בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש

לי עוד אין שמץ של מושג מה קורה איתי בסופ"ש, אז תתחילו אתם

עוד לא נחה עלי הרוח

עודני סוקרת את המצאי שהגיע בארגז של אתמול
יש המון גזר
יש פראסה
יש גם חסה
מלפפונים
בטטות
דלעת
פול או אפונה סינית ענקית- לא ירדתי לסוף דעתם
עלי תרד ניו זילנדי
תירס לבן צח
תפוחי אדמה

בדרכי לחדש את המלאי שכמעט אזל- מונג, אזוקי, שעועית מנומרת, שעועית פנדה, חומוסים, עדשים שחורים,
בדגנים אורז בר, אורז שחור עגול ואורז אדום
טופו
פרות-כבר חמדתי אצל הירקן השכונתי אפרסמונים, גויאבות, מנגו מאיה, אבוקדו, קלמנטינות מיכל ותפוזים מעוכי גזרה למיץ...

אחרי שכל אלה יהיו כאן יהיה יותר קל לחשוב על ארוחת שבת

מרק קטניות מדגדג בזיכרון הריח שלי
פודינג תפוזים כמו שסבתי היתה מכינה שמבוסס על מיץ סחוט, קורנפלור וסוכר, בעל ארומה עזה של תפוז
שבלולי שמרים עם קינמון,אגוזים שבורים וסוכר חום,רוטב סוכר ולימון חמים על מיד כשייוצא מהתנור
נראה לאן נתגלגל מכאן

ladybug6

New member
אויש עשית לי חשקים שונים ומשונים

אבל מה זה שעועית פנדה ומונג?

ladybug6

New member
מעניינת הפנדה הזו

מעולם לא נתקלתי בה
יש בה משהו מיוחד? בטעם/בערך התזונתי?

תאמת?

אינני יודעת, אני רכשתי משום שאני אוהבת לגוון בצבעים ובכלל חושבת שחשוב לגוון. מקפידה להשרות אותה קודם לבישול

אז בסוף

הכנסתי לסיר לחץ שעועית מנומרת, אדומה ולבנה קטנה ,שני בצלים גדולים חתוכים, חצי כוס קינואה לבנה, ראש שום מפורד מקולף ופרוס, גבעולים ועלים שהיו מחוברים לראש סלרי מהקציצות של אתמול.
כיסיתי במים ותיבלתי במלח, פלפל חריף טרי פרוס, שתי כפות זרעי כמון ,כף זרעי כוסברה, פפריקה אדומה מלוא חופניים, כורכום רבע כוס סילאן.
בישלתי שעתיים, . הוספתי מיץ מלימון סחוטרי. יצא סוף.

במרחשת שלי הנחתי פרבות קצוצות, מעליהם הרבה גזרים פרוסים והשעועית השטוחה והענקית שקיבלתי בארגז, מלח ,פלפל שחור גרוס , ריככתי על האדים של עצמם והוספתי חבילת טופו בקוביות ששריתי ברוטב סויה וסירופ מייפל אורגני .
איכותי.
אחרי שהירקות התרככו הוספתי את הקוביות ונתתי מכוסה על האדים. טעים....

סלט אורז בר ואורז שחור עגול שבושלו עם מעט מלח.פלפל שחור. צימוקים קטנטנים. חופן מכובד של עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק. בצל לבן קצוץ קטן. כמון באבקה. זילופי סילאן, שליש כוס רכז דובדבנים. מעט שמן זית. מיץ מחצי לימון.

פירה מבטטות ותפוחי אדמה בחסות הארגז האורגני. מלח. שמן קוקוס אורגני כמו לאפיה.

סלט גזר ותפוחי עץ מגוררים גס, מיץ תפוזים, מלח, זסט לימון.

פרחי כרובית רוככו מעט במיקרו, ניתנו בתבנית עם הרבה פקנים, אגוזי מלך, שקדים מלוחים שנטחנו במעבד מזון לשברים קטנים ונאפו יחד בתנור מלוהט לפציחות.

בצק לשמרים צמחוני ולא טבעוני תופח לו בנחת לקבל אל חיקו קינמון וסוכר.

מחר פודינג תפוזים, בלי נדר.

שבת שלום

elin86

New member
וואו

כמה חבל שאת גרה רחוק.. נשמע לי ממש טעים מה שהכנת
וכמה מגוון
אולי גם אני צריכה להתחדש בסיר לחץ..

ladybug6

New member
נשמע כיף גדול

לא בטוחה שהייתי עומדת בגבורה באזורי הפלפל החריף אבל בכל זאת הייתי שמחה להצטרף לארוחה שכזאת...

RSPA

New member
איזה הספק. שאפו.

מה זה "פרבות" ?
יש אפשרות שתרשמי בדיוק כמויות ואופן ההכנה של האורז בר ואורז שחור? יעני מהתחלה עד הסוף. מה אפשר לשים כתחליף לרכז דובדבנים ?

פרוסות כמובן.

במקום רכז דובדבנים ניתן להשתמש ברכז רימונים, תפוחים, אגסים או מיצלימון סחוטרי ומייפל.

מנסה לשחזר -כוס וחצי אורז בר, כוס אורז שחור עגול. בקערה עם מי ברז להשרות כשעתיים. לשפוך המים ולהכניס לסיר עם מים ומלח לבישול עד ריכוך. אחרי שמתרכך להעביר למסננת ולשטוף ממי הבישול. להעביר לקערה ולהוסיף את שאר המרכיבים.
שכחתי לכתוב שהיו כ-15 שקדים שקיצצתי בסכין. חופן צימוקים קטנטנים לדעתי זה 30 גרם מהם, חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה מקוצצות דק אפשר להוסיף גם נענע. בצל לבן או סגול בינוני ואילו היה לי ירוק הייתי משתמשת בכמה ירוקים במקום.. בתבלינים אינני נותנת כמויות כי זה מאד אישי, המשחק בין מלוח למתוק לחמצמץ והרגע בו זה בדיוק לטעמך הוא אישי אבל זה הרעיון.

RSPA

New member
לא מתוכנן ממש אבל...

הולך על פלאפל, חומוס, טחינה (חמוצים כבר יש)
יש גם כבר תבשיל אורז עם פטריות ומנגולד
חושב על להכין מרק בצל אמיתי
ובאותה הזדמנות גם להכין את הבצל המקורמל של גידי.
על הפרק גם סלט טאבולה אבל נראה עוד מה יהיה.

elin86

New member
בצהריים אכלנו ניוקי טבעוני

עם רוטב "שמנת" של אלפרו ועגבניות..
היה טעים, הבעל לא שם לב בכלל עד שאמרתי לו שזה טבעוני ואז הוא אמר שבאמת היה קצת טעם אחר

בתכנון לעשות את הקציצות של ליידיבאג מהעדשים האדומות והכרובית ואויל גם הקציצות של מיקי מהי
יש גם גם חצי כרובית שנשארה אז אולי אשים אותה בתנור בהמשך

ladybug6

New member
השמנת לבישול של אלפרו מצוינת

ולדעתי לא נופלת בכלל מהגרסה הטבחונית (להיפך, היא אפילו עדיפה במובן מסוים כי יש בה רק 5% שומן).
וברוטב רוזה זה בכלל מעולה ואין שום טעמי לוואי

ladybug6

New member
אז בסוף שינסתי מותניים

והקדשתי שעה וחצי לכמה בישולים זריזים שיהיו להיום ולתחילת השבוע -
תבשיל שעועית לבנה קטנה עם קוביות תפו"א וגזר ברוטב אדום
אורז עם עדשים כתומות וכמון+כורכום
תפוחי אדמה פריכים בתנור בכל מני תבלינים ותערובת עשבי תיבול
סלט גזר מגורר במיץ תפוזים

למעלה