוץ גדול לפני כמה שנים - אנחנו עשינו את השיפוץ. העדפנו חללים גדולים על פני מס' גדול יותר של חדרים. תיאורטית יכולנו לחלק את הסלון לשני חדרים שונים עם שמות שונים.

מדובר בבית שנבנה בשנת 1940 וגם קודם לא היה בו פמילי רום.

vinney

Well-known member
אומנות הפרסום

סמנטיקה משפיעה על התת מודע, זה הכל.
&nbsp
את מחליטה מה ובאיזה חדר את עושה, ואיך את קוראת לו. מה איכפת לך מעלוני מכירות?

Fellowship

New member
אבל מה עושים עם שני חדרים כאלו?

בישראל יש לנו סלון ענק (שהורכב מסלון גדול + חצי חדר שלא בנינו),
יש שם ספריה ענקית, ספות סלון, כורסא, טלויזיה גדולה שולחן וכו',
שם יושבים, מדברים, משחקים, רואים טלויזיה, קוראים (אלא אם מעדיפים בחדר),
מארחים (אלא אם מדובר בארוחה ואז יושבים בפינת האוכל), וכו'.
סלון.

מה עושים עם חדר נוסף?
לא משנה איך קוראים לו, אבל למה בדיוק הוא משמש?

אלא אם מדובר בהפרדה מכוונת בין מקום שיש בו טלויזיה למקום שבו יושבים לשיחות ומשחקים,
אני מכיר את זה גם מישראל, אם כי לא מאוד נפוץ, תצורה שבה הטלויזיה נמצאת ב "פינת טלויזיה",
מקום בד"כ קטן יותר (תלוי בבית כמובן) ונפרד מהסלון, שמשמש לכל השאר,
אם כי פעמים רבות, עם הזמן, מתווספת טלויזיה גם לסלון.

placid1

New member
ברוב הבתים שאני מכירה פה, וגם בהרבה בתים

בארץ (לא דירות), יש את הסלון/ליבינג רום שיש בו מערכת ישיבה והוא מיועד לארוח ולפי כך נשמר מסודר רוב הזמן ואילו חדר המשפחה הוא החדר שבו יש טלוויזיה ושברוב הזמן מבולגן ומהוה יותר. אני אמנם לא גדלתי עם הפרדה בין סלון לחדר משפחה, אבל אני רואה הגיון בסידור הזה, בהנחה שיש מקום, בעיקר כשיש ילדים צעירים. נחמד שיש מקום שיש בו פחות בלגן ומצד שני חלל יותר משוחרר ומבולגן.

אצלנו בבית, כיוון שהוא יחסית צר וגבוה, בקומת הכניסה יש מטבח, חדר אוכל וסלון, הכל בחלל אחד. כיוון שזה האזור שבו אנחנו נמצאים רוב הזמן, הסלון הזה משמש גם לארוח וגם לבילוי משפחתי ויש בו גם טלוויזיה, לא מאד גדולה. בבייסמנט יש לנו חלל משפחה גדול, עם הטלוויזיה השניה והגדולה יותר, הספריה והצעצועים ושם הילדים מארחים חברים.
כך היה גם בבית הקודם שלנו פה, רק ששם היה בבייסמנט חדר משפחה קטן יותר ולידו עוד חדר ששימש לילדים ליצירה.

Boston Guy

New member
מה, אין לכם FORMAL BALLROOM?

לאמריקאים מעדות ה"רוצים להיות נובו-רישים" (אבל לא באמת נמצאים שם מבחינה כלכלית) יש צורך שבבית שלהם יהיו החדרים המיותרים הבאים:
1. FORMAL DINING ROOM - שבו יש שולחן אוכל מאוד יקר וכיסאות אוכל בסגנון לואי ה 14. וכמובן שכדי שהריהוט היקר הזה לא יתקלקל אז לאף אחד מבני הבית אסור בכלל להכנס לחדר הזה, שלא לדבר על לאכול בו. ב 99% מימי השנה זה חדר נטוש (והשולחן מכוסה בכיסוי מגן), ופעם בשנה, בממוצע, מארחים שם. לילדים ולחיות מחמד הכניסה לחדר הזה אסורה (עיין ערך "הרהיטים יפגעו").

2. LIVING ROOM - שגם הוא משמש אך ורק לארוח, ולארח בתוך הבית מארחים פעם בשנה (לפעמים פעמיים) - בקייץ מארחים הרי בפאטיו או בחצר. גם כאן מדובר בחדר שתמיד יראה כמו בז'ורנל, יען כי אף אחד לא מורשה להכנס אליו.

ולמה אני אומר "נובו-רישים WANNABE"?
כי לנובו רישים אמיתיים - כאלו שבאמת יש להם כסף גדול - יש GREAT ROOM ואולי אפילו FORMAL BALLROOM ב"אגף האורחים" של הבית.

הינה סרטון על בית בשכונה שלנו שעומד כרגע למכירה במחיר מציאה - רק 31 מליון דולר (ב 2016 הם רצו 90 מליון...).
[URL]https://vimeo.com/182599083[/URL]
הבית שייך לפול פיירמן, שהיה המייסד והמנכ"ל של חברת ריבוק.

placid1

New member
Meh.....

בשלושים מליון ניתן לצפות למשהו אסתטי יותר, נוותר :)

לנו היו. כמו שתיארתי,

היו לנו living room, family room, formal dining room וגם אזור ליד המטבח לאכילה.
ב-living room שהיה החדר הראשון בכניסה לבית השתמשנו כסלון - שם היו רהיטי הסלון הפסנתר והטלוויזיה, והאמת שהיה שם גם אח (שלא השתמשנו בו ובעיקר פחדנו ממנו).
ה-family room היה באזור שליד המטבח, ושימש אותנו כסלון נוסף, אבל "סלון לעניים" - כדי לרהט אותו הלכנו לגראז'/יארד/אסטייט סיילים והיו בו ספה דו-מושבית בצבע ירוק גועל,
כורסאות לבנות "עתיקות" וטלוויזיה עם מסך לא שטוח שגם ממנה פחדנו...
(גם רהיטי הסלון האמיתי היו יד שנייה, אבל ממכר ולכן במצב טוב. הדבר היחיד החדש היה הטלוויזיה עם המסך השטוח בסלון שקנינו בקוסטקו).
בגדול השתמשנו בשני הסלונים - ב-living room יותר, כנראה, גם כי הוא היה גדול יותר והיה בו יותר מרחב לילדות להסתובב.
את ה-formal dining room הפכנו לחדר המשחקים של הקומה.
לארח אירחנו באזור שליד המטבח, שבו גם אנחנו אכלנו.
אבל לא ברור לי מה עוזר לך לדעת איך ישראלים בורים משתמשים באזורים האלה. מה שמשנה זה איך בני התרבות הרלוונטית משתמשים בהם, לא?

נחמנית

New member
אני דווקא אשמח לפמילי רום צמוד למטבח

כשחיפשנו דירה לאחרונה ראינו בית כזה ולמרבה הצער לא קיבלו את ההצעה שלנו לשכירות (רצינו להתחיל מאוחר יותר מהתאריך שהיה פנוי). נראה לי מאוד נוח שיש חדר משפחה/משחקים צמוד למטבח שאני יכולה לתצפת עליו כשאני מכינה אוכל ואפשר לבלגן בו בלי לדפוק חשבון. אני לא אוהבת מטבחים פתוחים שאנשים נכנסים לבית ישר לבלגן של המטבח. אני מבשלת במטבח שלי ואין לי עוזרת צמודה שתלך אחרי ותנקה אז לא מתאים לי להחזיק מטבח שמוכן למסדר המפקדת 24-7. סלון מסודר שאפשר לקבל בו את הנכנסים לבית והוא הדבר הראשון שהם רואים נראה לי אחלה.

גרייט רום להבנתי זה אמירה של - חדר שיש בו הכל, פינת אוכל, סלון, או אפילו מטבח של אופן ספייס. בגלל זה הוא גרייט. היה לנו את זה בדירה הקודמת ושנאתי את זה בדיוק מהסיבות הרשומות למעלה. הילדים יכלו לשחק לידי (כי הסלון והמטבח בעצם באותו חדר), לא היה באמת הבדל בין לשבת ליד שולחן האוכל ללשבת על הספה (אותו חדר) וכל מי שנכנס הביתה נכנס ישר לסלון/מטבח/פינת אוכל עמוסים בצעצועים נשכחים וכלי אוכל. מקווה שלא נגור בבית כזה שוב.

danakama10

New member
לדעתי פמילי רום וסלון נפרדים זה מאוד שימושי

אם הופכים את הפונקציה שלהם. כלומר, הסלון (LIVING ROOM) הקטן יותר הופך לחדר משחקים, וה- FAMILY ROOM שהוא גדול יותר הופך לסלון רגיל. לנו היה סידור כזה, וגם לחברים שלנו יש.

אצלנו ה-living room היה הגדול יותר, והוא גם היה בכניסה.

ה-family room היה קטן יותר, וצמוד למטבח.

KallaGLP

New member
שמתי לב שפה לרוב הפמילי והדייניג רום גדולים יותר

מהליבינג רום.

KallaGLP

New member
למען האמת, במקרה יצא לנו שכבר בבית שלנו בישראל

הייתה לנו מעין חלוקה לא רשמית לסלון ולחדר משחקים. לא חיפשנו כזו במיוחד, אך יצא שקנינו בית כזה ובדיעבד גילינו כמה שזה נוח. מכיוון שהיינו משפחה עם 4 ילדים, ואני כבר אז עבדתי באופן קבוע מהבית (ובעלי לפעמים, כולל הרבה ישיבות טלפוניות עם חו"ל), היינו חייבים להפריד את אזור הילדים מאזור העבודה, כי עם כמות הרעש שמקימים 4 ילדים קטנים שמשחקים (ולפעמים גם חברים שהזמינו) פשוט בלתי אפשרי להתרכז בעבודה. אז מצאנו בית שבקומה התחתונה היה לו מטבח, סלון עם פינת אוכל, שבו גם אירחנו חברים שלנו, וחלל נוסף די גדול, ששימש אצל בעל הבית הקודם, שהיה רופא, כמשרד + חדר המתנה/קבלה צמוד, שבתוכו עשינו חלוקה פחות או יותר רשמית (אך ללא הפרדה מוחלטת או דלת) לחדר עבודה וחדר שינה. למען הנוחות, חיברנו את החלל הזה באמצעות דלת לחדר השירותים והמקלחת שבמקור ניתן היה להיכנס אליו רק מהצד של הכניסה והסלון, ובזאת סידרנו לנו יחידת הורים לתפארת (עם תקרה משרדית נמוכה של לוחות פלסטיק מכוערים בטירוף, שתמיד צחקנו עליה).
לעומת זאת בקומה העליונה היו כל חדרי השינה (כולל מה שהיה אמור להיות במקור חדר הורים), אבל היה גם חלל אחד גדול ומרכזי שממנו הייתה יציאה לכל החדרים האלה, שאכן שימש בהצלחה גדולה כחדר משחקים, ושם הילדים שיחקו, עסקו בפעילויות שונות, צפו בטלוויזיה ואירחו את חבריהם. ואני יכולתי לעבוד בשקט למטה. הייתה בקומה העליונה גם הכנה למטבח, ומכיוון שהמטבח בקומה התחתונה היה קטן מדי למשפחה גדולה, כשההורים שלי בדיוק בזמן המעבר שלנו החליפו את המטבח שלהם, לקחנו את ארונות המטבח הישנים שלהם, שהיו במצב ממש טוב, ובנינו מהם מטבח נוסף ודי גדול בקומה העליונה, ובצמוד אליו גם עשינו פינת אוכל קטנה, ששם הילדים אכלו את הארוחות הלא משפחתיות באמצע השבוע וכיבדו את החברים שבאו לבקר, ושבו אף נעשו רוב בישולי הבית, במיוחד בתקופות שהייתי מבלה ימים ארוכים באוניברסיטה, שבהן העסקנו עוזרת שעשתה את רוב הבישולים. אגב, הייתה לנו טלוויזיה גם בסלון שלנו, שאומנם הייתה באיכות ירודה במיוחד ולא הייתה בשימוש תדיר, אך אי אפשר להגיד שלא הייתה בשימוש כלל, במיוחד כשהיה קונפליקט למעלה ומישהו מהילדים רצה לצפות בתוכנית אחרת מזו שנבחרה ברוב קולות לצפייה בטלוויזיה ההיא. פרט לכך הייתה לנו גם טלוויזיה בחדר שינה - הטלוויזיה השטוחה היחידה בבית, שקיבלנו מתנה מהוריי כשקנו להם טלוויזיה חדשה ומשוכללת יותר.
בקיצור, ראינו כי טוב, וכשבאנו לארה"ב, היה לנו חשוב לשמור על חלוקה דומה לזו שהייתה לנו בארץ כדי שתהיה אפשרות לעבוד מהבית ללא מפרע, במיוחד לאור העובדה שבעלי התחיל לעבוד יותר מהבית מאז שעבר לעבודה החדשה. אז החלוקה הייתה דומה, רק שהיו יותר חללים, חלקם מיותרים: בנוסף למטבח שהיה בו מקום גם לשולחן קטן לארוחות בוקר זריזות, בקומת הכניסה היה גם חדר אוכל גדול, כמקובל בבתים אמריקאיים, עם שולחן ענק שקנינו באיקאה שנוכל לארח המון חברים, היה סלון עם טלוויזיה שלפעמים אירחנו גם בו, חדר עבודה גדול שבקלות הסתדרנו בו שנינו עם עמדות עבודה נפרדות, וחדר שינה הורים אמיתי, שאפילו כלל חדר אמבטיה המחולק לגמרי לשני אזורים נפרדים, עם שני חדרי שירותים, לו ולה, ולא רק שני כיורים נפרדים (דבר שלא ראיתי בשום בית אחר, אם כי לא יצא לי לבקר בבתים של אנשים עשירים באמת).
בקומה התחתונה, לעומת זאת, היו חדרי הילדים, שמבחינת גודל ועיצוב דמו יותר לכלובים או לתאי כלא, שממש שנאתי אותם ולא הבנתי איך אדם שבנה לעצמו חדר שינה כזה מרווח ונוח יכול לבנות חדרונים מבישים כאלה לילדיו. בנוסף היה גם חדר משחקים ענק, חדר ספרייה עצום (אם כי מאוד חשוך, כהה ודי מפחיד, אפילו ביחס לכל שאר הקומה שהייתה כולה כהה וחשוכה) וגם סדנה גדולה ומוארת היטב לשם שינוי לעבודות ולתחביבים של בעל הבית. אני לא יכולה לשחזר כמה פעמים התענגתי לדמיין בעיניי רוחי איך אני הורסת לפחות חצי מהסדנה ומרחיבה על חשבונה את חדרי הילדים, אבל זה היה בית שכור... אני כבר לא מדברת על כך שעבור 4 ילדים היה חדר שירותים קטן ולא נוח יחסית, ושחדר השירותים השני בקומה היה מרוחק מאוד מחדרי הילדים, והיה מאחורי הספרייה המפחידה הלא נעימה, וגם קטן לא נוח במיוחד, ואף אחד מהם לא אהב להשתמש בו, ולכן כולם הצטופפו בראשון. גם חדר כביסה שני היה שם, אך אף אחד לא אהב להשתמש בו מאותן סיבות. בכלל, בבית הזה היו הרבה מוזרויות שלא סבלתי, אך לפחות היה לילדים באמת חדר משפחה גדול עם טלוויזיה, מחשב ומשחקים, שבו היה נוח לארח, וכשהיו סוגרים את הדלת לא שמענו למעלה אפילו את הצווחות הרמות ביותר. אגב, בבית הזה היו 4 אחים, אך לא השתמשנו בהם כי אלה היו אחי עץ ולא רצינו את הטרחה ואת הריח.
גם בבית החדש יש לנו קומה מרכזית עם מטבח, חדר אוכל גדול עם אח, סלון עם טלוויזיה גדולה ואח נוסף, חדר שינה אחד שהבן ישן בו, וכמובן שירותים מקלחת וחדר כביסה. בנוסף, מהחלק הזה של הבית יש גם יציאה ליחידת אורחים שכוללת חדר שינה, מטבחון וחדר אמבטיה + שירותים, שמשמשת לרוב כחדר להשכרה או airbnb, פרט לתקופות של אירוח משפחה וחברים, שכמובן מקבלים קדימות. אנחנו בהחלט משתמשים בקביעות בחדר האוכל וגם בסלון לאירוח, ואפילו משתמשים באחים ובטלוויזיה לפעמים. לארוחות המשפחתיות יש פינה הצמודה למטבח.
חדר משחקים ממש ענק (והיה עוד יותר ענק לפני שבנינו "על חשבונו" חדר שינה שני) נמצא בקומת המרתף, ביחד עם חדרי השינה של הבנות, אבל הוא כמובן מיועד לכל הילדים ולחברים שלהם. לעומת זאת, יחידת ההורים, משרדי העבודה שלנו וחדר הכושר נמצאים במפלס העליון, וככה יוצא שאנחנו מרוחקים היטב מהרעש שמקימים הילדים, במיוחד כשהם מארחים, ולהם יש את הפרטיות שהם זקוקים לה בגיל ההתבגרות המופלג.
מניסיוני, דווקא ההפרדה בין הסלון כמקום לאירוח מבוגרים וחדר משפחה למשחקים או לאירוח ילדים הוא מאוד נוח ועוזר לשמור על סדר בבית ואף לבודד מרעש כשיש צורך בכך. אנחנו לעיתים קרובות מארחים קבוצות גדולות, ולכן גם חדר אוכל נפרד עם שולחן גדול בהחלט שימושי, אף על פי שהייתי מעדיפה שיהיה יותר קטן ובמקום זה שחדר הכביסה יהיה יותר גדול, אבל מילא. לפחות הקבלן שלנו בנה לנו מחסן גדול ב-crawl space שבמרתף (שלפני זה היה פשוט חור מלא באדמה), עם בידוד ותאורה, וכך יש לנו מקום אחסון. אבל בכללי, זה מטומטם שבבית גדול, שבפירוש מיועד למשפחה גדולה, יש מיליון חללים משותפים ענקיים, אבל חדר כביסה ממש קטנטן, ואין מחסן מתוכנן בכלל. אומנם שמנו כמה ארונות אחסון לאורך הקירות בגראז', אך היות שבכל זאת רצינו שבראש וראשונה ימלא את ייעודו המקורי, לא יכולנו למלא אותו בדברים לאחסון בלי סוף.
אגב, בזמן שחישפנו בית נתקלנו בהרבה מוזרויות ומפלצתויות שנראו לנו מיותרות עד מגוחכות. למשל, חדרי קולנוע ענקיים שתופסים חצי בית ובאים על חשבון שטח חיוני למגורים ולאירוח, או אולם כדורסל ענק (עם רצפה אמיתית של מגרש כדורסל) שתפס את כל הקומה העליונה של איזה בית, גראז' ענק שיש בו מספיק מקום למטוס או ספינת תענוגות, ועוד כל מיני דברים שגרמו לנו להרבה הרמות גבה וצחוקים בלתי נשלטים.

debby12

New member
מנהל
תודה שכתבת

קראתי בעניין. אני מתה על נדל"ן/בתים, והליכה משותפת ל"אופן האוזס" היא תחביב משותף לי ולישן לצידי. תמיד כיף לגלות כל מיני המצאות ווריאציות בבתים פה - המציאות עולה על הדמיון!

KallaGLP

New member
אני דווקא מאוד שמחה שאנחנו הפסקנו ללכת ל"אופן האוזס" למיניהם

כי התקופה שנאלצנו לעשות זאת, ובכלל לחפש בתים לקנייה, הייתה תקופה מתישה ודי מייאשת.
תחילה, כשעוד לא הכרנו ממש אף סטייט נורמלי, חשבנו שנגזר גורלנו לחיות באזור עמק הסיליקון שבקליפורניה, ששנינו לא סבלנו. אך בכל זאת אמרנו שלזרוק סכומים מטורפים על שכירות שרק הולכת ומתייקרת זה לא הגיוני ועדיף כבר לשלם משכנתה, והתחלנו לחפש בית לקנייה. אך עד מהרה גילינו שכדי לקנות בית שעונה ולו בערך על הצרכים שלנו במקום שאינו מרוחק מדי ממקום העבודה (כי גם ככה הפקקים הופכים אפילו את הנסיעה הקצרה ביותר לסיוט) צריך לקחת משכנתה של מעל מיליון דולר, ובעלי אמר שהגיהנום יקפא לפני שזה יקרה. אמרנו שאולי בכל זאת נתרחק קצת (הגענו למקומות שהיו מרוחקים שעתיים נסיעה ממקום העבודה) ובעלי פשוט יעבוד יותר מהבית, אבל עדיין המחירים היו גבוהים מדי.
אבל אז נפקחו לנו העיניים כי נסענו לטיול לצפון מערב (לאורגון ווושינגטון) וראינו כי בכל זאת יש מקומות בארה"ב שהם גם מרהיבים והרבה יותר לטעמנו וגם הרבה פחות צפופים ומתפרקים, ובשניהם יש משרדים של החברה שבעלי עובד בה, וחשבנו שהלוואי והיינו יכולים לעבור לשם. וכשהתחלנו לברר על מחירים, גילינו שאכן יש את כל הסיבות שבעולם לברוח מקליפורניה כמה שיותר מהר. ואז התחיל מסע שכנועים בעבודה של בעלי. התלבטנו בין וושינגטון לאורגון (וזה לא היה קל כי התאהבנו בשתיהן) ותחילה החלטנו על אזור פורטלנד, כי הוא היה משמעותית יותר זול וגם קרוב יותר לקליפורניה, כלומר לכל החברים שלנו, שכאב לנו הלב להשאיר מאחור. לאחר שקיבלנו החלטה, בעלי הסביר את המצב לבוס שלו וקיבל אישור לעבור לאורגון. אז טסנו לשם כמה פעמים וראינו עשרות רבות של בתים באזור פורטלנד, גם בצד של אורגון וגם בצד של וושינגטון, ואפילו מצאנו כבר בתים שאהבנו והגשנו כבר הצעות. השקענו המון בחיפושים: טיסות, סופי שבוע, זמן יקר, התלבטויות. ואז, אחרי שהכבר כמעט ראינו את זה קורה, הבוס של הבוס (שהוא בוס ממש גדול וחשוב) החליט לפתע שאי אפשר אזור פורטלנד כי אין שם מחלקת מחקר. לא שזה אמור היה לשנות משהו, כי ממילא הקבוצה של בעלי מפוזרת בכל רחבי ארה"ב, הבוס שלו בכלל בבוסטון, חלק עובדים מהבית בכל מיני חורים ומגיעים למשרד הקרוב לביתם (כלומר קרוב יחסית לסניפים האחרים) פעם בכמה חודשים. אבל כשלבוס הגדול קופץ ג'וק לראש, אין הרבה מה לעשות. נאלצנו למשוך את ההצעה בצער רב וביגון קודר. וכששאלנו, התברר שבאותה הזדמנות אי אפשר גם לעבור לוושינגטון (אף על פי שיש שם עובדי מחקר וחבר שלנו שעובד אף הוא במחלקת המחקר של החברה עבר לשם מקליפורניה ממש זמן קצר לפני כן מאותם שיקולים), ואפשר רק לחוף המזרחי, שזה לא בא בחשבון מבחינתנו. בתחושת יאוש חזרנו לחפש בקליפורניה, אף על פי שאחרי מה שראינו היא משכה אותנו עוד פחות מקודם. אבל אחרי כמה חודשי חיפושים התייאשנו. פשוט לא היה כל הגיון בלשלם כל כך הרבה כסף ולהיכנס לכאלה חובות עבור מקום שלא אהבנו, מה גם ששוב בהדרגה התרחקנו יותר ויותר גאוגרפית מאזור המשרד בגלל המחירים, כך שזה כבר איבד את כל המשמעות והסיבה להישארות באזור מלכתחילה. הטענה שבמיליון דולר נצליח לקנות אולי מלונה לכלב הייתה רק חצי מבודחת. אז בעלי שוב בא לבוס ואמר חד משמעית שהוא לא רואה שום היגיון באיסור על וושינגטון, שלהישאר בקליפורניה לא "עושה שכל" משום בחינה ושינסה שוב לשכנע את הבוס הגדול, כי בסופו של דבר יש עוד מקומות עבודה בעולם. ולהפתעתנו אושר לנו כעבור זמן מה לעבור לוושינגטון. ואז שוב התחלנו את החיפוש מהתחלה - ואני בשלב הזה הייתי כבר כל כך מותשת שאמרתי לבעלי שאני דורשת שיקבל אישור רשמי בכתב שאכן ההחלטה לאפשר לו לעבור לוושינגטון היא שרירה, קיימת וסופית (והוא אכן קיבל) ושהבית הראשון שנראה לנו מתאים אנחנו קונים וזהו. וזה מה שעשינו: שרטטנו מעגל שהמרכז שלו במקום שבו נמצא המשרד של בעלי וברדיוס של 30 מייל, פסלנו בו את כל האזורים עם בתי ספר לא משהו, הגבלנו את המחיר מלמעלה למה שסיכמנו כמחיר המירבי שלא נעבור אותו, וראינו עשרות בתים שענו על הדרישות בסופי שבוע מרוכזים. בסוף נשארנו עם שני מתחרים, שמהם בחרנו את הבית הנוכחי בהמלצת סוכן הנדל"ן שטען, ובדיעבד בצדק רב, שזו השקעה בטוחה הרבה יותר מכל בחינה אפשרית.
אבל כאן התלאות שלנו לא הסתיימו כי הבית דרש שיפוצים וביליתי יותר מחודשיים לבד במוטל 6, כשבעלי נשאר עם הילדים בקליפורניה, כדי לפקח עליהם. על הסאגות שחוויתי עם הקבלנים ועם גורמים נוספים במהלך השיפוץ אפשר היה לכתוב רומן של מאות עמודים. לא אכנס לפרטים, רק אגיד שבקושי שרדתי את החודשיים האלה, וגם זה רק בזכות קבלן אחד יחיד ומיוחד שממש הציל אותי במלוא מובן המילה כמה פעמים ממצבים נואשים ממש, ושהפך לחבר טוב שלנו בזכות זה.
אז אחרי כל התלאות האלה, למען האמת הדבר האחרון שאני רוצה זה לראות עוד בתים למכירה. אני רק רוצה ליהנות מהבית שיש לי.
אז הינה, סיפרתי לך סיפור ארוך כי אמרת שאת מתה על נושא נדל"ן. מקווה שלא שיעממתי.
ונ.ב. קטן: זוכרת את הבוס הגדול שלא רצה לתת לנו לעבור לוושינגטון? אז לא הספיקה לעבור שנה ולו עצמו נשבר סופית מעירו היקרה (תרתי משמע) פאלו אלטו ומהמסים של קליפורניה (וזאת למרות היותו מיליונר), והוא החליט לעבור לנבדה, לאחוזה שעל שפת אגם טאהו, מקום שלא זו בלבד שאין בו מחלקת מחקר, אלא אין בכלל סניף של החברה במרחק נסיעה. כשהבוס של בעלי בישר לו על כך, לא היה ניתן להסתיר את האירוניה החריפה בניסוחיו. איך נפלו גיבורים!

liat1271

New member
מאד מבינה אותך, ובאמת זה נשמע מאד מעייף

כשאנחנו שיפצנו את הבית שאנחנו גרים בו, תוך כדי מגורים, זה היה מאד מתיש ומעייף, "לרוץ" אחרי עובדים/קבלנים, להתמודד עם העיריה, וכמובן לבחור מוצרי חשמל, אסלות, כיורים, ריצוף וכו' זה מאד מעייף.

KallaGLP

New member
נכון, זה מתיש ומעייף אפילו כשזה מתנהל כמו שצריך,

אבל קשה לי לתאר במילים את הכאוס ולעיתים הייאוש כשזה לא מתנהל כמו שצריך, וכשמרגישים חסרי אונים, ולו ברמה הפיזית לגמרי, מול חוסר הקומפטנטיות וההגינות של אנשי המקצוע.
למשל, כשקבלני הריצוף מזמינים מאות ארגזים של עץ ולמינייט ומסבירים לי בצביעות מזעזעת (שהבנתי רק בדיעבד) באיזה מקום בתוך הבית יש לבקש מהמובילים להניח אותם, אבל אז מסתבר שהמשאית שמגיעה פשוט זורקת אותם בתוך הדריייוויי בחוץ בשיא החורף כי הם כלל לא עושים הובלות לתוך הבית והקבלנים ידעו זאת מצוין, אבל לא טרחו להזהיר אותי, והעמידו פנים שכן יכניסו אותם, כי הם עצמם לא רצו להיות שם ולקחת על עצמם את האחריות והעבודה הכרוכות בכך, כפי שידעו שהייתי מבקשת מהם לו ידעתי זאת מראש. ואני עומדת שם לבד מול מאות הארגזים הכבדים שהתכולה שלהם עלתה אלפי דולרים, כשכל רגע עלול להתחיל לרדת גשם. הייתי ממש בהלם ואובדת עצות ופשוט אי אפשר לדמיין מה הייתי עושה אילולא הקבלן הנחמד, שלא היה לו שום קשר לכל העסק הזה ורק במקרה היה שם, לא היה רואה את המצוקה שלי ולא היה פשוט מעמיס את מאות הארגזים האלה על גבו ללא מילים ומבלי שביקשתי ממנו, ומכניס אותם לתוך הבית. וכשדיברתי אחר כך עם הרצפים המניאקים, הם אפילו לא ניסו להעמיד פנים שהתבלבלו. נו בטח שהם לא מכניסים הביתה, אמרו לי, מה, לא ידעת? וזו רק דוגמה אחת קטנה על קצה המזלג לחוויות שלי במהלך החודשיים המטורפים האלה.

למעלה