seelinewoman

New member


תגידו, זאת רק אני שמאבחנת הפרעות תפקוד הקשורות לעולם המודרני
או שהעולם משתגע לנוכח האפשרויות ומפתח הפרעות כאלה מרוב חרדה?
אני מדברת על הקצנה של שיח שמאבד דקויות, כמו השיח האלים על הסדרה של אמנון לוי על "השד העדתי,.
אני מדברת על מה שאני קוראת לו טבעונאציות, משום שהם עברו כל גבול בהסתה נגד אוכלי חלב, ביצים ובשר.
כמו החרדות משפע המזון הזמין, שגורם לכל מיני דיאטות כמו אטקינס, נטולות גלוטן גם למי שאינו רגיש,
ובאופן כללי אכילה שהיא כבר מעבר לאכילה בריאה.
קראתי פעם שאנשי המקצוע כבר מאבחנים הפרעה נוסף של טבעונות קיצונית מדי.
אני פשוט מחברת הכל, גם כמי שאין לה טלוויזיה כבר שנים, ואומרת שאנשים איבדו את היכולת להתנתק בצורה נבונה
ופשוט שועטים בהיסטריה לעבר כמה שיורת התבדלויות קיצוניות שיגנו עליהם מפני ההפגזה של העולם המודרני.
מה דעתכם?
 

ינוקא1

New member
אני דווקא עברתי לנטול גלוטן

וזה עשה לי הרבה הרבה טוב.

(למשל , עזר לי להעלים סבוריאה בפנים שסבלתי ממנה שנים , וגם עזר לי לרזות)

העניין הוא שהעולם המודרני הוא מצב לא נורמלי. בואי ניקח את הגלוטן הנ"ל כדוגמה - בעבר החיטה היתה שונה מאוד מהיום. כל החיטה שלנו היום היא מהונדסת גנטית , ויש בה פי 3 גלוטן מאשר בחיטה אותה אכלו אבותינו. לא רק זה אלא שבהתפחה איטית של הבצק כמויות הגלוטן נאכלות על ידי החיידקים , אך בייצור הלחם היום מתבצעת התפחה מהירה. כל זה גורם לנו לאכול היום הרבה יותר גלוטן.

אז נוכח מצב "לא נורמלי" כזה , לפעמים קורה ואנו נאלצים לעשות מעשים "לא נורמלים".

לגבי השד העדתי -
לא ראיתי את הסדרה של אמנון לוי , אך בהחלט יש כאן פצע עמוק שאנשים מוציאים אותו החוצה.
אני עובד בשדרות בשנים האחרונות , ויש שם אוכלוסיה גדולה של יוצאי מרוקו.

אם נשווה את יוצאי מרוקו שהגיעו הנה לישראל ליוצאי מרוקו שהגיעו לצרפת , נגלה כי יוצאי מרוקו שהגיעו לצרפת הפכו לאנשי עסקים מכובדים משכילים ואמידים ברובם , ויוצאי מרוקו שהגיעו לישראל היו במשך שנים רבות בתחתית הסולם החברתי.
לא מזמן היה אפילו יהודי מרוקאי צרפתי שקיבל פרס נובל בפיזיקה (סרג' הרוש) , וכאן אני בהחלט מחכה למרוקאי הראשון שיקבל פרס נובל במדעים . . .
לצערינו זה נעשה באופן מכוון , ההנהגה שהיתה כאן ראתה אותם כפועלים שחורים וכנחותים והפנו אותם למעברות ולקצות הארץ. ואפילו היה לזה שם
אנשים איבדו את כבודם ואת מעמדם , ומשפחות נהרסו בגלל האפליה העדתית שהיתה כאן בשנותיה הראשונות של המדינה. עד היום המדובר בפצע פתוח אצל אנשים רבים.
אמא שלי גם ילידת מרוקו , רק שהם עברו לקנדה ולא לארץ - ולכן אמא שלי היום היא פסיכולוגית מומחית בקלינית רפואית וחינוכית , אחותה בעלת תואר דר' , ושני אחיה פרופסורים : אחד באוניברסיטה בקנדה ואחד בארה"ב.
(אם תמצאי משפחה מרוקאית כזו מהעליה שהיתה לארץ , תקבלי פרס . . .)

יתכן כי בתנאים של קום המדינה לא היו אופציות טובות יותר. אך עדיין המדובר בכאב אמיתי אצל אנשים רבים.
 

seelinewoman

New member
אני אופה לחם לבד

הכי פשוט ובלי הרבה בלגן.
לא יודעת מה זה תפיחה מהירה, אלא אם כן אתה מתכוון לחומר שנקרא משפר אפייה.
אני מתפיחה לחם במשך שעתיים, בשתי לישות קצרות שגם לא משחררות כל כך גלוטן.
זה נחשב אטי?

אני דווקא בעד הנדסה גנטית כי אם יש יותר גלוטן זה אומר שניסו להעניק חלבון למי שאין לו
כסף או חלבונים מינים, וזה טוב.
אבל מסכימה אתך שזה עלול להיות יותר מדי בתזונה רגילה במדינה סבירה יחסית כמונו.
לא יודעת למה יש קשר בין המצב של העור לגלוטן.
הירידה במשקל קשורה כנראה לזה שאתה אולי אוכל פחות פחמימות וזה משהו שגם אני צריכה,
אבל זה לא מצדיק בריחה היסטרית מכל "גורם סיכון,, אלא אם כן באמת טוב לך.
טבעונות קיצונית נחשבת להפרעת אכילה, והפרעת אכילה נובעת בראש ובראשונה מהראש.
שם היא ניצבת יחד עם חרדות אחרות וזה מה שהתכוונתי לו.
אנשים חרדים מהחופש, מהשפע, מכך שאין להם מסגרות מגבילות יותר והם זקוקים לגדרות ביטחון.
זה מטריד אותי מאוד, במיוחד כמטפלת לעתיד וכאמנית שמתעדת את הסיפור האנושי.
 

ינוקא1

New member
שעתיים זה בהחלט טוב הרבה יותר

מאשר לחם מהמאפיה . ..

בכל אופן , לא כל חלבון הוא "טוב" . ..

אותי מה ששכנע בנושא על הגלוטן זה בעיקר הבלוג "פליאו סטייל" ובעיקר הפוסטים הראשונים שהוא פרסם.

אני מביא לך כמה :
http://www.paleostyle.co.il/הספר-כרס-של-חיטה-wheat-belly-–-הטעות-המערכתית-ה/

http://www.paleostyle.co.il/ויטמין-d-וגלוטן-איך-שדברים-נקשרים-לדבר/

http://www.paleostyle.co.il/האם-רובנו-רגישים-לגלוטן/

http://www.paleostyle.co.il/ענקי-התזונה-ווסטון-פרייס/

http://www.paleostyle.co.il/מדוע-פתאום-אנחנו-רגישים-כל-כך-לגלוטן/

http://www.paleostyle.co.il/אנשים-עם-שיניים-מושלמות-שלא-צחצחו-מעול/

ואם את רוצה לקצר את התהליך - יש כאן סרט שמסכם הכל :
http://etgarkadmoni.blogspot.co.il/2013/01/fathead.html
 

seelinewoman

New member
סלח לי, אבל אוי ויי...

פליאו סטייל הוא מכה.
לא כל מה שאכל האדם הקדמון מתאים לנו היום.
אני מזכירה לך שתוחלת החיים שלו הייתה קרצה מדי והוא לא היה בראי.
זאת בדיוק הדוגמה המובהקת לטענה שלי שאסור, אסור, אסור לגזור גזירות מופרעות כאלה.
כן צריך למתן אכילה.
אני נגד ויתור על הנאות ותענוגות.
הכל במידה.
 

ינוקא1

New member
תוחלת החיים שלו

היתה קצרה בעיקר בגלל תאונות , חיות טורפות וכדומה , וגם אז הבעיה היתה בעיקר בשנים הראשונות לחיים.

מכל בחינה אחרת הוא היה בריא יותר מאיתנו !!!
בלי חורים בשיניים , בלי השמנה ובלי סוכרת.

ואני מתכווין בעיקר לציידים - לקטים לפני המהפכה החקלאית.

(כדאי , אגב , לקרוא את הפרקים הראשונים בספר "קיצור תולדות האנושות" מאת יובל נח הררי. אני חושב שהדברים נמצאים גם בהרצאותיו ביו טיוב. פשוט אין לי אפשרות לשמוע במחשב אז אינני בטוח.
https://www.youtube.com/watch?v=WiJasqDJRow)

כנ"ל לגבי כולסטרול , כדאי לראות כאן בבלוג של דר' ראובן ברק :

http://www.drbarak.com/2013/high-cholesterol-prolongs-life


ופוסט אחרון מפליאו סטייל :

http://www.paleostyle.co.il/כן-כן-ציידים-לקטים-חיים-עד-גיל-מבוגר-מא/
 

seelinewoman

New member
ממש לא נכון, צר לי

מיתוס מופרך מעיקרו, ויש לי את הספר של יובל נוח הררי שרוב המדענים מתעבים בגלל אי הדיוקים הרבים שבו.
האדם הקדמון לא האריך חיים משום שסבל מתת תזונה וגופו לא עמד בכל התחלואים.
חיות טרף לא היו בכל מקום ובסופו של דבר הצליח לגבור עליהן.
מכל מקום, גם בתקופות שבהן היתה ציביליזציה תוחלת החיים הייתה נמוכה ולכן גם היו פחות מחלות.
לא משום שהם היו בריאים יותר אלא משום שרוב המחלות שלנו נובעות מהגיל.
המחלה המודרנית הנפוצה ביותר היא סרטן.
לוקח לה שנים להתפתח ולכן לא היה סרטן בתפוצה כזאת פעם, גם לא חורים בשיניים כמובן.
למי היו שיניים בכלל, כשלא היו מינרלים וויטמינים?
אלצהיימר היא מחלה שמתמודדים איתה כיום כי פעם לא היו זקנים.
נכון שלא היה מזון מעובד ועודף מזון לא בריא, אבל גם לא היו הצרכים המינימליים של הגוף.
הסיבה העיקרית, אגב, לתמותה של האדם הקדמון וגם לתמותה בשנות הציביליזציה פשוטה וטריוויאלית מאוד:
זיהומים והיעדר היגיינה.
כל שריטה קלה יכלה להרוג אותך, במיוחד אם היית במצב של חוסרים תזונתיים,
וכל מחלה פשוטה יכלה להיגמר במוות, משום שלא הייתה אנטיביוטיקה ושאר תרופות.
לתזונה אין קשר לזה, למרות שתמיד היו אנשים חזקים.
נהפוך הוא אפילו.
הרפואה המודרנית שיבשה את האבולוציה ואת הברירה הטבעית בכך שאנחנו נלחמים גם
על מי שהטבע היה הורג פעם למען המשך קיום המין האנושי, משום שלא היה חזק דיו.
 

ינוקא1

New member
לי יש דרך פשוטה מאוד לבדיקת טענות.

הדרך נקראת "התנסות".

וזה כולל גם התנסויות חריגות כמו שקראת עליה כאן בשבוע שעבר.

ולכן התנסיתי בשיטות שונות , כנ"ל שיטות תזונה שונות (למשל הייתי צמחוני כמה שנים) ובחודשים האחרונים הורדתי גלוטן.

כנ"ל היו זמנים שניסיתי להוריד חלב ועוד ועוד ניסויים שונים.

הורדת הגלוטן עזרה לי לרזות , הורידה לי את הסבוריאה מהפנים תוך שבועיים , וגם הקלה על בעיה של קשקשים בעור הקרקפת.

בשורה תחתונה , בהתנסות שלי , הורדת הגלוטן הוכיחה את עצמה יותר מכל דבר אחר , והביאה תוצאות גם מהר יותר.
(נ.ב. אין לי צליאק).

אולי מה שמתאים לי לא מתאים לכולם , אך לצערי אין לי מה להגיד לך יותר מזה.
יש לי רק את ההתנסות שלי וזהו.
 

seelinewoman

New member
אני לא מדברת על בעיות שיש להן פתרונות בתזונה

אני שמחה בשבילך שמצאת פתרון.
כנראה שיש לך רגישות לכך ואולי זה אפילו קשור לפוסט של צחי
על תבונת חיידקי המעיים, וסלחו לי שלא קראתי עד הסוף.
אני מדברת על קיצוניות בתזונה שנובעת מפוביות מודרניות או מבורות.
 

ינוקא1

New member
השאלה איך נסווג דברים כ"פוביה" או כבורות.

מבחינתי עד שהדברים לא נבדקו בהתנסות , אין שום דרך להיות בטוח שדיעה מסוימת היא פוביה או בורות.
עובדה שההימנעות הזו מגלוטן עזרה לי , ויש אנשים שהימנעות מחלב עוזרת להם מאוד.

יש מי שאומרים שיגידו כי זו פוביה או בורות , אבל יש אנשים רבים מאוד שמצאו שזה עזר להם.

אני משוכנע כי בעיות רפואיות רבות נגרמות בגלל תזונה , ואני משוכנע גם שזה מאוד אינדבידואלי - שמאכל מסוים הינו בלתי מזיק לאדם אחד , יכול לגרום אצל אדם אחר לבעיה רצינית מאוד.

בכל אופן ברור לי שלכל מי שיש נטיה להשמנה או לסוכרת תעשה טוב הורדת פחמימות בכלל ובצקים בפרט.
 

seelinewoman

New member
אי אפשר ולא רצוי להתנסות בכל דבר, אסור אפילו

תראה מה קרה לך שכהתנסית בעצמך.
אני לא מדברת רק על סכנות.
אני מדברת גם על שוני בינינו.
אי אפשר לגזור מאחד לגבי השני.
אפשר להניח, אפשר לנסות להקיש,
אבל אולי לא כדאי להניח שמה שטוב לי טוב לך.
עובדה, אתה רגיש לגלוטן וטוב שהפסקת.
אגב, דווקא על פי עיקרון זה כל הטבעונים מדברים שטויות,
משום שאלפי שנים אוכלים בשר, חלב וביצים והכל בסדר.
רק שיטות הגידול המודרניות יחד עם ההפרזה גרמו לבעיות.
בגלל זה אני טוענת שההימנעות מגיעה לרמת פוביה, קרי חרדה בלתי מוסברת ובלתי מבוססת.
זה עשוי דווקא להועיל למטפלים אם יבינו שמשהו כאן חורג מהנורמלי
 

ינוקא1

New member
סבבה , אני מסכים.

רק שבשורה תחתונה , כאשר אני מחבר את כל מה שהתנסיתי , ברור לי שבסך הכל הרווחתי בגדול . . .


מסכים גם שהכל אינדבידואלי.

אבל כפי שאמרו חכמים וטובים ממני בפרקי אבות :

"הוּא הָיָה אוֹמֵר, אַל תְּהִי בָז לְכָל אָדָם, וְאַל תְּהִי מַפְלִיג לְכָל דָּבָר, שֶׁאֵין לְךָ אָדָם שֶׁאֵין לוֹ שָׁעָה וְאֵין לְךָ דָבָר שֶׁאֵין לוֹ מָקוֹם" (משנה אבות ד ג)


יש מקום לכל דבר , יש מקום אולי אפילו לטבעונות (שגם אני לא מתחבר אליה בדיוק מהסיבה שציינת) . . . השאלה היא רק מתי והיכן.
 
יש משהו בדברייך, רק שאני לא מביט על

העולם המודרני שלנו או זה שלפניו, שהיה בעצמו מודרני לעומת זה שלפניו.
יש התפתחויות לאורך ההיסטוריה והן כולן מביאות להתפתחות המוח האנושי.
המוח של היום הרבה יותר מפותח מזה שלפני אלפי שנים.
אני חושב שהילדים של היום, מפתחים יכולות רבות לעומת אלו שהיו לנו.
המוח מתפתח לפי הגירויים שהוא מקבל.
היום הילדים מקבלים הרבה גירויים ואני מאמין שהמוח שלהם צריך אותם, בשביל ההתפתחות של המין האנושי.

יתכן וההתפתחות אינה למקום שחלקנו חושבים שצריך, אבל מי באמת יודע. גם בשנות השישים פחדו מאלביס ומהחיפושיות.
אני רואה את הילדים היום והם מפותחים, יודעים, יכולים לרקוד על כמה חתונות בעת ובעונה אחת. כלומר להשתמש בכישרונות רבים.
היום יש יותר מולטיטלאנטים מאשר פעם, לדעתי.
אחת הסיבות היא - הרבה גירויים.
השנייה - פתיחות.

לגבי ההתנתקות....גם אני לא בטוח.
היום יותר אנשים עוסקים בפעילויות התפתחות מאשר פעם.
פעם, התורות היו סוד, היום הן פתוחות לכולם.
פעם התורות היו אליטות, היום לא.

אז סך הכל יש גם וגם.

היום אנשים יכולים לבחור, יותר מאשר פעם.

בגלל שהם יודעים מה יש מחוץ ל"כפר"....אותו הגורם שלא נותן להם להתנתק.
 

dawadi

New member
הפרעות תפקוד (הרחבתי משהו... מזהיר מראש
)

בהחלט מתגברות כתוצאה מהעולם המודרני.
כמו כל דבר טבעי (וגם המודרניזציה היא טבעית - זו דרכו של האדם)
יש בו דברים שיוצאים מועילים ויש בו דברים שיוצאים מזיקים.
כמו שכתב צחי - יש הרבה יצירה, חופשיות, ידע ובחירה מה שמעודד את המין האנושי לצמוח ולהשתפר מדור לדור.
אך אותן תופעות מהצד השני - הן אותם הדברים שעוזרים לצמיחה ומוציאים הרבה צדדים של היצור האנושי שמהר מאוד, יכולים לאבד פרופורציות.

אם נדבר על מחלות:
אנשים יכולים לומר שהיום יש יותר מחלות מפעם - אך כיצד נדע?
הלוא עד לפני 300 שנים אפילו לא ידעו לסווג מחלות ממש.
כל דבר שגרם לזיעה - נקרא מזיע.
כל דבר שגרם לשלשול - נקרא משלשל.
כל דבר שגרם לדימום - נקרא מדמם.
למעט מגפות נפוצות ביותר - כל השאר לא היה מוכר - לא בשם ולא בחיידק.
לא ידעו שתיתכן רגישות ללקטוז ולכן כאב בטן שלא היה צרעת, שנית, דבר, אבעבועות מכל סוג שהוא, כלבת, או כל מחלה מסוכנת שכזו, היה בגדר הלא ברור.
שלא לדבר על האדם הקדמון.
הרבה יותר סביר להניח שהיו המון מחלות ואנשים פשוט מתו מהן או סבלו מהן בלי לדעת למה כואב להם ומה קרה להם.
הכל היה "עונש מאלוהים" בהתאם ל"חטאים" שלהם.

בנוגע לאינדיבידואליות - כל אדם נולד עם רגישות מסויימת מראש - אפשר לראות זאת אפילו בעין בלתי מזויינת כשאדם נולד ומתפתח.
איך הוא מגיב עם הסביבה, איך הוא נבנה, איך הוא גדל.
הרי כולנו יודעים לשייך את הפעוט הדברן כעיתונאי לעתיד, את השתקן כ"רוחני" ואת הפעוט ה"ענק" כשחקן כדורסל.
לא שזה תמיד נכון, אבל בהחלט הבדלי קונסטיטוציה והרכב נפשי-רגשי-שכלי, קיימים וברורים לכל.

דווקא פה מה שאמר ינוקא הוא נכון ביותר בשביל האדם, כל אחד צריך ללמוד ולהתנסות בחייו במה שהוא מוצא כמתאים לו.
כמובן, יש לעשות זאת בזהירות ולהיות מספיק בוגר וקשוב לעצמך על מנת להבין שדרך מסויימת היא לא מתאימה לפני שהנזק הוא בלתי הפיך, אך שוב, כפי שכבר אמרו לפנינו - אין חכם כבעל ניסיון...

מאוד חשוב, באמת, להבין את כל מה שעלה פה בפורום בשרשור היפה הזה, בנוגע למה שקורה סביבנו וללמוד כיצד:
1. באופן אישי לא לאבד את הפרופורציות הנכונות לנו.
2. כמטפלים, למצוא כמה שיותר כלים כדי לעזור לאנשים למצוא את הפרופורציות האישיות הנכונות להם.

ככה אני רואה את הדברים :)

שיהיה לכולנו המשך יום מעולה!!!
 
למעלה