
לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק
חציל גדול מקולף "שתי וערב" (משאירים מעט מהקליפה) פרוס ג ס מושהה שעה
שמים במיקרו ומפעילים עד לריכוך (המצאה שלי) כ-5-8 דקות.
מסננים היטב מנוזלים – מועכים את החצילים מבעד למסננת
לקצוץ ג ס בעזרת סכין ולא למעוך
מעבירים לקערה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (מלכתחילה אני מטגנת כמות של 4 בצלים ומפרישה חצי כמות ללביבות וחצי לרוטב)
3 כפות קמח רגיל
ביצה
כפית רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
מערבבים ולפי הבלילה מחליטים אם להוסיף קמח - לא להוסיף הרבה קמח שלא יהיה קשה.
* מחממים 2 כפות שמן במחבת,ובעזרת כף מורידים לביבות שמנמנות
מטגנים את הלביבות מ-2 הצדדים ומורידים לצלחת מצופה ניר מגבת לספיגת עודפי שמן
(בגלל הייבוש במיקרו החצילים כמעט ולא צורכים שמן)
מכינים רוטב חריף מתוק זה הרוטב שבחרתי ללביבות החצילים
אתם יכולים להתענג עליו או לבחור רוטב אחר
2 בצלים מטוגנים - מתוך ה-4 שטוגנו גם ללביבות
3 כפות רסק עגבניות
2 עד 5 שיני שום פרוסות דק
כפית סוכר חום
מלח ואבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל שחור
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
מרתיחים ומסמיכים מספר דקות. טועמים ומשפרים.
מעבירים בזהירות את הלביבות ומבשלים ביחד עם הרוטב 5 דקות ולא יותר.
* אני (honey) אופה בתנור עד שמזהיבות (כ-20 ד') ולא מטגנת ואח"כ מעבירה לרוטב
ממליצה להכפיל כמויות - בד"כ מכינה משני חצילים