איסבל - פרק 36 - חואנה ופליפה מושבעים ליורשים

faery18

New member
איסבל - פרק 36 - חואנה ופליפה מושבעים ליורשים

של ממלכת ארגון, וחואנה מושבעת גם ליורשת קסטיליה. איסבל בניגוד לפרננדו מנסה להשלים עם העובדה שבפועל פליפה יהיה זה שימלוך בבוא הזמן כי חואנה פשוט משועבדת אליו ולא מסוגלת להחליט שום דבר בעצמה, אבל עושה הכל כדי שחואנה תישאר בקסטיליה כדי לנסות ולדלל את השליטה של פליפה בביתה. חואנה ממש איבדה את זה כשפליפה נשלח לצרפת על ידי פרננדו ואיסבל כדי לגשר בינם לבין צרפת:S עכשיו אני מבינה למה הכינוי שלה זה חואנה לה לוקה
איך שזרקה עצמה על הרצפה והתחילה להשתולל

במקביל גם עם קטלינה המצב די מורכב לאור העובדה שנסיך אנגליה מת שנייה אחרי שהם התחתנו, ואיזה נבזה מלך אנגליה איך שלא רצה להחזיר את הנדוניה
לקסטיליה ואיך שנתן לקטלינה והאנשים שלה לסבול ממחסור
מסכנה. אבל השיא זה כמובן שהוא הציע את עצמו להתחתן איתה במקום בנו, טוב שלא יכל להיות סבא רבא שלה
לא פחות מעוות שבסופו של דבר ייעדו אותה לאחיו של הנסיך שגילו לא עולה על 11 שנים

ועם כל הצרות האילה לא פלא שבריאותה של איסבל מתדרדרת באופן משמעותי עד כדי כך שכבר חושבים שאין לה סיכוי לשרוד אבל איכשהו היא יוצאת מזה אם כי היא עדיין נותרת חלשה

יש לי פער של שני פרקים שאני עוד צריכה להשלים,
ושבוע הבא פרק אחרון

מצרפת את ההשבעה של חואנה ליורשת של קסטיליה

tami129

New member
כתבתי לויוה בפייסבוק

ביקשתי שיביאו את ההמשך (וגם שיביאו קולומביאניות)
הם אמרו לי תודה ויתחשבו בבקשתי

evglev1

Well-known member
מנהל
מעניין כי בעוד שבועיים כבר אין איסבל

וויוה עדיין שומרים את הקלפים קרוב לחזה ולא אומרים אם תהיה מחליפה. מקווה שיביאו את סרט ההמשך.

faery18

New member
קרה מצב שויוה הודיעו על מחליפה רק שבועיים לפני?

כי לפי איך שזה נראה כנראה אין מחליפה. אבל נקווה שבקרוב ויוה באמת יביאו לנו את הסרט, זה שהם לא שללו זה כבר טוב. אם אתה יכול תבקש גם אתה ככל שיהיה יותר ביקוש ככה יהיה לסרט יותר סיכוי להגיע:]

evglev1

Well-known member
מנהל
זה קרה ממש מזמן

כי למעשה אם יש מחליפה, אז ויוה צריכים כבר ביום שלישי או רביעי לעלות את הפרומו והשתיקה שלהם רועמת וזה מראה על שני אפשרויות סבירות, האחת שאין מחליפה, והשנייה שישדרו את הפרקים מהתחלה שוב כמו שעשו עם מנקשה וחליל, מקווה שלא.

snirf

Active member
אם הם לא פרסמו עד עכשיו...אז אין מחליפה

המשבצת פשוט תרד.
כ"כ חבל...וזאת על-אף ששיגעתי אותם עוד מזמן שכדאי להפוך את המשבצת הזאת באופן קבוע לסדרות ספרדיות.
מה שאומר שעם רדת איסבל-יפחתו הסיכויים שיגיעו ספרדיות נוספות.

חבל שכשכתבתי כאן שאנשים יעזרו לי וישלחו הודעות לויוה-אנשים לא נירתמו. זה הכל עניין של ביקוש...במיוחד לאחרונה אני רואה כמה ויוה יותר פתוחים לעניין של בקשות, ולכן אדם אחד שמבקש זה לא כמו כמה אנשים.

faery18

New member
דווקא העובדה שויוה רכשו בעבר טלנובלה מספרד ועכשיו גם סדרה

מראה שהם שמו עין על הז'אנר הזה ולא מן הנמנע שבעתיד הם ירכשו עוד טלנובלות מספרד
לגבי סדרות דרמה נראה שנכון לעכשיו אכן ויוה לא ימשיכו עם המשבצת, לי אישית אין העדפה מיוחדת לז'אנר וגם אין לי זמן כרגע לעוד סדרה, אבל אם הייתי מכירה עוד משהו ספרדי בסגנון של איסבל והיה לי מקום לעוד סדרה הייתי ממליצה לויוה. אבל סך הכל זה באמת די חבל שהם לא ממשיכים עם המשבצת כי זה היה שינוי מרענן בערוץ ובהמשך יכלו להביא על המשבצת הזו סדרות מעוד ז'אנרים
אבל מי יודע אולי בהמשך הם שוב יפתיעו אצל ויוה הכל אפשרי

הפבלובה

New member
ב- YES שודרה סדרה ספרדית מעולה "Sé quién eres"

או בתרגום "אני יודע/ת מי אתה".
אמנם הפרקים היו מאוד ארוכים אך הסדרה הייתה מצויינת, אולי כדאי שישקלו להביא סדרות איכותיות כאלה, לאו דווקא טלנובלות עם המון פרקים.
גם הטלנובלה הארגנטינאית "האהבה שאחרי" הייתה טובה והיו לה 70 פרקים בלבד, שזה נפלא.
כדאי שיביאו טלנובלות מהסוג הזה, איכותיות ומתחת ל-100 פרקים.

evglev1

Well-known member
מנהל
יש גם אפשרות שהם משדרים פעמיים ברצף כמו

עם מנקשה וחליל במיוחד בסדרה שבועית שאולי לא יהיו להם שוב זכויות שידור.

Renat Zeitune

New member
לא רוצה להיות פסימית לגבי איסבל

אבל יכול להיות שהם התכוונו לבקשתה השנייה על הקולומביאניות. מי יודע אולי זה בתכנון במקום אבאל'ה כי שתי מקסיקניות יש וארגנטינאית חדשה יש ולרוב ויוה מביא רק ארגנטינאית אחת ויש עוד אחת בש.ח וחוץ מזה הם מביאים לרוב של יאיר דורי כי יוצא להם בזול או אפילו בחינם. יש אופציה לצ'ילאנית או לקולומביאנית כי טלמונדו אין אף טלנובלה עם מוכרים הרוב זה נרקונובלות וויוה לא מביא בסגנון הזה. לא יודעת אם יביאו ונצואלנית כי ויוה אמרו לי שהם מנהלים משא ומתן ארוך ונוקשה על מתן זכויות שידור עם חברות הפצה ויכול להיות שזה נובע מחוסר סימפטיה לישראל במיוחד ונצואלה שהנשיא לא ממש בעדנו למרות שהוא יותר מתון מקודמו אבל עדיין יש אנטישמיות שם ואולי בגלל זה קשה להביא מצ'ילה בניגוד למקסיקו וארגנטינה וטלמונדו(ארה"ב) שהם ידידותיות לישראל. זאת כמובן דעתי ויוה לא נימקו לי מה הסיבה אם הם סיפרו לי זאת כי השמצתי אותם אז לא הייתה להם ברירה אלא להעמיד אותי על טעותי.

faery18

New member
יכול להיות, אבל עצם זה שהם לא שללו למרות שמדובר בסרט

זה סימן טוב

evglev1

Well-known member
מנהל
איסבל לא קשורה כי מדובר בדרמה שבועית

אם כי נראה שהסרט לא נכנס בשני חלקים של 80 דקות ושלוש חלקים זה כל חלק בסביבות שעה, שזה לא לגמרי ממלא את המשבצת. בכל מקרה בשביל לשדר את איסבל החליפו את השידור החוזר של פרקי השבוע של הטלנובלה החוזרת בטלנובלה של 22:30 כדי שלצפייה בסוף השבוע לסדרה ב-22:30 לא יהיה בשעות מאוחרות של אחרי איסבל, מה שאומר מ-23:40 עד 3:50 ולאפשר למי שמפספס באמצע השבוע לצפות בצהרי יום שישי ולשם כך גם השידור הלילי של השידור החוזר הוחלף בשידור חוזר של החדשה כי השידור החוזר של החוזרת עבר ל-23:40. אם כי גם זה לא מוכיח שמדובר במשבצת קבועה, גם בתקופת אניגמה העבירו החליפו בין המשבצת של יום שישי ב-18:10 לזו של 14:00 ושמרו על השינוי גם לאחר שהסתיים המצב שמשולש גורלי ל-YES רק פעם בשבוע חמישה פרקים.

evglev1

Well-known member
מנהל
מעניין אם חואנה שבהיסטוריה זכורה כמשוגעת

באמת הייתה נערה מתוקה לפני שנישאה לפליפה הזבל. באמת מצבה מדרדר והיא למעשה מכתירה את בעלה ליורש העצר של קסטיליה ודורשת שיתפוס את מקומו ונעלבת מההתנהגות של הוריה ומפרשת כל דבר נגדו כנגדה.

באמת נבזי מלך אנגליה, מוכן לעשות הכול כדי לשמור על הנדוניה בכל מחיר גם להתחתן אם מי שמתאימה להיות נכדתו, והעובדה שהיא בתולה, אבל משום מה לא מוכנה שהעניין ייבדק, רק בגלל ההשפלה או שיש סיבה אחרת? הוא שולל ממנה את תמיכה וכופה עליה חיי עוני וגם לא מאפשר לה לחזור לקסטיליה ודוחק אותה ואת משפחתה לפינה. גם הרעיון לחתן אותה עם ילד בן 11 לא כל כך טוב, אבל נראה שדווקא הילד מתלהב מזה. אבל הנישואים האלה יעלו ביוקר לאירופה, כי קרלוס הבן של חואן ופליפה שפליפה כבר קרא לו קרא קרל בשם קרל הגדול וגם בויקיפדיה הוא מופיע בתור קרל החמישי, אז הוא אכן יירש גם את קסטליה וארגון וגם את האימפריה של הקיסר מקסימילאן שזה אומר את ספרד, גרמניה וההבסבורגית של אוסטריה ויהיה קיסר גדול כפי שפליפה רוצה. אז אותו הנרי מלך אנגליה כנראה ימצא אישה בגילו וירצה להתגרש וקרלוס או קרל יגרום לכך שהאפיפיור לא ייאשר ואז הוא ייצור את הדת האנגליקנית. אני כותב את זה בלי סימן ספוילר כי זה הרבה גם אחרי הסדרה וגם אחרי סרט ההמשך, ההיסטוריה של אירופה.

איסבל מבקשת זמן לסדר את הכול ועוד יש לה תקווה להכין את חואנה להיות מלכה ראויה, ופרננדו כבר חושב איך למנוע מפליפה בעל הברית של צרפת להיות המלך בפועל של קסטיליה. עם זאת מוזר שאיסבל כבר נראית קשישה גם כשקיללה את אלוהים כשהבן של איסבל ג'וניור מת וגם עכשיו, בעוד פרננדו נהיה צעיר כמעט כמו בזמן שנישא לאיסבל. ואכן לפי ויקיפדיה הוא יחיה 12 שנים לאחר מותה.

faery18

New member
מעניין מה שכתבת על קרלוס

זה באמת חסר הגיון שבעוד את איסבל מבגרים, את פרננדו לא ממש. ומסכנה מה שעושים לה משמינים אותה מאפרים אותה עם צלליות כהות מתחת לעיניים ועכשיו גם מחווירים אותה חח נורא. בעוד פרננדו נראה צעיר ורענן, לפחות שהיו צובעים לו את השיער לאפור. אולי השחקן לא הרשה? פשוט נשגב מבנתי למה אותה כן ואותו לא

faery18

New member
אגב איזה טיפש פליפה איך שישר בלע את הפיתיון של פרננדו

ורץ לספר למלך צרפת על המהלכים הבאים של פרננדו במלחמה חח זה היה תרגיל כזה שקוף היה ברור מההתחלה שפרננדו עובד עליו

evglev1

Well-known member
מנהל
פליפה הוא טיפש לולא הבישוף לא היה לכלום

כנראה בגלל זה אבא שלו נתן לו ממלכה קטנה למלוך בה שלא יפריע לו בשאר האימפריה, כנראה פלנדריה היה צעצוע שהוא מוכן לתת לבן חסר האחראיות. לפי הפרומו לפרק 37, הבישוף הולך למות, אבל הבוגד מקסטיליה גם נותן עצות שהם לטובת פליפה ולא לטובת חואנה או איסבל או פרננדו ועוד יש לו את האמון של איסבל, כך שיישאר לו יועץ מועיל גם אם הבישוף ימות. הוא בעצמו ממש אידיוט. לפי מה שקראתי את קרלוס הוא יירש את סבו מקסימיליאן וסבו פרננדו, וזה אומר שכנראה פליפה ימות לפני אביו, מזל עם קיסר כזה אבדנו, לא פלא שהצרפתים תומכים בו, יודעים מי הכי רע לקסטיליה וארגון.

הלדיל

New member
לא מדויק.

פליפה 'היפה' קיבל את פלנדריה ממלך צרפת. הסיבה לכך שפרדיננד ואיסבל בכלל הציעו לו את חואנה היא משום שהם ידעו שהוא בורג קטן מאד במערכת, ועם זאת, בורג שהם יוכלו לסובב כנגד כוחות גדולים ממנו בהרבה כמו מלך צרפת או קיסר הקיסרות הרומית הקדושה (הנישואין עם קטלינה היו יותר מועילים בטווח הארוך.) גם לא כזה בטוח בהכרח שהוא יירש את אביו. עד 1512, קיסר הקיסרות הרומית הקדושה נבחר על ידי ששה אלקטורים. יש סיבה שאף פעם לא מדברים עליו כיורש האימפריה, וחשוב מזה, עליו ועל אביו כישויות פוליטיות נפרדות.

tami129

New member
גם לא מדוייק

פליפה קיבל את פלנדריה מאימו (שמתה מתאונת רכיבה על סוס, בסדרה הזכירו את זה) כמו עניין אן מברטאן שבגלל האדמות שלה מלכי צרפת התחתנו איתה כי הן מאד חשובות לממלכת צרפת

evglev1

Well-known member
מנהל
בדיוק כמו שהיה אמור להיות עם חואנה

היא הייתה אמורה לרשת את קסטיליה מאימה, ואביה היה צריך להמשיך להיות מלך ארגון ורק עם מותו הייתה יורשת גם אותו אם לא היה מתחתן ומביא בן זכר ואז שוב קסטיליה וארגון היו מפוצלות. למעשה גם אם חואן היה חי ואיסבל הייתה מתה לפני פרננדו, אז חואן היה מלך קסטיליה ופרננדו מלך ארגון וחואן יורש העצר של ארגון.

נראה שרק תחת קרלוס ספרד הייתה ממלכה אחת, כי עם פרננדו ואיסבל עדיין יש הפרדה בין קסטיליה לארגון.

למעלה