לוהטת משבת:לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק/פירגה,

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לוהטת משבת:לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק/פירגה,

שהביאה לפורום honey.

תודה על ההמלצה!

אידיתי שני חצילי בלאדי בסיר גדול עם מעט מים ואז סיננתי היטב. במקום קמח שמתי קוואקר (מהיר הכנה). מעדן של ממש, לא רק ללמכורים לחצילים. הכנתי את הרוטב שפירגה הציעה, עם שבבי צ'ילי חריף במקום פלפל חריף.

מביאה כדברי honey:
הכנתי לסעודת ליל שבת - יצא מוצלח ביותר

מתכון של פירגה
לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק

המצרכים לקציצות החצילים וההכנה:
חציל גדול מקולף "שתי וערב" (משאירים מעט מהקליפה) פרוס ג ס מושהה שעה
שמים במיקרו ומפעילים עד לריכוך (פירגה - המצאה שלי) כ-5-8 דקות.
מסננים היטב מנוזלים – מועכים את החצילים מבעד למסננת
לקצוץ ג ס בעזרת סכין ולא למעוך
מעבירים לקערה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (פירגה - מלכתחילה אני מטגנת כמות של 4 בצלים ומפרישה חצי כמות ללביבות וחצי לרוטב)
3 כפות קמח רגיל
ביצה
כפית רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
מערבבים ולפי הבלילה מחליטים אם להוסיף קמח - לא להוסיף הרבה קמח שלא יהיה קשה.

* מחממים 2 כפות שמן במחבת,ובעזרת כף מורידים לביבות שמנמנות -( honey אני אפיתי בתנור - יצא מעולה)
מטגנים את הלביבות מ-2 הצדדים ומורידים לצלחת מצופה ניר מגבת לספיגת עודפי שמן
(בגלל הייבוש במיקרו החצילים כמעט ולא צורכים שמן)

מכינים רוטב חריף מתוק זה הרוטב שבחרתי ללביבות החצילים
אתם יכולים להתענג עליו או לבחור רוטב אחר
2 בצלים מטוגנים - מתוך ה-4 שטוגנו גם ללביבות
3 כפות רסק עגבניות
2 עד 5 שיני שום פרוסות דק
כפית סוכר חום
מלח ואבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל שחור
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
מרתיחים ומסמיכים מספר דקות. טועמים ומשפרים.

**מעבירים בזהירות את הלביבות ומבשלים ביחד עם הרוטב 5 דקות ולא יותר.
honey - הסתפקתי בחימום הלביבות עם הרוטב על הפלטה

יצא טעים ונימוח.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוד
לוהטת משבת: מוסקה אקספרס שהביאה מיכלגד, של הברון

גם אצלנו קצרה המנה מחמאות מהורי החצי וסבתו, שכבר טעמו מוסקות שונות בימי חלדם.

טיגנתי את כל הבצלים יחד, העברתי את המחצית למלית הבשר למחבת בשרית והמשכתי לטגן עם הבשר הטחון ויתר המרכיבים. לא יצרתי קציצות כי הנחתי את מלית הבשר בשכבה אחת על שכבת קוביות החצילים התחתונה.

לרוטב השתמשתי בקופסה גדולה של עגבניות מרוסקות.

תודה על ההמלצה!

מוסקה אקספרס/מתכון של הברון

לחצילים

השתמשתי ב 2 חצילים רחבים מסוג בלאדי שחתכתי לקוביות של כ 2 ס"מ וקליתי בתנור בחום של כ200 מעלות לאחר שהזלפתי עליהם מעט שמן זית . קליית קוביות חציל קטנות קלה ומהירה יותר מפרוסות חציל שתופסות יותר מקום בתבנית ודורשת הפיכת הפרוסות במהלך הקלייה וגם שימוש ביותר מסבב אחד של קלייה . הסידור בסיר מהיר וחופשי יותר מבנית שכבות חציל וספיגת הרוטב והטעם חזקים יותר ממאפה סגור ודחוס . כמובן שאפשר במקום קלייה לטגן קלות את החצילים בשמן ואין ספק שהתוצאה אפילו תהייה טעימה יותר אבל בואו לא נשכח שאנחנו בגרסה המהירה.

לרוטב העגבניות

6 עגבניות בשלות . השתמשתי בשימורי עגבניות מגורדות.
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
1 רסק עגבניות 200 גר`
2 כוסות מרק עוף
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה .
כמון
קינמון
1 כף סוכר
צרור פטרוזיליה קצוצה
הכנת הרוטב:

לטגן את הבצל והפלפל החריף במעט שמן עד שקיפות , להוסיף את שיני השום הכתושות , לערבב היטב ולהוסיף את העגבניות שגירדנו , רסק העגבניות ומרק העוף . להביא לרתיחה קלה ולהנמיך לאש קטנה. .לתבל בנדיבות ולהוסיף את הסוכר והפטרוזיליה הקצוצה . לבשל על אש נמוכה כ 20 דקות .

לתערובת הבשר

800 גר` בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיני שום כתושות
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
קינמון
בהרט לקציצות
כף מצקת מרוטב העגבניות שהכנו .
לערבב את כל חומרי תערובת הבשר היטב עד קבלת עיסה אחידה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים.

הכנה
לפזר על קרקעית הסיר מחצית מכמות קוביות החציל , לפזר עליהם מעט מהרוטב ולהניח בו את קציצות הבשר . לפזר מעל את יתרת קוביות החציל ולצקת מעל את כל הרוטב שאמור לכסות במעט את החצילים והבשר . סידרתי מעל כמה פרוסות עגולות של חציל כדי לקבל מראה יפה יותר ( לא חובה ) .

לבשל על הכיריים כ20 דקות על אש נמוכה ועוד שעה בתנור בחום של 180 מעלות . האפייה בתנור יעילה יותר לתבשיל בגלל החום ההיקפי ונותנת לתבשיל צבע אדום חזק ורוטב סמיך ועשיר בטעם .
 
למעלה