חיתוכיות גבינה ופירורים/ששת מתוקים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות גבינה ופירורים/ששת מתוקים

חיתוכיות גבינה ופירורים/ששת מתוקים

שולחת במייל לגיסתי המתוקה, שטעמה אצלנו ובקשה מתכון, אז חשבתי להביא גם לפה. קל הכנה ותמיד מקבלת מחמאות.

רכיבים, לתבנית בגודל 33*27 :
לתחתית ולפירורים:
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

למלית:
750 גרם גבינה לבנה 9% /5%
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 חפיסה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1/2 1 כפות (15 גרם) קורנפלור
4 ביצים
1 כוס (150 גרם) צימוקים (לא חובה)

אופן הכנה:
התחתית והפירורים :
מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון רק עד לקבלת כדור בצק.
מהדקים שני שלישים מהבצק בכפות הידיים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה. דוקרים במזלג ומקפיאים 10 דקות. עוטפים את השליש הנותר בניילון נצמד ומקפיאים (כדי להקל על הגירור בהמשך).
מחממים תנור ל 180 מעלות

למלית הגבינה : טורפים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור. טורפים היטב לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב. מערבבים פנימה צימוקים.

מרכיבים ואופים : יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק הקר שבתבנית. מגררים בפומפיה את הבצק הנותר מעל ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה. מקררים 20 דקות, פורסים ומגישים. שומרים בכלי אטום בקירור ומחממים לפני ההגשה.

החיתוכיות טובות בהקפאה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בטח! כלתך, ביתך השניה ואני מכינות, ונדמה לי

שטליק הביאה אותן פעם למפגש קיץ.
 

ר ח לי

New member
גם אנחנו מאד אוהבים. אני מכינה עם 200 גרם שמן

במקום חמאה . ומכינה את הבצק ביד.
את השמנת החמוצה אני מחליפה באשל או גיל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רחלי, נהדר לשמוע על התחליפים הבריאים

טיפה יותר, אנסה לזכור לנסות בפעם הבאה שאכין, ולדווח בע"ה.
שבת שלום!
 

מלכה90

New member
בוקר אור -לגבי התחתית-פשוט שמים מההתחלה

את כל החומרים למעבד ולעבוד בפולסים? ולא הבנתי -לחמם לפני ההגשה? לא מגישים אותה קרה?תודה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בוקר טוב מלכה, הבנת נכון-מעבדים את כל

חומרי הבצק בפולסים, מחלקים לשני חלקים (1/3 ו2/3, בערך) וממשיכים לפי ההוראות.

לגבי החימום - לא חובה, אבל הן טעימות מאד כשהן פושרות +. אני בשבת מניחה כמה דקות על צלחת עמידה לחום על גבי הפלטה, או מוציאה מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

שבת שלום!
 
למעלה