תכלס הקיטורים לא היו באמת על האוכל. כן, זה התווסף לעניין כי
אנחנו לא מאוד נהנים מארוחות עם חמותי (אצלנו או אצלה), אבל ציפינו שלפחות האוכל יפצה על זה.
לצערי היא אדם שמאוד מרוכז בעצמו ומאוד חסר מודעות לעניין. קשה עד בלתי ניתן לנהל איתה שיחה כלשהי, כי לוקח לה בדיוק דקה וחצי על השעון להפסיק להקשיב ולהתחיל לדבר על עצמה. זה לא אישי נגדי, היא עושה את זה גם לבן זוגי, להורים שלי, לכל אחד שמנסה לנהל איתה שיחה. זה היה כך מאז ומעולם, זה לא חדש. היא אף פעם לא שואלת, אף פעם לא מתעניינת. גם שהילדים שלי רוצים לספר לה חוויות אחרי שאנחנו חוזרים מטיול משפחתי בחו"ל, יש לה סבלנות אולי 2 דקות להקשיב להם, ומייד היא תתחיל לספר על טיולים שלה בחו"ל לפני 20 או 30 שנה. בלי הגזמה.
כך זה היה גם בשבת. וגם כשניסינו לפתח שיחה עם האורחים האחרים, היא מייד התערבה ולקחה את זה שוב לכיוון שלה ולסיפורים על עצמה. היינו מוכנים לכל זה מראש כי כאמור אנחנו כבר רגילים. בן זוגי כבר אפילו לא מנסה לספר לה שום דבר חדש שקורה לו בחיים או חס וחלילה קצת להוציא קיטור (כי מייד היא תתחיל להגיד לו שזה כלום, ולמי שבאמת היה קשה זה לה לפני 30 שנה). הוא מתייחס להורים שלי כאל ההורים שלו, ותמיד ילך וידבר איתם ויספר להם.
בקיצור, קיווינו שלפחות אוכל טעים יצא לנו מכל העניין, ולא יצא. וגם היה התסכול הרגיל, שלמרות הכול, ולמרות שאנחנו יודעים ומוכנים וכו', קשה להתמודד עם זה בכל פעם מחדש.
היא לא עושה את זה בכוונה רעה. אין לה שום מודעות לזה שהיא עושה את זה (וכן, בן זוגי ניסה כמה פעמים לשוחח איתה על העניין כדי להביא לשינוי). היא בנאדם שמאוד מרוכז בעצמו, וכמעט שלא פנוי לזולת, וכך זה תמיד היה. זה מה יש.
ועל גיסתי אני בכלל לא אתחיל לדבר כי לזה באמת כבר אין לי אנרגיות נפשיות.