
לפני שבוע תפוז וסלטי צבר הציעו לי להתנסות במוצרים חדשים שהם הוציאו, חומוס עם תוספות כמו במסעדה.
יש שני סוגים של חומוס, חומוס מסבחה וחומוס קומפלט. כל אריזה באה עם גביע של 300 גרם ממרח חומוס ומעליו קופסה של תוספת גרגרים ורוטב פלפלים ירוקים שמיועדת לחימום במיקרוגל.
מנת המסבחה מורכבת מחומוס עשיר בטחינה ותוספת הגרגירים החמים שאמורים לערבב עם החומוס תוך מעיכה קלה. מתקבל חומוס מיוחד, קצת פיקנטי בגלל שרוטב הפלפלים מכיל גם קצת פלפל חריף, ונותן תחושה של חומוס פחות תעשייתי.
מנת החומוס קומפלט די דומה למסבחה, אם כי החומוס עצמו רגיל ולא עשיר בטחינה. תוספת הגרגירים החמים זהה.
בסופו של דבר לא הרגשתי הרבה הבדל בין המנות, אך שתיהן היו לי טעימות וגיוונו את חווית החומוס בבית מסתם חומוס שמורחים בפיתה למנת חומוס לניגוב די מושקעת שהיה כייף יותר לאכול.
מה שכן, קצת הצטערתי שיחסית לכמות ממרח החומוס, הגביע עם הגרגירים די קטן. לא הייתי מסוגלת לחסל את כל גביע החומוס במנה אחת, ומצד שני כמות הגרגירים בהחלט סבירה להוספה על חצי ממנת החומוס. הייתי צריכה לזכור להשאיר קצת גרגירים למנה הבאה, שאכלתי רק למחרת. ממליצה להגדיל קצת את כמות התוספת.
לסיכומו של דבר, צבר, שאת רוב החומוסים שלה אני מחבבת, הביאה פה חידוש נחמד של התוספת החמה, ואני ממליצה על המוצרים האלה. הייתי שמחה אם בהמשך יוציאו עוד ערכות עם תוספות חמות אחרות כמו פטריות.
תודה רבה לצבר ולתפוז
