לבעלי ראש פתוח: פודינג טפיוקה בחלב קוקוס (נטול גלוטן)

אני אוהבת להכין לפי המתכון הזה של יעל גרטי. כמובן אפשר לוותר

על הפסיפלורה ולהמיר אותה בכל פרי/רסק פרי/סלט פירות
קינוח קל הכנה - ואפילו פרווה. טפיוקה היא סוג של עמילן, המופק מצמח בשם קסאווה, שמוצאו בדרום אמריקה ומרכזה. בבישולן מסמיכות פניני הטפיוקה והופכות חלקלקות, דמויות ג'לי. לא כולם אוהבים את המרקם הג'לי של הטפיוקה, ולכן לא מומלץ להכין את הקינוח שלהלן כקינוח יחיד לסיומה של ארוחה אם אינכם יודעים בוודאות שכולם אוהבים טפיוקה. ניתן להשיג טפיוקה בכל חנות טבע, במחיר של 7 שקלים ל-500 גרם. אל נא תתפתו לרכוש מוציאים מן המקרר, מערבבים עם חלב קוקוס ומחזירים למקרר, למשך שעה לפחות.
הגשה: יוצקים פודינג לכוסות זכוכית נאות או קעריות, יוצקים לכל כוס/קערית 3 כפות תוכן פסיפלורה ומגישים.
 
עכשיו רואה שזה הדביק רק את הפתיח אז הנה המתכון במלואו

קינוח קל הכנה - ואפילו פרווה. טפיוקה היא סוג של עמילן, המופק מצמח בשם קסאווה, שמוצאו בדרום אמריקה ומרכזה. בבישולן מסמיכות פניני הטפיוקה והופכות חלקלקות, דמויות ג'לי. לא כולם אוהבים את המרקם הג'לי של הטפיוקה, ולכן לא מומלץ להכין את הקינוח שלהלן כקינוח יחיד לסיומה של ארוחה אם אינכם יודעים בוודאות שכולם אוהבים טפיוקה. ניתן להשיג טפיוקה בכל חנות טבע, במחיר של 7 שקלים ל-500 גרם. אל נא תתפתו לרכוש פניני טפיוקה צבעוניות
שאינן מומלצות.

המרכיבים (ל-6 מנות גדולות או 15 כוסות זכוכית קטנות):
290 גרם (18 כפות) תוכן פסיפלורה
לפודינג:
1/2 כוס פניני טפיוקה
4 כוסות מים (רצוי מינרליים או מסוננים)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 פחית (400 גרם) חלב קוקוס (מי קוקוס/נוזל קוקוס) או קרם קוקוס

אופן ההכנה:
מניחים פניני טפיוקה ומים בסיר בינוני-גדול על אש בינונית ומבשלים כ-5 דקות עד להופעת בעבוע, תוך ערבוב אקראי. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות,תוך ערבוב אקראי.
מסירים מן האש ומוסיפים סוכר. מערבבים עד להטמעות. מניחים בטמפ' החדר לצינון, במשך שעה לערך. מעבירים לקופסה סגורה היטב ומכניסים למקרר למשך לילה או 6 שעות לפחות.
מוציאים מן המקרר, מערבבים עם חלב קוקוס ומחזירים למקרר, למשך שעה לפחות.
הגשה: יוצקים פודינג לכוסות זכוכית נאות או קעריות, יוצקים לכל כוס/קערית 3 כפות תוכן פסיפלורה ומגישים.

כפי שכתבתי קודם - לא חייבים דווקא רסק פסיפלורה.
חברתי יוכי שהיא ממוצא הודי, מספרת שאימא שלה נהגה להוסיף הל לפודינג הזה
ואני כמובן המרתי את הסוכר בממתיק סוכרלייט
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לבעלי ראש פתוח: פודינג טפיוקה בחלב קוקוס (נטול גלוטן)

אמא שמרה לי גזיר קטנטן (10*25 של נייר מגזין) ממגזין שף עם מתכון לפודינג טפיוקה, שמיד הזכיר לי את פודינג הטפיוקה הקנוי, רחמנא ליצלן, מניו יורק, וידעתי שאורחים כאלה או אחרים ייפלו קורבן לקינוח.

את פניני הטפיוקה קניתי בכלל עבור חומר הדבקה למלית לפאי שהבת הכינה אך השקית הפתוחה ישבה לי חזק על אזור הדיגדוגים במוח וביום שישי החלטתי שחייבת להכין כקינוח פרווה לכבוד אורחים שהוזמנו לסעודת שבת.

כיף לצפות בפינינים הופכות להיות שקופות ובנוזלים מסמיכים ועוד יותר כיף לאכול קר אחרי מספר שעות במקרר, לאט לאט תוך גלגול פיניני הטפיוקה על הלשון. וזה בטח לא מרגיש פרווה.

הבעיה היא, שחלק מהנוכחים לא אהבו. החצי נזכר באחד מסרטי אינדיאנה ג'ונס ואמר שזה "מזכיר" לו monkey brains. הוא לא אהב ולא לא-אהב אך אין לא עניין בשידור חוזר. אחי, האורחת, הנסיכה ואני מאד אהבנו (אכלתי עוד צנצנת אישית במוצ"ש, במקום גלידה), הילדים ממש לא אהבו והאורח שאל אם אני בטוחה שזה לא קוויאר וכמו החצי, טעם, לא שנא ולא אהב.

אז קשה להמליץ כי לא כולם אהבו, אך אני לבטח אכין שוב, אולי עם חלב רגיל. מאחר והטפיוקה נטולת גלוטן אולי אכין לכבוד אורחים צליאקים.
את פניני הטפיוקה מצאתי באזור האוכל האוריינטלי במרכול. שמתי קצת פחות סוכר, הוספתי קמצוץ מלח ותמצית וניל וילך מצוין עם מנגו (קצוץ/רוטב). הגשתי בתוך צנצנות ממוחזרות של מרח פסטו קנוי, תכולה של 180 גרם כל אחת.

פודינג טפיוקה בחלב קוקוס/מגזין "שף", אפריל 2014

חומרים ל6 (לי יצאו 8) כוסות אישיות (שלי מכילות 180 גרם):

½ כוס (100 גרם) פניני טפיוקה קטנות
6 כוסות מים
2/3 כוס (120 גרם) סוכר*1
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
**קמצוץ מלח
***1 כפית תמצית וניל
להגשה:1 כוס פירות יער טריים/קפואים מופשרים*****

אופן ההכנה:

ממלאים סיר גדול ב-6 כוסות מים ונביאים לרתיחה.
מוסיפים את פניני הטפיוקה ומביאים לרתיחה שוב.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים, תוך ערבוב מידי פעם (בודקים שהסיר לא נחרך), על להבה בינונית, כ-20 דקות, עד שפניני הטפיוקה הופכות לשקופות.
מוסיפים את הסוכר, המלח, תמצית הווניל וחלב הקוקוס ומביאים שוב לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה.
מנמיכים את הלהבה, ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד במטרפה *****, כ-10 דקות, עד שהקרם מסמיך (כאשר מעבירים בו את המטרפה היא משאירה בו שביל). מסירים מיד מהכיריים ומצננים קצת.
יוצקים לכלי הגשה ומאחסנים במקרר במשך לפחות שלוש שעות לפני ההגשה.
להגשה: מפזרים פירות יער (או אחרים) ומערבבים).
שומרים בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים.

הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי בחצי כוס סוכר והתקבל במתיקות עדינה.
**, *** תוספות שלי, את הוניל ממש הרגשתי.
****תכננתי להגיש עם קרם מנגו (קוביות מנגו מעובדות למחית בבלנדר מוט/מעבד מזון עם מעט מיץ לימון) או קוביות מנגו קטנות, אך התעצלתי להכין..
*****כף עץ.





 
אני מאד מאד אוהבת פודינג טפיוקה, דווקא ודווקא בחלב קוקוס,

ונוהגת להגיש ולאכול בתוספת סלט פירות, בדרך כלל לא השגרתי הזה של תפוז תפוח ובננה אלא סלט מפירות קיץ
או סלט מפירות סתיו/חורף שזה תפוז, פומלה, רימון ואפרסמון קלוף.
מישהי פעם הגישה לי פודינג כזה שהוסיפו לו תרכיז רימונים (לא רכז אלא ממש תרכיז, כזה שמשמש להכנת מיץ)
שצבע את הכול בוורוד יפה.
גם לי מאד נעים להרגיש את הפנינים החמודות על הלשון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איזה כיף לנו! יש לי צנצנת אחרונה במקרר אך לא צפוי ביקור

בירושלים השבוע, חבל.
 
חהחחהחהחהה אני לא אוכלת סוכר. תודה רבה. ואולי תבואו

לתערוכה בירושלים ותבקרו בתחנת הרכבת הראשונה וגם בפארק המסילה?
אני מתכננת לבקר בתערוכה בע"ה עם נכדתי הגדולה שעולה לכיתה ט, אבל רק בהמשך היום אדע באיזה יום זה יהיה.
כנראה רביעי אבל לא בטוח.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
דווקא השבוע לא מסתדר, לצערי - חלק מהילדים

במחנות קיץ ואני והיתר נוסעים להתנפק אצל ההורים בשלב מסוים, בע"ה.
 

amysh

New member
תגידי, זה מזכיר במרקם קצת פודינג אורז?

אם כן, נראה לי שאכלנו את זה בכרתים, ולא הייתי סגורה אם זה אורז או משהו אחר.
 

ביזול

New member
אולי טפיוקה אינסטנט תהיה בעלת מרקם פחות מטריד?

נראה לי שהגרגרים שם קטנים יותר ומורגשים פחות. זה דורש רק 5 דקות השריה, אז בישול וזה מוכן. אני יודעת שזה נמכר בארה"ב (גדלנו על טפיוקה פודינג קקומפורט פוד מהיר) , אבל בטח אפשר להשיג את זה איפהשהו בארץ.
 
למעלה