יום האישה הבינלאומי

DAN1EL

New member
יום האישה הבינלאומי

החלטתי לפתוח שרשור מיוחד לרגל היום החשוב הזה.
ננסה לקשר את זה לנושא של הפורום.
נא לענות על השאלות הבאות - רצוי בהרחבה!

1. מי הזמרות האהובות עליכם/ן? ציינו 3-5 זמרות (אם יש יותר - בכיף!) ותרחיבו עליהן קצת.
2. מיהן הדמויות הנשיות הכי חשובות לדעתכם/ן בעולם המוזיקה הפופולרית בשנים האחרונות?
3. הקדישו לפורום שיר אהוב עליכם/ן (של אישה כמובן) לכבוד יום האישה + לינק. :)

RTur

New member
טוב אז

1. ביונסה, מאריה קארי, קיילי מינוג, מדונה, לירז צ'רכי.. אממ.. ג'סי ג'יי שלאחרונה אני ממש עף עליה, אלי גולדינג..
אני לא ארחיב כי אין לי כל כך זמן עכשיו אבל כל אחת מהן אני אוהב בגלל דברים שונים בין אם זה מבחינה ווקאלית, אמנותית, יצירתית וכו'..
2. אם בשנים האחרונות אז מבחינתי ביונסה.
3. Lauryn Hill - Doo Wop https://www.youtube.com/watch?v=T6QKqFPRZSA
גם כי זה שיר אדיר בלי קשר, גם כי היא מגיעה בקרוב לארץ (מישהו פה הולך אגב?) וגם כי אחד משירי הסולו שלי באנסמבל השנה (מתוך שירי המחווה לאהוד מנור) קיבל עיבוד שמאוד מושפע מהשיר הזה וזה ממש מגניב אותי

DAN1EL

New member
השיר!
לוריין

אני רוצה ללכת להופעה, אבל קצת מבאס אותי שזה בפורמט ישיבה.

ערן1987

New member
לוריין

אני מאוד מתלבט אם ללכת הבעיה זה התקציב. יש לי חתונה של חבר מאוד קרוב השבוע, חתונה של ידידה טובה מהעבודה בעוד שבועיים, חתונה של ידידה טובה "מהבית" בעוד חודש וחצי, חתונה של חבר טוב מהעבודה ביוני וחתונה של זוג חברים בסביבות אוגוסט-ספטמבר, כשמי יודע מה עוד יצוץ. אה, וגם יש לי כרטיס לרובי וויליאמס ומשום מה צריך לחיות ולשלם שכר דירה מפעם לפעם

&nbsp
אני רוצה אבל בעייתי לי

&nbsp
ואני מצטער, אני יודע שאתה מת על לירז אבל תודה שיש בזה משהו משעשע שהזכרת אותה באותן נשימה עם הזמרות האחרות שציינת

RTur

New member
אני גם קצת בהתלבטות

כי כבר יש לי כרטיסים לרובי, בקסטריט ווואן רפובליק ואמנם עכשיו אני עובד הרבה יותר מפעם וכן יכול להרשות לעצמי אבל יהיו לי תיכף הוצאות ממש ממש גדולות למשהו אחר.. מצד שני, זו לוריין היל ואני מאוד בקטע של ללכת ולראות כמה שיותר הופעות פופ/R&B שמדברות אליי. מעבר לזה שזה ממש כיף, אני גם לומד מזה המון ומקבל השראה ולוקח מזה דברים לעצמי.
אם אני אמצא פרטנר להופעה סביר להניח שאני אלך.
&nbsp
וכן, אני יודע שלהזכיר את לירז באותה נשימה עם השאר באמת מוזר.. פשוט זרקתי שמות שעלו לי אסוציאטיבית. גם ג'סי ג'יי ואלי גולדינג הן לא בחירות שגרתיות כל כך אבל זה מה שעלה לי לראש כשחשבתי על זמרות בשתי דקות שהיו לי בשביל לכתוב את התגובה הזו

ערן1987

New member
רגע, הבקסטריט כן מגיעים בסוף? זה רשמי?

לא ידעתי את זה חח
&nbsp
השאלה אם תוכל לעמוד בהוצאה הזו של להוציא עוד כ-250 ש"ח, אפילו יותר. זה לא סכום קטן.

DAN1EL

New member
משמש דוגמא ועונה על השאלות של עצמי *שיעול*

1. מי הזמרות האהובות עליכם/ן? ציינו 3-5 זמרות (אם יש יותר - בכיף!) ותרחיבו עליהן קצת.
כריסטינה אגילרה - הווקאליסטית הכי גדולה של הדור שלה - מוכשרת בטירוף ולוקחת סיכונים מרתקים לאורך כל הקריירה שלה. בשנים האחרונות היא נחלשה, מכל הבחינות, וסימני שאלה גדולים מרחפים מעל הקריירה שלה כזמרת פעילה, למרות שהיא ממשיכה להצליח פה ושם לא רע בכלל במצעדים בזכות שיתופי פעולה כאלה ואחרים. מקווה שהיא תיקח את עצמה בידיים ותחזור להיות אחת הנשים המגניבות והחשובות בביזנס.
בת' גיבונס - הסולנית האלוהית של פורטיסהד. המגישה הכי מדהימה, מגוונת וגאונית שיצאה מבריטניה בעשורים האחרונים. כן, עד כדי כך.
איימי וויינהאוס - כישרון נדיר של פעם בעשור ואחת האהבות הגדולות שלי. אבדה ענקית. ה' יקום דמה.

מיסי אליוט - מלכת ההיפ-הופ - פשוט כך.
תחזרי כבר!!

קארין דרייר אנדרסון - אחת הנשים הכי מדהימות בעולם. גם בפרויקט הסולו שלה (Fever Ray), גם במסגרת The Knife וגם במסגרת שיתופי הפעולה עם Royksopp. מכשפת, מהפנטת, הורסת את הבריאות, מצמררת, משנה אותך בכל שמיעה.

2. מיהן הדמויות הנשיות הכי חשובות לדעתכם/ן בעולם המוזיקה הפופולרית בשנים האחרונות?
מיילי סיירוס - כי היא כיף אחד גדול. פורצת גבולות ושוברת מוסכמות ושמה זין על כולכם ועושה את כל זה מהצנטרום של הפופ הטהור, למרות שבלב היא הכי Pאנק והכי רוקנרול.
בת' דיטו - מראה שאפשר להיות סקסית, מגניבה, משפיעה, חשובה, מעוררת השראה והערצה ותותחית-על, סמל אופנה וסמל לכישרון - גם אם את אישה בעלת מראה שונה ממוסכמות היופי המקובלות של התרבות הפופולרית. בנוסף לכל היא כמובן אייקון לסבו-קווירי חשוב. והיא כל כך מוכשרת! אני מתאבל עד היום על האלבום הגנוז שמארק רונסון הפיק לגוסיפ.
לורד - צריך להרחיב? היא התשובה לכל מה שאומרים כנגד הפופ הנשי של היום (שהוא זנותי, שהוא מהונדס וממוחזר ומשעמם ולא מקורי, שהוא לא מתקדם וקופא על שמריו) והיא הצליחה להיות התשובה החריפה והמוחצת הזאת בגיל 17 בלבד.
אדל - כמו בת' דיטו - רק במיינסטרים. וגם לזה יש חשיבות עצומה ולא צריך לזלזל בכך. ואני רוצה לציין שגם אדל וגם בת' דיטו הן לא רק אייקונים ל"נשים גדולות" אלא הן גם סופר-דופר מוכשרות ומוכיחות שאפשר לעשות את זה גם אם את לא נראית כמו איך שמגזיני האופנה הכתיבו לנו במשך שנים שאישה צריכה להיראות.
אני חושב שאפשר לראות את ההשפעה של אדל בתוכניות כמו The Voice (תוכנית שנושאת על דגלה את האמונה שהקול והכישרון הם מה שחשוב במוזיקה, ולא המראה. תוכנית שבאה לכבד זמרים מתחילים ולעזור להם ולא להשפיל אותם בפומבי כחלק מפורמט ציני ומסחטת רייטינג. ואני לא אומר ש-The Voice חפה מבעיות ושהיא לא תוכנית מאוסה בפני עצמה, כן?) ואפילו בתחום האופנה, הרשת, המוזיקה כמובן, עולמן של הצעירות וכו'.

בבקשה.

ערן1987

New member
כל הזמרות שהזכרת מצוינות וייחודיות מאוד בדרכן

באמת, כל אחת מביאה מעצמה משהו אחר וכולן מוכשרות. אהבתי את מה שכתבת על לורד ואדל, זה כ"כ נכון וזה הופך אותן (וגם את השאר) לזמרות שהן לא פחות מפורצות דרך.
&nbsp
למה נגנז האלבום של הגוסיפ עם מארק?

DAN1EL

New member
לא לגמרי ברור למה

מארק אמר שהמוות של איימי גרם לו להיזכר בכל העבודה המשותפת שלו איתה והוא נזכר פתאום איך זה מרגיש כשבאמת יש לך כימיה עם אמן מסוים, ואיך זה אמור להיות. עם הגוסיפ הוא לא הרגיש את זה, לא הייתה מספיק כימיה ומשהו לא הסתדר לו שם, אז הוא הרגיש שהוא צריך לפרוש מהפרויקט.
&nbsp
מה שמוזר הוא שהאלבום - ע"פ הצהרות שלו בראיונות - כבר היה גמור, או כמעט גמור בשלב הזה. מה שאומר שהאלבום נגנז, כי לא מעט זמן אחר כך הגוסיפ שחררו את A Joyful Noise - שבו אין אפילו שיר אחד עם מארק רונסון, ושהיה לדעתי האלבום הכי חלש בכל הקריירה שלהם.
&nbsp
מקווה שהם יחזרו לעבוד עם ריק רובין בהמשך.
ומי יודע - אולי אפילו מארק רונסון.
דברים יכולים להשתנות.
מארק פעם היה מגחך על ברונו מארס (אני זוכר שהוא רמז שאיימי לא הייתה אוהבת את המחווה שברונו מארס עשה לה) ומאז הם שיתפו פעולה כמה וכמה פעמים.
*דניאל מלא תקווה*

ערן1987

New member
אז מילא שפרש מהפרויקט

הם לא יכלו להמשיך עם אותם חומרים או להקליט חומרים חדשים שמבוססים על מה שעשו איתו או דבר כלשהו בסגנון? במיוחד כשאתה אומר שהאלבום היה בשלבים סופיים.

YEEZUS

New member
מנסה לענות על זה

האמת שמאוד קשה לי ליצור רשימה כזו, כי תכלס חוץ מזמרת אחת אין זמרות שאני "מקובע" עליהן. אני אנסה בכל זאת:
ביונסה - לא משנה כמה ינסו לקחת את זה ממנה, מבחינתי היא הזמרת הכי טובה בעולם הפופ כרגע. זמרת שרק רוצה להתפתח ובכל אלבום ואלבום שהיא משחררת היא עובדת קשה כדי להתעלות על עצמה (בואו נתעלם רק מסשה פירס
). יש בה איזשהו קסם שלאף זמרת אין וטביעת אצבע חזקה על כל שיר ושיר שהיא מקליטה. גם בעיניי היא נהפכה לאישיות מעניינת ומגניבה בשנים האחרונות.
איימי ווינהאוס - באלבום אחד היא הצליחה לעשות מה שזמרות לא מצליחות לעשות בקריירה שלמה. Back to Black זה אלבום על זמני שלא ימאס עלי אף פעם ומבחינתי עומד ברמה של קלאסיקות סול משנות השישים-שבעים ואפילו מתעלה על הרבה מהן. היא הייתה הכי מדהימה בעולם.

קליס - כישרון שלא נגמר. אני באמת לא מבין איך אחרי כל כך הרבה שנים היא עדיין הצליחה לשחרר אלבום ברמה של FOOD. כנראה שזה משהו שאי אפשר יהיה לקחת ממנה בחיים.
אזיליה בנקס - לא רואה את עצמי בעוד כמה שנים מכניס אותה לרשימה הזו, אבל כרגע היא לגמרי שם. אני מת על המוזיקה שלה, וגם יש בי הערכה לזה שאין לה גבולות. היא אומרת כל מה שהיא חושבת בלי לתת חשבון לאף אחד. נכון שזה דפק אותה באיזשהו מובן, אבל זה משהו שנדיר לראות בתעשייה המזויפת הזאת.

בא לי להגיד שליידי גאגא חשובה מאוד לעולם הפופ, אבל המשפט הזה נכון רק עד התקופה של Born This Way. מבחינתי היא הייתה הדבר הכי קרוב אי פעם למדונה והיא התחילה מהפכה, שחבל שנעצרה כשהיא נהייתה זמרת של קהל אחד, והפסיקה לחשוב מחוץ לקופסה, ועשתה מוזיקה מחורבנת לגמרי.
את המשבצת שלה תפסה מיילי סיירוס, שאמנם לא השפיעה ישירות על זמרים, אבל כן גרמה להרבה גבות להתרומם (מביניהן: ריהאנה, שהסתכלה עליה בהלם מוחלט ב-VMA. אפילו ריהאנה! זמרת שכביכול מייצגת את אותם הדברים שמיילי מייצגת).

DAN1EL

New member
מסכים לגבי איימי, קליס ואזליה!

ודי מסכים גם לגבי ליידי גהגה.
האמת ששכחתי ממנה כשכתבתי את ההודעה שלי (כנראה זה אומר משהו) אבל כתבתי עליה המון בתקופות הראשונות שלה ועפתי עליה לגמרי ובאופן כללי אני עדיין בעדה (גם אם ARTPOP היה אלבום פח) ועדיין חושב שהיא לא אמרה את המילה האחרונה.

YEEZUS

New member
לא מאמין שגם בתקופה הבאה יהיה לה מה להגיד.

בינתיים מדברים על זה שהיא שוב פעם עובדת עם RedOne. בקיצור, דורכת במקום הבינוני שהיא נמצאת בו.

דרך אגב, אני יודע ש-ARTPOP גרוע בעינייך, אבל לא אמרת אף פעם מה דעתך על Born This Way.

DAN1EL

New member
פחות גרוע. ועדיין לא עובד כאלבום.

והסינגל הראשון מתוכו (שיר הנושא) אכזב אותי בזמנו ברמות אחרות.

ערן1987

New member
שמתי לב משהו לגבי "סשה פירס"

הוא זכה להצלחה יפה מאוד וכלל כמה להיטים גדולים, היה מועמד לכמה פרסי גראמי ואפילו ל"אלבום השנה" - אז איך זה שפתאום, כמה שנים אחרי שיצא, נראה שהקהל הרחב לא מרוצה ממנו? אני לא שמעתי אותו במלואו אף פעם אבל זה מסקרן אותי.
&nbsp
אני כ-ל כ-ך מסכים איתך על גאגא!! הייתה לה התחלה מסיבית, אדירה, חד פעמית בעוצמה שלה - ותראה איפה היא היום. איזה בזבוז.

YEEZUS

New member
4 לדעתי גרם לעולם להבין שיש בה הרבה יותר.

בעשור הזה היא הפכה לדמות מרכזית בפופ, היא באמת התחילה להשקיע במוזיקה שלה, הזיעה ועשתה הכל כדי לנסות להתעלות על עצמה. היא העזה פעם להקליט אלבום בשבועיים (B'Day), שזה דבר שהיום היא לא מרשה לעצמה לעשות וראו את זה באלבום האחרון שלה.
היא הקליטה 60 שירים ועבדה על האלבום הזה שנתיים שלמות עד שיצא לה האלבום המדהים שהיא עשתה.
בקיצור, היא התאפסה על עצמה. לקחה את עצמה הרבה יותר ברצינות. הקהל קונה את זה וגם מצפה ממנה להתעלות על עצמה כל פעם מחדש, וסשה פירס היום נחשב לתקופה שהיא הייתה סתם מכונת להיטים.
הפרסים שהיא קיבלה לא שווים כלום. אין שום היגיון שהאלבום הזה קיבל 6 גראמיז לעומת האחרון שקיבל רק (יחסי, כן?
) 3.

ערן1987

New member
באיחור קליל, עכשיו אני

זה לא בסדר מסוים, אבל ברור שאלאניס מוריסט היא המובילה מכולן - לא רק שהיא הזמרת האהובה עליי ביותר, היא גם האמן האהוב עליי ביותר (כלומר מכל הזמר/ת/להקות שיש בעולם). אני לא יכול להרחיב מספיק במילים כמה המוסיקה שלה חשובה לי.

אני גם מאוד אוהב את פיונה אפל, זמרת-יוצרת ייחודית מאוד שהמוסיקה שלה גם מאוד אמיצה ולא תמיד קלה לעיכול. מדונה, היא ולא אחרת, אמנם הידרדרה בשנים האחרונות אבל אי אפשר לשכוח את העבר המפואר שלה. ביורק היא גם זמרת שאני מאוד אוהב, אמיצה, לא מתפשרת, מעיזה ופורצת דרך. עוד אחת? אפשר להגיד שאדל, מהזמרות האהובות עליי ביותר בשנים האחרונות (כבר מתחילת הדרך האמת), זמרת עם קול יפהפה וכובש. וגם סיה, אבל ביקשתם רק 5 אז רק אתן איזה ח"ח לסיה על שנים רבות של מוסיקה נפלאה

לטובה ולרעה, ביונסה. היא ה-role model של זמרות ובנות רבות ברחבי העולם וגם אם לא אוהבים אותה אי אפשר להתכחש למעמד החזק שלה. גם ריהאנה חשובה מאוד, יש לה כוח שהוא מאוד לא אופייני לזמרת כה צעירה. אפשר להגיד שגם סיה חשובה, היא השתתפה בכמה להיטים מאוד גדולים בשנים האחרונות, גם כיוצרת וגם כזמרת, ואי אפשר להמעיט מערכה. אדל - טוב, עליה לא באמת צריך להרחיב. לא ראיתי שהזכירו אותה אבל גם טיילור סוויפט היא חשובה - היא ילדה טובה שכזו, רול מודל שונה מביונסה אבל חשובה לא פחות וגם אם שונאים אותה אי אפשר להגיד שהעובדה שהיא לא חושפת כל פיסת עור שלה (למרות שהיא נראית די טוב ואני בטוח שלא חסר לה) זה משהו שאני מאוד זוקף לזכותה. אני מניח שאפשר לציין עוד המון שמות אבל אלה כמה מהשמות היותר בולטים שעלו לי עכשיו לראש :)

איך לא, שיר של אלאניס. במקרה הזה, ביצוע אנפלאגד - השיר האהוב עליי ביותר של אלאניס בביצוע האהוב עליי ביותר, כזה שמרגיש אותי בכל פעם מחדש. תהנו :)

DAN1EL

New member
מסכים לגבי סיה

אחרי הכל ולמרות כל התקופה האחרונה שבה היא מזגזגת בין טראש למוזיקה כנה ויפהפיה - היא עדיין אדירה.

אי אפשר לקחת מאלאניס את שני האלבומים הראשונים שלה ו-JLP הוא קלאסיקה מודרנית ויש לי את האוסף שלה ופעם הייתי מקשיב לו די הרבה, אבל אתה לא חושב שכיום היא כבר די איבדה את זה? ושכבר הרבה שנים היא ממש, אבל ממש לא מספקת את הסחורה?
יש איזשהו שיר חדש שלה שאתה חושב שמשתווה למה שהיא עשתה בתחילת הדרך?

בכל מקרה - גם אם כיום אני לא אקשיב לה סתם ככה מרצוני החופשי - אני עדיין בגדול בעדה ועדיין אשמע בכיף שירים שלה כשהם צצים ברדיו או במקום ציבורי כלשהו.

הפתעת אותי לגבי מדונה. לא ידעתי שאתה אוהב אותה ברמה כזאת.
היו לה תקופות נפלאות, ללא ספק.
בשנים האחרונות היא לא מעניינת.
את האלבום האחרון שלה טרם שמעתי, ועל סמך הסינגל הראשון גם אין לי חשק מיוחד לשמוע.

למעלה