איי לייק מייק – בית צבי

trilliane

Well-known member
מנהל
איי לייק מייק – בית צבי


אמ;לק: איי לייקד מייק.


בחודש יולי צפיתי בשלושה מַחֲזַמְרִים: "פריסילה מלכת המדבר" (הפקה של וסט אנד שהגיעה לישראל, על סמך סרט אוסטרלי עם שירים), "בילי אליוט" (גרסה עברית למחזמר על סמך סרט נטול שירים), "איי לייק" מייק" (מחזמר ישראלי ותיק על סמך מחזה שהיה גם לסרט נטול שירים). אף על פי ש"פריסילה" כלל להיטים מוכרים בעטיפה נוצצת ומושקעת (ועם ג'ייסון דונובן!) ו"בילי אליוט" כלל שירים של אלטון ג'ון (בעיניי העלילה הרבה יותר חזקה מהשירים והסרט המקורי מעביר אותה מצוין) בהפקה ישראלית מושקעת ומלאה בכוכבים, אני מאמצת בחום את הגרסה המיוזעת והדביקה של חפר וזלצר, בהפקה צנועה של בית צבי עם סטודנטים אלמוניים.

אכן כן, קשה להאמין, אבל מבין השלושה נהניתי יותר מ"איי לייק מייק", אף שהוא ישן, לא מעודכן (אך עדיין עדכני להפליא...) והרבה (הרבה) פחות מתוקצב (עזר מאוד לכיס). העובדה שבהפקות היקרות ישבתי רחוק מהבמה ושבתאטרון ר"ג אפשר לשבת במרחק יריקה מהבמה (מילולית) לא הזיקה; אבל באמת שפשוט נהניתי! מהעלילה, מההומור, מהשירים התוססים (את רובם לא הכרתי, למעט שלושת המוכרים), מהריקודים והתלבושות הססגוניות... היה שמח על הבמה וזה עשה לי שמח בלב. פשוט כיף של מחזמר, כפי שמחזמרים צריכים להיות, ומקורי שלנו, לא צריך ללכת רחוק.

עד היום הכרתי (ולא כ"כ חיבבתי) את "לחיי העם הזה" ואת "מה צריך בסך הכול בן אדם" שתמיד היו שירי טברנה שירב"ץ מעיקים כאלה (של דור ההורים) ומעולם לא התחברתי אליהם. הפעם, בביצועים רעננים ובהקשר, התחברתי ואף התרגשתי. יש איזשהו קסם במחזמר שקורה על הבמה שמחבר את השיר להקשרו המדויק וטוען אותו במשמעות וברגש שאין בו כשמבצעים או כשמקשיבים לו סתם כך. עוד התברר לי שאני מכירה את "מלחמה משנה אנשים" ולא ידעתי איך (לא ידעתי שזה בכלל שיר ממחזמר) והתברר לי שמגרסת הכיסוי של גלי עטרי (ב"סימנים" ובאוסף השני שלה). על הבמה גם הוא נשמע הרבה יותר טוב (לצערי לא הועלה ליוטיוב, לפחות נכון לרגע זה). הביצוע של עטרי לא כ"כ משוחק, אבל בלית גרסה טובה אחרת (ממש לא אוהבת את הקול ואת האינטונציה של דליה פרידלנד) לא נותר לי אלא לחרוש עליו.

לסיכום, מומלץ בחום! ההצגה מציגה עד 19/8, לכו, זה כדאי, לא יקר ומהנה מאוד. המרענן הרשמי של הקיץ.


קישור לביקורת נלהבת באופן מחשיד, אבל בחיי שהסכמתי עם כל מילה:
http://www.youpost.co.il/life-and-style/shows/6168-2016-07-21-08-18-15



 

גרי רשף

New member
תודה רבה על הסקירה..

..וגם על הניקוד המדוקדק של המילה "מחזמרים".
התגעגענו!
 
תודה על הסקירה, נהניתי לקרוא


&nbsp
תודה על הקישור לשיר של גלי עטרי, נהניתי להאזין.
הסרט "איי לייק מייק" לא מוקרן בטלביזיה לעתים קרובות, וחבל.
"לחיי העם הזה" זה לא מ"קזבלן" ?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לשניכם. אפשר גם להקשיב לביצוע של השחקנית (ללא וידאו)

אם כי בהקלטה הוא מתקבל קצת צעקני מדי בעיניי; על הבמה נשמע טוב יותר.
בינתיים גיליתי שאפשר להקשיב להקלטות נוספות מההפקה של "בית צבי" בתכנית "ציפורי שיר" ברשת ג' (אם כי איכות האודיו לא נשמעת לי מהמשובחות):
http://www.iba.org.il/program.aspx?scode=2080567
&nbsp
מעולם לא צפיתי בסרט, אני מניחה שהסיכויים הטובים יותר לצפות בו הוא בערוץ הסרטים הישראלי של "יס" (מס' 6 אאל"ט).
&nbsp
"לחיי העם הזה" לגמרי מ"איי לייק מייק", כפי שאפשר לראות בהצגה... (כמקשיבים למילים אחרי שצופים בהצגה מבינים גם את ההקשר). בקזבלן היו גם כן שירים שהלחין דובי זלצר (ואת חלקם כתב חיים חפר) כמו "כולנו יהודים", ואולי מכאן הבלבול.

 

noale noale

New member
תודה !! בזכות הפוסט שלך..

עשית לי חשק, הייתי בהצגה אתמול. אכן הצגה מתוקה ביותר. ונהניתי מאד.
&nbsp
את הסרט מעולם לא ראיתי - עכשי ולאחר ההצגה זה די ברור מדוע שאר השירים לא מוכרים - הם לא שירים קליטים כל כך - גם אם נחמדים (את שיר הדואר חיבבתי במיוחד)
&nbsp
**וללא קשר לאיכות ההצגה, בשביל הצגה של שנה ג בתי ספר למשחק, לטעמי הכרטיסים מעט יקרים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בזכות ה*פרסום* שלי או ההודעה שלי. אני לא כותבת "פוסטים"


ברצינות, post זו סתם מילה באנגלית, לא מונח מקצועי, אין שום סיבה לא לתרגם אותה, ואני מסרבת להשתמש בה.

&nbsp
שמחה שהיית ונהנית.

&nbsp
אני דווקא חושבת שיש במחזמר שירים קליטים מאוד, לפחות שניים מתוכו הפכו ללהיטי ענק, נכסי צאן ברזל בתרבות הישראלית, והיו עוד כמה שהמשכתי לזמזם אחרי ההצגה, וזה ממש לא דבר של מה בכך. אין אף מחזמר שמי שצופה בו פעם אחת ויחידה מסוגל לשיר את כל שיריו מיד אחריו (למעט אולי גאון מוזיקלי נדיר). כך שכמות הלהיטים והשירים הקליטים סבירה לחלוטין ולא נופלת מרבים אחרים.
&nbsp
לא יודעת כמה שילמת על כרטיס או עד כמה את בקיאה במחירי הכרטיסים להפקות מחזמרים בימינו, אבל זה ממש ממש לא יקר. אפילו לא מעט. אני שילמתי 75 ש"ח, הלוואי שהייתי יכולה ללכת למופעים נוספים במחיר הזה (אפילו רוב הופעות המוזיקה ב"זאפה" כבר עולות מעל 100 ש"ח, חלק הרבה יותר מ-100).
&nbsp
סיום שנה ג' = בוגרי בית ספר למשחק, זו לא הפקת חובבים. זו הפקה מושקעת ומקצועית, אמנם לא ברמת הפאר והשמות שיש בתאטרון רפרטוארי, אבל מכובדת לחלוטין מכל בחינה שהיא. עבדו עליה אנשי מקצוע, יש נגנים, תפאורה, תלבושות, תאורה... זו לא חלטורה ולא הופעה של תלמידי בי"ס במגמת תאטרון.
&nbsp
בהתחשב בכך שמחיר מלא לכרטיס ב"הבימה" ל"עלובי החיים" (מספטמבר הקרוב) עולה 400(!) ש"ח (אחרי הנחה הוא "רק" נושק ל-200...) ושגם כרטיסים לבילי אליוט לא עולים הרבה פחות (שילמתי 95 ש"ח אחרי הנחה מיוחדת דרך כרטיס האשראי וישבנו ביציע, ישבנו רחוק מאוד מהבמה) לשלם 75 ש"ח ולשבת יריקה מהבמה (טוב, גם אולם קטן) זה מחיר הרבה יותר מסביר, בפרט בהתחשב באיכות החוויה.
&nbsp
אגב, על "פריסילה מלכת המדבר" (הפקה של וסט אנד) שילמתי כ-300 ש"ח (אחרי הנחת כ"א) וזו הייתה רמת המחיר השנייה בטיבה, שורה שנייה באולם (היכל יד אליהו, מקום נוראי, בדיעבד), למרות זאת יצא שבגלל "אורקסטרה" ענקית ישבתי ממש ממש רחוק מהבמה והצטערתי שלא הבאתי משקפת (הם לא השתמשו במסכי וידאו כדי לצלם את הבמה, ממש ביזיון של הפקה).
 
למעלה