
שהביאה לפורום honey.
תודה על ההמלצה!
אידיתי שני חצילי בלאדי בסיר גדול עם מעט מים ואז סיננתי היטב. במקום קמח שמתי קוואקר (מהיר הכנה). מעדן של ממש, לא רק ללמכורים לחצילים. הכנתי את הרוטב שפירגה הציעה, עם שבבי צ'ילי חריף במקום פלפל חריף.
מביאה כדברי honey:
הכנתי לסעודת ליל שבת - יצא מוצלח ביותר
מתכון של פירגה
לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק
המצרכים לקציצות החצילים וההכנה:
חציל גדול מקולף "שתי וערב" (משאירים מעט מהקליפה) פרוס ג ס מושהה שעה
שמים במיקרו ומפעילים עד לריכוך (פירגה - המצאה שלי) כ-5-8 דקות.
מסננים היטב מנוזלים – מועכים את החצילים מבעד למסננת
לקצוץ ג ס בעזרת סכין ולא למעוך
מעבירים לקערה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (פירגה - מלכתחילה אני מטגנת כמות של 4 בצלים ומפרישה חצי כמות ללביבות וחצי לרוטב)
3 כפות קמח רגיל
ביצה
כפית רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
מערבבים ולפי הבלילה מחליטים אם להוסיף קמח - לא להוסיף הרבה קמח שלא יהיה קשה.
* מחממים 2 כפות שמן במחבת,ובעזרת כף מורידים לביבות שמנמנות -( honey אני אפיתי בתנור - יצא מעולה)
מטגנים את הלביבות מ-2 הצדדים ומורידים לצלחת מצופה ניר מגבת לספיגת עודפי שמן
(בגלל הייבוש במיקרו החצילים כמעט ולא צורכים שמן)
מכינים רוטב חריף מתוק זה הרוטב שבחרתי ללביבות החצילים
אתם יכולים להתענג עליו או לבחור רוטב אחר
2 בצלים מטוגנים - מתוך ה-4 שטוגנו גם ללביבות
3 כפות רסק עגבניות
2 עד 5 שיני שום פרוסות דק
כפית סוכר חום
מלח ואבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל שחור
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
מרתיחים ומסמיכים מספר דקות. טועמים ומשפרים.
**מעבירים בזהירות את הלביבות ומבשלים ביחד עם הרוטב 5 דקות ולא יותר.
honey - הסתפקתי בחימום הלביבות עם הרוטב על הפלטה
יצא טעים ונימוח.