הקינוח שלנו היה אתמול בערב בננה לוטי
פעם ראשונה שהכנתי יצא טעים כמובן לא כמו במקור בתאילנד או שאנחנו כבר לא זוכרים כי זה היה מזמן אבל היה מוצלח מאוד
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5705226,00.html
בננה לוטי
מצרכים:
55 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
250 מ"ל מים
1/2 1 כפית מלח
1 כף חלב מרוכז
1 ביצה
500 גר' קמח
50 גר' חמאה למריחה בטמפ החדר
מעט שמן לשימון הקערה ולטיגון
למילוי -
3 בננות, פרוסות לטבעות
מעט חלב מרוכז
אופן ההכנה:
שמים בקערה חלב מרוכז, ביצה, מלח ומים, ומערבבים במהירות.
שופכים את הקמח לקערה ומעל את החמאה. לשים בצורת מעיכה את החמאה והקמח עד שמתקבלים פירורים. ממשיכים ללוש את המסה עד לקבלת בצק מעט דביק.
מורחים מעל הבצק שכבה דקה של חמאה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בצד ל-5 דקות.
מחלקים את הבצק לחתיכות, ומניחים אותו בקערה משומנת מאוד עם חמאה ומעט שמן. מכניסים למקרר מכוסה למשך שעתיים.
לאחר שעתיים מוציאים מהמקרר ומכדררים לכדורים בגודל של כדור פינגפונג, ושוב מנוחה של חצי שעה במקרר.
מוציאים מהמקרר ופורסים כל כדור על השיש עם מעט שמן - כמה שאפשר יותר עגול ודק.
מותחים את הקצוות בעדינות - תופסים בשתי הידיים קצה אחד ומותחים אותו כלפי חוץ, ככה עושים עם כל ארבעת הקצוות של הבצק.
מחממים מחבת עם מעט שמן וחמאה. מניחים במחבת את הבצק שפרשנו, חורכים קצת צד אחד, והופכים.
אחרי שהפכנו מניחים במרכז הבצק את הבננה ומזלפים מעל כפית חלב מרוכז.
סוגרים את הבצק לצורת מעטפה מרובעת, והופכים שוב לסגירה האחרונה על המחבת.
מורידים מהמחבת, מזלפים עוד קצת חלב מרוכז למעלה, ומגישים חם.
אנחנו הכנו עם בננות ואננס (קניתי קפוא בסופר)
הילדים ביקשו עם נוטלה בפנים ומעל ואומרים שיצא טעים מאוד (את הורסיה הזו לא טעמתי)
נשאר מלא בצק אז הבוקר הכנתי להם במקום קרפים וגלגלו את זה עם נוטלה בפנים בלי הבננות בכלל