המלצות שלי מיום העצמאות

עדיקים

Active member
סלט כרוב כמו בפלאפל

סלט כרוב כמו בפלאפל, כלום עבודה ממש טעים ואני לא הוספתי את כמות השמן שכתבו במתכון רק כמה שהרגיש לי שמתאים אז יצא גם ממש לא משמין.

http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1392.aspx

רכיבי המתכון:
1/2 כרוב לבן פרוס דק
1/2 כפית מלח לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
4 כפות שמן קנולה


אופן ההכנה:
להכניס לתוך קערה את הכרוב וכל המצרכים מלבד השמן לעסות היטב עד שהכרוב נופל, להוסיף את השמן לערבב.
ולהגיש בתאבון.
 

עדיקים

Active member
פלאפל

שנים שאני מכינה את הפלאפל של קיצי הילדים עפים על זה, לי הכנתי בגרסה אפויה יצא מעט יבש לטעמי אך עדיין טעים.
הפעם הוספתי לבלילה מעט לחם רטוב כי פחדתי שבתנור יתפרקו לי.
אני לא מוסיפה בהרט ומוסיפה ממש מעט כמון.
למי שאוהב חריף ממש חשוב להוסיף פלפל מוסיף המון לטעם הפעם הפלפלים שלי לא היו חריפים אז היתה חסרה לי קצת החריפות.

http://www.kisi.co.il/128033/פלאפל

המצרכים לטחינה

חצי ק"ג חומוס מושרה
½ צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
בצל גדול
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף

לאחר הטחינה מוסיפים

1 כף גרגירי כוסברה (חובה)
1 כף כמון
1 כפית בהרט (או קורט קינמון וקורט ציפורן טחונה)
מלח
פלפל שחור
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה

טוחנים את מצרכי הטחינה במטחנת בשר או מעבד מזון (עדיפות למטחנת בשר)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
אם העיסה יבשה מידי להוסיף מעט מים.
מכדררים כדורים במכשיר המיועד לכך או בידיים ומטגנים בשמן עמוק חם.


* לקבלת פלאפל ירוק טוחנים בנפרד צרור כוסברה וצרור
פטרוזיליה ומוסיפים בערבוב ידני לחומוס הטחון.
 

עדיקים

Active member
כרובית בתנור

זה מתכון שלקחתי מהרשת וקצת שיניתי לטעמים שלנו.

חולטים כרובית מופרדת לפרחים במים רותחים 5 דקות לא יותר שלא תהיה רכה מידי. מי שאוהב כרובית שלמה אפשר גם, אני אוהבת אותם מחולקים כבר למנות.

לבלילה-
בקערה מערבבים 2 ביצים עם מלח פלפל וחרדל, מי שאוהב אפשר להוסיף גם שום אני פחות מתחברת לטעם הזה.
לציפוי-
בקערה שמים פירורי לחם זהובים

טובלים את פרחי הכרובית בביצה ואחרי כן בפירורי לחם, מכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב.
 

חנהפ

Active member
בול הערב המתאים לקינוח קרם ברולה

הג'וניורית הציעה שאכין בשלישי אחה"צ, זה רגע הכנה והמון הנאה, בפרט שהשנה הכנתי פלאפל לארוחת הערב

 

עדיקים

Active member
הקינוח שלנו היה אתמול בערב בננה לוטי

פעם ראשונה שהכנתי יצא טעים כמובן לא כמו במקור בתאילנד או שאנחנו כבר לא זוכרים כי זה היה מזמן אבל היה מוצלח מאוד

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5705226,00.html

בננה לוטי
מצרכים:

55 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
250 מ"ל מים
1/2 1 כפית מלח
1 כף חלב מרוכז
1 ביצה
500 גר' קמח
50 גר' חמאה למריחה בטמפ החדר
מעט שמן לשימון הקערה ולטיגון
למילוי -
3 בננות, פרוסות לטבעות
מעט חלב מרוכז

אופן ההכנה:
שמים בקערה חלב מרוכז, ביצה, מלח ומים, ומערבבים במהירות.
שופכים את הקמח לקערה ומעל את החמאה. לשים בצורת מעיכה את החמאה והקמח עד שמתקבלים פירורים. ממשיכים ללוש את המסה עד לקבלת בצק מעט דביק.
מורחים מעל הבצק שכבה דקה של חמאה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בצד ל-5 דקות.
מחלקים את הבצק לחתיכות, ומניחים אותו בקערה משומנת מאוד עם חמאה ומעט שמן. מכניסים למקרר מכוסה למשך שעתיים.
לאחר שעתיים מוציאים מהמקרר ומכדררים לכדורים בגודל של כדור פינגפונג, ושוב מנוחה של חצי שעה במקרר.
מוציאים מהמקרר ופורסים כל כדור על השיש עם מעט שמן - כמה שאפשר יותר עגול ודק.
מותחים את הקצוות בעדינות - תופסים בשתי הידיים קצה אחד ומותחים אותו כלפי חוץ, ככה עושים עם כל ארבעת הקצוות של הבצק.
מחממים מחבת עם מעט שמן וחמאה. מניחים במחבת את הבצק שפרשנו, חורכים קצת צד אחד, והופכים.
אחרי שהפכנו מניחים במרכז הבצק את הבננה ומזלפים מעל כפית חלב מרוכז.
סוגרים את הבצק לצורת ‏מעטפה מרובעת, ‏והופכים שוב לסגירה האחרונה על המחבת.
מורידים מהמחבת, מזלפים עוד קצת חלב מרוכז למעלה, ומגישים חם.

אנחנו הכנו עם בננות ואננס (קניתי קפוא בסופר)
הילדים ביקשו עם נוטלה בפנים ומעל ואומרים שיצא טעים מאוד (את הורסיה הזו לא טעמתי)
נשאר מלא בצק אז הבוקר הכנתי להם במקום קרפים וגלגלו את זה עם נוטלה בפנים בלי הבננות בכלל
 
למעלה