וועדות

רוייקו

New member
מהם הקריטריונים של ביטוח משלים למימון הניתוח?

יש לי שאלה למי מכם שיודע מהן הדרישות של הביטוח המשלים בקופ"ח למימון הניתוח. האם צריכים לעבור את אותה ועדה בריאטרית של הקופה לצורך אישור הניתוח או שמא התהליך מקוצר משמעותית ?
בעבר, מי שהיה פונה לניתוח במסגרת הביטוחים המשלימים, היה מקצר את התהליך משמעותית. לא היה צריך לקבל אישור הקופה, לא היה צריך לעבור פסיכיאטר, פסיכולוג, דיאטנית וכו וכו ..רק הבדיקות שדרש המנתח. המבוטח היה משלם את ההשתפות - החלק שלו בעלות הניתוח (כמה אלפי שקלים) וזהו.
מאחר והדרישות של הקופות משתנות כל הזמן, אין לי מושג היום.
אשמח לתשובתכם

רוייקו

סיון5182

New member
צריכה עזרה דחופה

היום נקבע לי תור לניתוח טבעת ונאמר לי שאני צריכה לעבור וועדה בריאטרית משהו חדש שמשרד הבריאות קבע.
רציתי לדעת אם מישהו כבר עבר את הוועדה ומה עושים שם? איזה בדיקות עוברים שם??

אופירA

New member
מנהל
חייבים לעבור וועדות

או בבתי החולים או במרכזים הבריאטריים של קופות החולים.
בקופ"ח כללית היום הדברים עדיין בהתהוות.
במכבי יש מרכז בריאטרי חדש, ושם גם יש תמיכה אחרי ניתוח. אם מנותחים באסותא עושים את הוועדה במרכז באסותא ולא במרכז של מכבי.

משרד הבריאות מחייב את הקופות ובתי החולים לבדוק בתשומת לב כל בקשה לניתוח. הסיבה היא בדיוק מה שכתבת, שבעבר לא היתה בדיקה כזו, ולכן המצב של רבים מהמנותחים היום נראה כמו שהוא נראה...
למעשה, החובה על המרכזים המנתחים והמאשרים את הניתוחים היא להסביר לאדם את חובתו לשנות אורח חיים, ולהעניק לו עזרה והדרכה בכך. בפועל - לא עושים שום דבר רציני בנדון, והמנתחים הבריאטריים רק מטעים את המנותחים, כאילו יש ניתוחים שבהם הוא לא צריך לשנות אורח חיים או לא ייאלץ להשמין...

אופירA

New member
מנהל
שקילה, מדידת גובה, שיחה עם מנתח

שיחה עם עובדת סוציאלית או פסיכולוג, שיחה עם דיאטנית.
לוקחים ממך את תוצאות הבדיקות (אם חסר לך אחת, אז תגידי להם שתשלחי להם בפקס את התוצאה). ואז שולחים לך אישור אם קיבלת אישור לניתוח או לא.

טליוגם

New member
עברתי לפני חודשיים

הוועדה היא עניין טכני של טפסולוגיה שהמזכירה בקופה העבירה את כל הטפסים המדדים וההמלצה הרפואית לרופא המחוזי
שם אישרו את הניתוח ושלחו את הטבעת כנגד שטר חוב(נותחתי במדיקל וחברת כללית) והתחייבות מצידי להחזירה במידה ולא אבצע בסוף את הניתוח
בהצלחה!

סיון5182

New member
משהו חדש

עכשיו יש נוהל חדש של משרד הבריאות הם דורשים להגיע אליהם למדיקל סנטר לוועדה עם כל הבדיקות לא מספיק לפקסס

למעלה