משמש דוגמא ועונה על השאלות של עצמי *שיעול*
1. מי הזמרות האהובות עליכם/ן? ציינו 3-5 זמרות (אם יש יותר - בכיף!) ותרחיבו עליהן קצת.
כריסטינה אגילרה - הווקאליסטית הכי גדולה של הדור שלה - מוכשרת בטירוף ולוקחת סיכונים מרתקים לאורך כל הקריירה שלה. בשנים האחרונות היא נחלשה, מכל הבחינות, וסימני שאלה גדולים מרחפים מעל הקריירה שלה כזמרת פעילה, למרות שהיא ממשיכה להצליח פה ושם לא רע בכלל במצעדים בזכות שיתופי פעולה כאלה ואחרים. מקווה שהיא תיקח את עצמה בידיים ותחזור להיות אחת הנשים המגניבות והחשובות בביזנס.
בת' גיבונס - הסולנית האלוהית של פורטיסהד. המגישה הכי מדהימה, מגוונת וגאונית שיצאה מבריטניה בעשורים האחרונים. כן, עד כדי כך.
איימי וויינהאוס - כישרון נדיר של פעם בעשור ואחת האהבות הגדולות שלי. אבדה ענקית. ה' יקום דמה.
מיסי אליוט - מלכת ההיפ-הופ - פשוט כך.
תחזרי כבר!!
קארין דרייר אנדרסון - אחת הנשים הכי מדהימות בעולם. גם בפרויקט הסולו שלה (Fever Ray), גם במסגרת The Knife וגם במסגרת שיתופי הפעולה עם Royksopp. מכשפת, מהפנטת, הורסת את הבריאות, מצמררת, משנה אותך בכל שמיעה.
2. מיהן הדמויות הנשיות הכי חשובות לדעתכם/ן בעולם המוזיקה הפופולרית בשנים האחרונות?
מיילי סיירוס - כי היא כיף אחד גדול. פורצת גבולות ושוברת מוסכמות ושמה זין על כולכם ועושה את כל זה מהצנטרום של הפופ הטהור, למרות שבלב היא הכי Pאנק והכי רוקנרול.
בת' דיטו - מראה שאפשר להיות סקסית, מגניבה, משפיעה, חשובה, מעוררת השראה והערצה ותותחית-על, סמל אופנה וסמל לכישרון - גם אם את אישה בעלת מראה שונה ממוסכמות היופי המקובלות של התרבות הפופולרית. בנוסף לכל היא כמובן אייקון לסבו-קווירי חשוב. והיא כל כך מוכשרת! אני מתאבל עד היום על האלבום הגנוז שמארק רונסון הפיק לגוסיפ.
לורד - צריך להרחיב? היא התשובה לכל מה שאומרים כנגד הפופ הנשי של היום (שהוא זנותי, שהוא מהונדס וממוחזר ומשעמם ולא מקורי, שהוא לא מתקדם וקופא על שמריו) והיא הצליחה להיות התשובה החריפה והמוחצת הזאת בגיל 17 בלבד.
אדל - כמו בת' דיטו - רק במיינסטרים. וגם לזה יש חשיבות עצומה ולא צריך לזלזל בכך. ואני רוצה לציין שגם אדל וגם בת' דיטו הן לא רק אייקונים ל"נשים גדולות" אלא הן גם סופר-דופר מוכשרות ומוכיחות שאפשר לעשות את זה גם אם את לא נראית כמו איך שמגזיני האופנה הכתיבו לנו במשך שנים שאישה צריכה להיראות.
אני חושב שאפשר לראות את ההשפעה של אדל בתוכניות כמו The Voice (תוכנית שנושאת על דגלה את האמונה שהקול והכישרון הם מה שחשוב במוזיקה, ולא המראה. תוכנית שבאה לכבד זמרים מתחילים ולעזור להם ולא להשפיל אותם בפומבי כחלק מפורמט ציני ומסחטת רייטינג. ואני לא אומר ש-The Voice חפה מבעיות ושהיא לא תוכנית מאוסה בפני עצמה, כן?) ואפילו בתחום האופנה, הרשת, המוזיקה כמובן, עולמן של הצעירות וכו'.
3. הקדישו לפורום שיר אהוב עליכם/ן (של אישה כמובן) לכבוד יום האישה + לינק.
בבקשה.