

לכבוד יום הולדת 30 ליקבי רמת הגולן, הוזמנתי על ידי תפוז לפסטיבל "בר מארץ היין" אשר מתקיים בנמל תל אביב על המזח, למשך שבוע, עד ה 30/4/13.
הרעיון מאחורי הקמת הבר הוא הרצון לתת לקהל הצצה וטעימה ממבחר היינות המיוצרים ברמת הגולן, הנחשבת לאזור גידול היין הטוב ביותר בישראל.
הרעיון הוא שיש לאורך המזח שישה ברים, בכל אחד יינות שונים המאפשרים חווית טעימות אחרת. המבקרים קונים כרטיס בעלות של 30-45 ₪ המאפשר להם לקבל כוס יין מלאה לבחירתם או סבב של 4-5 טעימות מכמה יינות. אני טעמתי 6-7 יינות במהלך הערב וחזרתי הביתה מתנדנדת קלות ומאושרת עד מאד.
לכל בר יש קונספט משלו, וביחד עוברים מסע בכל יקבי רמת הגולן - טעימות אורך של זנים שונים ייחודיים – שהיקב היה ראשון לאקלם בישראל, טעימות רוחב של זנים שונים מחלקות וכרמים שונים, טעימות של יינות חדשים, חשיפה של יינות טרם צאתם לשוק, יינות מתיישנים, יינות נדירים והבר שהכי נגע לליבי, בר המופעל בשיתוף עם מרכז "נא לגעת", המקדם ותומך באוכלוסיות החירשים והעיוורים בישראל לסדרת היינות "הר חרמון". על התוויות של סדרה זו יש כיתוב בברייל, מפעילי הדוכן חלקם חרשים או לקויי ראייה, והם מציעים חוויה של "טעימה עיוורת" של היינות. הטועם מכסה את עיניו ומוגש לו יין שאינו יודע מהו, ועליו לטעום את היין בהסתמך על חוש הטעם והריח ולנחש מה ניתן לו. מנסיוני – כשלא רואים את היין, הטעם והריח שלו עזים הרבה יותר.
חשוב לי מאד לציין שכל ההכנסות מהבר הספציפי הזה יועברו למרכז "נא לגעת" המפעיל תיאטרון שהשחקנים בו חירשים ועיוורים, וכמו כן יש בו גם מסעדה המופעלת ע"י מלצרים עיוורים ובחושך מוחלט, ובית קפה שהצוות בו מורכב ממלצרים כבדי שמיעה וחירשים אשר מתקשרים על הלקוחות בשפת הסימנים.
בנוסף לברי היין ישנו דוכן ענקי של מחלבת משק יעקבס המספקת מבחר עצום של גבינות שיתאימו בול עם היינות שטועמים, יש איזור לסדנאות יין (יש צורך להירשם לסדנאות מראש), ובכל ערב ישנה הופעת רוק חיה. בהחלט אפשר לבלות ערב שלם במתחם הזה, לשבת על המזח, לנשום אוויר נעים, מוסיקה מהנה ברקע ויין טוב בפה.
ממליצה על החוויה הזו בחום רב!
לחייכם!

מרכז נא לגעת
בר מארץ היין 2013